התחלתי לגשש את השטח לקראת קניית טלוויזיה. הפעם האחרונה שקניתי אחת היתה לפני שנתיים, ואז היה מדובר בטלוויזית 32" שמשמשת לSD וHD (אחרי הרבה בירורים הלכתי על Hitachi LD9000 בעקבות המלצות פה בפורום ועד עכשיו אני מרוצה
הפעם מדובר בחיה אחרת לגמרי. אני מחפש טלוויזיה שתשמש אותי לדברים הבאים:
1) משחקים בקונסולת Xbox 360 - בערך 50%
2) צפייה בסרטים דרך המחשב (Mkv ו-xvid) - בערך 20%
3) שימושי מחשב שונים כולל גלישה במסך גדול, משחקים, ואולי מידי פעם צפיה בערוץ 1/2/10. -10% נותרים
אני אדגיש רק שאין לי ממיר ואני לא בונה על שידורי טלוויזיה ב-SD, לא רואה ספורט ולא משחק סנוקר.מרחק הצפיה הוא 2.5 עד 3 מטר לכל היותר.
בזמנו לפחות, פלזמה לא נתפסה אצלי כרלוונטית כי היא לא באמת הציע רזולוציית HD (לפחות לא הפלזמות במחירים שפויים) ולטעמי לפחות הציגה תמונה פחות טובה במשחקי קונסולה (הדגמים שראיתי. אני מניח שזה עניין של בהירות). גם שמעתי לפעמים על input lag גבוה יחסית לLCD, מה שלפעמים קריטי במשחקי רשת.
השאלה היא האם בטלוויזיות הפלסמה החדשות מציעות היום אלטרנטיבה אמיתית, ואם כן אז איזה דגמים רלוונטים עבורי (הבנתי שממליצים פה בעיקר על פאנאסוניק ופיוניר. מה עם היטאצ'י?).
לגבי הגודל, תכננתי ללכת על גודל מסך של 40-46 אינץ. אני מניח שחריגה למעלה כבר תצא מהתקציב, ו37" זה גבולי מידי
הבעיה היא שברוב החברות אפשר לקנות דגם נחמד של 46", או דגם יותר טוב ב40" ושניהם יעלו אותו דבר. למשל: סמסונג מציעה את הA650 בגודל 40" ואת הA550 בגודל 46" במחיר כמעט זהה.
השאלה היא האם במרחק שבו אני צופה עדיף ללכת על זה עם הגודל, או על זה המפרט המשופר?
ועל דגמים של איזה מותגים כדאי להסתכל? בגדול אני לא מגביל את עצמי, וחשבתי על פיליפס, סמסונג, שארפ, פנסוניק, סוני והיטאצ'י.
ראיתי אפילו LCD של פיוניר מדגם Kuro בטווח המחירים, אבל היא רק 37". ה46" כבר מחוץ לטווח שלי. למה הם לא מייצרים גם משהו שנמצא באמצע!? והאם כדאי לי לוותר מראש על 37"?
ביררתי עוד קצת והבנתי שבטווח שלי יש אפילו את הסמסונג A786 עם טכנולוגיית הLED. מביקורת אחת שקראתי שמעתי שגם לטכנולוגיה הזו יש Input lag, אבל במקומות אחרים סתרו את זה. למישהו כאן יצא לראות אותה בפעולה באופן כללי (ובמשחקים בפרט)?
הרבה שאלות, מקווה שלא עשיתי בלאגן. תודה מראש לכל העוזרים.