מגשש טלוויזית LCD בתקציב 8-10K. והאם פלזמה רלוונטית לי בכלל?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
gulmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

התחלתי לגשש את השטח לקראת קניית טלוויזיה. הפעם האחרונה שקניתי אחת היתה לפני שנתיים, ואז היה מדובר בטלוויזית 32" שמשמשת לSD וHD (אחרי הרבה בירורים הלכתי על Hitachi LD9000 בעקבות המלצות פה בפורום ועד עכשיו אני מרוצה (Y) ). הבעיה היא שמאז לא כל כך התעדכנתי בטכנולוגיה ורק לאחרונה חזרתי לקרוא על ההתקדמות שהיתה מאז.

הפעם מדובר בחיה אחרת לגמרי. אני מחפש טלוויזיה שתשמש אותי לדברים הבאים:
1) משחקים בקונסולת Xbox 360 - בערך 50%
2) צפייה בסרטים דרך המחשב (Mkv ו-xvid) - בערך 20%
3) שימושי מחשב שונים כולל גלישה במסך גדול, משחקים, ואולי מידי פעם צפיה בערוץ 1/2/10. -10% נותרים
אני אדגיש רק שאין לי ממיר ואני לא בונה על שידורי טלוויזיה ב-SD, לא רואה ספורט ולא משחק סנוקר.מרחק הצפיה הוא 2.5 עד 3 מטר לכל היותר.

בזמנו לפחות, פלזמה לא נתפסה אצלי כרלוונטית כי היא לא באמת הציע רזולוציית HD (לפחות לא הפלזמות במחירים שפויים) ולטעמי לפחות הציגה תמונה פחות טובה במשחקי קונסולה (הדגמים שראיתי. אני מניח שזה עניין של בהירות). גם שמעתי לפעמים על input lag גבוה יחסית לLCD, מה שלפעמים קריטי במשחקי רשת.
השאלה היא האם בטלוויזיות הפלסמה החדשות מציעות היום אלטרנטיבה אמיתית, ואם כן אז איזה דגמים רלוונטים עבורי (הבנתי שממליצים פה בעיקר על פאנאסוניק ופיוניר. מה עם היטאצ'י?).

לגבי הגודל, תכננתי ללכת על גודל מסך של 40-46 אינץ. אני מניח שחריגה למעלה כבר תצא מהתקציב, ו37" זה גבולי מידי
הבעיה היא שברוב החברות אפשר לקנות דגם נחמד של 46", או דגם יותר טוב ב40" ושניהם יעלו אותו דבר. למשל: סמסונג מציעה את הA650 בגודל 40" ואת הA550 בגודל 46" במחיר כמעט זהה.
השאלה היא האם במרחק שבו אני צופה עדיף ללכת על זה עם הגודל, או על זה המפרט המשופר?
ועל דגמים של איזה מותגים כדאי להסתכל? בגדול אני לא מגביל את עצמי, וחשבתי על פיליפס, סמסונג, שארפ, פנסוניק, סוני והיטאצ'י.

ראיתי אפילו LCD של פיוניר מדגם Kuro בטווח המחירים, אבל היא רק 37". ה46" כבר מחוץ לטווח שלי. למה הם לא מייצרים גם משהו שנמצא באמצע!? והאם כדאי לי לוותר מראש על 37"?

ביררתי עוד קצת והבנתי שבטווח שלי יש אפילו את הסמסונג A786 עם טכנולוגיית הLED. מביקורת אחת שקראתי שמעתי שגם לטכנולוגיה הזו יש Input lag, אבל במקומות אחרים סתרו את זה. למישהו כאן יצא לראות אותה בפעולה באופן כללי (ובמשחקים בפרט)?

הרבה שאלות, מקווה שלא עשיתי בלאגן. תודה מראש לכל העוזרים. 8)

gulmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

איך שכחתי

שליחה #2 

שכחתי גם לציין שלמרות שרוב הזמן אני אצפה בשעות הערב ובתנאים חשוכים יחסית, מידי פעם אני ארצה לצפות גם בשעות היום, ובגלל התכנון הלקוי של הסלון יהיה מאד קשה להחשיך אותו לחלוטין.

זופשוט עוד סיבה שבגינה חששתי לבחון גם פלסמות, אבל כמו שאמרתי: אני לא יודע כמה הטכנולוגיה השתנתה בשנתיים האחרונות. האם היום אפשר לראות בפלסמה כמו שצריך גם בתנאי אור יום?

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #3 

gulmer שלום לך .
הייתי ממליץ לך על SONY W4500 או 40 או 46 שתייהם בטווך המחירים שלך לדעתי טלוויזית ה LCD הטובה ביותר שיש כיום .
כמובן בטווח המחיר שלה .
המכשיר נבחר גם למוצר השנה בעולם . בתוספת של 999 ש"ח תקבל נגן בלו ריי מעולה .
מומלץ לרכוש מהיבואן המורשה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

gulmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

9000es כתב:gulmer שלום לך .
הייתי ממליץ לך על SONY W4500 או 40 או 46 שתייהם בטווך המחירים שלך לדעתי טלוויזית ה LCD הטובה ביותר שיש כיום .
כמובן בטווח המחיר שלה .
...
תודה רבה על ההמלצה. אם אני לא טועה אז שמעתי טובות על הטלוויזיה.
אבל היכן ניתן לרכוש אותה בגדלים האלו בתקציב שלי שנמצא על תקרה של 10,000 ש"ח? לא ראיתי אפשרות כזו בזאפ.

acozz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 197
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

9000es כתב:gulmer שלום לך .
כמובן בטווח המחיר שלה .
...
איפה אתה חיי ? 40" המחיר רק מתחיל מ 11 אלף
46" המחיר רק מתחיל מ 15 אלף

gulmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

ניחשתי שזה יותר מידי טוב בשביל להיות אמיתי... אולי הוא חשב שהתקציב שלי הוא 810K ולא 8-10K :roll:

יש הצעות אחרות לLCD? או מישהו שמבין בפלזמות ויודע אם פלזמה צריכה להיות רלוונטית בשבילי?

gulmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

מקפיץ את הדיון.
באמת אין כאן מישהו שיוכל להמליץ על דגמים מסוימים לשימושים שלי ובתקציב שלי? הלכתי כמה עמודים טובים אחורה בפורום וזה השאיר אותי רק יותר מבולבל.

amitgba
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

אם לא אכפת לך מאחריות

http://www.dvdcenter.co.il/pl_product~700~3~45.htm

אם לא פיליפס 7403 / 7603
היי,זה רק אני או שאני רואה dvd של פיוניר שם למטה?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #9 

המלצה - גש לאחת החנויות המתמחות (תביא גם ת XBOX) ותראה איך זה נראה לך במרחק שאתה יושב, MKV יהיה ברובם
תעשה טובה לעצמך - תפסיק עם XVID ודומיו - פשוט לא עושה טוב לעיניים :)
ותשאל שם את המחיר...
רק מי שקנה יוכל להגיד לך בכמה מוכרים אותה בדיוק.

gulmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

טוב, עדכון קל:
כמעט והלכתי על ה7603 שהומלצה לי. מסך 47" נכנס לי בדיוק במגבלות התקציב והחלטתי ללכת עליו בזכות האמבילייט, תכונה שממש אהבתי כשראיתי מסכים כאלו בעבר (למעשה, לא ידעתי בהתחלה שהיא קיימת בסדרה 7 של פיליפס, חשבתי שהיא מגיעה רק ב-9 היקרה יותר).

אבל, וזה אבל גדול, גיליתי בדיעבד שיש שני דגמים של פיליפס תחת אותו המספר. הראשון הוא 47PFL7603D/10 שנמכר באירופה, והשני הוא 47PFL7603D/27 שנמכר בארה"ב (באתר של פיליפס תוכלו לראות רק אחד מהדגמים הללו בהתבסס על המדינה שבה תבחרו).
ההבדל הגדול הוא שרק ה-47PFL7603D/27 מציג 1080p בחיבור מחשב (דרך HDMI) בעוד ה47PFL7603D/10 מציג 1080i בלבד (בחיבור של נגני בלוריי וכדומה אין בעיה כזו והוא תומך גם ב1080p). מאחר וחצי מהשימוש שלי בו הוא דרך המחשב, ומאחר והתמונה ב1080i היא דבר נורא שרצוי להימנע ממנו, נאלצתי לרדת מהמסך הזה.

המצער הוא שלא רק שהאמריקאים נהנים מהמסך הטוב יותר בהיבט הזה, אלא שהם גם מקבלים בדגם שלהם מסך 120Hz (בדיוק כמו ה7403) ומנגנון Pixel Perfect כמו בסדרה 9 במקום הPixel Plus 3 שיש בדגמים האחרים של סדרה 7, וכל זה בלי להקריב את הambilight של ה7603 - פשוט מרוויחים מכל העולמות. אם זה היה מגיע לארץ, זה היה מושלם.

אז כרגע נותרתי בלי מסך ועם אופציה אחת מחוקה. אני כרגע שוקל את ה7403, אבל נראה לי שאותו אני אמצע רק ב42" במסגרת התקציב (למרות שעוד לא בדקתי מכרזים).
אני מודד מולו את הסמסונג A768, אבל קצת חושש מהביצועים שלו במשחקים, וגם שני דגמים אחרים של סמסונג בתקציב שנראים לי מוצלחים (ה650 בגודל 40" וה550 בגולד 46". מישהו יודע מה זה ה610???).

אני מנסה לברר גם על מותגים אחרים. מישהו יכול להגיד לי על אילו דגמים של סוני, היטאצ'י, טושיבה ושארפ כדאי לי להסתכל במסגרת התקציב (עד 10K) והגודל (40 אינץ ומעלה)?

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #11 

42 אינץ':
SHARP LC-42X20E

46 אינץ':
Sharp LC46D65

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #12 

http://www.miniline.com/Samsung/Index.a ... 129&Page=1
ה610 של סמסונג - Full HD, יש תמיכה ב24 פריימים אבל אין 100 הרץ, ב650 יש גם וגם וגם... היא גם יותר יקרה. אני חושב שתוכל למצוא את ה40 אינץ' 650 במסגרת התקציב, 46 יהיה יותר לכיוון ה610. אחד החברים למעלה הציע לך רעיון מעולה - תחבר XBOX ותראה מה נראה טוב יותר, מותר לך - אתה הולך להוציא כסף, ולא מעט.
Vocare Ad Regnum

ORAN_CO
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 211
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

7403 פיליפס

שליחה #13 

1.באיזה חנות הכי מומלץ לבדוק את המסך 7403 - חשוב לי שהיא תהיא מכויילת.
2.מה המחיר שלה היום ?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”