מבקש קצת סדר ב"סלט" שנוצר לי בראש לגבי HD
אני רואה לאחרונה המון המון מוצרים כמו טלויזיות מסכי מחשב נגני DIVX שכולם כוללים את התוית HD.....וניהיה לי קצת סלט בראש
לדוגמא:
1. מסך LCD למחשב עם יציאת HD אבל לא FULL HD מה יתרום בעתיד למה אפשר לחבר אותו ואם הוא יציג סרטים בפול HD וכו'...
2. ראיתי בערוץ הקניות (לא מקום מומלץ לקניה גם למי שלא הכי מבין) שהם מפארים DVD עם יציאת HD מה זה עושה? כמה זה תורם??
אשמח אם יסבירו לי קצת....
תודה לתותחים פה
לדוגמא:
1. מסך LCD למחשב עם יציאת HD אבל לא FULL HD מה יתרום בעתיד למה אפשר לחבר אותו ואם הוא יציג סרטים בפול HD וכו'...
2. ראיתי בערוץ הקניות (לא מקום מומלץ לקניה גם למי שלא הכי מבין) שהם מפארים DVD עם יציאת HD מה זה עושה? כמה זה תורם??
אשמח אם יסבירו לי קצת....
תודה לתותחים פה
בדיוק ככה.naor56 כתב:אוקיי אתה מתכוון לזה שאין קשר הכרחי ביציאת HD בנגני DIVX לכל שידור HD כלשהו??
אז מה המטרה פה? ליופי ורק כדי להעצים את המוצר??...
אין DVD שניתן לנגן עליו סרט HD, פרט כמובן לנגני Blu-Ray.
זה הכל כדי למכור לאזרח ההדיוט כמה שיותר...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78926
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
צריך טוב טוב לבדוק אם הטענה נכונה, זה לא תמיד טריוואלי למצוא חלק מהבלופים האלה.
אין נגני DVD עם תמיכה ב-HD (יותר).
אין נגני DVD עם תמיכה ב-HD (יותר).
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
נאור
צריך להבדיל בין שני דברים עיקריים
חיבור HDMI
שזה סוג חיבור - שיכול להעביר וידאו מאיכות/רזולוציהשל טלויזיה/DVD ועד למה שנקראה FULL HD.
מצד שני יש את הרזולוציה - FULL HD או HD READY שמצביע בגדול על איכות התוכן.
העובדה שיש לDVD או לטלויזיה - כניסה או יציאה של HDMI - לא אומרת כלום.
השאלה מבחינת הנגן - מה היא האיכות שהוא יכול לנגן ולהוציא להוציא - נגני DVD של היום יודעים לנגן DVD - יכול להיות שהם משדרגים את הרזולוציה (קרוי UPSCALE) אפילו ל FHD - אבל לרוב האיכות נשארת כמעט זהה למקור.
מבחינת הטלויזיה - איזה רזולוציה היא יודעת להציג - גם אם תביא נגן בלו ריי שיודע להציג FHD - ויש לך טלויזיה ברזולוציה נמוכה יותר - תראה מן הסתם פחות טוב.
צריך להבדיל בין שני דברים עיקריים
חיבור HDMI
שזה סוג חיבור - שיכול להעביר וידאו מאיכות/רזולוציהשל טלויזיה/DVD ועד למה שנקראה FULL HD.
מצד שני יש את הרזולוציה - FULL HD או HD READY שמצביע בגדול על איכות התוכן.
העובדה שיש לDVD או לטלויזיה - כניסה או יציאה של HDMI - לא אומרת כלום.
השאלה מבחינת הנגן - מה היא האיכות שהוא יכול לנגן ולהוציא להוציא - נגני DVD של היום יודעים לנגן DVD - יכול להיות שהם משדרגים את הרזולוציה (קרוי UPSCALE) אפילו ל FHD - אבל לרוב האיכות נשארת כמעט זהה למקור.
מבחינת הטלויזיה - איזה רזולוציה היא יודעת להציג - גם אם תביא נגן בלו ריי שיודע להציג FHD - ויש לך טלויזיה ברזולוציה נמוכה יותר - תראה מן הסתם פחות טוב.
אוקיי אני אתן דוגמא נראה אם הבנתי....
בנאדם בא לקנות מסך מחשב 22 אינץ' של סמסונג עם כניסת HDMI , אך הרזולוציה של המסך נמוכה.
הוא יוכל לחבר נגן כלשהו מזרימדיה , DVD או אפילו כרטיס מסך HD בעל יציאת HD לאותו מסך , אך התוכן שיועבר לא יהיה אפקטיבי בגלל רזולוציה נמוכה...וכל תכני הHD לא יוצגו במלוא האיכות שלהם.
מסקנה צריך להקפיד שלא רק תיהיה תמיכה בHD אלא גם רזולוציה גבוהה למסך עם נתונים גבוהים , ואף אם אפשר להרשות לעצמנו גם FHD ?
בנאדם בא לקנות מסך מחשב 22 אינץ' של סמסונג עם כניסת HDMI , אך הרזולוציה של המסך נמוכה.
הוא יוכל לחבר נגן כלשהו מזרימדיה , DVD או אפילו כרטיס מסך HD בעל יציאת HD לאותו מסך , אך התוכן שיועבר לא יהיה אפקטיבי בגלל רזולוציה נמוכה...וכל תכני הHD לא יוצגו במלוא האיכות שלהם.
מסקנה צריך להקפיד שלא רק תיהיה תמיכה בHD אלא גם רזולוציה גבוהה למסך עם נתונים גבוהים , ואף אם אפשר להרשות לעצמנו גם FHD ?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

כן
הבנת נכון
למעשה - המצב האידיאלי הוא
א. יש לך תוכן ברמה הגבוהה ביותר - כלומר FHD.
ב. יש לך נגן שיכול לנגן את החומר הזה
ג. לנגן יש יציאה שיכולה להוציא חומר כזה (בגדול - HDMI בקטן אפשר גם קומפוננט)
ד. את הנגן אתה מחבר לציוד אודיו ווידאו מתאים (ואפשר גם לרסיבר מתאים בדרך)
כלומר טלויזיה שיש לה רזולוצויה של FHD. לא תומכת אלא יש לה FHD.
וברגע שאתה מבין את זה- וגם מבין את ההבדלים בין למשל FHD ל HDR מבחינת איכות, את המחירים, והאפשרויות שעומדות בפניך - אתה יכול לרכוש בצורה מושכלת
אם לדוגמא אתה קונה טלויזיה FHD, ואפילו מזרימדיה שיודע לנגן FHD - ובסוף מוריד קובץ DIVX ומנגן... תקבל איכות גרועה למדיי. - זאת למרות שהשקעת סכום לא מבוטל על המערכת.
הבנת נכון
למעשה - המצב האידיאלי הוא
א. יש לך תוכן ברמה הגבוהה ביותר - כלומר FHD.
ב. יש לך נגן שיכול לנגן את החומר הזה
ג. לנגן יש יציאה שיכולה להוציא חומר כזה (בגדול - HDMI בקטן אפשר גם קומפוננט)
ד. את הנגן אתה מחבר לציוד אודיו ווידאו מתאים (ואפשר גם לרסיבר מתאים בדרך)
כלומר טלויזיה שיש לה רזולוצויה של FHD. לא תומכת אלא יש לה FHD.
וברגע שאתה מבין את זה- וגם מבין את ההבדלים בין למשל FHD ל HDR מבחינת איכות, את המחירים, והאפשרויות שעומדות בפניך - אתה יכול לרכוש בצורה מושכלת
אם לדוגמא אתה קונה טלויזיה FHD, ואפילו מזרימדיה שיודע לנגן FHD - ובסוף מוריד קובץ DIVX ומנגן... תקבל איכות גרועה למדיי. - זאת למרות שהשקעת סכום לא מבוטל על המערכת.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

יש תכנים מסויימים שיותר שמים לב, ותכנים אחרים שפחות.
בתור אחד שראה כבר כל מיני תכנים - הייתי אומר שאם הייתי צריך לחשוב איך להשקיע במערכת הכוללת - הייתי מעדיף להשאר עם 720P ומשקיע בסאונד, בנגנים וכד' - לפני שאני משקיע בFHD.
יש הבדל - אבל הקפיצה לא משמעותית כמו מעבר מ SD ל HDR.
למשל - הייתי משקיע גם בגודל ולא ב FHD.
אנשים כל הזמן אומרים ממרחק כזה זה גדול - מזמין כ"א לבוא אליי, לשבת 4.5 מ' ולהגיד לי שזה גדול להם מידיי (מקרן ו100").
בתור אחד שראה כבר כל מיני תכנים - הייתי אומר שאם הייתי צריך לחשוב איך להשקיע במערכת הכוללת - הייתי מעדיף להשאר עם 720P ומשקיע בסאונד, בנגנים וכד' - לפני שאני משקיע בFHD.
אנשים כל הזמן אומרים ממרחק כזה זה גדול - מזמין כ"א לבוא אליי, לשבת 4.5 מ' ולהגיד לי שזה גדול להם מידיי (מקרן ו100").
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

א. לדעתי - גם לבעלי CRT שווה - רואים בכל מקרה נהדר
ב. איזו רזולוציה הטלויזיה? תחפש את שם הדגם בגוגל או בזאפ ותראה
ב. איזו רזולוציה הטלויזיה? תחפש את שם הדגם בגוגל או בזאפ ותראה
- tiptip
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3519
- שם מלא: tiptip
- נתן תודות: 298 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
יאללה מתי כולנו אצלך??lawpower כתב:יש תכנים מסויימים שיותר שמים לב, ותכנים אחרים שפחות.
אנשים כל הזמן אומרים ממרחק כזה זה גדול - מזמין כ"א לבוא אליי, לשבת 4.5 מ' ולהגיד לי שזה גדול להם מידיי (מקרן ו100")....
מחר נוח??
אור שפע ואהבה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אתה מוזמן תמיד!tiptip כתב:יאללה מתי כולנו אצלך??lawpower כתב:יש תכנים מסויימים שיותר שמים לב, ותכנים אחרים שפחות.
אנשים כל הזמן אומרים ממרחק כזה זה גדול - מזמין כ"א לבוא אליי, לשבת 4.5 מ' ולהגיד לי שזה גדול להם מידיי (מקרן ו100")....
מחר נוח??...