רכישת ציוד ק"ב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
haimbl פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1202
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.

אני חדש בפורם (כמו שאפשר לראות) ואני מסתובב בפורם כבר כמה ימים, קורא שאלות ותגובות של אחרים. נכנסתי לפה בהמלצת חבר על מנת שיעזרו לי ברכישת ציוד לק"ב.
חיפשתי מידע לגבי בציוד והיה לי מאוד קשה לקבל את התמונה במלואה, ורציתי לדעת אם מישהו יוכל לתת לי את העצה שלו. ואולי בכלל לסגור את כל הפינות של שאלות חוזרות בפורם (אני ביומיים ראיתי לפחות 4-5 שאלות באותו נושא).
השאלות שלי מתייחסות לבן אדם ממוצע שמוציא סכום של בין 5K - 8K:
א. מה היא חלוקת התקציב במערכת ק"ב? היחס בין רסיבר לרמקולים.
ב. האם יש חשיבות כל כך לרמקולים האחוריים?
ג. איזה רמקולים עדיפים? מדפיים? ריצפתיים? בהתחשב ששני האפשרויות קיימות.
ד. האם סאב הוא נושא חשוב כל כך?
ה. איזה חנויות מומלצות? מה דעתכם על עודפים, תצוגה, יד שניה?

אני יודע שנושא הסאונד הוא מאוד אינדיבידואלי אבל בכל דבר יש קווים שמנחים אותך (למשל לא לקנות מוצרי המדבקה)

תודה רבה לכל העוזרים

בועזון
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #2 

אהלן,

אני גם די חדש, אבל אני אנסה לענות כמיטב יכולתי:

1. חלוקת התקציב לדעתי צריה להיות באזור החצי-חצי, עם נטייה לרמקולים. אבל, אם חשוב לך מאוד קולנוע ביתי המתקדם ביותר, ואתה צאיך עבור זה רסיבר חדיש ומתקדם עם כניסות ויציאות HDMI, ויכולת עיבוד של הפורמטים החדשים, כנראה שתצטרך, לפחות בהתחלה, לשנות את המאזן לכיוון הרסיבר. מצד שני, אם מוסיקה חשובה לך יותר, אז אפשר להוריד מהרסיבר, בכלל עדיף לקנות רסיבר מסדרה גבוהה אך ישן - ההגברה בסדרות הגבוהות איכותית יותר, ולהשקיע ברמקולים הקדמיים.

2. אני מניח שב"אחוריים" אתה מתכוון לסראונדים, וכן - אם אתה בונה על קולנוע ביתי וסראונד, אז הם הכרחיים. אם אתה מתכוון לאחוריים ממש, אז אפשר לחכות איתם רק צריך לקנות רסיבר שתומך ב-6.1 או 7.1ערוצים.

3. גודל הרמקולים תלוי בגודל החדר שלך ובהעדפות שלך מבחינת סגנונות מוסיקה, ק"ב, וכמובן אקוסטיקה ואסטטיקה. כך בחשבון שמדפיים צריכים מעמדים מתאימים כדי לא לפגום באיכות הצליל (אצלי למשל הם יושבים על שידה, והנזק מורגש). רמקולים רצפתיים לרוב ייתנו טווח תדרים גדול יותר, אך הטובים שביניהם יקרים יותר.

4. בשביל חווית קולנוע ביתי מושלמת צריך סאב. אם הרמקולים הקדמיים שלך יכולים לרדת מספיק נמוך עבורך, זה גם סבבה - בעיקר לשכנים. קח בחשבון שסאב זה עוד ארגז יחסית גדול, והוא חייב לשבת על הרצפה, עדיף בפינה. בנוסף סאב איכותי הוא יקר - כך בחשבון 1500-3000 ש"ח. סאב זול יהרוס לך את החוויה.

5. בקשר לחנויות אני לא יודע - אני דווקא חסיד גדול של יד שנייה. זה מאפשר לך לשחק עם המרכיבים, ולא לשלם יותר מדי ביוקר על טעויות. כמובן שצריך לבדוק היטב לפני כל קנייה.

בהצלחה וברוך הבא!

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #3 

בגדול בועזון ענה לך על רוב השאלות

היחס במחירים הוא בהחלט נכון.

בגדול הדבר הראשון שצריך לדעת - שזה ממכר - ונדבקים מאוד מהר במחלה מדבקת - השדרגת - שגורמת למי שחשב להוציא 5-8 אלף להגיע למימדים כפולים.

וברצינות:
א. רמקולים רצפתיים הם עדיפים - כי הם מכסים יותר תדרים, ובגלל ריבוי האלמנטים - כל אלמנט יכול להיות אחראי על משהו אחר - והצליל יהיה יותר איכותי. לכן - אם זה אופציה אז עדיף.
ב. אחוריים (במידה ואתה מדבר על 5.1) כן - חובה - זה מה שנותן לך את התחושה של דברים מתרחקים/מתקרבים וחולפים וכד'.
ג. רסיבר וענייני יד שנייה - הכל שאלה של מה אתה מחפש בדיוק - איזה ציוד אתה מתכנן לחבר וכו'.
יש את סוגיית הפורמטים החדשים - שקיימת ברסיברים בני כשנה אולי מעט יותר - ורצוי לדעתי שהם יהיו - אלא אם לא נראה לך בשנים הקרובות שיהיה לך בלוריי או סטרימר (בכלל - יש לך עניין ב HD? מומלץ לקרוא את הדביק בפורום HDTV.
מצד שני - אין מה לעשות - וביד שנייה בד"כ תקבל תמורה טובה יותר לכסף.
אז אתה צריך להחליט על כיוונים.

חנויות - יש אינדקס קישורים - נכנסים דרך התחל כאן - ויש שם קישורים לחנויות מתמחות שונות. - מאיפה אתה - נוכל להכווין אותך יותר טוב.
לדעתי - חשוב ללכת בתור התחלה לחנות - להבין קצת על מה אנחנו מדברים - לפני שמחליטים מה כמה ולמה.

haimbl פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

תודה על התשובה המהירה בהחלט אז ככה:

1. חשוב לי יציאות HDMI אני משתמש בPS3 וחבל לי לשדרג מאוחר יותר לרסיבר יותר מתקדם (עלות גבוהה יותר)
2. התכוונתי לסראונדים.
3. מוזיקה היא פחות חשובה בשבילי, יותר חשוב לי זה סרטים וPS.
4. תודה
5. קצת מפחיד הקטע הזה כי אנשים בד"כ מוכרים את הציוד שלהם כי הם לא מרוצים או מוצר פגום. אז אולי עדיף לי מתצוגה

haimbl פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

lawpower כתב:לדעתי - חשוב ללכת בתור התחלה לחנות - להבין קצת על מה אנחנו מדברים - לפני שמחליטים מה כמה ולמה.
...
מסכים מאוד וגם הייתי.
הבעיה היא שבדברים שאתה לא מבין קל מאוד לעבוד עליך, בגלל זה נכנתי לפורם.
אני רוצה להגיע לחנות עם יכולת הפגנת ידע כך שהמוכר יהיה מודע לזה שלא יהיה קל לדחוף לי עודפי מלאי.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

תשמע - אין לך חשיבות אמיתית לפורמטים החדשים (כי הPS3 מפענח לבד)
ולדעתי בכסף שעומד לרשותך - עדיף שתוכל להשקיע ברמקולים
הייתי מחפש רסיבר עם 3 כניסות HDMI ( לPS3, מזרימדיה, וYES/HOT HD)
לא חייב עם הפורמטים החדשים.

תשמע - בחנויות המתמחות - לא אמורים לעבוד עליך.
אין לך הרבה ברירות אלא ללכת לשמוע לראות מה אתה אוהב ומה הם מצליחים להרכיב לך.

ואז - אל תקנה במקום - תשאל כמה שיותר שאלות - ותחזור אלינו לבדוק אם זה הגיוני.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #7 

haimbl כתב:
lawpower כתב:לדעתי - חשוב ללכת בתור התחלה לחנות - להבין קצת על מה אנחנו מדברים - לפני שמחליטים מה כמה ולמה.
...
מסכים מאוד וגם הייתי.
אני רוצה להגיע לחנות עם יכולת הפגנת ידע כך שהמוכר יהיה מודע לזה שלא יהיה קל לדחוף לי עודפי מלאי.
...
אני דווקא נגד, אם תלך לחנויות אתה עלול ליפול על הרבה מוקשים: מותגים סינים ומותגים הנימכרים בארץ בפי שלוש ממחירם בחו"ל ומכיוון שאתה חדש בתחום לא תדע מה טוב באמת ותוכל ליפול על כריש שיתחוף לך *** יקר.

עדיף לדעתי שתקבל כמה עצות כאן על מוצרים ספציפים ואותם תלך לשמוע.

haimbl פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אז בעצם אתה אומר לרכוש רסיבר עם כניסות HDMI (אבל לא עם פורמטים החדשים שד"א אין לי מושג מה זה אומר)
לצור העיניין לא לעבור את ה3K?

ובשאר למצוא את רמוקלים שמוציאים את הסאונד שאני אוהב?

תקן אותי אם אני טועה.

haimbl פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

danlior כתב:
haimbl כתב:
...
מסכים מאוד וגם הייתי.
...
אני דווקא נגד, אם תלך לחנויות אתה עלול ליפול על הרבה מוקשים: מותגים סינים ומותגים הנימכרים בארץ בפי שלוש ממחירם בחו"ל ומכיוון שאתה חדש בתחום לא תדע מה טוב באמת ותוכל ליפול על כריש שיתחוף לך *** יקר.

עדיף לדעתי שתקבל כמה עצות כאן על מוצרים ספציפים ואותם תלך לשמוע.
...
אני גם בגישה הזאת.
אבל חצי עזרת לי :) , איזה חברות ודגמים אתה ממליץ?
וכמובן מה הייתרונות חסרונות?

תודה

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #10 

ואם תשאל אותי, אחרי שקראתי מה אתה מחפש, הייתי ממליץ לך על רסיבר עם הפורמטים החדשים (ימאהה 663, אונקיו 606 או הארמן 255) וסט רמקולים סטליטים עם סאב. מאוד ממליץ על הסט הזה:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=31839

רמקולים רצפתיים בתקציב הזה יתנו לך פחות חוויה בסרטים מאשר הסט המומלץ
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #11 

haimbl כתב: 5. קצת מפחיד הקטע הזה כי אנשים בד"כ מוכרים את הציוד שלהם כי הם לא מרוצים או מוצר פגום. אז אולי עדיף לי מתצוגה
...
ממש לא נכון.
אנשים מוכרים בדרך כלל כי הם משדרגים למשהו אחר.
בדיוק כמו שמוכרים דירה יד שנייה.
לפי ההנחה שלך, כל מי שמרוצה ממוצר והמוצר לא פגום, אמור להישאר איתו כל החיים.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #12 

lawpower כתב: יש את סוגיית הפורמטים החדשים - שקיימת ברסיברים בני כשנה אולי מעט יותר - ורצוי לדעתי שהם יהיו - אלא אם לא נראה לך בשנים הקרובות שיהיה לך בלוריי או סטרימר
...
שאלת צד, אך רלוונטית לשרשור:
מה הבעייה עם רסיבר שלא תומך בפורמטים החדשים בעבודה עם בלוריי או סטרימר ?
האם הנגנים הללו לא יוציאו גם את הפורמטים הוותיקים יותר ?
משה

haimbl פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

תודה רבה!!!

ד"א מה סדר העדיפויות בקנייה? למצוא מגבר ולהתאים רמקולים או ההפך?

haimbl פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

א. אמרתי בד"כ, להוציא אודיופילים.
ב. אנשים לא משדרגים דברים שהם אוהבים. אתה מכיר מישהו שעבר דירה סתם כי בא לו לשדרג? או כי הדירה כבר לא מתאימה לו (לא משנה הסיבה)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #15 

haimbl כתב:א. אמרתי בד"כ, להוציא אודיופילים.
ב. אנשים לא משדרגים דברים שהם אוהבים. אתה מכיר מישהו שעבר דירה סתם כי בא לו לשדרג? או כי הדירה כבר לא מתאימה לו (לא משנה הסיבה)
...
אתה פשוט טועה :-)
צבור קצת יותר שעות באתר ותלמד ששדרוג זו תופעה נפוצה מאוד.

אני מכיר הרבה אנשים, כולל אני עצמי, ששדרגו דירה למרות שהקודמת "התאימה" לצרכים.
הסיבה היא היכולת. כשיש לך יותר כסף אתה יכול לשדרג למשהו טוב יותר, גם אם הקודם היה טוב. זה נכון בדירות, ונכון ברמקולים.
זו דווקא תופעה מאוד נפוצה, כי חלק גדול מהאוכלוסיה צובר חסכונות במשך חייו.

תגיד, לא שדרגת פעם איזה חולצה עוד לפני שהישנה נעשתה בלתי לבישה ? :-)
משה

haimbl פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

חחחחחח

מה שנכון נכון אם אתה יכול להרשות לעצמך אז השידרוג הוא מתבקש.
למרות שאני מלחתחילה ברכישות "חד פעמיות" מעדיף להוציא השקעה גדולה טובה לטווח ארוך ולא סבירה לטווח "קצר"

חוץ מזה שעם כל עיניין המיתון מי מבטיח שמחר לא יגידו לי תן את האוטו ולך הבייתה :?
שלא נדע!!!

והשאלה היא האם באמת אפשר למצוא את הרסיבר המתאים ביד שניה, אחד שייספק את הצרכים שלי ולא בשביל להגיד יש לי.

תודה רבה בכל אופן

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #17 

פה דווקא נכנס הבדל מהותי בין מוצרי טכנולוגיה (כמו ק"ב) לבין נדל"ן.
במוצרי טכנולוגיה, השקעה גדולה לטווח ארוך, עלולה להתברר כמקח טעות, אם עוד כמה שנים יצאו עם טכנולוגיה חדשה.

האם אפשר למצוא רסיבר מתאים? נסה ותראה. אתה יכול להתחיל מהלוחות יד שנייה שיש כאן באתר.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... d_catg=171
משה

haimbl פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

לא מסכים שזו טעות בכל זאת הטכנולוגיה מתקדמת ואנחנו לא יכולים לרדוף אחריה כל הזמן.

אני אתן לך אותי כדוגמא אני אוהב משחקי מחשב (מותר לי אני עדין צעיר,23) ופשוט החלטתי שאני מפסיק לרדוף אחרי טכנולוגיה ורכשתי PS3. גם בעוד 10 שנים אני לא אגיד שזו טעות מיכוון שהוא תואם את התקופה שלו, לעומת זאת קנייה שלו בעוד שנתיים תהיה טעות.

בגלל זה אני מעדיף להשקיע (יחסית) וכן ללכת על טכנולוגיה מתקדמת דבר שלא בהכרח יהיה במוצר יד שניה

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #19 

moco כתב:
lawpower כתב: יש את סוגיית הפורמטים החדשים - שקיימת ברסיברים בני כשנה אולי מעט יותר - ורצוי לדעתי שהם יהיו - אלא אם לא נראה לך בשנים הקרובות שיהיה לך בלוריי או סטרימר
...
שאלת צד, אך רלוונטית לשרשור:
מה הבעייה עם רסיבר שלא תומך בפורמטים החדשים בעבודה עם בלוריי או סטרימר ?
האם הנגנים הללו לא יוציאו גם את הפורמטים הוותיקים יותר ?
...
אין בעייה - אבל חבל לא לנצל - במיוחד שהוא על הגבול

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #20 

haimbl,
אני מסכים שמי שלא קונה כי מחר יהיה משהו יותר טוב, בסוף מפסיד (וגם מחר לא יקנה מאותו שיקול).
מצד שני להתייחס לרכישה טכנולוגית כרכישה לטווח ארוך, ובגלל זה ללכת על הוצאה גדולה (לא "השקעה" גדולה, אגב :-) ), זו הקיצוניות השנייה.
צריך להתפשר. אני בעד הוצאה סבירה (שזה יחסית לתקציבך) לטווח של כמה שנים.
משה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”