האם אוזניות גם צריכות הרצה?
קיבלתי אתמול את Beyerdynamic DT880. מדהים! התחלתי לשמוע מוסיקה - ולא יכולתי להפסיק בשש השעות הבאות , דחיתי את כל מה שהייתי צריך לעשות.... מזמן לא הייתה לי כזאת חוויה מוסיקאלית.
רק שאלה לי: האם אוזניות גם זקוקות ל"הרצה" (בעוצמה נמוכה) - הרי מבחינה פיסיקאלית הן לא שונות מרמקולים?
רק שאלה לי: האם אוזניות גם זקוקות ל"הרצה" (בעוצמה נמוכה) - הרי מבחינה פיסיקאלית הן לא שונות מרמקולים?
ולכן אינם דורשים הרצה
כאמור נושא ההרצות הינו נושא שנוי במחלוקת בקרב חברי המועדון .
לדעתי לאחר ההרצה אתה תהנה באותה המידה.
תתחדש
תתחדש
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
Metheny תודה.Metheny כתב:ולכן אינם דורשים הרצה
תתחדש...
בתור פיסיקאי אני באמת לא מבין דיונים סביב היפתחות כבלים, אבל רמקולים- זה דבר שונה. דרייבר מתחבר לגוף הרמקול ע"י אלמנט אלסטי. מידת האלסטיות של חומרים תלויה במספר מחזורים "מתיחה/דחיסה - שחרור" ולכן משתנה עם הזמן. ובאמת, הרמקולים שלי ( Klipsch RF15 ) התחילו להישמע אחרת אחרי חודשיים - שלושה (אני מעריך שבמצטבר מדובר ב-60-80 שעות שימוש בתקופה הזו). השינוי (לטובה) חל בעיקר בתחום תדירויות נמוכות.
אין לי מושג איך הדרייבר של האוזניות הנ"ל מחובר לגוף האוזנייה (באוזניות הפשוטות זה רמקול רגיל) – לכן שאלתי.
נערך לאחרונה על ידי vitalyi ב 28/12/2005 11:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

- תגובות: 900
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
ויטלי,
התאור הפיזיקלי שלך נכון, ובפועל גם יצרני דרייברים מציינים את השינוי
בנתוני הרמקול לאחר מספר נתון של מחזורי עבודה.
מה שחסר לנו כמובן הוא עקומת השינוי הזו והנקודה שבה היא מתייצבת
(או לא?) והאם הרמקול ימשיך לעולם לשנות את האלסטיות שלו ובאיזה קצב.
הטכנולוגיה באוזניות די דומה, אך בהחלט יש הבדלים במבנה הדרייברים
במיוחד בנק' החיבור של הדיאפרגמה לבסיס הקבוע, ושם, ככל הנראה,
אין הרבה מקום לשינוי באלסטיות של החומר, כך שאני מעריך שאם התופעה
מתרחשת גם באוזניות, הרי שהיא קטנה בהרבה.
וכמובן, תתחדש! קנית אוזניות פנטסטיות!
><>
התאור הפיזיקלי שלך נכון, ובפועל גם יצרני דרייברים מציינים את השינוי
בנתוני הרמקול לאחר מספר נתון של מחזורי עבודה.
מה שחסר לנו כמובן הוא עקומת השינוי הזו והנקודה שבה היא מתייצבת
(או לא?) והאם הרמקול ימשיך לעולם לשנות את האלסטיות שלו ובאיזה קצב.
הטכנולוגיה באוזניות די דומה, אך בהחלט יש הבדלים במבנה הדרייברים
במיוחד בנק' החיבור של הדיאפרגמה לבסיס הקבוע, ושם, ככל הנראה,
אין הרבה מקום לשינוי באלסטיות של החומר, כך שאני מעריך שאם התופעה
מתרחשת גם באוזניות, הרי שהיא קטנה בהרבה.
וכמובן, תתחדש! קנית אוזניות פנטסטיות!
><>
נציג AQUA-AUDIO
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
ויטלי,
דבר ראשון תתחדש !
שלי צריכות להגיע השבוע ואני לא יכול לחכות !!
דבר שני לגבי הרצה: דעתי בעניין היא שלהבדיל מהרבה דברים שחושבים שצריכים הרצה כמו כבלים, מגברים ושלל מכשירים למיניהם, אני כן חושב שרמקולים וגם אוזניות צריכות ומטיבות לאחר הרצה.
אסף, אתה צוודק בדברים שלך, אבל בוא לא נשכח שטווח התנועה של אוזניה ביחס לרמקול הוא קטן בהרבה, אז כך שאם האוזניה מגדילה את הטווח שלה בעוד 0.2 מ"מ (סתם מספר שרירותי), אז השינוי יהיה משמעותי, בעוד ברמקול השינוי יהיה זניח.
לא להתייחס למספר הוא רק דוגמא.
בשורה התחתונה מהגראדו הקודמות שלי (SR-80) אני יכול להגיד שהרצה עזרה להן מאד !
וזה מסכם את דעתי בעניין.
דבר ראשון תתחדש !
שלי צריכות להגיע השבוע ואני לא יכול לחכות !!
דבר שני לגבי הרצה: דעתי בעניין היא שלהבדיל מהרבה דברים שחושבים שצריכים הרצה כמו כבלים, מגברים ושלל מכשירים למיניהם, אני כן חושב שרמקולים וגם אוזניות צריכות ומטיבות לאחר הרצה.
אסף, אתה צוודק בדברים שלך, אבל בוא לא נשכח שטווח התנועה של אוזניה ביחס לרמקול הוא קטן בהרבה, אז כך שאם האוזניה מגדילה את הטווח שלה בעוד 0.2 מ"מ (סתם מספר שרירותי), אז השינוי יהיה משמעותי, בעוד ברמקול השינוי יהיה זניח.
לא להתייחס למספר הוא רק דוגמא.
בשורה התחתונה מהגראדו הקודמות שלי (SR-80) אני יכול להגיד שהרצה עזרה להן מאד !
וזה מסכם את דעתי בעניין.
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

- תגובות: 900
- קיבל תודות: 0
שועל,
טווח התנועה אינו בהכרח הפרמטר החשוב, אלא ההתנגדות המכנית של
הדיאפרגמה לתנועה והשאיפה שלה לחזור למקומה הטבעי.
בשביל שתיווצר התנגדות מכנית משתנה, צריך להיות אלמנט פיסי
שיצור התנגדות כזו, ובדרייברים של אוזניות האלמנט הזה לא קיים
בתצורה שהוא קיים באלמנטים של רמקולים.
><>
טווח התנועה אינו בהכרח הפרמטר החשוב, אלא ההתנגדות המכנית של
הדיאפרגמה לתנועה והשאיפה שלה לחזור למקומה הטבעי.
בשביל שתיווצר התנגדות מכנית משתנה, צריך להיות אלמנט פיסי
שיצור התנגדות כזו, ובדרייברים של אוזניות האלמנט הזה לא קיים
בתצורה שהוא קיים באלמנטים של רמקולים.
><>
נציג AQUA-AUDIO
אסף ו-The-Fox, תודה רבה על התשובות והברכות
.
אסף, אני מקבל את הסברך לגבי חיבור הדיאפרגמה לגוף האוזניה, אבל במחשבה השנייה אלסטיות של הדיאפרגמה עצמה יכולה כאן להשפיע (בניגוד לרמקולים) - כי באוזניות היא דקה. לגבי עקומת השינוי (ברמקולים) – לפחות לפי תיאוריה היא צריכה להיות עם מקסימום רחב: כעבור מספר מחזורים מסוים (התלוי בחומר ובצורה) אלסטיות מתחילה לרדת.
The-Fox, כאשר אתה כותב על הרצת האוזניות- לאיזה תהליך אתה מתכוון? השמעה בעוצמת קול נמוכה ובטווח תדירויות מצומצם (בלי יותר מדי בסים)? כמה זמן לקח לאוזניות שלך "להיפתח"?
אסף, אני מקבל את הסברך לגבי חיבור הדיאפרגמה לגוף האוזניה, אבל במחשבה השנייה אלסטיות של הדיאפרגמה עצמה יכולה כאן להשפיע (בניגוד לרמקולים) - כי באוזניות היא דקה. לגבי עקומת השינוי (ברמקולים) – לפחות לפי תיאוריה היא צריכה להיות עם מקסימום רחב: כעבור מספר מחזורים מסוים (התלוי בחומר ובצורה) אלסטיות מתחילה לרדת.
The-Fox, כאשר אתה כותב על הרצת האוזניות- לאיזה תהליך אתה מתכוון? השמעה בעוצמת קול נמוכה ובטווח תדירויות מצומצם (בלי יותר מדי בסים)? כמה זמן לקח לאוזניות שלך "להיפתח"?
נערך לאחרונה על ידי vitalyi ב 28/12/2005 10:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תתחדש ותהנה !
רק אציין שפעם נעשתה בדיקה לB&W CDM1 האם ניתן למדוד איזהשהו שינוי אחרי הרצה באופן הבא:
לקחו רמקול אחד, הריצו אותו למשך 200 שעות ואת הבן זוג שלו לא.
מדדו את ההענות של הרמקול כולל מהירות תגובה ובעצם כל מה שאנו יודעים למדוד ולא התקבל שום שינוי.
האם זה אומר שמי שעובר הרצה זה המוח שלנו?
האם זה אומר שהרמקול הזה לא צריך הרצה?
תחליטו אתם...
רק אציין שפעם נעשתה בדיקה לB&W CDM1 האם ניתן למדוד איזהשהו שינוי אחרי הרצה באופן הבא:
לקחו רמקול אחד, הריצו אותו למשך 200 שעות ואת הבן זוג שלו לא.
מדדו את ההענות של הרמקול כולל מהירות תגובה ובעצם כל מה שאנו יודעים למדוד ולא התקבל שום שינוי.
האם זה אומר שמי שעובר הרצה זה המוח שלנו?
האם זה אומר שהרמקול הזה לא צריך הרצה?
תחליטו אתם...
מרטין תודה,
ללא ספק יש כאן גם היבט פיזיולוגי - ולאו דווקא פסיכולוגי במובן ש"אני יודע שחייב לחול שיפור – לכן אשמע אותו כעבור זמן מסוים". כאשר במשך זמן ממושך מאזינים למקור מסוים– האוזן שלנו מתחילה להבחין ביותר פרטים מאותו המקור.
יחד עם זאת, אני חושב שלפחות בחלק מהרמקולים (תלוי בחומרים מהם עשוי אלמנט אלסטי המחבר דיאפרגמה לרמקול) חל שינוי אובייקטיבי אחרי עבודתם הממושכת (יחסית). איני בטוח שבדיקת ההיענות היא מספיקה במקרה הזה - כי היא מודדת רק את עוצמת התגובה בתדירויות שונות. מה שאנחנו שומעים (ואיך שאנחנו "מרגישים" צלילים) – זה לא רק עוצמה אלא גם harmonics אשר יכולים להשתנות עם שינוי התכונות האלסטיות הנ"ל.
ללא ספק יש כאן גם היבט פיזיולוגי - ולאו דווקא פסיכולוגי במובן ש"אני יודע שחייב לחול שיפור – לכן אשמע אותו כעבור זמן מסוים". כאשר במשך זמן ממושך מאזינים למקור מסוים– האוזן שלנו מתחילה להבחין ביותר פרטים מאותו המקור.
יחד עם זאת, אני חושב שלפחות בחלק מהרמקולים (תלוי בחומרים מהם עשוי אלמנט אלסטי המחבר דיאפרגמה לרמקול) חל שינוי אובייקטיבי אחרי עבודתם הממושכת (יחסית). איני בטוח שבדיקת ההיענות היא מספיקה במקרה הזה - כי היא מודדת רק את עוצמת התגובה בתדירויות שונות. מה שאנחנו שומעים (ואיך שאנחנו "מרגישים" צלילים) – זה לא רק עוצמה אלא גם harmonics אשר יכולים להשתנות עם שינוי התכונות האלסטיות הנ"ל.
לכל הפיזיקאים שבנינו על פי התיאוריות שלכם הרצת רמקולים נידרשת כי החומרים משנים את האלסטיות שלהם ומאחר ואלו חלקים נעים
אמור לחול שינוי.
בבית הספר לפיזיקה שאני למדתי (בטכניון ) כראו לזה בלאי .
אז בהמשך לאותה התאוריה קיימת סבירות בגבוהה כי האלמנטים יתבלו באופן יחסי לשעות העבודה שלהם שהרי לא יכול להיות מצב
בטבע אשר קיים בו בלאי והבלאי נעצר כי ככה בה לייצרן.
מאחר לא קיים אף תיאור מדעי (מוכח , אמפירי ) כי לרמקול קיימת מגבלת שעות עבודה כמו למשל במנורות ,מצברים הנושא הזה ימשיך להוות נושא שיחה שנוי במחלוקת.
לגבי תחושות ניראה כי המוח שלנו משנה את יחסו אבל בזה לדעתי תם העניין
אמור לחול שינוי.
בבית הספר לפיזיקה שאני למדתי (בטכניון ) כראו לזה בלאי .
אז בהמשך לאותה התאוריה קיימת סבירות בגבוהה כי האלמנטים יתבלו באופן יחסי לשעות העבודה שלהם שהרי לא יכול להיות מצב
בטבע אשר קיים בו בלאי והבלאי נעצר כי ככה בה לייצרן.
מאחר לא קיים אף תיאור מדעי (מוכח , אמפירי ) כי לרמקול קיימת מגבלת שעות עבודה כמו למשל במנורות ,מצברים הנושא הזה ימשיך להוות נושא שיחה שנוי במחלוקת.
לגבי תחושות ניראה כי המוח שלנו משנה את יחסו אבל בזה לדעתי תם העניין
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
פרטים
פרטים
הבלאי לא נעצר אף פעם, אך מדובר בתופעות לא ליניאריות ומה שחשוב למשתמש זה טווח הזמן שבו יש פעולה טובה (מוגדרת על ידי קריטריונים מסוימים). תחשוב על גרף איכות שעולה בהתחלה, מתיצב לאורך תקופה ואח"כ יורד בהדרגה או בפתאומיות.
דוגמה טובה זה מנוע מכונית. לאחר הייצור או אוברול, הבלאי משפר את הביצועים בגלל הפחתת חיכוך, אח"כ הביצועים טובים אך יורדים בהדרגה בגלל בלאי באטימות ולבסוף יורדים מהר מאוד . נוחות של מכנסי ג'ינס זה עוד דוגמא.
אני מנחש, שרמקולים מספיק ישנים גם נגמרים, אך כנראה שהם נגמרים בדרך כלל קודם מסיבות אחרות.
דוגמה טובה זה מנוע מכונית. לאחר הייצור או אוברול, הבלאי משפר את הביצועים בגלל הפחתת חיכוך, אח"כ הביצועים טובים אך יורדים בהדרגה בגלל בלאי באטימות ולבסוף יורדים מהר מאוד . נוחות של מכנסי ג'ינס זה עוד דוגמא.
אני מנחש, שרמקולים מספיק ישנים גם נגמרים, אך כנראה שהם נגמרים בדרך כלל קודם מסיבות אחרות.
משה
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
תראה, יש הרבה שיטות שלדעתי מוגזמות ומעלות את הנושא הזה לרמת וודו ממש, כמעט כמו בכבלים. אני מדבר על הרצות עם white noise, Pink noise ועוד כל מיני שיטות כמו לחלק את סה"כ השעות לוולים נמוך בהתחלה, ואז בינוני באמצע ובחלק האחרון ווליום גבוהה (קצת יותר גבוהה מהווליום שאתה שומע בד"כ) בשורה התחתונה אני חושב שהאזנה רגילה תעשה את העבודה לא פחות טוב. פשוט תחבר את האוזניה למקור ותן לה לרוץ. לגבי השעות גם יש מחלוקת, יש כאלו הטוענים כי יש אוזניות הדורשות יותר שעות ויש כאלו הדורשות פחות, אני חושב ש 100-200 שעות זה די ויותר לצורך העניין.vitalyi כתב:
The-Fox, כאשר אתה כותב על הרצת האוזניות- לאיזה תהליך אתה מתכוון? השמעה בעוצמת קול נמוכה ובטווח תדירויות מצומצם (בלי יותר מדי בסים)? כמה זמן לקח לאוזניות שלך "להיפתח"?...
בהצלחה בכל מקרה, תעדכן אותנו.
- audiofreak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 321
- קיבל תודות: 3 פעמים
- יצירת קשר:
אני לא שמעתי רמקול חדש שלא השתנה לו הצליל לאחר זמן סביר
של 200-300 שעות.
באוזניות אני מאמין שההבדל הוא הרבה יותר קטן, אם בכלל.
באוזניות אני מאמין שההבדל הוא הרבה יותר קטן, אם בכלל.
אודיופריק, יבואני JL AUDIO , LUXMAN ועוד מותגים מובילים. עדנים, משק 7 טל: 0542456056 www.audiofreak.co.il