חיבור מערכת ק"ב למחשב. האם כרטיס הקול פוגע באיכות?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
rony77 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 147
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם ברשותי מערכת ק"ב שעלתה לי הרבה כסף (קרוב ל10K) והמערכת מחוברת למחשב שממנו אני שומע את כל המוזיקה בקבצי FLAC. אני חייב להגיד שאני לא מרוצה מהסאונד ושהבסים די מרוחים. המערכת מחוברת למחשב בחיבור אופטי ובמחשב יש כרטיס קול ONBOARD של REALTEK. השאלה שלי זה אם אני יחליף את הכרטיס קול לנגיד כרטיס קול איכותי באיזור ה1000 ש"ח האם יהיה הבדל באיכות הסאונד? או שבגלל שזה חיבור אופטי לא יהיה הבדל בכלל? שווה להשקיע?

sbtgn1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 321
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

בהנחה שהכבל אופטי הוא איכותי (כלומר לא ***)לא היה הבדל
מעבר לכך מערכת שיעודה הוא קולנוע ביתי בדכ לא תהיה מדהימה בשביל שירים ב STEREO

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

במקרה של FLAC אתה משדר למגבר PCM דו ערוצי ולכן ייתכן מאוד שהכרטיס on board מבצע עיבודים מקדימים לפני שהוא שולח אותו החוצה. תבדוק מה קצב הדגימה שבו הכרטיס משתמש. בכרטיסים זולים הקצב קבוע על 48KHZ. אם זה המקרה אז מוזיקה דו ערוצית הנדגמת על 44.1KHZ עוברת אצלך המרה ל 48 וזה כנראה לא עושה לה טוב.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #4 

sbtgn1 כתב:בהנחה שהכבל אופטי הוא איכותי (כלומר לא ***)לא היה הבדל
...
אתה מתכוון אולי "לתקין" ולא ל"איכותי". לאיכות הכבל אין השפעה על תוכן דיגיטלי. עוד לא ניתקלתי בכבל זול באורך סטנדרטי שלא עשה את העבודה (כל עוד הוא היה תקין).

בכל מקרה - כפי שהבנת כרטיס הקול בהחלט יכול להשפיע על הסאונד כל עוד לא מדובר בפורמט סאונד יעודי שמפוענח ע"י הרסיבר (כמו AC3).

sbtgn1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

BRK כתב:
sbtgn1 כתב:בהנחה שהכבל אופטי הוא איכותי (כלומר לא ***)לא היה הבדל
...
אתה מתכוון אולי "לתקין" ולא ל"איכותי". לאיכות הכבל אין השפעה על תוכן דיגיטלי. עוד לא ניתקלתי בכבל זול באורך סטנדרטי שלא עשה את העבודה (כל עוד הוא היה תקין).

בכל מקרה - כפי שהבנת כרטיס הקול בהחלט יכול להשפיע על הסאונד כל עוד לא מדובר בפורמט סאונד יעודי שמפוענח ע"י הרסיבר (כמו AC3).
...
שני הדברים שרשמת לא נכונים
1. גם מידע דיגיטלי יכול להשתנות במהלך מעברו (ראוטר ומקרן טלויזיה גורמים להפרעות כאלו)
2.שני כרטיסים שונים שכוונו אותו הדבר יוציאו דרך יציאה דיגיטלית את אותו זרם ביטים
לא אמורה להיות מניפולציה (אלא אם כן הגדרת).
לגבי השינוי של תדר הדגימה אתה יכול לבצע את זה גם בכרטיסי הON BOARD הפשוטים

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

יכול להישתנות ? או משתנה ? אנו מדברים פה על פרקטיקה ולא על תאורייה לכן האבחנה הזו חשובה. גם כבל USB לא מוביל בסופו של דבר לשינוי מסמך הWORD שהוא מעביר. לא ניתקלתי וגם מקריאה רבה ברשת על פגימה בהעברת מידע דיגיטלי עקב הפרעות בסביבה ביתית כל עוד מדובר על אורך כבל סטנדרטי. במרחקים ארוכים אכן בעיה זו קיימת אך ציינתי לגבי האורך.

האם אתה יודע בוודאות שכרטיסי הקול לא משפיעים במאומה על הסאונד לפני שהוא מגיע ל DAC של הכרטיס ? לצורך העניין הדבר צריך להיות אז זהה גם בנגני CD - אז ז"א שאם אני קונה נגן CD באלפי שקלים ואחד ב 100 ש"ח אז כל עוד אני מחובר דיגיטלית הסאונד שלהם יהיה זהה לחלוטין ? (ניתעלם כאן משגיאות קריאה של הדיסק עצמו ויכולת קריאת המידע מהמדייה עצמה).

יכול להיות שאני טועה אבל גם יכול להיות שאתה - יש לך איזה ביסוס לצורה הוודאית שבה אתה אומר את הדברים וממליץ מבחינה פרקטית לנושא התרד ?
(שוב - אני לא בא להתווכח ובטח לא לשלול על הסף, רק להעלות את כל האופציות ).

sbtgn1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

BRK כתב:יכול להישתנות ? או משתנה ? אנו מדברים פה על פרקטיקה ולא על תאורייה לכן האבחנה הזו חשובה. גם כבל USB לא מוביל בסופו של דבר לשינוי מסמך הWORD שהוא מעביר. לא ניתקלתי וגם מקריאה רבה ברשת על פגימה בהעברת מידע דיגיטלי עקב הפרעות בסביבה ביתית כל עוד מדובר על אורך כבל סטנדרטי. במרחקים ארוכים אכן בעיה זו קיימת אך ציינתי לגבי האורך.

האם אתה יודע בוודאות שכרטיסי הקול לא משפיעים במאומה על הסאונד לפני שהוא מגיע ל DAC של הכרטיס ? לצורך העניין הדבר צריך להיות אז זהה גם בנגני CD - אז ז"א שאם אני קונה נגן CD באלפי שקלים ואחד ב 100 ש"ח אז כל עוד אני מחובר דיגיטלית הסאונד שלהם יהיה זהה לחלוטין ? (ניתעלם כאן משגיאות קריאה של הדיסק עצמו ויכולת קריאת המידע מהמדייה עצמה).

יכול להיות שאני טועה אבל גם יכול להיות שאתה - יש לך איזה ביסוס לצורה הוודאית שבה אתה אומר את הדברים וממליץ מבחינה פרקטית לנושא התרד ?
...
אתה חושב שיש הבדל בין שני DVD שונים שמפעילים את אותו סרט על אותה טלויזיה בחיבור דיגיטלי (שני ה DVD לא עושיםNR או UPSCALE)

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

sbtgn1 כתב:
BRK כתב:יכול להישתנות ? או משתנה ? אנו מדברים פה על פרקטיקה ולא על תאורייה לכן האבחנה הזו חשובה. גם כבל USB לא מוביל בסופו של דבר לשינוי מסמך הWORD שהוא מעביר. לא ניתקלתי וגם מקריאה רבה ברשת על פגימה בהעברת מידע דיגיטלי עקב הפרעות בסביבה ביתית כל עוד מדובר על אורך כבל סטנדרטי. במרחקים ארוכים אכן בעיה זו קיימת אך ציינתי לגבי האורך.

...
אתה חושב שיש הבדל בין שני DVD שונים שמפעילים את אותו סרט על אותה טלויזיה בחיבור דיגיטלי (שני ה DVD לא עושיםNR או UPSCALE)
...
מה בדיוק הקשר לסרטים עכשיו ? ואיפה התשובות הברורות לשאלות שלי ? חבל שמישהו כאן ייצא מבולבל, בין אם זה אני, אתה או הקוראים...

(*ולשאלתך - תיקח דוגמה פשוטה וישירה יותר - שני כרטיסי מסך שונים כמו ATI ו NVIDIA בחיבור דיגיטלי על אותו מסך - האם יהיה הבדל בתמונה ? אבל שוב - זה לא נושא הדיון וזה אפילו לא קשור, שני עולמות שונים כשמסתכלים על המיקרו שבעניין - וחבל להסיט את הדיון ולא לסגור את הנקודות החשובות).

sbtgn1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

BRK כתב:
sbtgn1 כתב:

...
...
מה בדיוק הקשר לסרטים עכשיו ? ואיפה התשובות הברורות לשאלות שלי ? חבל שמישהו כאן ייצא מבולבל, בין אם זה אני, אתה או הקוראים...

(*ולשאלתך - תיקח דוגמה פשוטה וישירה יותר - שני כרטיסי מסך שונים כמו ATI ו NVIDIA בחיבור דיגיטלי על אותו מסך - האם יהיה הבדל בתמונה ? אבל שוב - זה לא נושא הדיון וזה אפילו לא קשור, שני עולמות שונים כשמסתכלים על המיקרו שבעניין - וחבל להסיט את הדיון ולא לסגור את הנקודות החשובות).
...
אם המקור הוא דיגיטלי והפענוח הוא על פי סטנדרט מסויים קבוע
אז לא משנה מי יעשה את הפענוח התוצאה תהיה אותו הדבר .
זה שזה בסוף עובר על כבל בצורה דיגיטלית מבטיחה ששום דבר לא השתנה.

אבל אם ניקח לדוגמא קובץ JPG האם ייתכן שבשני מחשבים שונים אותו קובץ המידע שיוצג מבחינת ביטים היה שונה אז מן הסתם התשובה שלך צריכה להיות לא

אבל אם אחד מהם שינה את מטריצת הקוונטיזציה אז זה היה שונה אבל אז הוא חרג מהסטנדרט ההנחה שלי שכרטיסי הקול לא חורגים מהסטנדרט ולא דוחפים לך בדרך כל מיני דברים שאתה לא רוצה כמו שאתה מנגן קובץ MKV ולא רוצה שידחפו לך שם NOISE REDUCTION בפענוח של הקובץ. אני מקווה שהבנת את האנלוגייה כי בתכלס אין הבדל
בסוף זה קבצים וביטים אם אין בדרך המרה לאנאלוגי ועובדים על פי סטנדרט שום דבר לא אמור להשתנות.

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

את התאורייה אני מכיר - ואפילו טוב מאוד, ואני חושב שטוב שציינת שזו התאורייה בכדי שהקוראים יבינו שמדובר במידע תיאורתי.

אני לא מדברים כאן על דחיסה ופרישה אבל גם בעולם זה - הסטנדרטים שנכתבו הם בסיס שמקנה ומאפשר גמישות תחת מספר כללים בלתי ניתנים להפרה. כל אחד מיישם אותם אחרת, הטובים כמובן משפרים את התוצאה של הסטנדרט לפעמים בשיעור ניכר.
דוחס הMP3 הטוב ביותר LAME ידוע כשיפור אסטרונומי של הסטנדרט המקורי.
הפורש H264 הפופולארי ביותר COREAVC חורג מהסטדנרט לרעה בכדי להשיג ביצועי פרישה (צורך בכוח עיבוד) מעולים שהעלו אותו לגדולה ושיפרו רבות את תזרימי המזומנים של החברה שלו.

אז הנה יש לנו גם תיאוריות וגם מספר עובדות מהעולם שעליו אנו מדברים. אני בטוח שלכל קורא באתר עכשיו יש יותר מידע לביסוס התשובה שנשאלה.

sbtgn1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

BRK כתב:את התאורייה אני מכיר - ואפילו טוב מאוד, ואני חושב שטוב שציינת שזו התאורייה בכדי שהקוראים יבינו שמדובר במידע תיאורתי.

אני לא מדברים כאן על דחיסה ופרישה אבל גם בעולם זה - הסטנדרטים שנכתבו הם בסיס שמקנה ומאפשר גמישות תחת מספר כללים בלתי ניתנים להפרה. כל אחד מיישם אותם אחרת, הטובים כמובן משפרים את התוצאה של הסטנדרט לפעמים בשיעור ניכר.
דוחס הMP3 הטוב ביותר LAME ידוע כשיפור אסטרונומי של הסטנדרט המקורי.
הפורש H264 הפופולארי ביותר COREAVC חורג מהסטדנרט לרעה בכדי להשיג ביצועי פרישה (צורך בכוח עיבוד) מעולים שהעלו אותו לגדולה ושיפרו רבות את תזרימי המזומנים של החברה שלו.

אז הנה יש לנו גם תיאוריות וגם מספר עובדות מהעולם שעליו אנו מדברים. אני בטוח שלכל קורא באתר עכשיו יש יותר מידע לביסוס התשובה שנשאלה.
...
יפה אז אני רואה שהגענו להסכמה
עכשיו השאלה שנשאלת האם שני כרטיסי קול שונים פורשים את אותו מידע ליציאה הדיגיטלית אותו הדבר (הכוונה היא שאותו מידע יגיע לאו דווקא באותה צורה) אני מאמין שכן
הדרך להוכיח היא לבדוק את הזרם ביטים שמגיע לרסיבר. אבל אין לי בדיוק אפשרות לעשות זה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”