עסק לפני סגירה צריך עזרה !

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
HISTORYCHANNEL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי עסק כבר 5 שנים של שירות תיקונים ..

פתחתי אותו בהתחלה כהכנסה שניה כדי לא לעבור שחור , העניין שהעסק נשאר תקוע כאילו אין צורך בי אני חייב לציין לפני שפתחתי את העסק אמרו לי במ.ט.י שאם הנישה של העסק רק בתיקונים אין לי סיכוי והאמת שמה שאמרו לי ככה זה קרה

שיש את אייבורי ו KSP שמוכרים ללקוח סופי יותר זול ממה שיבואן מוכר לדילר זה המצב

יש לי כמה לקוחות שאוהבים אותי ומוכנים לשלם יותר אבל הכמה האלה לא יביאו לי את הגאולה " העמך " הם אלה שבזכותם עסקים פורחים או קורסים והם הרוב.

חשבתי לעשות מחירון שירות כמו KSP לקחת מחירים ברצפה אבל זה התאבדות מראש
חשבתי לקחת חלקים ולמכור בלי רווח ורק על ההתקנה לקחת כסף אבל גם זה נראה הזוי

בעיקרון אין לי עניין למכור חלקים רק שירות אבל אם אני בא ללקוח הביתה והתקלקל לו הלוח אם אז אני אגיד לו " לך לאייבורי ואני ארכיב " ? זה שטויות הם כבר יעשו לו הכול שם.

המחירון שלי עד היום ככה תגידו לי אם זה גבוה :

בס"ד

מעבדה
בדיקה מחשב - 100 עד 150 ₪
התקנה רכיב בודד ( צורב , כונן קשיח , זיכרון וכו' ) - 80 ש"ח
הרכבה לוח אם - 150 ₪
התקנה נרו , אופיס , משחק - 100 ₪
התקנה מערכת הפעלה + אנטי וירוס + תוכנות - 150 עד 350 ש"ח

בית הלקוח
שעה ראשונה - 150 ש"ח
שעה נוספת - 80 ש"ח

בקשר לחלקים כדי שאני יוכל להעניק שירות אמין וגם יוכל להתפרנס מכרתי עד היום ברווח שהוא גדול ליבואן אבל סביר מאוד לטכנאי פשוט .

אם חלק עלה 350 מכרתי 550

אם חלק עלה 100 מכרתי 200

אם חלק עלה 1000 מכרתי ב 1400 - 1500 .

אני לא קונה כמויות ורווח של 15 אחוז פשוט אני אעשה ממני צחוק רק הדלק להביא את החלק יעלה לי יותר .

לדעתי פחות מזה זה כבר סליחה על המילה " זנות " לעבוד חינם .

התחושה שלי שהמקצוע " טכנאי " ניהיה פשוט לעג אם כל ילד יודע היום להרכיב זיכרון או לבנות מחשב לבד גם אם לא בצורה מושלמת זה עצוב מאוד.

ילד לא יכול להיות חשמלאי וילד לא יכול להיות אינסטלטור ולא מכונאי רכב אבל טכנאי מחשבים כן .

חשבתי על זה שאם אני רוצה להיות " בשוק " אני צריך למכור שירות בלי כסף כמו אייבורי.
ולמכור חלקים בלי רווח כי אני קונה את החלקים בתור דילר כמו לקוח סופי
זה מן מבוך שאני לא יודע לצאת ממנו.

אני אוהב את העסק אני אוהב את התחום של המחשבים מאוד אבל הוא לא נותן פרנסה אני גם מאמין שעוד 5 שנים גג ילדים בני 10 יוכלו לתמוך ברשתות ברמה של " מהנדס ".

אני גם בטוח שהיום " מהנדס רשתות " נהיה כמו " טכנאי מחשבים " ביזיון אני עובד עצות .

אני לא יודע אם לסגור את העסק ולהרים ידיים או לעשות מה שאני אוהב ולהמשיך איתו

מה לא בסדר בעסק שלי ? מה אני צריך לעשות כדי להצליח ?

בחומרה אני לא יכול להתחרות ביבואן ובשירות אני יכול להתחרות ביבואן אבל אני אעשה מעצמי צחוק אם אני אתקין צורב ב 20 שקל ויתקין ווינדוס כולל הכול ב 100 .

אני ארגיש פח אשפה מה לעשות ?
נערך לאחרונה על ידי HISTORYCHANNEL ב 15/02/2009 15:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

הדרכות

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

הדרכות מה הכוונה ?

ללמד אנשים ?

אני אמכור את הידע שלי ב 200 שקל ?

הרי כל התחום הזה הוא לגו אחרי שעה הוא כבר לא צריך אותי .

איפה אני מוצא בנאדם שיש לו ידע בנושא תימחור שאני יכול להתייעץ איתו ?

אולי הבעיה בתימחור ?

אני יכול לתת רק שירות זה יראה רציני ? להפנות אנשים לחומרה : אייבורי / KSP .

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #4 

על פניו התמחורים שלך נראים לי הוגנים
איך אתה משווק את עצמך?
יש אוכלוסיות שלא יילמדו ממך
צריכות הדרכת תפעול
לא הדרכת התקנה
העם דורש..... כל מיני דברים

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

זה מה שמשגע אותי המחירים שלי מצויינים אבל תמיד באים אלי חכמולוגים " באייבורי יותר זול ב KSP יותר זול "

לאנשים לא אכפת " איכות " רק זול זול וזול .

האגו הישראלי " דפקתי את העולם " .

אפילו משפחה לא קונה ממני בגלל שהם רואים בעיתון שזול יותר אין ערך לאחריות ושירות שאחרי זה ואין לי עניין " לתקן את העולם " ככה זה .

חשבתי למכור מחשבים משומשים ב 400 - 500 ש"ח ואני בטוח שככה אני ארוויח יותר
עם מערכת P3 אפשר לגלוש באינטרנט , לעלות קבצי WORD לשמוע מוזיקה זה מה שהאנשים הפשוטים צריכים .

אולי אני צריך למכור דברים משומשים נטו .

הרבה פעמים אמרו לי לאף אחד לא מעניין " כפול ליבה / QUAD " העיקר שיהיה זול ויעבוד.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #6 

אני לא בטוח שכל מה שאכפת לאנשים זה המחיר,
אני כן חושב שאנשים יהיו מוכנים לשלם יותר (לא הרבה יותר) בתנאי:
1. הם ישתכנעו שבאמת יש בעייה בשירות שהם מקבלים מהספק הזול (בלי להעביר דעה אני בטוח שיש לא מעט אנשים שחושבים שאיבורי ו KSP נותנים שירות שמניח את דעתם והם לא צריכים יותר)
2. הם יאמינו שאתה נותן להם שירות טוב יותר (איכות) מהאלטרנטיבה הזולה

אני חושב שהסעיף השני הוא הוא הבעייה,
רשמת שיש לך כמה לקוחות שאוהבים אותך ומוכנים לשלם לך יותר ולכן אלה הם הלקוחות שהשתכנעו שאתה איכותי יותר, השאלה היא איך גרמת להם לאמין בך על פני המתחרים
והשאלה היותר קשה היא איך אתה מצליח לשכנע את האנשים שלא מכירים אותך אישית שאתה איכותי יותר מהמתחרים ?
איך נניח הייתי משכנע אותי בתוך לקוח פוטנציאלי שאתה איכותי יותר מ KSP (שאגב מידי פעם גם אני קונה אצלם ציוד)

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אני מסביר להם שאולי אצל אייבורי חלק עולה 200 שקל ואצלי 300 אבל אצלי השירות זמין ללקוח בשעות אפילו לא שיגרתיות אצלי אני לוקח את החלק הפגום מהלקוח ומחזיר אותו גג אחרי 3 ימים בניגוד לאייבורי ו KSP שזה שבועיים שלפעמים חודש .

אצלי היחס הוא אישי הלקוח הוא 1 ולא 1 מתוך מיליון והשירות בהתאם כמו סופרמרקט ואצלי החלקים באים ישירות מיבואן ולא עוברים שינויים או קומבינות .

אצלי חלק חדש הוא חלק חדש אצלי אין חלקים מחודשים או חלקים שעוברים מלקוח לא מרוצה אל הלקוח הבא " מחזוריות ".

אצלי מקבלים שקט נפשי וגם אם יש תקלה היא תבוא לפיתרון בדרך המהירה ביותר ולא תקלה בהמשכים ...

אצלי איכות המעבדה גבוהה יותר מרמת המעבדה ב KSP / אייבורי הבנת החומרה והתוכנה
אצלם יש טכנאים " חובבים ב 4 אלף בחודש עם רקע טכני במקרה הטוב " אני רכשתי את הידע בצבא ובשטח אם תיגש למעבדה של אייבורי / KSP ותבקש מכל טכנאי שם תעודה עם הסמכה אתה לא תקבל בחיים כי אין פשוט אין .

במקרה שלי הלקוח קנה מחשב אחד מאייבורי ומחשב אחד ממני ומאייבורי הוא היה במעבדה כל שני וחמישי ואצלי לא בגלל זה הוא החליט לתת בי אמון אבל הוא כל הזמן רומז לי " תעשה הנחה תעשה מחיר טוב ואשתו אומרת לי " אני לא הייתי קונה ממך אבל בעלי רוצה" ושאני מסביר לו שאין לי אפשרות הוא בכל זאת קונה ממני אבל כמה כאלה יש ? הרוב מחפשים מציאות , המחיר יותר חשוב להם ממה שיש בקופסא ומהשירות שאחרי .

אני חייב לציין שהלקוחות היחידים שקונים ממני שמוכנים לשלם יותר כדי לקבל איכות הם אנשים במעמד כלכלי טוב אני לא אשקר יש להם מעמד כלכלי טוב .

אבל על אלה אי אפשר לבנות עסק זאת הבעיה.

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #8 

השוק הולך בכיוון של צמצום ,זה אומר שלאוו דווקא ייצרו פחות,זה ברוב המקרים אומר שפחות אנשים יעשו יותר וזה הקו המנחה שלך ואם נאמר את האמת שלנו.
לכן אתה צריך להתפתח לכיוון נוסף,טכנאות מחשבים נטו היא לא נדרשת כמו פעם מכל מיני סיבות אבל בעיקר שרמת הידע של משתמש הקצה עלתה משמעותית,אם פעם להתקין ווינדוס היית צריך לפנות למעבדה המקומית היום כמו שאמרת כל ילד יודע לעשות את זה .
לכן אם תרחיב את הידע שלך בכיוון חדש והתהווה אטרקציה כי אתה גם טכנאי מעולה ומסור אבל אתה יודע לעשות עוד דברים.
אני אתן לך דוגמא:
מפעלי רהיטים משתמשים במלא תוכנות שרטוט ,הדמייה ,חשבוניות וכ' וכ'.
אם תעשה סקר שוק תגלה שהרבה מהמקומות האלה לא מצליחים להתפתח עם התוכנות האלה בגלל: תחלופת עובדים גבוהה ,אנשים ללא רקע טכני ובנוסף אלו מקומות עם כביכול פחות פריסטיג' כך שהרבה מאוד אנשים ובעיקר במקצוע כמו שלך יכולים להשתלב...
בהקשר שלך:
לבתי עסק מהסוג הזה יש מלא בעיות במחשבים,חוסר ידע לתפעל וכ'.
בעיות ברשת ,DB ,עם התוכנות עצמן ועוד ועוד ...
בהקשר מפעלי הרהיטים- יש להם לא מעט תוכנות לייצור ותכנון,אם תרחיב את הידע שלך עם תוכנות כאלה (למשל הדמייה,תוכניות CNC וכ' וכ') תוכל להציע את עצמך גם בתור תומך וגם בתור טכנאי ,לבעל העסק זאת עיסקה מצויינת,בביקור שלך אתה גם מתקן כמה מחשבים ומלמד עובד חדש איך להפעיל את תוכנת הייצור או לקנפג אותה...
תחשוב שעל כל קריאת SOS כזו תוכל לדרוש כסף נאה .על כל ביקור שבו תסדר משהו אחד תציע גם להתרחב בכיוון אחר..מבחינת בעל העסק זו משאלה שהתגשמה ,בן אדם אחד שיודע כמה דברים ומציע שירות רחב יותר.
תחתית השורה- תרחיב את עצמך ,תעשיר את עצמך בעוד ידע ובעוד מקומות שונים שתוכל להציע שירות טכנאי רחב יותר.
הדוגמא עם מפעלי רהיטים היא אחת (והיא להערכתי כיוון לא רע בכלל בשבילך) אבל בכל מקרה תחשוב לאן היית רוצה עוד להתפתח(לינוקס ,גרפיקה,DB ,CNC ועוד ) ובמקביל תרחרח בכל מיני מקומות על צורך במישהו עם ידע שכזה ,אני בטוח שתגלה שהרבה מקומות היו מייחלים לטכנאי מחשבים שהוא מסור(אתה נשמע בעל מוסר עבודה גבוה)אך יחד עם זאת יש לו ADDED VALUES שלאחרים אין.
שיהיה בהצלחה!

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

שלחו לי ממכללת NESS אני מקווה שאני רושם את זה נכון הצעה לקורס " מהנדס רשתות "

חשבתי שאולי זה יקדם אותי כדי לעבוד עם עסקים אבל מאחד שעשה את הקורס הזה הוא אמר לי שזה קורס ברמה של " טכנאי מחשבים " ועם התעודה הזאת אפשר לנגב את ה X

אבל במקרה שלי אני עצמאי קורס כזה יכול לתת לי הסמכה לעבוד עם עסקים ?
או שאני צריך ידע רשתות בשטח כי ידע ברשתות יש לי ברמה של בית ועסקים קטנים.

הבעיה שאני מפחד ש " מהנדס רשתות " יש בשוק כאלה בהמונים ואני שוב יהיה תקוע .

הידע שלי ברשתות זה ברמה בסיסית : מודם + ראוטר קווי / אלחוטי / + סוייצ' וכו' .

הגדרות TCP IP וכו' דברים בסיסיים , קינפוג' וכו' .

בקשר למהנדס רשתות ישנה עוד בעיה גם אם אני אתפתח בכיוון ותהיה דרישה אני בכל זאת אגיע לתקלות של חומרה ואצטרך להחליף חלק ושוב אני אכנס לבוץ של מחירים גבוהים מול אייבורי ו KSP אני שוב יצטרך לתת תשובות לגבי חומרה ואז מה יהיה ?

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

HISTORYCHANNEL כתב:שלחו לי ממכללת NESS אני מקווה שאני רושם את זה נכון הצעה לקורס " מהנדס רשתות "

חשבתי שאולי זה יקדם אותי כדי לעבוד עם עסקים אבל מאחד שעשה את הקורס הזה הוא אמר לי שזה קורס ברמה של " טכנאי מחשבים " ועם התעודה הזאת אפשר לנגב את ה X

מודם + ראוטר קווי / אלחוטי / + סוייצ' וכו' .
...
אני לא הייתי הולך על מהנדס רשתות,כי יש לא מעט כאלה והמיתון הוסיף לא מעט כאלה שמחכים לחזור למעגל העבודה ויש מאחוריהם ניסיון שלך אין בתחום.
תבחן את מה שהצעתי לך,תבדוק איפה לומדים קורסים בתוכנות כאלה,אפילו תכנס לאחד המפעלים כדי ללמוד את הנושא,תציג את עצמך בתור טכנאי מנוסה ,תסביר שאתה מאוד מעוניין להכנס לתחום הזה ברמה השירותית(תמיכה התקנות וכ').
תקבל את הידע מאיפה מתחילים למי לפנות וכ',תנסה להשיג תוכנת למידה תתקמצע בתחום.
אחר זה תחזור לבתי עסק כאלה -אתה כבר תדע מי עובד עם מה ,תציע שירותי תמיכה תשאיר קורות חיים מעניינים ,יש לא מעט בתי עסק כאלה בארץ אני בטוח שלאט לאט תכנס לעוד נישות ועוד מקומות .
תזכור- היום פחות אנשים עושים יותר,זה הקו המנחה וזה מה שחסר לך.

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

HISTORYCHANNEL כתב:שלחו לי ממכללת NESS אני מקווה שאני רושם את זה נכון הצעה לקורס " מהנדס רשתות "

הבעיה שאני מפחד ש " מהנדס רשתות " יש בשוק כאלה בהמונים ואני שוב יהיה תקוע .

הידע שלי ברשתות זה ברמה בסיסית : מודם + ראוטר קווי / אלחוטי / + סוייצ' וכו' .

הגדרות TCP IP וכו' דברים בסיסיים , קינפוג' וכו' .

בקשר למהנדס רשתות ישנה עוד בעיה גם אם אני אתפתח בכיוון ותהיה דרישה אני בכל זאת אגיע לתקלות של חומרה ואצטרך להחליף חלק ושוב אני אכנס לבוץ של מחירים גבוהים מול אייבורי ו KSP אני שוב יצטרך לתת תשובות לגבי חומרה ואז מה יהיה ?
...
אני מציע לבחון את מה שהצעתי לך,תאמין לי שאם תיהיה אטרקטבי למקומות כמו מפעלי רהיטים מבחינת ידע (תוכנות שלהם וכ') מהר מאוד את תמצא את עצמך גם כספק מחשבים,טכנאי שלהם,טכנאי תקשורת ועוד...כל זה כסף מבורך מבחינתך.

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

צפיד כתב:[תזכור- היום פחות אנשים עושים יותר,זה הקו המנחה וזה מה שחסר לך.
...
אתה מתכוון שצריך לשלב כמה תחומים ? לזה התכוונת ?

ובקשר למה שהצעת קודם כל אני מודה לך על התגובה אבל למשל הדמייה,תוכניות CNC זה לא התחום שלי ואני מבין מה שאתה רושם " שיש טכנאים ומהנדסי רשת " כמו *** אבל אם אני רוצה להישאר בתחום של המחשבים אז ללמוד משהו בנישה של תוכנה ?
חשבתי פעם ללמוד " הנדסאי תוכנה " אבל זה יתקע אותי בנישה של שכיר .

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

HISTORYCHANNEL כתב:
צפיד כתב:[תזכור- היום פחות אנשים עושים יותר,זה הקו המנחה וזה מה שחסר לך.
...
אתה יכול לפרט לא כל כך הבנתי .

ובקשר למה שהצעת קודם כל אני מודה לך על התגובה אבל למשל הדמייה,תוכניות CNC זה לא התחום שלי ואני מבין מה שאתה רושם " שיש טכנאים ומהנדסי רשת " כמו *** אבל אם אני רוצה להישאר בתחום של המחשבים אז ללמוד משהו בנישה של תוכנה ?
חשבתי פעם ללמוד " הנדסאי תוכנה " אבל זה יתקע אותי בנישה של שכיר .
...
בשעה שיש מיתון הרבה מהחברות צימצמו בכח אדם,לא תמיד בגלל שהיקף העבודה שלהם ירד.
לדוגמא:פאניקה של השוק,חסכון לקראת העמקת המיתון וסליחה...גם קצת חזירות.
ז"א- הם ממשיכים לייצר אותה כמות אבל בפחות כח אדם.
לדוגמא:
הורדת היקף שעות העבודה ,"תרומת העובדים למאמץ ההבראה של המקום"(שעתיים שבועיות -בהתנדבות) ועוד...

אני מבין שCNC לא התחום שלך וגם לא תוכנות הדמייה...וגם לא תוכנות שרטוט ובטח שלא תוכנות מסור ...
האם אתה מכיר את התוכנות האלה ?האם אתה יודע מה צריך כדי לדעת לקנפג אותם?כמה זמן מדובר ?
האם אתה מבין את משמעות התוכנות האלה לבתי עסק האלה?
למה אתה לא רואה את הדברים האלה כאופציה טובה להתפתחות?במה זה שונה להתקין ווינדוס או לאתר באגים באחד הכרטיסים ?
האם חשבת על האופציה לצאת מהשוק הפרטי ולעבור להיות סופר טכנאי בשוק העיסקי?

לגבי הנדסאות תוכנה- להערכתי במצב כיום כדאי לך להכנס "כטירון" לשוק שיש לו ביקוש מאשר לשוק שגדול ההיצע על הביקוש.
זה לא רע ללמוד אף פעם בכל זמן בכל מצב ,אבל אתה רוצה מקור הכנסה שיתבסס על הקיים,הקשר בין טכנאי מחשבים לתוכנה הוא לא כל כך גדול כפי שאתה חושב.
אני בהחלט מציע לך לשקול ולבחון את ההצעה הזאת,אם נטיית ליבך אומרת שזה לא הולך לעניין אותך ,תתגבר עליה- תנסה!תבדוק במה מדובר מה האופציות שיש ,מהו תהליך הלמידה וכ'.

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 308 פעמים

שליחה #14 

היי,

יש לי חבר שגם יש לו עסק (קטן) למכירה מחשבים וגם הוא מתמודד עם ההשוואה
ל KSP וIVORY .

גם הוא לא מסוגל להתמודד עם המחירים שהם מציעים ללקוחות.
הפתרון שהוא משתמש הוא פשוט - להפנות את הלקוחות לחפש מידע על החברות הנ"ל בגוגל.

יש לקוחות שרק המחיר חשוב להם והוא מאבד אותם בקנייה הראשונה ומרוויח אותם כלקוחות
"חכמים" בקנייה שנייה. יש לקוחות עם "היגיון בריא" שלאחר בדיקה בגוגל, קונים אצלו בקנייה הראשונה.

למזלו של חבר שלי, העסק שלו ממקום במיקום אסטרטגי באיזור שהוא גר, תבדוק האם יש לך גם את היתרון הזה ? במידה וכן תבדוק / תוודא עד כמה תושבי האיזור מכירים אותך.

תחום נוסף ש"מכניס" הוא התקנת רשתות ביתיות, יש המון לקוחות שחסרי ידע / כח לעשות
נקודות בחדרים (השחלת חוטים / חיצוני לבית). למיטב ידיעתי על כל נקודה לוקחים בסביבות 200ש"ח.

בהצלחה

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

יש לי בעיה בקטע של " עבודות פיזיות " אני לא בנאדם כזה ... אני עדין :(

השחלות ? אני ? אני לא בנוי לזה פיזית .

אני יודע להפעיל את הראש הגוף אצלי פחות חזק אני לא בנאדם פיזי .

דרך אגב " השחלות " זה רשת קווית .

בודדים מאוד משתמשים בה הרוב משתמשים בנתב אלחוטי ראיתי וילה 3 קומות עם נתב פשוט 1025 ROTAL וכל החדרים עובדים בצורה טובה .

בקשר לפסיכולוגיה תשכח מזה ניסיתי הכול אנשים רואים בזול " אמין " וביקר יותר " תחמן ולא אמין " ....

היום קונים מחיר נמוך ! חלקים איכותיים ושירות ? זה מובן אצלם מאליו .

אני ראיתי אנשים שבוכים ב KSP ואחרי זה חוזרים לקנות " המחלה של הזול " גדול על רוב האוכלוסיה הישראלית אפילו המוכרים שם צוחקים עליהם .
מישהו פעם היה בסניף ת"א של KSP ? אני הייתי שם ולא האמנתי המוכר מקלל את הלקוחות וזה טבעי שם ממש כמו באסטה בשוק אבל לצערי גם איכות האנשים שם באסטה ומסתבר שרוב הצרכנים הם באסטה , לקוח פרטי = פשיטת רגל .
השוק של לקוחות פרטיים נשלט ע"י העשירון העליון ואין סיכוי להתחרות בהם מי שמצליח לעשות 5 אלף נקי בחודש נחשב " הצלחה " בשוק שיש היום .

המקום היחיד שמוכרים מחשב פי 3 זה בערוץ הקניות ואין לי מושג איך כנראה צריך אנשי שיווק ב 50 אלף שקל בחודש כדי להתקדם בחיים .

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #16 

לא כל כך ברור לי איזה עוד תשובות אתה מצפה לקבל פה מעבר לאלו שקיבלת?

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

אני חושב איזה קורס לעשות ?

הבחור שכתב מקודם רשם שמהנדס רשתות יש יותר מדי בשוק ואין הרבה ביקוש.

הוא רשם CNC וכו'

יש איזה מכללה שאני צריך להתייעץ איתם ?

המקצוע היחיד שחשבתי תמיד לעשות " מהנדס רשתות " שמקביל ל טכנאי PC כרגע לא רלוונטי.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #18 

תקרא שוב את מה שצפיד כתב לך, הוא לא כתב את זה סתם

moishe_v
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232

שליחה #19 

מאיזה אזור אתה בארץ?

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

עשיתי בדיקה והתייעצתי עם כמה אנשים והם אמרו לי שאני אקח את הכסף רק בשירות כי בחלקים אין לי סיכוי והחלקים זה הדרך היחידה שלי להרוויח בשירות .

אז הלכתי לאתר של אייבורי וחשבתי על דרך לעשות כסף בצורה יעילה בלי שהלקוח ירגיש " מאויים כספית " ובדקתי את זה על לקוח קשה מאוד שמחפש מציאות וזה הצליח בקלות .

יש לי לקוח קשה שרצה שידרוג - לוח אם + זיכרון + כרטיס מסך .

אז נכנסתי איתו לאתר של IVORY ועשינו חשבון של החלקים + 350 ש"ח ( הרכבה + התקנה של מערכת הפעלה ) והוא לא חשב פעמיים .

לוח 245 , זיכרון 130 , כרטיס מסך 275 , עבודה 350 = 1000 ש"ח .

מה אתם אומרים ?

רווח על חלקים אין ! הלקוח רואה שהחלקים במחיר רצפה ואני לא עושה עליו " תיווך" אני לוקח רק על השירות ואני מסיר התנגדות בצורה הזאת .

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”