שאלה. מקרן ו ועייפות עיינים
שלום לכולם
בזמן האחרון אני משתמש הרבה במחשב.
במשך שעות באופן רצוף.
ואני מקבל תשתוש קל בעיניים בעקבות כך.
בדקתי וראיתי שיש שם לתופעה והיא נקראת CVS) Computer vision syndrom )
השאלה שלי היא:
אם אני יחליף את המסך LCD שלי למקרן האם זה יעזור?
בזמן האחרון אני משתמש הרבה במחשב.
במשך שעות באופן רצוף.
ואני מקבל תשתוש קל בעיניים בעקבות כך.
בדקתי וראיתי שיש שם לתופעה והיא נקראת CVS) Computer vision syndrom )
השאלה שלי היא:
אם אני יחליף את המסך LCD שלי למקרן האם זה יעזור?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
CVS נובע מהמתקדות העיניים לטווח קצר לאורך זמן ארוך.
במובן הזה, התמקדות על מסך רחוק אולי תעזור.
מצד שני, מי יודע איזה בעיות יצוצו בעבודה לאורך זמן מול מסך מוקרן שגם סתם נשמע מאוד לא נוח.
אם יש לך כבר מקרן אז תנסה, אבל אל תשקיע כסף רק למטרה זאת בלי הצדקה מבוססת.
כמובן, הכי טוב להתייעץ עם רופא עיניים עם ניסיון בתופעה ולקרוא עליה ברשת. אני מניח שגם זוג משקפיים אולי יכול להוות פתרון. הוא יכול למנוע מעינייך את צורך בהתמקדות, בלי קשר לאם אתה זקוק למשקפיים באופן רגיל.
במובן הזה, התמקדות על מסך רחוק אולי תעזור.
מצד שני, מי יודע איזה בעיות יצוצו בעבודה לאורך זמן מול מסך מוקרן שגם סתם נשמע מאוד לא נוח.
אם יש לך כבר מקרן אז תנסה, אבל אל תשקיע כסף רק למטרה זאת בלי הצדקה מבוססת.
כמובן, הכי טוב להתייעץ עם רופא עיניים עם ניסיון בתופעה ולקרוא עליה ברשת. אני מניח שגם זוג משקפיים אולי יכול להוות פתרון. הוא יכול למנוע מעינייך את צורך בהתמקדות, בלי קשר לאם אתה זקוק למשקפיים באופן רגיל.
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אגב אני מאוד מאוד ממליץ להשתמש באחת התוכנות שהן ANTI-RSI, יש אחת בתשלום שהיא מעולה ואחת חינמית, לי זה הפחית משמעותית כאבים בידיים שהיו לי אבל זה טוב לכל מי שעובד הרבה שעות מול המחשב.
חינמי:
http://www.workrave.org/
בתשלום:
http://www.workpace.com/
התוכנות ממליצות לך על הפסקות יזומות כל 4-5 דקות (לא מפריע כמעט בעבדוה אבל מצוין לגוף) וכל 40 דקות - שעה , הפסקה יותר ארוכה שכוללת תרגילים (אם תמונות).
תנסה לשבועיים ותקפיד על התוכנה.
רפואה שלמה.
חינמי:
http://www.workrave.org/
בתשלום:
http://www.workpace.com/
התוכנות ממליצות לך על הפסקות יזומות כל 4-5 דקות (לא מפריע כמעט בעבדוה אבל מצוין לגוף) וכל 40 דקות - שעה , הפסקה יותר ארוכה שכוללת תרגילים (אם תמונות).
תנסה לשבועיים ותקפיד על התוכנה.
רפואה שלמה.
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
pup26
gmr
תשומת הלב כי למקרן שעות עבודה מוגבלות - כלומר אחרי 1500-3000 שעות תצטרך להחליף מנורה למקרן בעלות של כ-1000 ש"ח אם לא יותר.
בכל מקרה זה נשמע לי בעייתי, בגלל שתאלץ להחשיך, אולי שימוש במקרן מצגות - שלא ייתן לך חדות מירבית אבל ייתן תאורה חזקה.
בכל מקרה - אני הייתי הולך יותר בכיוון של הפסקות מפעם לפעם וכד' - מאשר על מקרן.
gmr
תשומת הלב כי למקרן שעות עבודה מוגבלות - כלומר אחרי 1500-3000 שעות תצטרך להחליף מנורה למקרן בעלות של כ-1000 ש"ח אם לא יותר.
בכל מקרה זה נשמע לי בעייתי, בגלל שתאלץ להחשיך, אולי שימוש במקרן מצגות - שלא ייתן לך חדות מירבית אבל ייתן תאורה חזקה.
בכל מקרה - אני הייתי הולך יותר בכיוון של הפסקות מפעם לפעם וכד' - מאשר על מקרן.
דווקא מקרני פרזנטציות שווקו לרוב עם רזולוציות גבוהות עוד לפני שזה נהפך נפוץ במקרי ק"ב, בדיוק בגלל הצורך להיות מתאימים לפונטים שעל המחשב. רזולוציית המקרן צריכה להיות תואמת למה שמשתמשים במסך המחשב.lawpower כתב:pup26![]()
![]()
![]()
gmr
בכל מקרה - אני הייתי הולך יותר בכיוון של הפסקות מפעם לפעם וכד' - מאשר על מקרן....
משה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
moco
צודק - היום המצב הוא לפי מיטב ראייתי שוווה פחות או יותר. - עם יתרון לרוב מקרני הHT על מקרני המצגות.
צודק - היום המצב הוא לפי מיטב ראייתי שוווה פחות או יותר. - עם יתרון לרוב מקרני הHT על מקרני המצגות.