שאלה לפני שאני קונה רואטר
שבוע טוב
אני מעוניין ברשת אלחוטית בתוך הבית
השאלה שלי היא כזו:
אחד המחשבים שאמורים להיות מחוברים לרשת הזו הוא נייח ונמצא בתוך ממד.
האם תהיה קליטה בתוך הממד?או שצריך ראוטר מסויים? או שזה בכל מקרה לא יעבוד?
אני מעוניין ברשת אלחוטית בתוך הבית
השאלה שלי היא כזו:
אחד המחשבים שאמורים להיות מחוברים לרשת הזו הוא נייח ונמצא בתוך ממד.
האם תהיה קליטה בתוך הממד?או שצריך ראוטר מסויים? או שזה בכל מקרה לא יעבוד?
כאשר הממ"ד יהיה סגור אני לא מאמין שתהיה קליטה - אולי בקושי. בכל מקרה מומלץ לקנות ראוטר שתומך בשיטת MIMO ושידור בתקן N (וכמו כן כרטיס רשת תואם) - מדובר בהשקעה כספית נוספת, אבל הטכנולוגיות הנ"ל יעזרו לראוטר "לחדור" את הממ"ד בצורה טובה יותר.
ראשית אני הייתי מנסה להעביר כבל רשת לתוך הממ"ד (דרך תעלת קו הטלפון)
לעיתים זה משהו שהוא מאוד קל לעשייה, זול מאוד במחיר ונותן לך את האיכות המקסימלית
לעיתים זה משהו שהוא מאוד קל לעשייה, זול מאוד במחיר ונותן לך את האיכות המקסימלית
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
הראוטר האלחוטי מכיל גם יציאות חוטיות (LAN).
הטוב ביותר לא למקם את הראוטר האלחוטי בממ"ד אלא בנקודה מרכזית יותר ופחות פנימית.
אם תוכל להריץ כבל רשת מהראוטר אל המחשב שבממ"ד תקבל את התוצאות הטובות ביותר.
אצלי יש בדיוק את המצב הזה, ראוטר 802.11n של LinkSys שהבאתי מארה"ב. בכל הבית קליטה מושלמת אלחוטית של 270Mbps. בממ"ד לפעמים קצת פחות, אבל בחיבור הקווי שבממ"ד יש תמיד 100Mbps ללא שום בעיה.
הטוב ביותר לא למקם את הראוטר האלחוטי בממ"ד אלא בנקודה מרכזית יותר ופחות פנימית.
אם תוכל להריץ כבל רשת מהראוטר אל המחשב שבממ"ד תקבל את התוצאות הטובות ביותר.
אצלי יש בדיוק את המצב הזה, ראוטר 802.11n של LinkSys שהבאתי מארה"ב. בכל הבית קליטה מושלמת אלחוטית של 270Mbps. בממ"ד לפעמים קצת פחות, אבל בחיבור הקווי שבממ"ד יש תמיד 100Mbps ללא שום בעיה.
נערך לאחרונה על ידי איינשטיין ב 09/08/2009 5:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
בדיוקאוריאל כתב:אושר אתה ממליץ בעצם לקנות מפצל כזה ולחבר את במחשב בכבל?בקיצור לקנות ראוטר ופשוט להוציא מאחת מ4 היציאות שלו כבל רשת למחשב שבממ"ד......
בזמנו הייתי באותה הדילמה ואפילו רכשתי ראוטר שתומך בשידור בתקן N אבל אחרי שבדקתי שראיתי שאיכויות הקליטה מתוך הממ"ד הם לא משהו ,בעצת חבר, פשוט הלכתי והשחלתי כבל רשת לממ"ד דרך תעלת הטלפון (בשימוש שטלבנד), בגלל שזה היה כל כך קל לעשייה (10 דקות עבודה) הלכתי והשחלתי כבל רשת בתעלות לעוד 3 חדרים אחרים בבית !
עכשיו הבית כמעט כולו מרושת קווית (על רשת 1 ג'יגה) בנוסף עדיין יש לי יכולת אלחוטית לחיבור של רכיבי קצה ניידים (כגון מחשב נישא)
יש לשים לב שקיימים מצבים שלא ניתן להשחיל את כבל הרשת דרך התעלות ובדר"כ כלל זה נובע מאחת משתי הסיבות:
1. בצינור עוברים כבר שתי כבלים (בדר"כ קו טלפון וכבל כבלים) ואז מאוד קשה לדחוף כבל נוסף (אם כי לעתים גם זה אפשרי אבל אז נדרש פרויקט לא קטן)
2. יש איזה חסימה בתעלה ואז שטלבנד פשוט נתקע (בגלל זה לא הצלחתי להשחיל לאחד החדרים)
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
אצלי יש ראוטר לכל קומה, משורשרים ביניהם באופן אלחוטי על מנת ליצור רשת אחידה עם תחום כתובות אחיד . אני מבצע סטרימינג בין הקומות (בינתיים של מוזיקה, FLAC 1024), שעובד חלק לחלוטין בממ"ד. שני הראוטרים הם 6504 של אדימקס, עם תמיכה בתקן N, ושידור |MIMO. העלות שלהם 300 ש"ח כ"א.