סאב אחד או שניים?
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
אם מדובר באותה הסדרה וההבדל בין הסאבים הוא רק גודל הרכיב ועוצמת המגבר אז לך על שניים אבל רק אם הרסיבר תומך בזה בלי תיחמונים. ואם כבר אז שניים של 10"mbb כתב:שאלה?
מה ישמע טוב יותר בחדר גדול? (30 מ"ר )
סאב 12 אינץ גדול וחזק או שאולי שני סאבים 8 אינץ שיפוזרו בחדר?...
בגדול אתה צריך סאב אחד חזק. שני סאבים (או ארבעה) מביאים יתרונות שפחות קשורים לעוצמה,
אלא יותר לאיך שהסאבים מתנהגים בתוך החדר. מספר סאבים ממוקמים נכון ישמעו יותר מאוזן,
וגם יעשו את זה על פני שטח האזנה רחב יותר מסאב אחד גדול. את התוספת העיקרית לעוצמה אגב,
מרוויחים רק כאשר כל הסאבים צמודים אחד לשני.
אלא יותר לאיך שהסאבים מתנהגים בתוך החדר. מספר סאבים ממוקמים נכון ישמעו יותר מאוזן,
וגם יעשו את זה על פני שטח האזנה רחב יותר מסאב אחד גדול. את התוספת העיקרית לעוצמה אגב,
מרוויחים רק כאשר כל הסאבים צמודים אחד לשני.
הכוונה בגדול היא לפצל אבל נראה לי שהתשובה כבר די ברורהzeev78 כתב:אתה מתכוון לפצל את הסיגנל או שיש לך יציאה ברסיבר לסאב נוסף ?
בכול אופן אתה לא תוכל לשמוע מאיפה מגיע התדר הנמוך אז אני במקומך הייתי משקיע בסאב אחד איכותי וחזק שיורד ל20 הרץ....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46379
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
בנוסף למה ש HazooM רשם, אין יותר מידי קשר לגודל הדרייבר, לא חסר דרייברים של 12 אינץ שיתפקדו טוב יותר מדרייברים של 15 אינץ.
mbb,
מה התקציב שלך עבור הסאב?
mbb,
מה התקציב שלך עבור הסאב?
אם אין לך אופצייה לחבר 2 סאבים בנפרד לא כדאי לך לחבר 2 סאבים בכלל.mbb כתב:הכוונה בגדול היא לפצל אבל נראה לי שהתשובה כבר די ברורהzeev78 כתב:אתה מתכוון לפצל את הסיגנל או שיש לך יציאה ברסיבר לסאב נוסף ?
בכול אופן אתה לא תוכל לשמוע מאיפה מגיע התדר הנמוך אז אני במקומך הייתי משקיע בסאב אחד איכותי וחזק שיורד ל20 הרץ.......
התשובה אכן ברורה.
- moshem74
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1516
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
יש לך טעות
מיציאה אחת מתפצל לשני סאבים
גם ככה מיציאה אחת יש פיצול ל2 לסאב 1 (לשני כניסות שלו).
תפצל את היציאה עם Y ותכניס 1 לכל סאב(תשתמש רק בכניסה אחת של כל סאב ותכוון ווליומים בהשוואה לרמת רעש שמוציא המגבר הראשי שלך)
ויש לך חיבור לשני סאבים.
אצלי יש 2 של 15 וזה עובד יופי תאמין לי.
מיציאה אחת מתפצל לשני סאבים
גם ככה מיציאה אחת יש פיצול ל2 לסאב 1 (לשני כניסות שלו).
תפצל את היציאה עם Y ותכניס 1 לכל סאב(תשתמש רק בכניסה אחת של כל סאב ותכוון ווליומים בהשוואה לרמת רעש שמוציא המגבר הראשי שלך)
ויש לך חיבור לשני סאבים.
אצלי יש 2 של 15 וזה עובד יופי תאמין לי.
נערך לאחרונה על ידי moshem74 ב 14/02/2009 20:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
2 של 15 ב30 מ"ר זה אוובר מטורף...(לדעתי).אצלי יש 2 של 15 וזה עובד יופי תאמין לי....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

Nba,
תלוי איזה 15...
moshem74,
למה להיות מוגבלים על ידי הרסיבר? להרבה סאבים יש אפשרות לשרשור, לפיכך אין צורך בתמיכה של הרסיבר - אלא אם כן מדברים על סאב סטריאופוני.
mbb,
למה התקציב ב $? אתה לא רוכש בארץ?
בכל אופן, בתקציב הזה אני הייתי מתמקד בסאב אחד טוב מאשר 2 בינוניים.
תלוי איזה 15...
moshem74,
למה להיות מוגבלים על ידי הרסיבר? להרבה סאבים יש אפשרות לשרשור, לפיכך אין צורך בתמיכה של הרסיבר - אלא אם כן מדברים על סאב סטריאופוני.
mbb,
למה התקציב ב $? אתה לא רוכש בארץ?
בכל אופן, בתקציב הזה אני הייתי מתמקד בסאב אחד טוב מאשר 2 בינוניים.
אם אפשר לפצל יציאהאחת של סאב ברסיוור לשניים
למה אצלי טרחו לשים 2 כניסות נפרדותלסאב בנפרד
למה אצלי טרחו לשים 2 כניסות נפרדותלסאב בנפרד
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
לא אם מדובר באותה החברה ובאותה הסדרהziv_r כתב:בנוסף למה ש HazooM רשם, אין יותר מידי קשר לגודל הדרייבר, לא חסר דרייברים של 12 אינץ שיתפקדו טוב יותר מדרייברים של 15 אינץ.
mbb,
מה התקציב שלך עבור הסאב?...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אם יש לו כיול אקוסטי הוא לא צריך יותר מזהyairf כתב:עדיף שניים, אבל תצטרך מתקין מקצועי שיידע לכוון אותם - וזה לא פשוט בכלל....
זה בעצמו מתקין מקצועי!
נגמר עידן המתקינים (SO CALLD )שצוחקים כל הדרך אל הבנק!
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ADICT,
הכיול ברוב הרסיברים נועד עבור סאב בודד. על מנת לבצע כיול אופטימלי עבור זוג סאבים, יש צורך בכיול נפרד עבור כל אחד מהם אשר יכול להתבצע רק כאשר הרסיבר מתאים לכך (כמו ה Z11 של Yamaha) או לעשות שימוש בסאבים בעלי יכולת RC מובנית (כמו ה JL Audio f113).
שים לב כי יש אומנם רסיברים בעלי יציאות לזוג סאבים (כמו ה Yamaha RX-V863), אך הסיגנל היוצא מהם הינו זהה והכיול נעשה עם פרמטרים זהים לזוג הסאבים יחדיו).
הכיול ברוב הרסיברים נועד עבור סאב בודד. על מנת לבצע כיול אופטימלי עבור זוג סאבים, יש צורך בכיול נפרד עבור כל אחד מהם אשר יכול להתבצע רק כאשר הרסיבר מתאים לכך (כמו ה Z11 של Yamaha) או לעשות שימוש בסאבים בעלי יכולת RC מובנית (כמו ה JL Audio f113).
שים לב כי יש אומנם רסיברים בעלי יציאות לזוג סאבים (כמו ה Yamaha RX-V863), אך הסיגנל היוצא מהם הינו זהה והכיול נעשה עם פרמטרים זהים לזוג הסאבים יחדיו).