כרטיס לכידת וידאו -התייעצות כללית.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
MiOB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 326
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

שלום לכם,

אני רוצה להתייעץ עמכם לגבי הדרך האיכותית ביותר להפיכת המחשב למעין TIVO. (או יס מקס / הוט מג'יק המקומיים.)
קו המחשבה שלי הוא כך: אקליט תכנים מהממיר דרך כרטיס לכידת וידאו, ואשדר את התכנים האלה דרך מזרים מדיה קיים (PCH-110) חזרה לטלויזיה.
הטלויזיה היא CRT, כך שחיבור המחשב (ובכך השמטת המזרים מדיה.) אליה הוא די מעצבן, ולכן אני נעזר במזרים מדיה קיים.
האם יש לכם רעיון טוב יותר / יעיל יותר?

הממיר:
ובכן, ברשותי ממיר HOT מסוג ג'וניור (כלומר, זה שמו העממי ב-HOT, אני מניח, דגם ABQ 1H4G.), אשר בעל היציאות הבאות:

SCART X 2 - TV-OUT + VCR (Video)
Optical X 1 (לא רלוונטי, אני מניח, שכן הם אינם משדרים תכנים תומכים.)
TV Out Tuner

1. מה תהיה היציאה, אשר תעניק את האות האיכותי / הנקי ביותר לכרטיס לכידת הוידאו? אני מניח שיציאת ה-SCART ל-S-Video בכרטיס? (כלומר, יציאת SCART אחת לטלויזיה ויציאת SCART שניה לכרטיס.)

2. מה בנוגע לכניסת האודיו בכרטיסים? אני יודע, ש-SCART מעביר וידאו + אודיו, אבל לא הבחנתי בכניסות RCA של אודיו בכרטיסים.
האם כניסת האודיו בכרטיסים האלה היא PL? כלומר, אצטרך איזשהו מחבר SCART ==> S-Video + PL, האם קיים כזה?

3. בכלל, האם ה-TV Out Tuner מוציא את כול הערוצים? או שמא רק את הערוצים הלא מקודדים?

הכרטיס:
האם ישנה המלצה לכרטיס מסוים? ידועים לי דגמים נפוצים, אך האם לחפש אחר תכונה מסוימת?
כלומר, אני משער שאצטרך כרטיס עם כניסת S-Video. מה לגבי כניסת האודיו? כמו שכתבתי למעלה?
אני מניח גם, שאצטרך חיבור ל-EPG במקרה שארצה לבצע הקלטות מתוכננות. האם קיימים כלל כרטיסים עם תמיכה ב-EPG של הוט, או שזו חוסמת את האפשרות? במקרה שלא, איך מתבצע כול העניין של סינכרון ה-EPG?
לגבי ההקלטה עצמה, האם עדיף עדיין כרטיס בעל קידוד-חומרה מאשר תכנה? המחשב מורכב מהמפרט הבא:
מעבד: E8400 - 3.8GHz
זיכרון: 8GB DDR2 1000Mhz
כרטיס גרפי: ATI HD4850

זהו, בערך. :)

תודה על כול תשובה. :)

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

1. אני לא מבין למה אתה צריך מזריםמדיה ואתה לא מחבר ישירות את המחשב לטלויזיה...בחיבור SVIDEO או COMPOSITE...
2. קודם אתה צריך לבדוק שהממיר אכן מוציא SVIDEO. אם כן אז כבל SCART->SVIDEO יתן את איכות התמונה הטובה ביותר.
3. תלוי בכרטיס שתרכוש - לרובם יש שני חיבורים לקול - ימין ושמאל. אם יש לך יציאה אנלוגית מהממיר (אדום+לבן) אז חבר אותה לשם.
אתה יכול לרכוש כבל SCART->SVIDEO הכולל גם יציאת קול אדום+לבן ואז תחבר אותה לכרטיס.
4. כרטיס עם קידוד בחומרה כדוגמת PVR-150 יתן לך גם איכות וגם תאימות לכל תוכנות המדיה סנטר.

אורן.

MiOB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

שלום אורן :)

1. אתה צודק, בעיקרון. במקרה שישנו מחשב יעודי, שמחובר לטלויזיה (במילים אחרות - HTPC.), אז הכול פשוט הרבה יותר, שכן אין צורך להחליף כול פעם בין התצוגות. (מסך מחשב ==> טלויזיה ==> מסך מחשב.)
כשהמחשב הוא לא HTPC, אז זה מלאה להיכנס כול פעם למנהל ההתקנים של הכרטיס (Catalyst במקרה שלי.) ולהחליף בין התצוגות, או אפילו עם PowerView, הפשוטה יותר. (הדלקת טלויזיה, להעביר בין התצוגות, להפעיל קובץ, נגמר קובץ, להעביר שוב בין התצוגות.)
לעומת זאת, מזרים המדיה מחובר לטלויזיה בכל מקרה, כך שפעולת הצפייה בתכנים מוקלטים פשוטה הרבה יותר: הדלקת טלויזיה, הדלקת מזרים מדיה ובחירת הקובץ.

2. הממיר מוציא אכן S-Video, לפי בדיקתי. (לא במציאות, אלא ברישומי המכשיר, מקווה שזה מהימן מספיק.) אתה אומר, שכדאי לרכוש כבל SCART==>S-Video לפני, לחברו בין הממיר לטלויזיה ולראות אם ישנה תמונה בטלויזיה?

3. חיפשתי אכן כניסות אודיו כאלה, אבל לא ראיתי, אלא כניסת PL. אחפש שוב בכל אופן.

תודה על היחס בכל אופן. :)

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #4 

1. הבעיה היחידה היא שאתה מאבד את הניהול/חיפוש/הצגה/סימון הקלטות/מחיקה ועוד של התכנים בתוכנת ה-HTPC. אם יש לך מזרים מדיה - אז אין מה לעשות...אבל אם אין לך אולי עדיף לרכוש קליינט חומרה (או אפילו לבנות אחד קטן...) וכך תוכל לנהל את ההקלטות שמתבצעות במחשב המרוחק.
2. כן, כבל כזה לא יקר וכמובן שרצוי לבדוק שהוא עובד. שים לב כי יש כיוון בכבלי SCART!
3. ככל הנראה אתה תהיה צריך מעביר בין PL ל-שני חיבורים אדום/לבן. יש פלאג כזה בחנויות הום סנטר/אייס/אופיס דיפו בכמה שקלים...

אורן.

MiOB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אורן, מה הכוונה בכך שאני מאבד את כול אלו? תוכל לפרט יותר? :)
ואכן, יש לי כבר PCH-110 מחובר לטלויזיה.

לגבי הכבל - תודה, אבדוק זאת. :)

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #6 

כאשר משתמשים בתוכנת מדיה סנטר (ולא משנה איזו) לוח המשדרים, סימון תכניות וסדרות להקלטה, מחיקה וביטול של הקלטות עתידיות או קיימות, חיפוש פרקים עתידיים, וכל פעולות הניהול שניתן לעשות במדיה סנטר - לא תוכל לעשות דרך המזרימדיה.
מה שכן תוכל זה לצפות בהקלטות - וגם זה בפחות נוחות מאשר דרך המדיה סנטר. הסיבה היא שיש הרבה מידע נוסף ואפשרויות חיפוש/מיון של התכניות המוקלטות (למשל אני רוצה לראות רק את הסרטים ברשימה - כי אני רוצה לצפות בסרט ולא בסדרה או אני רוצה לחפש את התכנית שהוקלטה לפני יומיים וכיו"ב).
צריך לקחת בחשבון כי ההקלטות יכולות להיות בכמה דיסקים/ספריות (תלוי כמובן בתוכנת המדיה סנטר שתבחר לעבוד איתה) ואז גם מציאת תכנית ספציפית במזרימדיה קשה יותר. צריך לזכור כי גם שמות הקבצים לא תמיד יהיו ברורים וכמובן אינפורמציה על הפרק - כמו שם הפרק ותיאור מה קורה בו לא יהיה לך - זה קיים רק בתוכנת המדיה סנטר.

אורן.

MiOB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

הבנתי היטב. :) תודה אורן על ההשקעה.

למען האמת, אם לא היה לי מזרים מדיה, הייתי שוקל את עניןן ה-HTPC, אבל ישנו אחד כזה.

האם, מנסיונך, תוכל להמליץ על כרטיס מסויים, שעושה את עבודתו היטב?
קראתי על דגמים נפוצים, אבל לחלקם יש בעיות עם VISTA X64, ולחלקם עם VISTA MCE.
התקציב כרגע הוא סביב 300-500 ש"ח.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #8 

מאוד לא מומלץ להתקין ויסטה 64 ביט.
ה-PVR150 MCE עובד מצויין על ויסטה 32 ביט, גם במדיה סנטר, וגם ב-SageTV ומדיה פורטל.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

MiOB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אני לא מתכוון להתקין VISTA x64 - אני עובד כבר עליה.

בגלל העובדה הזאת ביקשתי המלצות לכרטיסים עם תמיכה טובה?

יש כאלו?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

נדמה לי של-Compro U890F (סטיק חיצוני שמתחבר ב-USB) יש תמיכה לא רעה בויסטה 64 ביט.
בכל מקרה, ההמלצה שלי היא לעבור לויסטה 32 ביט גם אם יש כבר 64 ביט מותקן. הוא לא נותן לך שום יתרון, אלא בעיקר צרות וחוסר תאימות של דרייברים וקודקים.

MiOB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אתה מדבר בהקשר ל-HTPC, נכון? כי ויסטה 64 היא מערכת ההפעלה היציבה והטובה ביותר שנתקלתי. 8O

האם ישנם עוד דגמים מומלצים?
ל-U890F אין בלאסטר, עובדה שתקשה על העבודה איתו, ואני לא מעוניין לקנות אחד בנפרד.

agnostic
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 539
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #12 

אני משתמש ב VideoMate E300, אבל קניתי בלאסטר חיצוני. ( ויסטה 64 ביט )
אני מציע שתבדוק את הדגמים E300F E500F , אמורים להיות יעודיים לויסטה מדיה סנטר, אולי כוללים גם בלאסטר.

MiOB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

הם לא כוללים. :|

בכל מקרה, נראה שאבחר ב-HVR-1700 של Hauppauge, אך שאלה:
איזו גירסת כרטיס נמכרת בארץ?

גירסה 1:
http://www.hauppauge.com/site/press/pre ... -angle.jpg

גירסה 2:

http://www.press-images.co.uk/Hauppauge ... ctions.jpg

מהתבוננות בתוית שעל שני הכרטיסים:
באחת כתוב WInTV-1700 ובשניה כתוב WinTV-HVR-1700.
שניהם מיוצרים ב-US.
שניהם בעלי DVB-T ו-Multi-PAL.
הכרטיסים בעל רוויזיה שונה. (מדוע?)

למען האמת - העניין שמטריד אותי הוא ההבדל בכניסת האודיו. אני מעדיף בהחלט את שתי כניסות ה-RCA מאשר את ה-Line In.

האם יש לכם מושג?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #14 

איפה ראית שמוכרים את זה בארץ? הכי פשוט זה לשאול בחנות בה תמצא כרטיס כזה.
נסה אצל digitize.co.il. הם מוכרים כמה וכמה דגמים של Hauppauge.

MiOB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

שאלתי, למען האמת, אך אף חברה לא החזירה תשובה בדוא"ל.
אנסה מחר לתקשר איתם בצורה הטלפונית.

והמוצר נמכר בחנויות הנ"ל:

פלונטר - http://www.plonter.com/detailz.tmpl?sku=WinTV-HVR-1700

GComputer - http://www.gcomputer.co.il/sg_product~1 ... ~220~0.htm

COM4U - http://com4u.co.il/Product.asp?Pid=PVR1 ... Cat2ID=401

P-SEE - http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=965

תוכל לראות, שבחלק מופיעה גרסה אחת ובחלק השניה, ובשל כך התחלתי לחקור את העניין.
בכל מקרה, פתחתי הודעה בפורום הרשמי שלהם, למעוניינים:

http://www.hauppauge.co.uk/board/showthread.php?t=16476

תגובה של אחד מן המנהלים בקהילה:

[left]I think that the one labelled 71569 is the older model with Xceive tuner and Zarlink demodulator, as was supplied with some Dell systems. The current models are as in the other picture and have Philips tuners and demodulators.

Generally speaking, retail boards have 3.5mm mini-jacks for audio whereas MCE and OEM boards have RCA audio inputs.[/left]

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #16 

א. אם המחשב צמוד לטלויזיה - אז זה באמת לא קריטי להשתמש במזרימדיה - כלומר - המזרימדיה רק ינגן תכנים לאחר שהוקלטו (בצורה קצת "חורנית"), דרך המחשב הוא יבחר מה להקליט ומתי.
ב. צריך לעקוב טוב אחרי מה שהולך כי אני כרגע מחפש פתרונות שיאפשרו דווקא להתממשק עם תוכנות הPVR השונות דרך המזרימדיה
כנראה שיש כאלה שכבר עובדים על זה. - יש אפילו משהו שכנראה עובד עם GBPVR.
בהחלט מעניין

MiOB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

בנוגע ל-1, הבנת בדיוק את קו מחשבתי. :D המחשב קרוב ממש לטלויזיה.

בנוגע ל-2 - מעניין מאוד, למען האמת. :idea: אני אתעדכן על כך.

תודה. :)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”