מתחיל עכשיו להסתובב בחנויות - לחפש שידרוג למערכת. עדיין נראה לי מוזר הרעיון שמשווים רמקול לרמקול או מגבר למגבר - מה זה אומר בעצם ? אנחנו הרי רוצים להשוות מערכת למציאות ולא מערכת אחת למערכת אחרת.
חשבתי איך צריכה להתנהל בדיקה בתנאים אופטימליים כדי לתת תוצאה אמיתית :
מכינים 3-4 חדרים מטופלים אקוסטית.
בכל חדר כמה כסאות למאזינים. במה קטנה. והמערכת הנדגמת.
בחדר אחד הרכב ג'אז קטן. בשני רביעיה קאמרית. בשלישי להקת רוק קטנה ועצבנית. אפשר רביעי עם זמרת נשמה עם קול מלטף, הכי רצוי כמובן חדר נוסף עם תזמורת סמפונית מלאה אבל זה כבר לא ריאלי ....
כל אחד מההרכבים מנגן. מקליטים אותו על המקום בעזרת ציוד הקלטה מיקצועי (אין זמן למיקסים אבל זה כמו הקלטה בהופעה חיה). ואז משמיעים לסירוגין - את ה"חי" מול המוקלט. המאזינים יכולים לטייל בין החדרים ולבחון כל פעם הרכב אחר. אפשר לחלק גם כיסויי עיניים.
הסידור הנ"ל ייתן בדיקה אמיתית ובסיס להשוואה - לפחות בנושא רמקולים והגברה. לגבי מקור צריך יהיה להשוות את ההופעה החיה עם הקלטה קודמת של אותו הרכב .
רעיון לבדיקת ציוד בתנאי אמת
- moshem74
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1516
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
אם תכניס רסיברים ממוצעים ורמקולים מה שבד"כ אנשים קונים....לחדר אקוסטי טהור.
אף אחד לא יקנה .
כי זה יישמע זוועתי,או יותר נכון...אתה לא תוכל לשמוע כלום כי בווליום שאתה תתחיל לשמוע משהו,בחדר אקוסטי טהור, הכל ייכנס לעיוותים.
קשה להסביר או יותר נכון קל להסביר אבל קשה להבין את זה,מי שיש לו חדר אקוסטי,יודע על מה אני מדבר.
אף אחד לא יקנה .
כי זה יישמע זוועתי,או יותר נכון...אתה לא תוכל לשמוע כלום כי בווליום שאתה תתחיל לשמוע משהו,בחדר אקוסטי טהור, הכל ייכנס לעיוותים.
קשה להסביר או יותר נכון קל להסביר אבל קשה להבין את זה,מי שיש לו חדר אקוסטי,יודע על מה אני מדבר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
החדרים יהיו שונים זה מזה וגרוע מכך, יהיו שונים ממה שאנשים יקבלו בבית.