Fringe הסדרה החדשה של ג'יי ג'יי אברהמס מאבודים
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
בגדול זו סדרה באותו ז'אנר של x-files. חוקרים עם רקע בעייתי והמון דברים על אנושיים.
הדמויות כאן עובדות וגם כל התפיסה שבה אנחנו מגלים בכל פעם משהו נוסף זה אנטי תזה לסדרות כמו אבודים או תיקי איקס שבהם יש עוד ועוד שאלות והכל נסתר תמיד מאחורי הפינה. השחקנית הראשית יוצאת מהכלל וגם ג'ושואה ג'קסון מדוסון קריק מעולה. חוץ מזה יש שיירה ארוכה של פליטי הסמויה שמופיעים בתפקידי אורח.
השילוב של חברהסופר טכנולוגית ועלילת הדוקטור ששכח את המצאותיו יוצא מהכלל.
זה כמובן מופרך לרוב מיסודו אבל בניגוד לתיקים שבהם כשנגמר פרק הרגשתי לעיתים כמו טמבל, כאן הכל מתקתק כמו שעון. הסדרה במיוחד השתםרה לאחר כעשרה פרקים ומצאה את האיזון שלה בין המרכיבים השונים. אם רק יפטרו אותנו מהנודניק שבא לבדוק את המחלקה, עלילת משנה דבילית ומיותרת (אלא אם כן מסתתר שם משהו סבוך ומתוחכם יותר) אני כבר מכור רשמית.
הדמויות כאן עובדות וגם כל התפיסה שבה אנחנו מגלים בכל פעם משהו נוסף זה אנטי תזה לסדרות כמו אבודים או תיקי איקס שבהם יש עוד ועוד שאלות והכל נסתר תמיד מאחורי הפינה. השחקנית הראשית יוצאת מהכלל וגם ג'ושואה ג'קסון מדוסון קריק מעולה. חוץ מזה יש שיירה ארוכה של פליטי הסמויה שמופיעים בתפקידי אורח.
השילוב של חברהסופר טכנולוגית ועלילת הדוקטור ששכח את המצאותיו יוצא מהכלל.
זה כמובן מופרך לרוב מיסודו אבל בניגוד לתיקים שבהם כשנגמר פרק הרגשתי לעיתים כמו טמבל, כאן הכל מתקתק כמו שעון. הסדרה במיוחד השתםרה לאחר כעשרה פרקים ומצאה את האיזון שלה בין המרכיבים השונים. אם רק יפטרו אותנו מהנודניק שבא לבדוק את המחלקה, עלילת משנה דבילית ומיותרת (אלא אם כן מסתתר שם משהו סבוך ומתוחכם יותר) אני כבר מכור רשמית.
-
oferlaor
- מנהל

Sam22,
זו המטרה של השרשור הזה, להציע לעוזבים לבחון אותה שנית. להשוואה, דם אמיתי התחילה מבטיחה ואיבדה כל עניין אצלי.
זו המטרה של השרשור הזה, להציע לעוזבים לבחון אותה שנית. להשוואה, דם אמיתי התחילה מבטיחה ואיבדה כל עניין אצלי.
דם אמיתי מעולה!
אני מת כבר שתגיע העונה השנייה!
דרך אגב יצא משקה שנקרא ככה..מוכרים אותו בבארים..מעניין איך הוא...
דווקא fringe או בשמה הישראלי "על הקצה" משעממת ובנאלית לדעתי, מדשדשת במקום ונראית כמו חיקוי עלוב לX-FILES המיתולוגית...אני עדיין צופה בה רק בגלל שהיוצר שלה יצר סידרה נהדרת כמו אבודים....
אני מת כבר שתגיע העונה השנייה!
דרך אגב יצא משקה שנקרא ככה..מוכרים אותו בבארים..מעניין איך הוא...
דווקא fringe או בשמה הישראלי "על הקצה" משעממת ובנאלית לדעתי, מדשדשת במקום ונראית כמו חיקוי עלוב לX-FILES המיתולוגית...אני עדיין צופה בה רק בגלל שהיוצר שלה יצר סידרה נהדרת כמו אבודים....
-
oferlaor
- מנהל

- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73316
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3167 פעמים
בהחלט על טעם וריח. בעיניי דם אמיתי רק משתפרת לעומת FRINGE שלא ממש מתקדמת לשום מקום ומהר. אחרי X-FILES בימי זוהרה (בעיקר בעונות הראשונות) קשה להוציא סידרה באותו תחום שלא תראה חיוורת. FRINGE כרגע סיבר הבלבד לטעמי ואם משהו לא ישתנה שם כנראה שלא אמשיך לעונה השנייה או שאוותר עליה בהמשך העונה השנייה. השחקנית ראשית שם חלבית מאוד והדמות היחידה בסידרה שמצליחה לעורר בי עיניין היא הדמות הגאונית של האב החצי שפוי.
אני אוהב וממליץ
ברור שכמו תמיד בעונה ראשונה יש גמגומים וחיפוש פוקוס וכו' אבל הקאסט פה לא רע בכלל ובאמת SCI FI מופרך אבל מותח וכיף שווה את ה 40 דקות השבועיות.
אנה טורב עושה את העבודה ורוב החבר'ה מסביבה.
לא מצאתי מתי יש פרק 15. שמעתי משהו על אפריל.
מצד שני אני חייב להגיד שהתייאשתי מלוסט. אלא אם מישהו יגיד לי שפרק 3 בכיוון הנכון. שני הראשונים היו זוועה.
ברור שכמו תמיד בעונה ראשונה יש גמגומים וחיפוש פוקוס וכו' אבל הקאסט פה לא רע בכלל ובאמת SCI FI מופרך אבל מותח וכיף שווה את ה 40 דקות השבועיות.
אנה טורב עושה את העבודה ורוב החבר'ה מסביבה.
לא מצאתי מתי יש פרק 15. שמעתי משהו על אפריל.
מצד שני אני חייב להגיד שהתייאשתי מלוסט. אלא אם מישהו יגיד לי שפרק 3 בכיוון הנכון. שני הראשונים היו זוועה.
-
oferlaor
- מנהל

- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73316
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3167 פעמים
הפרק האחרון היה מדהים. סופסוף הסידרה מתקדמת לאנשהו, קיבלנו תשובות לכמה שאלות מטרידות ופתחו פתח עלילתי מעולה להמשך - זהירות ספויילר - (המלחמה בין העולם שלנו לעולם המקביל). מאוד נהניתי מהדמות של הגרמני ההוא ששיגר את עצמו ואיך שהיא מקדמת את העלילה, היה די ברור מאליו שהשותף שלה לא בוגד אל היה נחמד לקבל לזה אישור עלילתי, ובכלל בפעם הראשונה מזה כמה פרקים ברצף אני ממש מחכה לפרק הבא 
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
מסכים.
היה פרק מצויין.
אני מאמין שנראה עוד הרבה את הגרמני.
אני מקווה שיעיפו החוצה את הדמות המיותרת של האריס שלא מקדם את העלילה בכלום (נראה לי שהכניסו את הדמות כדי לפתח את הדמות של אוליביה עם אויב מהעבר, אבל זה לא ממש צלח)
היה פרק מצויין.
אני מאמין שנראה עוד הרבה את הגרמני.
אני מקווה שיעיפו החוצה את הדמות המיותרת של האריס שלא מקדם את העלילה בכלום (נראה לי שהכניסו את הדמות כדי לפתח את הדמות של אוליביה עם אויב מהעבר, אבל זה לא ממש צלח)
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

הסתיימה העונה עם אורח מגניב בפרק האחרון.
נראה לי שלא היו בטוחים שתהיה עוד עונה וסגרו את רוב הדברים שנפתחו במהלך העונה הזו.
כמיטב המסורת של אברהמס (וכנראה אחרי ידעו שתהיה עוד עונה...) סיימו עם פתיחת כמה תעלומות חביבות לעונה הבאה.
סידרה מצויינת
ממליץ בחום.
ספויילר
ספויילר
ספויילר
ספויילר
שמחתי לראות שנפטרו בצורה יפה מהאריס והצטערתי שגל ג'ונס, אהבתי את הדמות שלו.
אם כי בעולם עם מעבר למציאות חלופית, לא מן הנמנע שנראה לפחות את' גונס שוב (האריס מיותר)
נראה לי שלא היו בטוחים שתהיה עוד עונה וסגרו את רוב הדברים שנפתחו במהלך העונה הזו.
כמיטב המסורת של אברהמס (וכנראה אחרי ידעו שתהיה עוד עונה...) סיימו עם פתיחת כמה תעלומות חביבות לעונה הבאה.
סידרה מצויינת
ממליץ בחום.
ספויילר
ספויילר
ספויילר
ספויילר
שמחתי לראות שנפטרו בצורה יפה מהאריס והצטערתי שגל ג'ונס, אהבתי את הדמות שלו.
אם כי בעולם עם מעבר למציאות חלופית, לא מן הנמנע שנראה לפחות את' גונס שוב (האריס מיותר)
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הבעיה עם fringe היא שמרגישים שהיא נפרמת בקצוות. התסריט לא ממש סגור כמו שצריך ושנדרש suspension of disbelief מאוד רציני בכמה פרקים.
אבל לזכותה יאמר שהיא נמנעה עד כה מלשקוע במיסטיקה ושבכל זאת יש קו מנחה לאורך כל העונה.
אבל לזכותה יאמר שהיא נמנעה עד כה מלשקוע במיסטיקה ושבכל זאת יש קו מנחה לאורך כל העונה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
הפרק הלפני אחרון עם צריבת סאונד ע"ג זכוכית זה אחד ה suspension of belief הכי מטורפים ever.
בתור אחד שלמד סאונד שנתיים זה היה אחד הדברים הכי הזויים אי פעם.
אבל בגלל שהסדרה מתחילתה לא לקחה את עצמה ברצינות אני מחליק להם כל פרק.
בתור אחד שלמד סאונד שנתיים זה היה אחד הדברים הכי הזויים אי פעם.
אבל בגלל שהסדרה מתחילתה לא לקחה את עצמה ברצינות אני מחליק להם כל פרק.
Need more cowbell
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

Catskinner כתב:הבעיה עם fringe היא שמרגישים שהיא נפרמת בקצוות. התסריט לא ממש סגור כמו שצריך ושנדרש suspension of disbelief מאוד רציני בכמה פרקים.
אבל לזכותה יאמר שהיא נמנעה עד כה מלשקוע במיסטיקה ושבכל זאת יש קו מנחה לאורך כל העונה....
משאית נוסעת דרך החלון בין שני העולמות. מסתבר שהיא לא קיימת.
ואיפה הנהג? היה אמור להיות אדם כפול....
-
oferlaor
- מנהל

זה הקסם של הסדרה הזו - שהיא לא לוקחת את הדברים עמוק מדי (בניגוד ל-XFILES למשל).
סה"כ אני אוהב את הכיוון שהסדרה לוקחת, ומאוד אוהב את השחקנים כולם.
מאוד אהבתי את הטוויסטים בפרק האחרון - כולל האורח וגם הזהות והמשמעות המעניינת של ג'ושואה ג'קסון שמעט היה תמיד תלוש מחוץ למסגרת של העלילה עד עכשיו.
סה"כ אני אוהב את הכיוון שהסדרה לוקחת, ומאוד אוהב את השחקנים כולם.
מאוד אהבתי את הטוויסטים בפרק האחרון - כולל האורח וגם הזהות והמשמעות המעניינת של ג'ושואה ג'קסון שמעט היה תמיד תלוש מחוץ למסגרת של העלילה עד עכשיו.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זה נכון X-File ביצעו שתי טעויות קריטיות. הטעות הראשונה הייתה קשורה לשחקנים וגרמה לסידרה להיתמוטט מכובד הנפיחות והחשיבות העצמית שלה. הטעות השניה הייתה במשיכת הצופים לאורך אין ספור פרקים תוך נפנוף בתעתוע ההסבר שמעבר לפינה, הסבר שמעולם לא התגשם.
בסוף לכולם זה נמאס והקהל הלך לראות דברים יותר מצחיקים או מעניינים שבו התסריטאים לא מנסים לעבוד עליו בעיניים.
בסוף לכולם זה נמאס והקהל הלך לראות דברים יותר מצחיקים או מעניינים שבו התסריטאים לא מנסים לעבוד עליו בעיניים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.