קבצי תרגום בג'יבריש ובעיות קודקים בויסטה
בוקר טוב ושבת שלום לכולם,
אקדים ואומר שזה זמן רב שאני מבקר באתר ונהנה מאוד מהמאמרים והתמיכה של הפורום ונעזרתי רבות במדריכים לפני התקנת המחשב.
השבוע הרכבתי HTPC מבוסס P4 3G עם ויסטה אולטימט, מחובר לפנסוניק 42PV80.
נתקלתי בשתי בעיות:
הראשונה - קבצי SRT בעברית שאני מוריד מהרשת מופיעים בג'יבריש. אני מניח שהבעיה היא בעיית ויסטה. בהגדרות השפה הגדרתי כמובן גם עברית. אין בעיה לפתוח סתם קובץ טקסט ריק ולכתוב בו בעברית. אשמח אם מישהו שנתקל בבעיה יוכל לעזור. אציין שלא התקנתי את MUI עברית.
בעיה שניה - כפי שמופיע במדריכים באתר, התקנתי רק את ה HAALI ואת FFDSHOW, אבל... ישנם קבצים שמתנגנים במדיה פלייר אך המדיה סנטר לא מנגן אותם וטוען שחסר קודק.
גם כשקובץ מתנגן במדיה פלייר מופיע איקס קטן ואדום ליד שם הקובץ (מה שכנראה מצביע שקיימת בעיה אבל המדיה פלייר מתגבר עליה).
מחכה לעזרתכם.
אקדים ואומר שזה זמן רב שאני מבקר באתר ונהנה מאוד מהמאמרים והתמיכה של הפורום ונעזרתי רבות במדריכים לפני התקנת המחשב.
השבוע הרכבתי HTPC מבוסס P4 3G עם ויסטה אולטימט, מחובר לפנסוניק 42PV80.
נתקלתי בשתי בעיות:
הראשונה - קבצי SRT בעברית שאני מוריד מהרשת מופיעים בג'יבריש. אני מניח שהבעיה היא בעיית ויסטה. בהגדרות השפה הגדרתי כמובן גם עברית. אין בעיה לפתוח סתם קובץ טקסט ריק ולכתוב בו בעברית. אשמח אם מישהו שנתקל בבעיה יוכל לעזור. אציין שלא התקנתי את MUI עברית.
בעיה שניה - כפי שמופיע במדריכים באתר, התקנתי רק את ה HAALI ואת FFDSHOW, אבל... ישנם קבצים שמתנגנים במדיה פלייר אך המדיה סנטר לא מנגן אותם וטוען שחסר קודק.
גם כשקובץ מתנגן במדיה פלייר מופיע איקס קטן ואדום ליד שם הקובץ (מה שכנראה מצביע שקיימת בעיה אבל המדיה פלייר מתגבר עליה).
מחכה לעזרתכם.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
הפתרון לג'יבריש פשוט מאוד. מפעילים את ה-FFDShow Video decoder configuration (מופיע ב-Start-All Programs), נכנסים לתפריט ה-Subtitles ואז לתת התפריט Font, ומגדירים את ה-Charset על Hebrew.
ההתקנה של Haali + FFDShow לא אמורה לפענח את כל סוגי הקבצים האיזוטריים שיש, אלא קבצי AVI ו-MKV בקידודי DIVX/XVID ו-H.264 שהם הסוגים שמורידים בד"כ מהאינטרנט. בשביל קבצים מיוחדים צריך להוריד את הקודק שיודע לנגן אותם.
ההתקנה של Haali + FFDShow לא אמורה לפענח את כל סוגי הקבצים האיזוטריים שיש, אלא קבצי AVI ו-MKV בקידודי DIVX/XVID ו-H.264 שהם הסוגים שמורידים בד"כ מהאינטרנט. בשביל קבצים מיוחדים צריך להוריד את הקודק שיודע לנגן אותם.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה על העזרה pixies.
הבעיה הראשונה אכן נפתרה (הכתוביות).
אך עדיין קיימת בעיית הקודקים ולא מדובר בקידודים איזוטריים.
קבצי AVI בקידוד XVID סטנדרטי שלא עשו לי בעיה בXP עם קודקפק ALLIN1 או בDVD של פיוניר 410.
מה שמוזר הוא שבמדיה פלייר הסרט מתנגן (בשימוש באותם קודקים של הFFDSHOW) ואילו המדיה סנטר מגלה רגישות יתרה ולא מנגןן את אותו קובץ.
שוב תודה על העזרה המהירה.
הבעיה הראשונה אכן נפתרה (הכתוביות).
אך עדיין קיימת בעיית הקודקים ולא מדובר בקידודים איזוטריים.
קבצי AVI בקידוד XVID סטנדרטי שלא עשו לי בעיה בXP עם קודקפק ALLIN1 או בDVD של פיוניר 410.
מה שמוזר הוא שבמדיה פלייר הסרט מתנגן (בשימוש באותם קודקים של הFFDSHOW) ואילו המדיה סנטר מגלה רגישות יתרה ולא מנגןן את אותו קובץ.
שוב תודה על העזרה המהירה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

קידוד XVID סטנדרטי אמור לעבוד ללא שום בעייה עם התקנה של Haali + FFDShow בלבד. האם אתה עובד עם ויסטה 32 ביט או ויסטה 64 ביט?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

האם מדובר בהתקנה נקייה, או שהותקנו בעבר קודקים או חבילות קודקים לפני ההתקנה של Haali + FFDShow? האם מותקן אצלך נרו או תוכנה כלשהי של מצלמת אינטרנט?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בעיות של קבצי מדיה המתנגנים להפליא ב WMP אבל לא ב VMC נגרמים בדרך כלל בגלל קודקים של אודיו ולא של ווידאו. זה דרך אגב קורה כל הזמן כאשר מפעילים DD Live או DTS Connect.
תבדוק אילו אייקונים של ffdshow מופיעים לך במגש המשימות כשאתה מנגן את הקבצים הבעייתיים ב WMP. אם לא מופיע לך האייקון של ffdshow audio decoder אז זו כנראה הבעיה.
תבדוק אילו אייקונים של ffdshow מופיעים לך במגש המשימות כשאתה מנגן את הקבצים הבעייתיים ב WMP. אם לא מופיע לך האייקון של ffdshow audio decoder אז זו כנראה הבעיה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
ההתקנה היא נקיה לחלוטין ולא הותקנו לא קודקים נוספים, לא נרו ולא מצלמת רשת.
בדקתי את השערתו של catskinner אך בניגון קובץ בעייתי בWMP האייקון של ffdshow audio decoder אכן מופיע.
האם יש דרך לראות מדוע קיים אייקון אדום ליד שם הקובץ בWMP? איזשהו קובץ לוג או משהו בסגנון? אני מאמין שזו הבעיה אשר מונעת מה VMC לנגן.
תודה
בדקתי את השערתו של catskinner אך בניגון קובץ בעייתי בWMP האייקון של ffdshow audio decoder אכן מופיע.
האם יש דרך לראות מדוע קיים אייקון אדום ליד שם הקובץ בWMP? איזשהו קובץ לוג או משהו בסגנון? אני מאמין שזו הבעיה אשר מונעת מה VMC לנגן.
תודה
שאלה למומחי התוכן:
לוח האם של המחשב הוא לא מהמתקדמים ותומך ב5 ערוצים בלבד.
הסאונד יוצא מיציאת האוזניות של המחשב עם כבל סטראו למגבר ישן אשר אינו תומך בדולבי או DTS.
האם ייתכן שה FFDSHOW מנסה לבצע דיקודינג ברמה גבוהה יותר ממה שמסוגלת החומרה ולכן מתקבלת השגיאה?
האם יש דרך בFFDSHOW להוריד את הפענוח לרמת החומרה?
לוח האם של המחשב הוא לא מהמתקדמים ותומך ב5 ערוצים בלבד.
הסאונד יוצא מיציאת האוזניות של המחשב עם כבל סטראו למגבר ישן אשר אינו תומך בדולבי או DTS.
האם ייתכן שה FFDSHOW מנסה לבצע דיקודינג ברמה גבוהה יותר ממה שמסוגלת החומרה ולכן מתקבלת השגיאה?
האם יש דרך בFFDSHOW להוריד את הפענוח לרמת החומרה?
אשמח לקבל ממישהו רעיונות נוספים לפני שאני מפרמט ומתקין מחדש את המכונה.
פשוט חרשתי את האתר וגם עוד כמות נכבדת של אתרים זרים ובכל מקום שמישהו נתקל בשגיאה
Cannot Play Video One or more codecs required to open this content could not be found. בסופו של דבר התברר שהיא נבעה מגירסאת 64 ביט.
אצלי זאת לא הבעיה, כי מותקנת אצלי גירסאת 32 ביט.
פשוט חרשתי את האתר וגם עוד כמות נכבדת של אתרים זרים ובכל מקום שמישהו נתקל בשגיאה
Cannot Play Video One or more codecs required to open this content could not be found. בסופו של דבר התברר שהיא נבעה מגירסאת 64 ביט.
אצלי זאת לא הבעיה, כי מותקנת אצלי גירסאת 32 ביט.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תודה על העדכון. תיהנה מה-HTPC המחודש שלך!