המכס/דואר מפגרים או שמה?!
אהלן אנשים,
בשנים האחרונות קיבלתי המון חבילות מחו"ל, ולא פעם שילמתי מכס, אך הפעם נתקלתי במשהו מטומטם ביותר.
קיבלתי הודעה מהמכס שצמוד אליה ישנו דף "משלוח מהיר אקספרס" ריק (לא ממש יודע למה אני צריך אותו עדיין).
בפנים רשום על הדף מהמכס משהו חדש, ואני מצטט:
2. פריט אשר ישוחרר מהמכס שלא באמצעות חברת דואר ישראל, אלא באופן אישי ביד הנמען או באמצעותו בא כוחו (עמיל מכס אחר) יהיה כרוך בתשלום עמלה בסך 80.90ש"ח כולל מע"מ לדואר ישראל.
והשאלה שלי היא:
למה לעזאזל אני צריך לשלם 81 שקל לדואר אם אני הולך לשם ולוקח את החבילה המזורגגת בעצמי?!
למישהו יש שמץ מה הולך שם?
בשנים האחרונות קיבלתי המון חבילות מחו"ל, ולא פעם שילמתי מכס, אך הפעם נתקלתי במשהו מטומטם ביותר.
קיבלתי הודעה מהמכס שצמוד אליה ישנו דף "משלוח מהיר אקספרס" ריק (לא ממש יודע למה אני צריך אותו עדיין).
בפנים רשום על הדף מהמכס משהו חדש, ואני מצטט:
2. פריט אשר ישוחרר מהמכס שלא באמצעות חברת דואר ישראל, אלא באופן אישי ביד הנמען או באמצעותו בא כוחו (עמיל מכס אחר) יהיה כרוך בתשלום עמלה בסך 80.90ש"ח כולל מע"מ לדואר ישראל.
והשאלה שלי היא:
למה לעזאזל אני צריך לשלם 81 שקל לדואר אם אני הולך לשם ולוקח את החבילה המזורגגת בעצמי?!
למישהו יש שמץ מה הולך שם?
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
באמת חוקקו חוק כזה?!?!?!guyezra כתב:לדעתי זה החוק שיצא לא מזמן שאומר שמשלמים עמלה על שיחרור חבילה מהדואר...
החבילה במעצר ומשלמים ערבות? על מה העמלה בדיוק? הוא כבר שילם את דמי המשלוח לחברת השליחויות...
מעניין מי הח"כים שהצביעו בעד...
עדיין לא הבנתי למה אני צריך לשלם להם אם אני בא ומשחרר בעצמי. הרי רשום שאם אני בוחר לשחרר בעצמי יעלה לי 80.90, ואני לא מבין על מה ולמה.
אני אנסה להתקשר ולברר ביום ראשון, אבל כל הסיפור הזה נראה לי מונפץ ביותר.
אני אנסה להתקשר ולברר ביום ראשון, אבל כל הסיפור הזה נראה לי מונפץ ביותר.
אנטולי הם כתבו בברור "שחרור מהמכס "anatoli15 כתב: 2. פריט אשר ישוחרר מהמכס שלא באמצעות חברת דואר ישראל, אלא באופן אישי ביד הנמען או באמצעותו בא כוחו (עמיל מכס אחר) יהיה כרוך בתשלום עמלה בסך 80.90ש"ח כולל מע"מ לדואר ישראל....
חכה שזה יגיע לתיבת הדואר המקומית .
אבל זו בדיוק הבעיה, אם זה יגיע לתיבת הדואר המקומית סימן שבחרתי שהדואר ישחררו את זה, ואז יש עמלה לדואר בכל מקרה (מעל 100 שח במקרה הזה כיוון שצריך לשלם מכס).
הדבר הזה קיים כבר מתחילת 2008. 35 שקלים מס על כל חבילה ב-EMS. במידה ויש תשלום מיסים אז יש עוד סכום של כ-80 שקלים על זה שהם שילמו את זה שם במקומך.
זה בהכרח המקרה, אני יודע ששלחו לי ב-EMS.
זה מגבר אוזניות שפורפרתי, והחנות שממנה רכשתי שולחת אך ורק ב-EMS.
אני אברר עם הדואר/מכס ביום ראשון ואעדכן. נראה לי הזוי שצריך לשלם 80 שקל לדואר על זה שהם לא עשו כלום.
זה מגבר אוזניות שפורפרתי, והחנות שממנה רכשתי שולחת אך ורק ב-EMS.
אני אברר עם הדואר/מכס ביום ראשון ואעדכן. נראה לי הזוי שצריך לשלם 80 שקל לדואר על זה שהם לא עשו כלום.
לא בשבילי אלא בשביל מישהו אחר.
מדובר על מגבר DarkVoice 336SE. הבחור שמע את ה-336i ואהב את התוצאה וביקש ממני להזמין לו את האחד הזה (שזהה למעשה).
מדובר על מגבר DarkVoice 336SE. הבחור שמע את ה-336i ואהב את התוצאה וביקש ממני להזמין לו את האחד הזה (שזהה למעשה).
אתה הולך לשלם את ה80.90 האלה. מאז שהדואר הופרט והחליטו לעבוד עם חברת עמילות מכס, קיים תשלום של 80.90 על חבילות EMS שתשחרר בעצמך (כן גם אם המכס שם לא יחייב אותך שקל).
יש דלפק נפרד של דואר ישראל במכס ותאלץ לעמוד שם כמו חמור חצי שעה בתור כדי שהפקידה הסתומה תחייב אותך בתשלום.
אני משתדל מאוד לא להשתמש בEMS אם יש לי ברירה
יש דלפק נפרד של דואר ישראל במכס ותאלץ לעמוד שם כמו חמור חצי שעה בתור כדי שהפקידה הסתומה תחייב אותך בתשלום.
אני משתדל מאוד לא להשתמש בEMS אם יש לי ברירה
תודה. אתה יודע מה הפרוצדורה המדויקת על חבילות כאלה שאני מאפשר לדואר לשחרר מהמכס ולהביא לי הביתה?
טוב, הם השתגעו רישמית.
150ש"ח + מע"מ + מיסים.
אתם קולטים?!?! זאת אומרת שמשלוח EMS עולה תמיד 45$ יותר ממה שהיה עד כה.
אפילו UPS ו-FEDEX לוקחים עמלות קטנות יותר.
150ש"ח + מע"מ + מיסים.
אתם קולטים?!?! זאת אומרת שמשלוח EMS עולה תמיד 45$ יותר ממה שהיה עד כה.
אפילו UPS ו-FEDEX לוקחים עמלות קטנות יותר.