לאור הפסקת יצור טלויזיות PIONEER , האם רכישה כדאית עכשיו ?
יש לי חבר שמתעקש לרכוש את הקורו 5090 . הוא מתלבט מזה חודשיים אם להשקיע סכום נכבד בזה או לקנות טלויזיה LCD איכותית בחצי מחיר באותו הגודל .
השבוע הוא הראה לי את ההודעה הרשמית מבית PIONEER שמודיעה על הפסקת היצור כל הטלויזיות ומכשירי DVD של החברה וביחד עם זה עם פיטורי 10000 מעובדיה .
עכשיו ההתלבטות גדולה עוד יותר כי קיימת סכנה שגם השירות יפסק למרות האחראיות של 5 שנים . ביחד עם זאת יכול להיות שבמקרה של תקלה , חלקי החילוף יהיו זמינים פחות .
מה דעתכם ? האם רכישת מסכי PIONEER כדאית לאור הודעת החברה ?
השבוע הוא הראה לי את ההודעה הרשמית מבית PIONEER שמודיעה על הפסקת היצור כל הטלויזיות ומכשירי DVD של החברה וביחד עם זה עם פיטורי 10000 מעובדיה .
עכשיו ההתלבטות גדולה עוד יותר כי קיימת סכנה שגם השירות יפסק למרות האחראיות של 5 שנים . ביחד עם זאת יכול להיות שבמקרה של תקלה , חלקי החילוף יהיו זמינים פחות .
מה דעתכם ? האם רכישת מסכי PIONEER כדאית לאור הודעת החברה ?
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אין שום בעיה לרכוש 5090
רק לא הבנתי למה הבחירה הזאת - או פיוניר - או LCD?
יש הרי עדיין פלזמות של פנסוניק, סמסונג טובות מאוד
יש הרי עדיין פלזמות של פנסוניק, סמסונג טובות מאוד
מה אתה משוווה בכלל סמסונג\פנסוניק ל5090? עולם אחר לגמריי.michael123 כתב:אין שום בעיה לרכוש 5090
יש הרי עדיין פלזמות של פנסוניק, סמסונג טובות מאוד...
רק הPY800 עוד איכשהו מתקרבת אבל גם זה לא.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
לא הבנתי מה העיניין .
אם בא לו לרכוש את ה 5090 אז שירכוש . אחריות יצרן על כל מיקרה יש אז מה הבעיה .
עוד אלפי אנשים רכשו מוצרים של פיוניר בישראל והם לא מודאגים .
לסיכום אם בא לך על ה 5090 תקנה ותהנה .
אם בא לו לרכוש את ה 5090 אז שירכוש . אחריות יצרן על כל מיקרה יש אז מה הבעיה .
עוד אלפי אנשים רכשו מוצרים של פיוניר בישראל והם לא מודאגים .
לסיכום אם בא לך על ה 5090 תקנה ותהנה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
תודה על התגובות אבל כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון .
הבחור רוצה את קורו 5090 ויש לו תקציב לזה , אבל שאלת הכדאיות באה בגלל שפיונייר החליטו על הפסקת פס היצור .
מה יקרה אם בעוד שנה הוא יזדקק להחליף כרטיס בטלוייזה בגלל תקלה ? לא יכולים להגיד לו "סליחה , אבל אין לנו את החלק הזה ... אכלת אותה " ?
הבחור רוצה את קורו 5090 ויש לו תקציב לזה , אבל שאלת הכדאיות באה בגלל שפיונייר החליטו על הפסקת פס היצור .
מה יקרה אם בעוד שנה הוא יזדקק להחליף כרטיס בטלוייזה בגלל תקלה ? לא יכולים להגיד לו "סליחה , אבל אין לנו את החלק הזה ... אכלת אותה " ?
אין כזה מצב...djeuro כתב:תודה על התגובות אבל כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון .
מה יקרה אם בעוד שנה הוא יזדקק להחליף כרטיס בטלוייזה בגלל תקלה ? לא יכולים להגיד לו "סליחה , אבל אין לנו את החלק הזה ... אכלת אותה " ?...
מה זה אחריות ?
זה חוזה שאתה והחברה "חותמים" עליו
זאת אומרת שברגע שקנית משהו מברה X יש חוזה היא מחויבת לעמוד בו
עם לא.... זה כבר עינים משפטי ויש הילה לתביעה...
ככה שבקשר לאחריות אין שום בעיה...
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
אין דבר כזה פיוניר לא הגיע לפשיטת רגל .
והיא מחוייבת על פי חוק ליצר חלקים לכל מוצר שירד מהמדף 7 שנים .
אתה יכול להיות רגוע .
גם אני הייתי מעוניין במסך כזה הכול עיניין כספי
והיא מחוייבת על פי חוק ליצר חלקים לכל מוצר שירד מהמדף 7 שנים .
אתה יכול להיות רגוע .
גם אני הייתי מעוניין במסך כזה הכול עיניין כספי
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
acozz ,
בפועל ככה זה צריך להיות , אין בכלל ויכוח .
אבל השאלה כאן היא אם חברה שמפטרת 10000 עובדים שזה המון ומפסיקה את פסי היצור של מוצרים שבהם היא הצטיינה בעבר , לא מאותת על כך שהיא בדרך למטה ...
מה אם אתה מקבל היום תעודת אחראיות לחמש שנים אבל החברה תשרוד רק שנה והטלויזיה שלך מתקלקלת אחרי שנתיים ? את מי תתבע בדיוק ? את Chapter 11 ?
בפועל ככה זה צריך להיות , אין בכלל ויכוח .
אבל השאלה כאן היא אם חברה שמפטרת 10000 עובדים שזה המון ומפסיקה את פסי היצור של מוצרים שבהם היא הצטיינה בעבר , לא מאותת על כך שהיא בדרך למטה ...
מה אם אתה מקבל היום תעודת אחראיות לחמש שנים אבל החברה תשרוד רק שנה והטלויזיה שלך מתקלקלת אחרי שנתיים ? את מי תתבע בדיוק ? את Chapter 11 ?
djeuro,
מממ אני לא מאמין שפיונר הולכת ליפול לגמרי
היא יצאה מעיסקי המסכים בגלל שלא היה שווה לה
למרות שהיא אחת הטובות בתחום המחיר שלה היה גבוה משמעותית מהמתחרות
ובגלל זה היא לא ממש הצליחה במכירות...
(ודיי בצדק לדעתי הם היו צריכים לפנות לאנשים היותר "פשוטים" עם דגם יותר עממי, לדוגמה.. נגיד שגם אני יוכל להנות מפיונר כי במחירים שלהם עד היום בכלל לא היתי חושב לקנות כזאת טלויזיה)
בקיצור כמו שכבר רשמתי כמה פעמים עם האחריות זה מה שעוצר אותו אז זאת ממש לא בעיה...
מממ אני לא מאמין שפיונר הולכת ליפול לגמרי
היא יצאה מעיסקי המסכים בגלל שלא היה שווה לה
למרות שהיא אחת הטובות בתחום המחיר שלה היה גבוה משמעותית מהמתחרות
ובגלל זה היא לא ממש הצליחה במכירות...
(ודיי בצדק לדעתי הם היו צריכים לפנות לאנשים היותר "פשוטים" עם דגם יותר עממי, לדוגמה.. נגיד שגם אני יוכל להנות מפיונר כי במחירים שלהם עד היום בכלל לא היתי חושב לקנות כזאת טלויזיה)
בקיצור כמו שכבר רשמתי כמה פעמים עם האחריות זה מה שעוצר אותו אז זאת ממש לא בעיה...
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
לא מבין את הלחץ
אם הוא רוצה פיוניר שירכוש
למרות שיש סיכוי שפיוניר לא התקיימו בסוף התקופה המעפנה הזו.
אין לי ספק שהטכנולוגיה שלהם לא תלך לאיבוד
ונראה מסכים ברמה שלהם בחברה כמו פנסוניק עתידית
אם הוא רוצה פיוניר שירכוש
למרות שיש סיכוי שפיוניר לא התקיימו בסוף התקופה המעפנה הזו.
אין לי ספק שהטכנולוגיה שלהם לא תלך לאיבוד
ונראה מסכים ברמה שלהם בחברה כמו פנסוניק עתידית
העם דורש..... כל מיני דברים
לי זה מזכיר לי את מקרה חברת DAEWOO הקוריאנית שמכרה בארץ הרבה מכוניות במשך שנתיים ואז הם פשטו את הרגל , נסגרו ואנשים בארץ נתקעו ללא חלקי חילוף .
מקווה שבמקרה של פיונייר זה לא יהיה כך , אבל במצב של היום לא חושב שכדאי להכנס להרפתקה שתבדוק אם מקרה עבר יחזור על עצמו .
מקווה שבמקרה של פיונייר זה לא יהיה כך , אבל במצב של היום לא חושב שכדאי להכנס להרפתקה שתבדוק אם מקרה עבר יחזור על עצמו .
זו שאלה לגיטימית.
בהחלט יתכן מצב בו עוד מספר שנים החלקים יהיו נדירים ולכן יקרים מאוד. נוסף על כך, אם היצרן יפשוט רגל או ירכש על ידי יצרן גדול יותר, יתכן מחסור אמיתי בחלקים. זה שלכאורה ניתן לתבוע אותם, לא יעזור לך כיוון שלארגן תביעה כזו זה תהליך יקר ומורכב מאוד - במיוחד אם היצרן לא קיים יותר או נרכש. מה תעזור לך תביעה שנמשכת 3 שנים אם יש לך בבית טלויזיה שלא עובדת עכשיו?
מצד שני - אם המחיר ירד משמעותית, בהחלט יתכן שזה יצדיק את הסיכון. מדובר במוצר איכותי עם סיכוי נמוך לתקלות.
בהחלט יתכן מצב בו עוד מספר שנים החלקים יהיו נדירים ולכן יקרים מאוד. נוסף על כך, אם היצרן יפשוט רגל או ירכש על ידי יצרן גדול יותר, יתכן מחסור אמיתי בחלקים. זה שלכאורה ניתן לתבוע אותם, לא יעזור לך כיוון שלארגן תביעה כזו זה תהליך יקר ומורכב מאוד - במיוחד אם היצרן לא קיים יותר או נרכש. מה תעזור לך תביעה שנמשכת 3 שנים אם יש לך בבית טלויזיה שלא עובדת עכשיו?
מצד שני - אם המחיר ירד משמעותית, בהחלט יתכן שזה יצדיק את הסיכון. מדובר במוצר איכותי עם סיכוי נמוך לתקלות.