צריך עזרה בחיבור מסך דרך HDMI
-
bob987
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 46
שלום,
יש לי מחשב HTPC וטלויזיה LCD חדשה, כאשר אני מנסה לחבר בינהם באמצעות כבל DVI-HDMI המסך לא מוכן להציג כלום.
נפרט:
במחשב יש כרטיס FX5200 עם יציאת DVI (להבנתי DVI-I) ויציאת VGA.
הדריווד העדכני (175.19) מותקן לאחר שהישן הוסר.
הטלויזיה היא toshiba 42CV500T עם שלוש כניסות HDMI וכניסת VGA.
כאשר אני מחבר את המחשב והטלויזיה עם כבל ה VGA, אני מצליח לקבל תמונה ולא משנה מה הרזולוציה שאני בוחר.
כאשר אני מחבר את כבל ה DVI-HDMI ואני נכנס להגדרות של מסך שני, כרטיס המסך מזהה את הטלויזה ורושם את שמה בתור המסך השני.
במצב הזה כרטיס המסך מוכן רק לאפשר clone ולא מאפשר לי Dualview.
כאשר אני מעביר את המסך לכנסת ה HDMI אני מקבל מסך כחול. לא משנה איזו רזולוציה אני בוחר למסכים אני כל הזמן מקבל ב HDMI מסך כחול.
הרזולוציות שניסיתי הן בעיקר 1360X766 (שזו הרזולוציה של המסך) אבל גם בנמוכות יותר לא הצלחתי.
הצילו, מה עושים?
בוב
יש לי מחשב HTPC וטלויזיה LCD חדשה, כאשר אני מנסה לחבר בינהם באמצעות כבל DVI-HDMI המסך לא מוכן להציג כלום.
נפרט:
במחשב יש כרטיס FX5200 עם יציאת DVI (להבנתי DVI-I) ויציאת VGA.
הדריווד העדכני (175.19) מותקן לאחר שהישן הוסר.
הטלויזיה היא toshiba 42CV500T עם שלוש כניסות HDMI וכניסת VGA.
כאשר אני מחבר את המחשב והטלויזיה עם כבל ה VGA, אני מצליח לקבל תמונה ולא משנה מה הרזולוציה שאני בוחר.
כאשר אני מחבר את כבל ה DVI-HDMI ואני נכנס להגדרות של מסך שני, כרטיס המסך מזהה את הטלויזה ורושם את שמה בתור המסך השני.
במצב הזה כרטיס המסך מוכן רק לאפשר clone ולא מאפשר לי Dualview.
כאשר אני מעביר את המסך לכנסת ה HDMI אני מקבל מסך כחול. לא משנה איזו רזולוציה אני בוחר למסכים אני כל הזמן מקבל ב HDMI מסך כחול.
הרזולוציות שניסיתי הן בעיקר 1360X766 (שזו הרזולוציה של המסך) אבל גם בנמוכות יותר לא הצלחתי.
הצילו, מה עושים?
בוב
- staticx
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
תוכל לצרף צילום של המסך הכחול? זה יכול לעזור מאוד
-
bob987
-
- חבר שרק התחיל

מצורפת תמונת המסך.
פשוט מסך כחול עם כיתוב HDMI1 משמאל למעלה שנעלם לאחר מספר שניות.
עשיתי ניסיון עם המחשב השני שלי שבו יש כרטיס GeForce 7600 GS.
עם המחשב הזה הצלחתי לקבל תמונת HDMI, מה שאומר שהבעיה היא בהגדרות של כרטיס המסך של מחשב ה HTPC.
פשוט מסך כחול עם כיתוב HDMI1 משמאל למעלה שנעלם לאחר מספר שניות.
עשיתי ניסיון עם המחשב השני שלי שבו יש כרטיס GeForce 7600 GS.
עם המחשב הזה הצלחתי לקבל תמונת HDMI, מה שאומר שהבעיה היא בהגדרות של כרטיס המסך של מחשב ה HTPC.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
האם הגדרת אותן רזולוציות ואותו Refresh Rate בשני המחשבים?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
bob987
-
- חבר שרק התחיל

במחשב ה HDMI אני מוגדר כרגע כ 1360x766x60Hz.
במחשב השני ההגדרה הרגילה שלו היא 1280x1028x60Hz. נדמה לי שגם ניסיתי בו 1360 וזה עבד.
במחשב השני ההגדרה הרגילה שלו היא 1280x1028x60Hz. נדמה לי שגם ניסיתי בו 1360 וזה עבד.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תראה, הטושיבות ידועות כדי בעייתיות בהתחברות ב-HDMI למחשבים. משום מה הן לא אוהבות כל כרטיס מסך שמתחבר אליהן, לעומת טלוויזיות אחרות שאין להן בעיות כאלה.
מה שאתה יכול לעשות זה לנסות לשחק עם התוכנה Power Strip, שיודעת לעשות קצת יותר Tweak-ים בכרטיס המסך מעבר למה שתפריטי כרטיס המסך הרגילים נותנים. אולי זה יעזור.
מה שאתה יכול לעשות זה לנסות לשחק עם התוכנה Power Strip, שיודעת לעשות קצת יותר Tweak-ים בכרטיס המסך מעבר למה שתפריטי כרטיס המסך הרגילים נותנים. אולי זה יעזור.
-
bob987
-
- חבר שרק התחיל

יש רעיונות מה כידי לנסות לשנות באמצעות ה power strip?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בעיקר Rates למיניהם (מה שנמדד ב-Hz שם). כנראה שהטושיבות מאוד רגישות לזה.