t-amp ו-Wharfedale Diamond 9.1 - יילך ביחד?
הסיטואציה היא כזו:
יש לי חדר 3X3 ורמקולים 2.1 בסיסיים - ATP3.
כבר זמן מה אני רוצה לשדרג את כל הנושא של המוסיקה.
אגרתי לי כבר לא מעט חומר FLAC והשלב הבא הוא הציוד.
התקציב הוא 1500 ש"ח לזוג מדפיים, מגבר וכ.קול (יופנה לפורום אחר) למחשב שהוא מקור המוסיקה היחידי.
על הרמקולים של Wharfedale יש לי 35% הנחה בערך ואם אני אקנה את ה9.1 שלפי חיפוש מאוד מומלצים בפורום יעלה לי בסביבות 650 ש"ח. במצב כזה משתלם לי לחפש משהו יש שניה? אין לי התנגדות.
לגבי מגבר, הצרכים שלי ממש בסיסיים והאמת מאוד אהבתי את הT-amp לפי הסקירה שקראתי באתר.
הוא מתאים לי מכל הבחינות. גודל, כי אני לא שש להכניס לחדר מגבר גדול ומסיבי מהסיבה הפשוטה שגם ככה אין הרבה מקום והT-amp מתאים מהבחינה הזו,גם המחיר הוא בטווח בו חיפשתי מגברי יד שניה עד שנתקלתי בו.
החיסרון לפי מה שקראתי הוא בחוסר התאמה מבחינת נתונים בין הרמקולים למגבר - db/אום.
בשלב הזה השאלה היא כזו: עד כמה גורע/יכול לגרוע מאיכות הסאונד אם בכלל?
כמה שחיפשתי תשובה לא מצאתי אחת וגם לא הסבר כלשהו.
כל מה שמצאתי היה בנוסח של 'צריך עכבה יציבה וגבוה ורגישות גבוהה'
עכשיו לגבי הרגישות הבנתי שצריך 90 וקצת ול9.1 יש 86, זה הבדל רציני?
לגבי העכבה, 6 זה גבוהה מספיק? וב9.1 זה יציב?
יש לי חדר 3X3 ורמקולים 2.1 בסיסיים - ATP3.
כבר זמן מה אני רוצה לשדרג את כל הנושא של המוסיקה.
אגרתי לי כבר לא מעט חומר FLAC והשלב הבא הוא הציוד.
התקציב הוא 1500 ש"ח לזוג מדפיים, מגבר וכ.קול (יופנה לפורום אחר) למחשב שהוא מקור המוסיקה היחידי.
על הרמקולים של Wharfedale יש לי 35% הנחה בערך ואם אני אקנה את ה9.1 שלפי חיפוש מאוד מומלצים בפורום יעלה לי בסביבות 650 ש"ח. במצב כזה משתלם לי לחפש משהו יש שניה? אין לי התנגדות.
לגבי מגבר, הצרכים שלי ממש בסיסיים והאמת מאוד אהבתי את הT-amp לפי הסקירה שקראתי באתר.
הוא מתאים לי מכל הבחינות. גודל, כי אני לא שש להכניס לחדר מגבר גדול ומסיבי מהסיבה הפשוטה שגם ככה אין הרבה מקום והT-amp מתאים מהבחינה הזו,גם המחיר הוא בטווח בו חיפשתי מגברי יד שניה עד שנתקלתי בו.
החיסרון לפי מה שקראתי הוא בחוסר התאמה מבחינת נתונים בין הרמקולים למגבר - db/אום.
בשלב הזה השאלה היא כזו: עד כמה גורע/יכול לגרוע מאיכות הסאונד אם בכלל?
כמה שחיפשתי תשובה לא מצאתי אחת וגם לא הסבר כלשהו.
כל מה שמצאתי היה בנוסח של 'צריך עכבה יציבה וגבוה ורגישות גבוהה'
עכשיו לגבי הרגישות הבנתי שצריך 90 וקצת ול9.1 יש 86, זה הבדל רציני?
לגבי העכבה, 6 זה גבוהה מספיק? וב9.1 זה יציב?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
6 אוהם זה מעט נמוך בשביל ה-TAMP, במיוחד כזו העכבה הנומינלית, קרי היא גם תרד לפחות מזה.
לגבי הנצילות, פחות הייתי מתרגש מזה, זה רק אומר כמה חזק אתה תשמע.
אם אתה אוהב "להפציץ" אז אתה צריך רמקול כמה שיותר נציל (מעל 90).
אתה תהיה חייב לנסות את השילוב.
אופציה אחרת היא לחפש מגבר וינטאג'.
לגבי הנצילות, פחות הייתי מתרגש מזה, זה רק אומר כמה חזק אתה תשמע.
אם אתה אוהב "להפציץ" אז אתה צריך רמקול כמה שיותר נציל (מעל 90).
אתה תהיה חייב לנסות את השילוב.
אופציה אחרת היא לחפש מגבר וינטאג'.
קודם כל תודה.
אוקיי, אז ביססנו ש6 אוהם זה נמוך, במה זה יכול להתבטאות בפועל?
לגבי הנצילות/ווליום, לא נראה לי שזו תהיה בעיה.
לגבי מגבר וינטאג', העלתי את הבעייתיות היחסית של העניין - החדר קטן. אין לי ממש איפה לשים אותו. אני חושב על כל האופציות ובכל מקרה תמיד מחפש.
אז לגבי רמקולים, יש כאלה שמבחינת עכבה יותר מתאימים לTAMP מה9.1? כמובן בטווח של 1000 ש"ח ואם זה Wharfedale אז התקציב יכול לקפוץ ל1500 בגלל ההנחה.
לנסות את השילוב יכול להיות קצת בעייתי, צריך לקנות אחד מהשניים ולחבר אותו לשני. במצב כזה, מה לקנות קודם?
אוקיי, אז ביססנו ש6 אוהם זה נמוך, במה זה יכול להתבטאות בפועל?
לגבי הנצילות/ווליום, לא נראה לי שזו תהיה בעיה.
לגבי מגבר וינטאג', העלתי את הבעייתיות היחסית של העניין - החדר קטן. אין לי ממש איפה לשים אותו. אני חושב על כל האופציות ובכל מקרה תמיד מחפש.
אז לגבי רמקולים, יש כאלה שמבחינת עכבה יותר מתאימים לTAMP מה9.1? כמובן בטווח של 1000 ש"ח ואם זה Wharfedale אז התקציב יכול לקפוץ ל1500 בגלל ההנחה.
לנסות את השילוב יכול להיות קצת בעייתי, צריך לקנות אחד מהשניים ולחבר אותו לשני. במצב כזה, מה לקנות קודם?
אם הרמקול 6 אום ויורד קצת יותר נמוך אתה תקבל עיוותים בווליום טיפה גבוהה.Elior_Z כתב:.
אוקיי, אז ביססנו ש6 אוהם זה נמוך, במה זה יכול להתבטאות בפועל?...
אני לא הייתי רוכש T AMP לרמקולים האלה כי לא שווה לעשות ניסיונות.
אגב הרמקולים האלה לדעתי הם אחלה והם שווים כל שקל.
הפתרון הכי טוב לרכוש מגבר וינטא'ז....{פה לא יהיה לך בעיה של אום ונצילות}
לכן הזכרתי את הדגמים הנ"ל.ron31 כתב:קטנים קטנים אבל עם אחלה סאונד.FOXY כתב:יש ווינטאגים קטנים יחסית כדוגמאת: ROTEL RX-845/850/855
נסה לבדוק אם הם מתאימים לך.......
Elior_Z אם יש לך מעט מקום לרצפתיים, נסה לשקול עוד אופציות
כי אולי תוכל למצוא בלוחות יד שניה את וורפידל דיאמונד 9.5.
מאוד נחמדים למחירם, שווה האזנה
לאחי יש את ה9.4 בסלון, ולדעתי הם מצויינים והטובים ביותר שהאזננו להם לפני הקניה.
אין לי מקום להכניס רצפתיים.
שוב זה חדר מאוד קטן ובין כה צפוף. אני נמצא לרוב במרחק של פחות ממטר מהרמקולים ולכל היותר 2-3 מטרים.
מבחינת עוצמת שמע, אלו שיש לי עכשיו מספקים בערך 8 וואט לרמקול וגם אז אני לא מגביר את הווליום עד הסוף.
הT-AMP אמורים להוציא מהרמקולים יותר מ8 וואט עד כמה שהבנתי מקריאה ובמקרה שאני לרוב אשתמש רק בחצי (חלק ניכר מהזמן) אני לא חושב שתהיה הפרעה כלשהי באיכות המוסיקה.
תקנו אותי אם אני טועה.
לגבי מגברי וינטאג', חיפשתי את ההמלצות שלכם בלוחות ולא מצאתי שום זכר לדגמים הללו. הצעות אחרות?
אין לי מקום להכניס רצפתיים.
שוב זה חדר מאוד קטן ובין כה צפוף. אני נמצא לרוב במרחק של פחות ממטר מהרמקולים ולכל היותר 2-3 מטרים.
מבחינת עוצמת שמע, אלו שיש לי עכשיו מספקים בערך 8 וואט לרמקול וגם אז אני לא מגביר את הווליום עד הסוף.
הT-AMP אמורים להוציא מהרמקולים יותר מ8 וואט עד כמה שהבנתי מקריאה ובמקרה שאני לרוב אשתמש רק בחצי (חלק ניכר מהזמן) אני לא חושב שתהיה הפרעה כלשהי באיכות המוסיקה.
תקנו אותי אם אני טועה.
לגבי מגברי וינטאג', חיפשתי את ההמלצות שלכם בלוחות ולא מצאתי שום זכר לדגמים הללו. הצעות אחרות?
100%
אבל לפי המידות שראיתי הוא לא משתלב בצורה נורמלית בחדר.
יש הצעות למשהו יותר קומפקטי? אולי גם מתחרים לTAMP מבחינת גודל
תודה.
אבל לפי המידות שראיתי הוא לא משתלב בצורה נורמלית בחדר.
יש הצעות למשהו יותר קומפקטי? אולי גם מתחרים לTAMP מבחינת גודל
אפשר התייחסות להשערה הזו?Elior_Z כתב:לאחי יש את ה9.4 בסלון, ולדעתי הם מצויינים והטובים ביותר שהאזננו להם
תקנו אותי אם אני טועה....
תודה.
תשמע, אמרנו לך כבר שהרמקולים שלך לא הכי טובים לעבוד עם T AMP {בעיקר בגלל העכבה..}Elior_Z כתב:איפה? לקנות ואז לבדוק?תנסה את הרמקולים שאתה רוצה עם ה T-AMP.......
ואתה ממשיך לשאול ולשאול האם והאם....
תקנה את הT AMP תנסה ותשמע את התוצאה.
ואז ספר לנו כי גם אנחנו רוצים לדעת.
http://www.eurotal.co.il/Product.asp?Pi ... 0&Cat2ID=0Elior_Z כתב:איפה? לקנות ואז לבדוק?תנסה את הרמקולים שאתה רוצה עם ה T-AMP.......
http://www.fuse.co.il/products/118237
שני החנויות האלו מוכרות את המגבר T-AMP,
תיצור קשר עם החניות שמוכרת את המגבר, אמור להיות להם רמקולים שיתאימו עבורו.
ואז תוכל לבחון את המגבר לפני הקניה ואולי גם את הוורפידל 9.1.
אוקיי אז יש עידכון.
קניתי את הרמקולים והמגבר ב1100 ש"ח.
והם מחוברים למחשב מאתמול, המחשב עדיין עם כרטיס קול מובנה...
ההתרשמות הראשונית סה"כ טובה אך יש מקום לשיפור.
כרגע הרמקולים יושבים על השולחן (לא כל כך יציב) ואני די משוכנע שזה גורע מהאיכות, תקנו אותי אם אני טועה.
ד"א איך עדיף לתלות אותם מבחינת איכות? מתלה קנוי או מדף שאני אכין?
ועוד שאלה ברשותכם, למיטב ידיעתכם, כרטיס קול ייעודי יכול לשפר את איכות הסאונד במקרה שלי? אפילו במעט
לא שואל כמובן בכמה יכול לשפר כי זה כבר תלוי בכרטיס
קניתי את הרמקולים והמגבר ב1100 ש"ח.
והם מחוברים למחשב מאתמול, המחשב עדיין עם כרטיס קול מובנה...
ההתרשמות הראשונית סה"כ טובה אך יש מקום לשיפור.
כרגע הרמקולים יושבים על השולחן (לא כל כך יציב) ואני די משוכנע שזה גורע מהאיכות, תקנו אותי אם אני טועה.
ד"א איך עדיף לתלות אותם מבחינת איכות? מתלה קנוי או מדף שאני אכין?
ועוד שאלה ברשותכם, למיטב ידיעתכם, כרטיס קול ייעודי יכול לשפר את איכות הסאונד במקרה שלי? אפילו במעט
לא שואל כמובן בכמה יכול לשפר כי זה כבר תלוי בכרטיס
אפשר לשים על מדף , רק שהם יהיו בגובה האוזניים , או קצת מעל .
אבל צריך להדביק את הרמקולים עם דבק פלסטי שנקרא blue tack
http://en.wikipedia.org/wiki/Blu-tack
הדבק הזה לא מזיק וניתן להסרה חשש
אבל צריך להדביק את הרמקולים עם דבק פלסטי שנקרא blue tack
http://en.wikipedia.org/wiki/Blu-tack
הדבק הזה לא מזיק וניתן להסרה חשש