משחה עם כסף לשיפור איכות המגע
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
הכסף מוליך טוב יותר גם מזהב.yanivol כתב:למיטב הבנתי, כסף לא משפר את איכות המגע (נחושת היא מוליך טוב יותר)
הכסף מקטין את תופעת החימצון שהנחושת מאוד רגישה לה....
http://stwww.weizmann.ac.il/tech-center ... Silver.htm
בכל מקרה הבחירה של כבל לרמקול או למחבר לא תמיד תלויה בסוג המתכת.
(ויכוח נושן)
לא התכוונתי להכנס לויכוח איזו מתכת מוליכה טוב יותר או איזו מתכת מתאימה לכבל רמקול או למחבר.
מה שמעניין אותי זה לשמוע מניסיונם של אחרים שנחשפו למשחת כסף קודם האם זה אכן שיפר את הסאונד (אם כן, במה) ומה צריכה להיות רמת הסט-אפ שמאפשר להבחין בשינוי.
לדוגמא, אני מניח שבמערכת סטראו/ק"ב משולבת פשוטה לא יהיה שום שינוי....
אגב, מפרסומים שקראתי ממליציםלהשתמש במשחת כסף לשיפור המגע בכל סוגי החיבורים (לא רק בחיבורי רמקולים) וגם בוידאו.
תודה
ארז
מה שמעניין אותי זה לשמוע מניסיונם של אחרים שנחשפו למשחת כסף קודם האם זה אכן שיפר את הסאונד (אם כן, במה) ומה צריכה להיות רמת הסט-אפ שמאפשר להבחין בשינוי.
לדוגמא, אני מניח שבמערכת סטראו/ק"ב משולבת פשוטה לא יהיה שום שינוי....
אגב, מפרסומים שקראתי ממליציםלהשתמש במשחת כסף לשיפור המגע בכל סוגי החיבורים (לא רק בחיבורי רמקולים) וגם בוידאו.
תודה
ארז
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
העקרון שמאחרי כל המשחות האלו הוא מאוד פשוט. ברמה המיקרוסקופית שטח המגע של מחברים מאוד רחוק מלהיות חלק אלא יוצר מעין נוף של הרים וגבעות.
התפקיד של המשחה זה למלא את הגומות בחומר מוליך חשמל ובכך להגדיל את שטח המגע בין המחברים.
הפטנט הזה ידוע מזה שנים בתעשיה האלקטרונית שם נמכרו עוד משנות ה 80 חומרים כדוגמת stabilant 22 שבאמת מחולל פלאים בכל הקשור לשיפור המגעים. להבדיל מהמשחות האודיופיליות יש מאחורי החומר הזה מסה מאוד גדולה של מחקרים ונתונים מדעיים יבשים והוא גם לא עולה יד ורגל כך שאני לא צופה לו הצלחה בקרב חובבי האודיו הכבדים.
אותו עקרון חל גם על המשחות הטרמיות המשמשות לאיטום המרווחים המיקרוסקופיים שבין מעבדים ליחידות הקרור.
באשר ליתרונות הכסף... אז לפני שתחליטו שכמה שיותר מוליך זה יותר טוב אני מציע לכם לברר את נושא האלקטרוליזה ומה קורה לשתי מתכות שונות מוליכות חשמל הצמודות זו לזו כאשר עובר ביניהם זרם חשמלי.
התפקיד של המשחה זה למלא את הגומות בחומר מוליך חשמל ובכך להגדיל את שטח המגע בין המחברים.
הפטנט הזה ידוע מזה שנים בתעשיה האלקטרונית שם נמכרו עוד משנות ה 80 חומרים כדוגמת stabilant 22 שבאמת מחולל פלאים בכל הקשור לשיפור המגעים. להבדיל מהמשחות האודיופיליות יש מאחורי החומר הזה מסה מאוד גדולה של מחקרים ונתונים מדעיים יבשים והוא גם לא עולה יד ורגל כך שאני לא צופה לו הצלחה בקרב חובבי האודיו הכבדים.
אותו עקרון חל גם על המשחות הטרמיות המשמשות לאיטום המרווחים המיקרוסקופיים שבין מעבדים ליחידות הקרור.
באשר ליתרונות הכסף... אז לפני שתחליטו שכמה שיותר מוליך זה יותר טוב אני מציע לכם לברר את נושא האלקטרוליזה ומה קורה לשתי מתכות שונות מוליכות חשמל הצמודות זו לזו כאשר עובר ביניהם זרם חשמלי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
לפי ההתנסחות הנ"ל אפשר להבין שאתה לא ממש ממליץ על זה, בלשון המעטה....Catskinner כתב:
באשר ליתרונות הכסף... אז לפני שתחליטו שכמה שיותר מוליך זה יותר טוב אני מציע לכם לברר את נושא האלקטרוליזה ומה קורה לשתי מתכות שונות מוליכות חשמל הצמודות זו לזו כאשר עובר ביניהם זרם חשמלי....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

הדעה שלי היא זניחה כי תמיד יהיה מי שיטען שזה בגלל שאין לי רמקולים מספיק טובים או שהמגבר שלי זול מידי. אבל בוא נקדיש רגע של מחשבה לכך שאילו זה באמת היה משפר את איכות הצליל של כבלים ו/או רמקולים לא היה ולו יצרן אחד של רמקולים שלא היה דואג לצרף קצת ממשחת הפלא הזו לכל סט שהיה שולח לבחינה של מגזין זה או אחר.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46429
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
אומנם לא משחת כסף, אך חברת audience-av לדוגמה מספקת נוזל ניקוי עם כל כבל מתוצרתה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

ואת זה אני מבין. אני בעצמי תמיד דואג שלא לגעת בטרמינלים של הרמקולים, בננות או קצוות הכבלים החשופים בידיים ומשתדל לנקות אותם עם אלכוהול כדי למנוע הצטברות של זיעה ושמנוניות מהידיים עליהם. שמירת הניקיון עוזרת במניעת חימצון הקצוות, חימצון שכאמור הרבה יותר חמור ומזיק כאשר בין המגעים עובר זרם חשמלי.
- שמעון-מור-יוסף
- עוסק בתחום

- תגובות: 1321
- שם מלא: שמעון מור יוסף
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 28 פעמים
- יצירת קשר:
מהיכן בארץ ניתן לרכוש את ה stabilant 22 ?
מה הוא מכיל?
האם זה חומר ממלא/ מנקה?
מה הוא מכיל?
האם זה חומר ממלא/ מנקה?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לדעתי אפשר לרכוש אותו בכל חנות המתמחה במכירת רכיבים וציוד לאלקטרוניקה. יש באתר של היצרן גם הסברים מקיפים יותר על החומר והיישומים האפשריים שלו: http://www.stabilant.com/llsting.htm#appnn.htm