איכות נמוכה בכרטיס טלויזיה PVR-150 מה לעשות?
הכרטיס מחובר לממיר דרך SCART-RCA ואני צופה בטלויזיה דרך VMC (ד"א אני מחובר לYES)
המחשב מחובר לטלויזיה CRT של סוני 29 אינצ' דרך S-VIDEO לכרטיס HD4870
אני רואה שידורים מרוחים כל תנועה קטנה אפילו לא באמצא סצנה מהירה המסך נמרח.
התקנתי את ערכת הקודק K-Lite Codac pack 4.3.5
יש אפשרות לחדד את כל העיניין הזה?
המחשב מחובר לטלויזיה CRT של סוני 29 אינצ' דרך S-VIDEO לכרטיס HD4870
אני רואה שידורים מרוחים כל תנועה קטנה אפילו לא באמצא סצנה מהירה המסך נמרח.
התקנתי את ערכת הקודק K-Lite Codac pack 4.3.5
יש אפשרות לחדד את כל העיניין הזה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32983
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
התקנת ה-K-Lite הייתה ככל הנראה שגיאה מאוד גדולה. מדובר בחבילת קודקים שעושה המון בלגן במערך הקודקים של מערכת ההפעלה.
נסה להסיר את ה-K-Lite (לא תמיד זה יצליח. ייתכן שאף צריך פירמוט והתקנה מחדש של מערכת ההפעלה) ולהתקין שוב רק Haali + FFDShow על פי המדריך לסדר התקנה מומלץ בראש הפורום.
אחרי זה, התקן את הדרייברים העדכניים של כרטיס המסך מהאתר של ATI ואת הדרייברים של ה-PVR150 מהאתר של Hauppauge. לא להסתמך על הדרייבר שמותקן ע"י הויסטה!
כמו כן, אם התקנת ויסטה 64 ביט, אני ממליץ מאוד בחום לנצל את ההזדמנות לעבור לויסטה 32 ביט.
נסה להסיר את ה-K-Lite (לא תמיד זה יצליח. ייתכן שאף צריך פירמוט והתקנה מחדש של מערכת ההפעלה) ולהתקין שוב רק Haali + FFDShow על פי המדריך לסדר התקנה מומלץ בראש הפורום.
אחרי זה, התקן את הדרייברים העדכניים של כרטיס המסך מהאתר של ATI ואת הדרייברים של ה-PVR150 מהאתר של Hauppauge. לא להסתמך על הדרייבר שמותקן ע"י הויסטה!
כמו כן, אם התקנת ויסטה 64 ביט, אני ממליץ מאוד בחום לנצל את ההזדמנות לעבור לויסטה 32 ביט.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
טוב, אז ככה...
הלכתי פה לפי כמה מדריכים והתקנתי רק את הדברים הנדרשים לשיפור איכות התמונה בPVR-150 עם VMC ובכל זאת אני רואה כל מיני מריחות זאת אומרת בכל תזוזה יש מריחה של הצבעים....
יש סיוכי שזאת האיכות המקסימלית?
לא איכפת לי לראות פחות חד מהממיר של יס אבל ברמה כזאת אי אפשר לראות טלויזיה שלא נדבר על להקליט סרטים ...
למישהו יש הסבר יותר מדיוק למצב הזה?
הלכתי פה לפי כמה מדריכים והתקנתי רק את הדברים הנדרשים לשיפור איכות התמונה בPVR-150 עם VMC ובכל זאת אני רואה כל מיני מריחות זאת אומרת בכל תזוזה יש מריחה של הצבעים....
יש סיוכי שזאת האיכות המקסימלית?
לא איכפת לי לראות פחות חד מהממיר של יס אבל ברמה כזאת אי אפשר לראות טלויזיה שלא נדבר על להקליט סרטים ...
למישהו יש הסבר יותר מדיוק למצב הזה?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מה זאת אומרת לעבור לSVIDEO מאיפה לאיפה?
אתה מדבר על כבל SCART-SVIDEO?
אני לא מאמין שזה יפתור לי את הבעיה.
אני רואה חד והצבעים טובים.רק בשניה שיש תזוזה יש מריחה של צבע,זה הכל. אני חושב שזו הגדרה מסויימת.אני לא מאמין שהכרטיס הזה נותלן ביצועים כאלה,אם כן זה מחורבן לגמרי.והאכזבה תיהיה גדולה.
אתה מדבר על כבל SCART-SVIDEO?
אני לא מאמין שזה יפתור לי את הבעיה.
אני רואה חד והצבעים טובים.רק בשניה שיש תזוזה יש מריחה של צבע,זה הכל. אני חושב שזו הגדרה מסויימת.אני לא מאמין שהכרטיס הזה נותלן ביצועים כאלה,אם כן זה מחורבן לגמרי.והאכזבה תיהיה גדולה.
מריחות ותופעת בלוקים גדולים במקום פיקסלים נובעת מכיווץ הוידאו ל-MPEG2.
ניתן (בתוכנות שונות - ולא ב-VMC) להקטין את רמת הכיווץ -> להגדיל את קובץ הלכידה הסופי ובכך לשפר משמעותית את התמונה.
אני ממליץ לך לנסות הקלטה בתוכנה אחרת (בה ניתן לשלוט על רמת הכיווץ) ולבדוק אם אכן התמונה - מבחינתך - משתפרת.
אורן.
ניתן (בתוכנות שונות - ולא ב-VMC) להקטין את רמת הכיווץ -> להגדיל את קובץ הלכידה הסופי ובכך לשפר משמעותית את התמונה.
אני ממליץ לך לנסות הקלטה בתוכנה אחרת (בה ניתן לשלוט על רמת הכיווץ) ולבדוק אם אכן התמונה - מבחינתך - משתפרת.
אורן.