חובבן הזקוק לדברי חוכמה בדבר מסך צפייה
חברים יקרים שלום רב.
לפני העניין המקצועי, רציתי להתחיל את חברותי בפורום במשהו שונה. ברצוני להביע את התפעלותי הרבה מהרמה המקצועית של החברים כאן ומהרצון להזין באינפורמציה נכונה ואמיתית את כל מי שרק מעוניין בכך. אין הרבה פורומים כפורום שלכם ומגיעות לכם המחמאות...
ועכשיו לעבודה...
בעוד כחודש אמור אני להכנס לדירה חדשה כאשר אחד הדברים החשובים לי הוא מסך הצפייה...
מרחק הצפייה המשוער הוא 2.5-3 מטרים
מבחינת התוכן לדעתי לפחות 60% טלוויזיה (לא ידוע עדיין אם SD או HD, בודק עלויות כרגע)
20% קונסולת טלוויזיה
20% חיבור מחשב אך לא בHDMI
תקציב- 7000 ש"ח
עקב העובדה שקראתי כבר לא מעט מידע כאן בפורום, ידוע לי שככל הנראה תפנו אותי לרכישת מסך פלזמה עקב צריכת תוכן טלוויזיה גבוה(בהנחה שיהיה מדובר בSD), אך משהו בכל אופן לא מאפשר לי לרכוש מסך פלזמה בצורה שקטה מכיוון שרווחת בי התחושה כי רכישת LCD היא רכישה ה"צופה פני עתיד" בעוד שרכישת פלזמה מתאפיינת יותר כרכישה המתאימה להווה.
אנא עזרו לי לבצע את הרכישה הטובה ביותר עבורי, וגם להיות להיות שקט במהלכה ולאחריה...
מודה לכם מקרב לב,
אלעד שגב.
לפני העניין המקצועי, רציתי להתחיל את חברותי בפורום במשהו שונה. ברצוני להביע את התפעלותי הרבה מהרמה המקצועית של החברים כאן ומהרצון להזין באינפורמציה נכונה ואמיתית את כל מי שרק מעוניין בכך. אין הרבה פורומים כפורום שלכם ומגיעות לכם המחמאות...
ועכשיו לעבודה...
בעוד כחודש אמור אני להכנס לדירה חדשה כאשר אחד הדברים החשובים לי הוא מסך הצפייה...
מרחק הצפייה המשוער הוא 2.5-3 מטרים
מבחינת התוכן לדעתי לפחות 60% טלוויזיה (לא ידוע עדיין אם SD או HD, בודק עלויות כרגע)
20% קונסולת טלוויזיה
20% חיבור מחשב אך לא בHDMI
תקציב- 7000 ש"ח
עקב העובדה שקראתי כבר לא מעט מידע כאן בפורום, ידוע לי שככל הנראה תפנו אותי לרכישת מסך פלזמה עקב צריכת תוכן טלוויזיה גבוה(בהנחה שיהיה מדובר בSD), אך משהו בכל אופן לא מאפשר לי לרכוש מסך פלזמה בצורה שקטה מכיוון שרווחת בי התחושה כי רכישת LCD היא רכישה ה"צופה פני עתיד" בעוד שרכישת פלזמה מתאפיינת יותר כרכישה המתאימה להווה.
אנא עזרו לי לבצע את הרכישה הטובה ביותר עבורי, וגם להיות להיות שקט במהלכה ולאחריה...
מודה לכם מקרב לב,
אלעד שגב.
הטכנולוגיות תמיד מתקדמות,גם בפלזמה וגם ב LCD.אם תיקח את מה שנימכר כרגע,אז בתקציב שלך הטכנולוגיה של הפלזמה נותנת תוצאות טובות יותר לעומת ה LCD ברוב הפרמטרים.יתאים לך מסך 42" (לדעתי פלזמה).כשתחליט על מה אתה הולך,נוכל להמליץ על דגמים.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
קודם כל ברוך הבא ותודה על המילים החמות
אתה כבר יודע לאיזו דירה תכנס? בדקת את המרחק או שאתה רק משער?
פשוט המרחק משפיע על הגודל הרצוי.
מה זה קונסולת טלויזיה? איזו בדיוק?
זה שאין לך כבל HDMI לא אומר באיזה תכנים אתה מתכנן להעביר (גם בכבל VGA ובוודאי שב DVI אפשר להעביר תוכן HD)
תזכור - אחרי שתראה HD - לא חוזרים ל SD.
בקיצור - ממליץ קודם כל לבדוק מרחק של מקום הישיבה העיקרי שלך. ואם אתה עוד לא יודע - אז תחכה.
חבל שנמליץ לך על X ובסוף תצא מאוכזב - וכל המילים החמות יהפכו קרות.
אם תשב יותר רחוק יש עוד אופציה - בשביל לקבל מסך יותר גדול - מקרן - אבל זה תלוי בתנאים הקיימים וכמובן במרחק הישיבה
אתה כבר יודע לאיזו דירה תכנס? בדקת את המרחק או שאתה רק משער?
פשוט המרחק משפיע על הגודל הרצוי.
מה זה קונסולת טלויזיה? איזו בדיוק?
זה שאין לך כבל HDMI לא אומר באיזה תכנים אתה מתכנן להעביר (גם בכבל VGA ובוודאי שב DVI אפשר להעביר תוכן HD)
תזכור - אחרי שתראה HD - לא חוזרים ל SD.
בקיצור - ממליץ קודם כל לבדוק מרחק של מקום הישיבה העיקרי שלך. ואם אתה עוד לא יודע - אז תחכה.
חבל שנמליץ לך על X ובסוף תצא מאוכזב - וכל המילים החמות יהפכו קרות.
אם תשב יותר רחוק יש עוד אופציה - בשביל לקבל מסך יותר גדול - מקרן - אבל זה תלוי בתנאים הקיימים וכמובן במרחק הישיבה
מודה לכם על התגובות חברים.
אמדוד את המרחק המדוייק ואחזור עם תשובה.
מה לגבי עניין הפלזמה/LCD שדובר כאן רבות?
האם ניתן באמת, במקרה שתחליטו שהדבר הוא הטוב ביותר עבורי, לרכוש מסך פלזמה ולדעת שעשיתי רכישה טובה גם לטווח הרחוק?
אמדוד את המרחק המדוייק ואחזור עם תשובה.
מה לגבי עניין הפלזמה/LCD שדובר כאן רבות?
האם ניתן באמת, במקרה שתחליטו שהדבר הוא הטוב ביותר עבורי, לרכוש מסך פלזמה ולדעת שעשיתי רכישה טובה גם לטווח הרחוק?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אני יכול כבר לומר לך - בטווח הרחוק - בתחום הזה - שוב דבר הוא לא החלטה טובה 
כל יום יוצא משהו חדש, וכל רכישה מלווה בד"כ בצביטה בלב אחרי זמן מה
אם במחיר, בטכנולוגיה וכד'.
מה שחשוב הוא שכבר היום ובזמן הקרוב תהנה מהרכישה.
תקרא את הביקורות האחרונות של עופר על המסכים השונים - יש פלאזמות שיותר טובות וLCD שיותר טובים - אין משהו מוחלט ככה הנראה (אולי רק LX5090 של פיוניר)
כל יום יוצא משהו חדש, וכל רכישה מלווה בד"כ בצביטה בלב אחרי זמן מה
אם במחיר, בטכנולוגיה וכד'.
מה שחשוב הוא שכבר היום ובזמן הקרוב תהנה מהרכישה.
תקרא את הביקורות האחרונות של עופר על המסכים השונים - יש פלאזמות שיותר טובות וLCD שיותר טובים - אין משהו מוחלט ככה הנראה (אולי רק LX5090 של פיוניר)
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

מסכים מאוד לגבי הגודל
מה שגם אם אינני טועה יגביל אותך לעניין הפלאזמה
ואני שואל - האם יש מצב למקרן? - כלומר - אפשר להחשיך את החדר כשצופים? לא יותר מידי שעות ביום בממוצע (אם תצפה בו פעמיים בשבוע 5 שעות... לא נורא) פשוט יש להם מגבלת שעות.., יש מקום להקרין? וכו'
מה שגם אם אינני טועה יגביל אותך לעניין הפלאזמה
ואני שואל - האם יש מצב למקרן? - כלומר - אפשר להחשיך את החדר כשצופים? לא יותר מידי שעות ביום בממוצע (אם תצפה בו פעמיים בשבוע 5 שעות... לא נורא) פשוט יש להם מגבלת שעות.., יש מקום להקרין? וכו'
סיבה טכנית מוצדקת ככל שתהיה אינה תספיק כדי לאפשר את עניין המקרן עקב העובדה שהדבר לא יעמוד במבחן בג"ץ (האישה...)
אם בכל זאת הייתי מעדיף מסך LCD ולמרות העובדה שאצרוך תוכן טלוויזיה רב, האם יש מסך בגבולות התקציב שבו אזכה במעלה של LCD FULL HD עם פגיעה מינימלית בתמונה כאשר אצפה בשידורי SD?
והאם יכול להיות שאני דורש קצת יותר מדי?...
אם בכל זאת הייתי מעדיף מסך LCD ולמרות העובדה שאצרוך תוכן טלוויזיה רב, האם יש מסך בגבולות התקציב שבו אזכה במעלה של LCD FULL HD עם פגיעה מינימלית בתמונה כאשר אצפה בשידורי SD?
והאם יכול להיות שאני דורש קצת יותר מדי?...
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
LA40M81B של סמסונג, אני חושב שצפויה ירידה גם בדגם הA650 - ירד מ8900 לקצת פחות - שווה מאוד !
L42X02A של היטאצ'י, לא מכיר ביקורות, אבל הם חברה מעולה, היא מתחילה מ7500, שוב - ירידת מחירים תעזור בנושא.
KDL40V4000E של סוני - גם בחירה משובחת.
כולן LCD.
אני מציע בחום גם ללכת עם האישה (כמו שאני עשיתי) לחנויות ולראות את הדגמים בעיניים. בביג בוקס בד"כ שמעתי שיש תצוגה יפה.
L42X02A של היטאצ'י, לא מכיר ביקורות, אבל הם חברה מעולה, היא מתחילה מ7500, שוב - ירידת מחירים תעזור בנושא.
KDL40V4000E של סוני - גם בחירה משובחת.
כולן LCD.
אני מציע בחום גם ללכת עם האישה (כמו שאני עשיתי) לחנויות ולראות את הדגמים בעיניים. בביג בוקס בד"כ שמעתי שיש תצוגה יפה.
Vocare Ad Regnum
- israeli1948
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 517
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
אני חושב שללא ספק כדאי שתיקח פלזמה
lcd טוב הוא מעבר לתקציב שלך...
שלושה מסכי lcd מאוד מומלצים פה בפורם הם:
הפיליפס 7403 סמסונג a650 וסוני w4000....בגלל המפרט המצוין שלהם, התאמה לסרטי קולנע(חפש הסבר על זה) מנגנון טוב נגד מריחות ולגבי הפיליפס והסמסונג גם 100hz ומתחת ל4 מ''ש זמן תגובה...דברים אלמנטרים בפלזמות בתקציב שלך אך לא בlcd... ואם שאלת שלושתם כבר נושקים לאיזור ה9k ל42'' ו13k ל47.
מסך פלזמה שיתן לך מענה טוב הוא הpv80 זה מסך פלזמה hd עם מפרט מצוין..התמונת hd שלו קיבלה ציון מאוד גבוה לעיתים גם יותר גבוה ממסכי lcd full hd, ככה שגם תיהיה ''מוכן לעתיד'' וגם אם תתחבר איתו עכשיו לfull hd הוא יתן מלחמה טובה מול המסכים שציינתי למעלה
לגבי שידורי sd יש לו יתרון בולט על שלושת המוסקטרים.
אני מציע
שתחפש את הביקורת שערך פה עופר על המסך...
ותילך ליראות אותו בחנות..
עוד דגם שטרם יצא לי ליראות הוא הפלזמת סמסונג a550 אין לי מושג כמה מוכרים אותה ואיזה תמונה היא נותנת מול הפנסוניק אבל המפרט שלה מעולה.
הפיליפס 7403 סמסונג a650 וסוני w4000....בגלל המפרט המצוין שלהם, התאמה לסרטי קולנע(חפש הסבר על זה) מנגנון טוב נגד מריחות ולגבי הפיליפס והסמסונג גם 100hz ומתחת ל4 מ''ש זמן תגובה...דברים אלמנטרים בפלזמות בתקציב שלך אך לא בlcd... ואם שאלת שלושתם כבר נושקים לאיזור ה9k ל42'' ו13k ל47.
מסך פלזמה שיתן לך מענה טוב הוא הpv80 זה מסך פלזמה hd עם מפרט מצוין..התמונת hd שלו קיבלה ציון מאוד גבוה לעיתים גם יותר גבוה ממסכי lcd full hd, ככה שגם תיהיה ''מוכן לעתיד'' וגם אם תתחבר איתו עכשיו לfull hd הוא יתן מלחמה טובה מול המסכים שציינתי למעלה
אני מציע
עוד דגם שטרם יצא לי ליראות הוא הפלזמת סמסונג a550 אין לי מושג כמה מוכרים אותה ואיזה תמונה היא נותנת מול הפנסוניק אבל המפרט שלה מעולה.
- israeli1948
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 517
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
Re: אני חושב שללא ספק כדאי שתיקח פלזמה
הסוני 4000 היא לא 100 הרץ? כי אחד מדגמי 4500 שיצאו הוא 200 הרץ (ראיתי פרסומת בטלוויזיה הצרפתית), וה-W הוא הדגם העליון של סדרה 4000, לכן חשבתי שהוא 100 הרץ...israeli1948 כתב:lcd טוב הוא מעבר לתקציב שלך...
אני מציע
עוד דגם שטרם יצא לי ליראות הוא הפלזמת סמסונג a550 אין לי מושג כמה מוכרים אותה ואיזה תמונה היא נותנת מול הפנסוניק אבל המפרט שלה מעולה....
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
asaf23 - אתה טועה. הZ4500 היא 200 הרץ, ה4000 הן 100 הרץ אבל רק מגודל 40 אינץ' ומעלה.
הסדרה המומלצת על ידי what hi fi היא W4500 - 100 הרץ. הם כתבו שם שאמנם על פי הטכני 200 הרץ אמורה להיות טובה יותר אך למרות זאת, שיפורים משמעותיים לא נראו בתמונה בין 100 ל200 בדגמים בין W לZ. הם כתבו שמי שיש לו להוסיף - שיוסיף, מי שלא - יהנה מאוד מהW4500.
הW4500 עולה בארץ בערך 11500 , זה מחיר יקר, החברה פה בפורומים יגידו לך שיש לא פחות טובות במחירים נמוכים יותר.
כן - בכל מקרה אני מייעץ לך לאגד עד ארבעה דגמים, ללכת לחנות ולראות את כולם (אם אפשר). מה ששכנע אותך הכי הרבה ויושב לך בתקציב - קח אותו.
הסדרה המומלצת על ידי what hi fi היא W4500 - 100 הרץ. הם כתבו שם שאמנם על פי הטכני 200 הרץ אמורה להיות טובה יותר אך למרות זאת, שיפורים משמעותיים לא נראו בתמונה בין 100 ל200 בדגמים בין W לZ. הם כתבו שמי שיש לו להוסיף - שיוסיף, מי שלא - יהנה מאוד מהW4500.
הW4500 עולה בארץ בערך 11500 , זה מחיר יקר, החברה פה בפורומים יגידו לך שיש לא פחות טובות במחירים נמוכים יותר.
כן - בכל מקרה אני מייעץ לך לאגד עד ארבעה דגמים, ללכת לחנות ולראות את כולם (אם אפשר). מה ששכנע אותך הכי הרבה ויושב לך בתקציב - קח אותו.
Vocare Ad Regnum