Upscaling ועיבוד תמונה למתחילים

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
dagi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי

אני התברכתי במסך חדש לאחרונה (py800) וכרגע השימוש העיקרי שלו הוא קונסולת xbox360 .
אני מנסה להבין מתוך הפורומים מה אני צריך לרכוש בדיוק על מנת להנות מהמסך עבור תכנים נוספים כמו סרטים ושידורי ממיר.
בין שורות הפורום יש אנשים שמספרים שללא מעבד הווידאו (DVDO למינהם) שלהם הם לא יכולים לחיות (סביר) ....
כמו כן אני קורא על רסיברים כמו ה Onkyo TX-SR875 וחבריו המתברכים ביכולות עיבוד ווידאו טובות.
לפקס את השאלות שלי:
1. האם קניה של רסיבר בעל יכולת עיבוד ווידאו שקולה לרכישת DVDO או שאין קשר ויש צורך בDVDO בכל מקרה ומדובר בפונקציונליות שונה?
2. upscaling, האם זה עוזר בכלל לשידורי כבלים ומביא אותם לרמה סבירה ?
3.איך עיבוד ווידאו תורם לשידורי 1080p שהם ברזולוציה מקסימלית ואיך הוא תורם ל720p ובכלל איך הוא תורם ???

אם מישהו יכול לסדר לי קצת את הדברים ..... תודה

dagi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

עיבוד ווידאו

שליחה #2 

היי אני משער שאולי זה לא הפורם הנכון , אבל הפורם של עיבוד תמונה נראה נטוש.....

אני התברכתי במסך חדש לאחרונה (py800) וכרגע השימוש העיקרי שלו הוא קונסולת xbox360 .
אני מנסה להבין מתוך הפורומים מה אני צריך לרכוש בדיוק על מנת להנות מהמסך עבור תכנים נוספים כמו סרטים ושידורי ממיר.
בין שורות הפורום יש אנשים שמספרים שללא מעבד הווידאו (DVDO למינהם) שלהם הם לא יכולים לחיות ....
כמו כן אני קורא על רסיברים כמו ה Onkyo TX-SR875 וחבריו המתברכים ביכולות עיבוד ווידאו טובות.
לפקס את השאלות שלי:
1. האם קניה של רסיבר בעל יכולת עיבוד ווידאו שקולה לרכישת DVDO או שאין קשר ויש צורך בDVDO בכל מקרה ומדובר בפונקציונליות שונה?
2. upscaling, האם זה עוזר בכלל לשידורי כבלים ומביא אותם לרמה סבירה ?
3.איך עיבוד ווידאו תורם לשידורי 1080p שהם ברזולוציה מקסימלית ואיך הוא תורם ל720p ובכלל איך הוא תורם ???

אם מישהו יכול לסדר לי קצת את הדברים ..... תודה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78876
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #3 

אם אנשים ימשיכו לפרסם את השאלות בפורומים הלא נכונים, הפורום הזה ימשיך להישאר נטוש...

אז ככה. ככל שהמסך בעל רזולוציה גבוהה יותר וגודל גדול יותר, כך יותר מהותי איכות העיבוד.

לגבי מעבדים ברסיברים, אני עדיין מאוד סקפטי, עדיין לא ראיתי רסיבר שעושה עבודה רצינית בתחום הזה. ל-YAMAHA 3900 למשל יש פוטנציאל רציני כי יש לו את אותו מנוע כמו של ה-DVDO EDGE למשל.

השאלה האם זה עוזר היא חשובה - ככל שהעין יותר חדה, התמונה יותר גדולה, והיחס בין הרזולוציות של המקור (השידור) והיעד (המסך/מקרן) גדולים יותר, כך ניתן לשים לב ליותר בעיות עיבוד. יש כאלה (אמא שלי) שלא יראו בעיה גם אם החיבור יהבהב ויהיה עליו רעש לבן. יש כאלה ששמים לב לפרטים קטנים ולהם העיבוד המתוחכם יותר חשוב.

לכל מסך ומקרן יש כיום מעבד מובנה, יש כאלה (במיוחד במקרנים) שהם כבר טובים למדי ולכן כבר לא זקוקים למעבד חיצוני (כל הדור האחרון של מקרנים מבוססי REON HQV למשל).

אגב, DVDO זה שם החברה. יש להם כמה וכמה מוצרים ברמות מחיר ואיכות תמונה שונות.

1. ה- DVDO EDGE (שאגב, יש סקירה שלו באתר) עושה עבודה בכלל לא רעה ביחס למחיר שלו. הוא נותן כל מני יכולות שאין ברסיברים לרוב (כגון שינוי ASPECT RATIO, עיבודים שונים ואופציות עיבוד מתוחכמות כמו 1:1 FRAMERATE).

2. זה עוזר. האם זה פותר את הבעיה? לא, כי המקור דפוק ולכן מה שאפשר זה רק להפוך את זה לסביל. יש מסכים שכבלים או לויין עליהם נראים זוועת אלוהים. מעבד יכול לגרום לזה להיות סביל הרבה יותר.

3. כשמדובר בתכנים שהם HD במקור, הם לרוב איכותיים באופן משמעותי מאשר תכני SD ואני אישית כבר טוען המון זמן שמעבד תמונה מיותר במקרים כאלה. זה נחמד כשיש כזה, אבל בתאכלס, זה כמעט ולא משפיע. סביר להניח שכשתהיה קפיצה נוספת ברזולוציות של מסכים (מדברים על מסכי 4K) עיבוד חיצוני שוב יהפוך למהותי. אבל, אם המקור שלך הוא HD (גם 720P טוב) רוב הסיכויים שאתה לא ממש זקוק למעבד תמונה.

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #4 

קודם כל מזל טוב על הרכישה.

אני מצטרף לשאלות של הבחור ואשמח אם מישהו יוכל לענות לו ברצינות...

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #5 

לגבי 1 - מבדיקות שעשיתי, רסיבר משפר את התמונה בכ 20%. DVDO משפר בכ 60%. כמו כן ברסיבר אין כל שליטה על הפרמטרים השונים של עיבוד התמונה והכיול.

לגבי 2 - בשידורי YES ה Upscaling עם ה Detail Enhancment וה Mosiqito Noise Reduction משפר משמעותית את השידורים. עדיין שידור ממש גרוע, יהיה גרוע, אבל פחות. לא בדקתי בשידורי הכבלים. בסרטים וסדרות בערוצי הבית ובערוץ 10 השיפור מורגש מאוד.

לגבי 3 - השידורים כיום הם של 1080i ולא 1080p. מעבד התמונה יודע להמיר את ה i ל p בצורה טובה בהרבה מהמסך. כמו כן גם השידורים ב 1080i סובלים מכיווץ מסיבי של החברות המשדרות, ולכן גם בהן ה Detail Enhancment וה Noise Reduction שימושיים ומחדדים מאוד את התמונה.
גם מתכנים מהרשת שאינם BluRay מקורי בקצב 45 מגה, מעבד התמונה ישפר מאוד את התוכן.

dagi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה רבה על התשובה המפורטת ואני מתנצל על ההתפרצות לפורם הלא נכון בידיעה :)

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”