שלום לכולם, יש ברשותי 2 פטיפונים: LENCO L62 הנעת רצועה וטכניקס SL QX200 הנעה ישירה.
אני רוצה לקנות ראש ואני לא יודע על איזה מפטיפונים להרכיב.. שניהם במצב טוב.
על הלנקו יש ראש נחמד של סטנסון ועל הטכניקס אודיו טכניקה פשוט..
כרגע בנלקו שומעים יותר טוב, אבל יש רעשי מנוע קלים יחסית.
בטכניקס בחיים לא היה ראש יותר מדי טוב ככה שאני מפחד שהתוצאה תהיה פחות טובה מהלנקו.
את ה-L62 אני לא מכיר מקרוב, אבל אם אני זוכר היטב זה דגם מאוחר יחסית מהתקופה שבה לנקו כבר "זייפו", וייתכן אפילו שזה כבר לא היה לנקו שוויצרי מקורי.
SL-QX200 היה לי פעם ומאד אהבתי אותו (מכרתי אותו ברגע של חולשה). בעיניי זה אחד הדגמים המוצלחים שהיו לטכניקס בשנות ה-80, אולי (גם) בזכות המבנה המותלה שלו (מהמלה מתלה, suspension בלע"ז. יש כאלה שקוראים לזה 'פלטה צפה').
בכל אופן לא ברור לי למה אתה דואג, כי גם אם תתקין את הראש החדש על הטכניקס ולא תהיה מרוצה מהתוצאה, אתה תמיד יכול להעביר אותו ללנקו. ואם שם יהיה פחות טוב, תחזיר אותו לטכניקס. אין בכך שום בעיה.
תלוי באיזה ראש מדובר. ההמלצה הקבועה שלי היא ה-Shure m97xe שהוא ראש מצוין (ויתכן שהוא אפילו קצת 'גדול' על הפטיפונים שלך, אבל הוא יסתדר אתם) במחיר נוח יחסית, באינטרנט ניתן לרכוש אותו מחנויות בארה"ב במחיר של פחות מ-$100 כולל דמי משלוח לארץ. אני חושב שבמחיר הזה אין לו מתחרים ממשיים. ובארץ לא ניתן להשיג אותו, ככל הידוע לי.
הבעיה זה שיקחו גם מכס וזה מתחיל לסבך הכל, וגם אין אפשרות שירכיבו לי אותו בחנות כולל כיוונים והכל.
בארץ יש ראש שאתה יכול להמליץ עליו בעניים עצומות למוזיקה שאנחנו שומעים ?
קניתי את הראש הזה מהבחור שבלינק ,
אחלה ראש , גבוהים מעודנים , נעימים ולא צורמים . באס הדוק מדויק ופאנצי
מאוד כיף לשמוע עם הראש הזה ,
דרך אגב שקניתי את הראש הזה לא לקחו לי עליו מכס .
אני לא מכיר את ה-AT110E, אבל בסה"כ לא אמורה להיות שום בעיה עם התאמה לציוד ולסוגי המוזיקה שלך. שים לב שלאותו מוכר גרמני יש מגוון עצום של ראשים, בהם למשל ה- Ortofn OM10 או OMB10 (זהה לו וזול ב-$13) שגם הוא ראש מומלץ וטוב.
אגב אני הזמנתי מ LPGear את ה AT440Mla וזה עלה מעל 100 דולר ובכל זאת לא לקחו מכס (ואפילו הביאו עד הבית). לדעתי אין לך ממש מה לחשוש מזה (אם כי אני לא ממש מבין בענייני מכס).