בניית מערכת לבית מרמקולים של אוטו
-
shoosh
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 6
אני צריך עזרה לגבי הסבת רמקולים של אוטו למערכת בבית ...תודה רבה
-
shoosh
-
- חבר שרק התחיל

בניית מערכת לבית מרמקולים של אוטו
שלום לכולם ...
יש ברשותי רמקולים של אוטו מאד אכותיים וברצוני להפוך אותם לרמקולים בסלון אני צריך ייעוץ בבניית התיבות.אשמח אם משהו יוכל לעזור לי....
בתודה מראש...
יש ברשותי רמקולים של אוטו מאד אכותיים וברצוני להפוך אותם לרמקולים בסלון אני צריך ייעוץ בבניית התיבות.אשמח אם משהו יוכל לעזור לי....
בתודה מראש...
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
-
shoosh
-
- חבר שרק התחיל

אל תגזים...מה אין סיכוי עם תיבות מתאימות לשים אותם בסלון???
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
תקרא קצת שרשורי עבר על בניית רמקולים.
לי אין שום ניסיון בעניין, סתם קראתי מתוך עניין - חייב להיות תכנון קפדני של התיבה בהתאם לדרייברים ולקרוס, התאמה בגודל, בכיוונים וכו'.
כדי לתכנן תיבה מתאימה צריכים לדעת את המאפיינים המדויקים של הדרייברים שרוצים להשתמש בהם - אלא אם מישהו עשה את אותה ההסבה בעבר והעלה לרשת את הפרטים המלאים - חבל לך...
לי אין שום ניסיון בעניין, סתם קראתי מתוך עניין - חייב להיות תכנון קפדני של התיבה בהתאם לדרייברים ולקרוס, התאמה בגודל, בכיוונים וכו'.
כדי לתכנן תיבה מתאימה צריכים לדעת את המאפיינים המדויקים של הדרייברים שרוצים להשתמש בהם - אלא אם מישהו עשה את אותה ההסבה בעבר והעלה לרשת את הפרטים המלאים - חבל לך...
-
shoosh
-
- חבר שרק התחיל

זה הבעיה שלי אני לא יודע איזה תיבות לבנות כדי להפיק את המקסימום מהמערכת ומהם החומרים המתאימים השאלה אם יש משהו שיוכל לעזור לי בעניין...חבל לי שהם יעלו אבק והם עלו ים כסף..
-
shoosh
-
- חבר שרק התחיל

ואכן יש לי את הנתונים המדויקים של הרמקולים...
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
אני חושב שההצעה שקיבלת למעלה היא הפרקטית יותר...
שמור אותם לאוטו, לצורך כך הם נבנו...
או שנסה למכור אותם ביד שנייה (למשל - דרך לוחות הפורום פה באתר).
זה שלך יש את הנתונים המדויקים - זה לא מספיק, לא לך ולא לבעלי ניסיון.
לדרייבר יש יותר מאשר נתונים, יש לו אופי, והתנהגות מסוימת (מעבר להתנגדות, עכבה ונתונים יבשים אחרים).
שמור אותם לאוטו, לצורך כך הם נבנו...
או שנסה למכור אותם ביד שנייה (למשל - דרך לוחות הפורום פה באתר).
זה שלך יש את הנתונים המדויקים - זה לא מספיק, לא לך ולא לבעלי ניסיון.
לדרייבר יש יותר מאשר נתונים, יש לו אופי, והתנהגות מסוימת (מעבר להתנגדות, עכבה ונתונים יבשים אחרים).
-
shoosh
-
- חבר שרק התחיל

טוב...הקשבתי לעצתך...
תודה רבה....
תודה רבה....
- yairf
-
- עוסק בתחום

- moshem74
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1516
כשהייתי צעיר בניתי מערכת מרמקולים של רכב ורדיוטייפ של רכב עם ספק חיצוני.
בלי שום חישובים ובלי שום בבל"ת.
והיה לה סאונד מצויין,השתמשתי בה כמה שנים טובות.....לעולם לא הייתה לי שום בעיה איתה.
בלי שום חישובים ובלי שום בבל"ת.
והיה לה סאונד מצויין,השתמשתי בה כמה שנים טובות.....לעולם לא הייתה לי שום בעיה איתה.
- yairf
-
- עוסק בתחום

- shlomix
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 217
אתה תמיד יכול למדוד T/S parameters עם SW.
אבל בלי שום קשר אני חושב שההמלצות שקיבלת מוצדקות, אם כבר אתה משקיע זמן ומאמץ בתיכנון ובניה עדיף לך לקחת רמקולים איכותיים יותר המתאימים לאודיו ביתי.
moshem74, גם אני בצעירותי הכנסתי רמקולים של רכב לקופסא, התוצאה היתה שמיעה אבל לא יותר מזה, כנראה שלפעמים צריך גם קצת מזל.
אבל בלי שום קשר אני חושב שההמלצות שקיבלת מוצדקות, אם כבר אתה משקיע זמן ומאמץ בתיכנון ובניה עדיף לך לקחת רמקולים איכותיים יותר המתאימים לאודיו ביתי.
moshem74, גם אני בצעירותי הכנסתי רמקולים של רכב לקופסא, התוצאה היתה שמיעה אבל לא יותר מזה, כנראה שלפעמים צריך גם קצת מזל.