החלפת נורה למקרן - האם יש צורך ליזום ?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
byoyo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 327
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #1 

שלום,

יש ברשותי מקרן AE900 של פנסוניק.
כרגע המנורה עומדת על 1980 שעות (המספר מהבהב באדום).

המקרן עובד והכל בסדר.

השאלה היא האם יש צורך להחליף את הנורה כרגע בצורה יזומה או שמא לחכות עד שהיא תפסיק לעבוד ?
האם יכול להגרם נזק אם אני לא אחליף כרגע ? (האם הנורה יכולה להתפוצץ ?)

תודה,
תומר.

shaymomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 692
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

אני הייתי ממשיך איתה עד שתראה סימני עייפות, ובקשר למספר שמהבהב הייתי מבטל אותו ע"י איפוס השעות של הנורה כדי שלא יפריע לי

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

יש מקרים (נדירים) של פיצוץ נורה שלוקח איתה גם חלקים מהמקרן...אבל זה לא קשור לכמה שעות הנורה עשתה (אם כבר להיפך....).
לא הייתי דואג מהסיבה הזו.
תן לה למות בשקט או תחליף במידה והיא חלשה מידי בעוצמתה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6605
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

מסכים עם מרטין. תן לנורה למות בשקט. לי התפוצצה נורה ולא נגרם שום נזק בגלל עובי הזכוכית הרב

hometheaterexp
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6

שליחה #5 

מזכיר לי קצת מקרה קלאסי של בת יענה שיש סכנה היא טומנת ראשה בחור מכיון שהיא לא רואה כלום היא מניחה שכעת אין סכנה.
אנסח זאת אחרת עם באוטו שלך תדלק מנורת לחץ שמן נמוך האם תמשיך לנסוע עד אשר האוטו יעצר?.
המקרן וכן הנורה תוכננו לאורך חיים מסויים המשך עבודה במצב זה עלול לגרום לנזק בילתי הפיך לבלאסט (ספק כח נורה) הנורה בסוף חייה פולטת פחות אור ומתחממת יותר בעקבות כך כמו כן צריכת הזרם שלה גדלה והיא יוצרת עומס יתר על רכיבי ספק במקרן. תוצאה שלילית אפשרית היא שהבלאסט יקרוס ואז תאלץ לשלם כפול פעם אחת על נורה שבמילא כבר סיימה את חייה וכן על הבלאסט שלעיתים עולה כמו נורה.
עם היצרן היפני הענק בשם פנסוניק מבקש שתחליף נורה נראה לך שאתה מבין טוב יותר מן היצרן ?
ברכות ובשורות טובות

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #6 

דוגמא לא טובה בכלל.

תחשוב לרגע על המדפסות והדיו שבהן.

אם הינו מחליפים כל פעם שמהבהב .........אז..

במידה ולא חל שינוי באיכות התמונה , אינני רואה כל סיבה להחליף את המנורה.
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.

http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA

shaymomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 692

שליחה #7 

hometheaterexp כתב:מזכיר לי קצת מקרה קלאסי של בת יענה שיש סכנה היא טומנת ראשה בחור מכיון שהיא לא רואה כלום היא מניחה שכעת אין סכנה.
אנסח זאת אחרת עם באוטו שלך תדלק מנורת לחץ שמן נמוך האם תמשיך לנסוע עד אשר האוטו יעצר?.
המקרן וכן הנורה תוכננו לאורך חיים מסויים המשך עבודה במצב זה עלול לגרום לנזק בילתי הפיך לבלאסט (ספק כח נורה) הנורה בסוף חייה פולטת פחות אור ומתחממת יותר בעקבות כך כמו כן צריכת הזרם שלה גדלה והיא יוצרת עומס יתר על רכיבי ספק במקרן. תוצאה שלילית אפשרית היא שהבלאסט יקרוס ואז תאלץ לשלם כפול פעם אחת על נורה שבמילא כבר סיימה את חייה וכן על הבלאסט שלעיתים עולה כמו נורה.
עם היצרן היפני הענק בשם פנסוניק מבקש שתחליף נורה נראה לך שאתה מבין טוב יותר מן היצרן ?
ברכות ובשורות טובות
...
קודם כל, היצרן לא כותב שצריך להחליף נורה אחרי X שעות, אלה הוא ממליץ להחליפה לאחר X שעות אחרת יתכן ירידה של עוצמת האור שהיא פולטת.

ושנית החום הנפלט מהנורה זה תוצר לוואי של האור, לכן כאשר עוצמת האור יורדת כך גם עוצמת החום שנפלטת. בעצם מה שקורה זה שהחוט להט בנורה מיתפחם לאט לאט בהיקפו החיצוני, וככל שהזמן עובר ההתפחמות חודרת למרכזו עד אשר עובי החוט לא יכול לשאת את כול הזרם החשמלי ולבסוף הוא מתנתק, ובזה זה נגמר.

פיצוץ נורה יכול להגרם דווקא בשעות הראשונות של חיי הנורה, מכוון שאז החום שהיא פולטת הוא הגבוה ביותר ואם היא לא מקבלת מספיק אויר (כתוצאה מפילטר אויר סתום - במקרני LCD ) היא תתחמם עד שתתפוצץ.

hometheaterexp
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #8 

shaymomo כתב:
hometheaterexp כתב:מזכיר לי קצת מקרה קלאסי של בת יענה שיש סכנה היא טומנת ראשה בחור מכיון שהיא לא רואה כלום היא מניחה שכעת אין סכנה.
ברכות ובשורות טובות
...
קודם כל, היצרן לא כותב שצריך להחליף נורה אחרי X שעות, אלה הוא ממליץ להחליפה לאחר X שעות אחרת יתכן ירידה של עוצמת האור שהיא פולטת.

ושנית החום הנפלט מהנורה זה תוצר לוואי של האור, לכן כאשר עוצמת האור יורדת כך גם עוצמת החום שנפלטת. בעצם מה שקורה זה שהחוט להט בנורה מיתפחם לאט לאט בהיקפו החיצוני, וככל שהזמן עובר ההתפחמות חודרת למרכזו עד אשר עובי החוט לא יכול לשאת את כול הזרם החשמלי ולבסוף הוא מתנתק, ובזה זה נגמר.

פיצוץ נורה יכול להגרם דווקא בשעות הראשונות של חיי הנורה, מכוון שאז החום שהיא פולטת הוא הגבוה ביותר ואם היא לא מקבלת מספיק אויר (כתוצאה מפילטר אויר סתום - במקרני LCD ) היא תתחמם עד שתתפוצץ.
...

לזה שכתב מעלי יש חוסר הבנה מוחלט במקרנים בכלל ומנורות מקרן בפרט. אתה גם טועה לחלוטין וגם מטעה.
ידידי היקר נורות מטל הליד אין בהם שום חוט להט זאת לא נורת ליבון. בנורה יש שני אלקטרודות אם gap הם כלואים בסביבה עם גז אציל בדרך כלל "קסנון" פעולה ראשונה היא הצתה מתח גבוה מאוד לעיתים 20000 וולט או יותר כאשר מיינים את הגז הכלוא בין האלקטרודות נוצר קשת חשמלית ונסגר מעגל ופו מתחילים להזרים מתח נמוך לעיתים dc or ac 70-120 וולט תלוי בדגם. הנורה כשהיא חדשה פולטת מקסימום אור אבל שים לב מינימום חום. וזאת למעשה הנצילות של הנורה כלומר כל האנרגיה החשמלית שנכנסת לנורה יוצאת בצורה של אור החוצה לכיוון האופטיקה וכן גם החום שהוא תוצר לוואי של האור הרב. כאשר הנורה מזדקנת הנצילות שלה יורדת היא פולטת פחות אור אולם מתחממת יותר (הנצילות שלה יורדת) וזאת הסיבה שהיצרן מבקש להחליף נורה. ישנם מודלים רבים שפשוט "ננעלים" במידה ולא מוחלפת נורה בזמן. אין כל קשר בין פילטר סתום לקירור הנורה מכיוון שאין שום פילטר למאוור הנורה. הפילטרים הקיימים הינם למנוע אבק למעגלי קירור הפנלים באופטיקה.עוד
שטות שרשמת שהמנורה עלולה להתפוצץ דווקא בתחילת חייה מאיפא בדיוק הסקת מסקנה מטופשת כזאת ?.
גם ברכב שלך אתה מוזמן לא לעשות טיפולים בזמן למרות שממליצים לך כל 15000 ק"מ אז מה זה אומר שעשית דבר חכם ?
בקיצור דברים שאתה לא יודע על תכתוב אתה מטעה אחרים.
שלומות ובשורות טובות.......
נערך לאחרונה על ידי hometheaterexp ב 01/04/2009 11:55, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

hometheaterexp,

ברוך הבא.
התחלת יפה (עם טיעונים ודיעה שונה וזה לגיטימי) והמשכת לא טוב בכלל ("שטויות במיץ עגבניות" ????).
הסגנון הזה לא מתאים לפה ולא משנה לי כמה אתה חושב שמישהו אחר טועה.
בשביל זה יש פורום וזכותך לכתוב דיעה אחרת, כל עוד זה נעשה מתוך כבוד הדדי.

אבקש לערוך את ההודעה שלך.
לתשומת ליבך.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

hometheaterexp
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #10 

byoyo כתב:שלום,

יש ברשותי מקרן AE900 של פנסוניק.
כרגע המנורה עומדת על 1980 שעות (המספר מהבהב באדום).

המקרן עובד והכל בסדר.

השאלה היא האם יש צורך להחליף את הנורה כרגע בצורה יזומה או שמא לחכות עד שהיא תפסיק לעבוד ?
האם יכול להגרם נזק אם אני לא אחליף כרגע ? (האם הנורה יכולה להתפוצץ ?)

תודה,
תומר.
...
קבל ציטוט מספר אחזקה מקורי של פנסוניק 900

Lamp unit replacement
period
The lamp is a consumable product.
Even when the full life of the bulb has
not been exhausted, the brightness
of the light will gradually decline.
Therefore periodic replacement of
the lamp is necessary.