יש טעם לLCD עם תמיכה בFull HD ב3000 ש"ח?
שלום לכולם,
נתחיל מזה שאני חדש כאן,שמעתי רק טוב על המקצועיות בפורום,לכן נרשמתי והנה בפי שאלתי הראשונה:
אני רוצה לקנות טלוויזית LCD עם תמיכה בFull HD,התקציב שאני מקציב לזה הוא בין שלושת אלפים לארבעת אלפים שקלים.
אני בעקרון מחפש מסך לא יותר קטן מ32",מעבד תמונה בומבסטי לSD לא נחוץ,SD זה הדבר האחרון שאני הולך להריץ על הטלווזיה.
הטלוויזיה תתחבר למחשב בחדר,שישמש בעת הצורך גם לHTPC.
המחשב שלי יכול להריץ 1080P/BD תקין לדעתי,הוא מורכב מ[email protected] ו3870X2 של AMD/ATI,יש Adapter DVI-HDMI שהגיע בבאנדל לכרטיס,שאיתו ספציפית אני יוכל לעבד גם אודיו דרך הכרטיס (לא שיהיה בזה צורך,המחשב יחובר למערכת 5.1 מותאמת אישית,דרך כרטיס קול חיצוני).
בכל מקרה,אם יש למשהו הצעות מעניינות,אשמח לשמוע.
חריגה אפשרית במידת הצורך,אבל לא אחת גדולה.
תודה ויום טוב,
דניאל.
נתחיל מזה שאני חדש כאן,שמעתי רק טוב על המקצועיות בפורום,לכן נרשמתי והנה בפי שאלתי הראשונה:
אני רוצה לקנות טלוויזית LCD עם תמיכה בFull HD,התקציב שאני מקציב לזה הוא בין שלושת אלפים לארבעת אלפים שקלים.
אני בעקרון מחפש מסך לא יותר קטן מ32",מעבד תמונה בומבסטי לSD לא נחוץ,SD זה הדבר האחרון שאני הולך להריץ על הטלווזיה.
הטלוויזיה תתחבר למחשב בחדר,שישמש בעת הצורך גם לHTPC.
המחשב שלי יכול להריץ 1080P/BD תקין לדעתי,הוא מורכב מ[email protected] ו3870X2 של AMD/ATI,יש Adapter DVI-HDMI שהגיע בבאנדל לכרטיס,שאיתו ספציפית אני יוכל לעבד גם אודיו דרך הכרטיס (לא שיהיה בזה צורך,המחשב יחובר למערכת 5.1 מותאמת אישית,דרך כרטיס קול חיצוני).
בכל מקרה,אם יש למשהו הצעות מעניינות,אשמח לשמוע.
חריגה אפשרית במידת הצורך,אבל לא אחת גדולה.
תודה ויום טוב,
דניאל.
יש היום הרבה חברות מדבקה אשר מהדרות את המסכים שלהם בFULL HD ככה שזה לא בדיוק מעיד על איכות. תלויי בטלוויזיה, אני יודע שלסמסונג יש טלוייזיה של 32 אינץ FULLHD והיא בהחלט שווה בדיקה. אשמח לדעת מה ההתרשמות שלך ממנה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
המלצתי לך - היא להעדיף את הגודל על הFHD.
זה כמובן - בתנאי שאתה יושב מספיק רחוק.
באיזה מרחק אתה יושב?
תשים לב שבמחירים האלה SD ייראה זוועה קרוב לוודאי.
HD - ייראה סביר ויתכן אף יותר מזה
זה כמובן - בתנאי שאתה יושב מספיק רחוק.
באיזה מרחק אתה יושב?
תשים לב שבמחירים האלה SD ייראה זוועה קרוב לוודאי.
HD - ייראה סביר ויתכן אף יותר מזה
בסלון אני עם LCD 47" ויושב כ3 מטרים ממנה,בחדר זו קצת בעיה,יש לי הגבלה של כ2.2 מטרים לפי החישוב שלי.
אני משער ששני מטרים/1.5 מטרים זה יהיה בשימוש יומיומי,אולי עם שינוי קל בצפייה בסרטים.
SD אני אפילו לא הולך להריץ,גם ממיר Yes/Hot לא יתחבר לטלוויזיה.
אני דווקא דוגל בטכנולוגיית הFHD,אני מחזיק מס' נחמד מאוד של Blu-ray discs במחשב,בעיקר הופעות,נשמעים תענוג אבל נראים זוועה בLCD 22" שלי,מה גם ששני מטרים אחורה לא רואים כלום.
ראיתי שיש לי 26/24/27" למיניהם עם תמיכה,אבל אני לא חושב שלעבור מ22" ל27" זה שיפור משמעותי,לכן לקחתי כבר בחשבון שאקח 32" ומעלה.
עוד מה שלא ציינתי,תמיכה בNR חשובה לי לא פחות.
Zeev78,היו לי כמה נסיונות עם חברות מדבקה,בעיקר Fujicom,אני חושב שעל חברות כאלו אני אוותר.
במחיר אני מצאתי רק טלוויזיה אחת,LA32A550 של Samsung,שבנתונים נראית סבירה,אבל הנתון שהיא היחידה בתקציב קצת לא נראה לי.
יש משהו שהתנסה עם הטלוויזיה של סמסונג?
כמו שאמרתי,לא צריך לחשוש לחרוג מהתקציב,אפשרי למשוך לכיוון ה4600,אני משער שתהיה הנחת מזומן כלשהי.
אני משער ששני מטרים/1.5 מטרים זה יהיה בשימוש יומיומי,אולי עם שינוי קל בצפייה בסרטים.
SD אני אפילו לא הולך להריץ,גם ממיר Yes/Hot לא יתחבר לטלוויזיה.
אני דווקא דוגל בטכנולוגיית הFHD,אני מחזיק מס' נחמד מאוד של Blu-ray discs במחשב,בעיקר הופעות,נשמעים תענוג אבל נראים זוועה בLCD 22" שלי,מה גם ששני מטרים אחורה לא רואים כלום.
ראיתי שיש לי 26/24/27" למיניהם עם תמיכה,אבל אני לא חושב שלעבור מ22" ל27" זה שיפור משמעותי,לכן לקחתי כבר בחשבון שאקח 32" ומעלה.
עוד מה שלא ציינתי,תמיכה בNR חשובה לי לא פחות.
Zeev78,היו לי כמה נסיונות עם חברות מדבקה,בעיקר Fujicom,אני חושב שעל חברות כאלו אני אוותר.
במחיר אני מצאתי רק טלוויזיה אחת,LA32A550 של Samsung,שבנתונים נראית סבירה,אבל הנתון שהיא היחידה בתקציב קצת לא נראה לי.
יש משהו שהתנסה עם הטלוויזיה של סמסונג?
כמו שאמרתי,לא צריך לחשוש לחרוג מהתקציב,אפשרי למשוך לכיוון ה4600,אני משער שתהיה הנחת מזומן כלשהי.
היי, אני רכשתי את ה550 לפני כמה ימים.
מרחק הצפייה שלי הוא 1.5-2 מטר.
אני חייב לציין שקים הבדל גדול בין 720P ל1080P- ואני כל כך שמח שרכשתי אותה ולא את ה450.
למרחק צפייה שלך-לא צריך יותר מ32 וחווית הFHD מורגשת מאוד.
תראה, לצרכים שלך-שלא כוללים SD ה550 ממש מתאימה לך, שווה להוסיף את התוספת לדעתי.
בהצלחה.
מרחק הצפייה שלי הוא 1.5-2 מטר.
אני חייב לציין שקים הבדל גדול בין 720P ל1080P- ואני כל כך שמח שרכשתי אותה ולא את ה450.
למרחק צפייה שלך-לא צריך יותר מ32 וחווית הFHD מורגשת מאוד.
תראה, לצרכים שלך-שלא כוללים SD ה550 ממש מתאימה לך, שווה להוסיף את התוספת לדעתי.
בהצלחה.
תודה רבה על ההמלצה,אם כבר קנית אותה-אשמח לקבלת תשובה על כמה שאלות:
איך החוויה אחרי הכיול?
איך הצבעים השחורים והלבנים?
איך הפאנל? (אם אני זוכר נכון,היא באה עם IPS תוצרת יפן?)
איך הפיצ'רים?
וכמובן איך לא,מ1-10.
במקור אחר אמרו לי שלמרחק הצפייה שלי עדיפה פה הLA37A55 (גרסאת ה37" של הטלוויזיה),הבעיה היא שהיא עולה בסביבות ה5200,אני די בטוח שיהיה אפשר לסכם על 4900-5000 עם הובלה,מה אתם חושבים בעניין?
כדאי להוסיף את הכסף?
*צריך לזכור שהטלוויזיה עדין למחשב האישי,ואני מוגבל במקום כיוון שאני ללא ציוד אלחוטי,לכן אני אהיה 60-80 ס"מ מהמסך בזמן עבודה,כאן בא היתרון של טלוויה קטנה יותר.
איך החוויה אחרי הכיול?
איך הצבעים השחורים והלבנים?
איך הפאנל? (אם אני זוכר נכון,היא באה עם IPS תוצרת יפן?)
איך הפיצ'רים?
וכמובן איך לא,מ1-10.
במקור אחר אמרו לי שלמרחק הצפייה שלי עדיפה פה הLA37A55 (גרסאת ה37" של הטלוויזיה),הבעיה היא שהיא עולה בסביבות ה5200,אני די בטוח שיהיה אפשר לסכם על 4900-5000 עם הובלה,מה אתם חושבים בעניין?
כדאי להוסיף את הכסף?
*צריך לזכור שהטלוויזיה עדין למחשב האישי,ואני מוגבל במקום כיוון שאני ללא ציוד אלחוטי,לכן אני אהיה 60-80 ס"מ מהמסך בזמן עבודה,כאן בא היתרון של טלוויה קטנה יותר.
תשובות:
אחרי הכיול- הצבעים ריאליסטים וחיים,..
השחורים- בינוניים למדי, לא ממש עמוקים- יש אופציה לתת בוסט לשחורים בHDMI אך זה נראה לא טבעי לטעמי.
הבהירים לעומת זאת טובים מאוד.
הפיצרים- יש כניסת USB לחיבור DOK (תומכת רק בFAT32)
הכפתורים שעל המסך הם כפתורי נגיעה.
יש מצב MOVIE יוצר תנועה חלקה מאוד בקטעים שהמצלמה זזה הרבה.
הסטנד שלה מרובע לדעתי יותר יפה מהעגול של ה450.
ציון- 8- לדעתי טלוויזיה מעולה על כל גדליה.
אחרי הכיול- הצבעים ריאליסטים וחיים,..
השחורים- בינוניים למדי, לא ממש עמוקים- יש אופציה לתת בוסט לשחורים בHDMI אך זה נראה לא טבעי לטעמי.
הבהירים לעומת זאת טובים מאוד.
הפיצרים- יש כניסת USB לחיבור DOK (תומכת רק בFAT32)
הכפתורים שעל המסך הם כפתורי נגיעה.
יש מצב MOVIE יוצר תנועה חלקה מאוד בקטעים שהמצלמה זזה הרבה.
הסטנד שלה מרובע לדעתי יותר יפה מהעגול של ה450.
ציון- 8- לדעתי טלוויזיה מעולה על כל גדליה.