מצלמת וידאו hd - שאלות על פורמט
קניתי מצלמת וידאו cx12 של סוני שמצלמת באיכות hd על כרטיס זכרון. לצערי אין לי עדיין צורב בלו ריי במחשב ולא נגן בלו ריי. לכן, אני מתלבט האם כדאי לצלם באיכות hd ולהמיר בתוכנה כלשהיא לפורמט די וי די כדי לצרוב ולראות בנגן הדי וי די או מראש לצלם באיכות sd. מה עדיף?
המצלמה שלי מצלמת ntsc. אני מניח שלא ממש משנה לצורך עיבוד במחשב. נכון?
שאלה שניה - מה התוכנה המומלצת ביותר למצלמה זו כאשר הדרישות שלי הן התוכנה הפשוטה ביותר הקיימת. העריכה שאני רוצה לעשות היא מאד מינימלית - תפריט התחלה עם כמה פרקים כשלכל פרק יש שם ותמונה וזהו בערך...
שאלה שלישית ואחרונה - אני רוצה שבסרט יראו את תאריך הצילום.לפי ההוראות של המצלמה, היא שומרת את התאריך ואני גם רואה אותו במצלמה אבל הוא לא עובר למחשב באמצעות התוכנה של סוני שסופקה עם המצלמה. מה עושים?
תודה רבה מראש.
המצלמה שלי מצלמת ntsc. אני מניח שלא ממש משנה לצורך עיבוד במחשב. נכון?
שאלה שניה - מה התוכנה המומלצת ביותר למצלמה זו כאשר הדרישות שלי הן התוכנה הפשוטה ביותר הקיימת. העריכה שאני רוצה לעשות היא מאד מינימלית - תפריט התחלה עם כמה פרקים כשלכל פרק יש שם ותמונה וזהו בערך...
שאלה שלישית ואחרונה - אני רוצה שבסרט יראו את תאריך הצילום.לפי ההוראות של המצלמה, היא שומרת את התאריך ואני גם רואה אותו במצלמה אבל הוא לא עובר למחשב באמצעות התוכנה של סוני שסופקה עם המצלמה. מה עושים?
תודה רבה מראש.
לא רכשת מצלמת HD בשביל לראות אח"כ ב SD
פורמט avchd מאפשר קריאה בנגני בלו ריי חדשים, אבל אתה לא חייב דיסקים של בלו ריי. אפשר
לצרוב את התוכן על דיוידי רגילים (זה אחד הפלוסים של הפורמט). עד אז תמצא קומבינה באמצע
כמו להשתמש במזרימדיה (תצטרך להמיר את הקובץ) או HTPC.
פורמט avchd מאפשר קריאה בנגני בלו ריי חדשים, אבל אתה לא חייב דיסקים של בלו ריי. אפשר
לצרוב את התוכן על דיוידי רגילים (זה אחד הפלוסים של הפורמט). עד אז תמצא קומבינה באמצע
כמו להשתמש במזרימדיה (תצטרך להמיר את הקובץ) או HTPC.
אתה צודק אבל כרגע אין לי עוד נגן בלו ריי. בינתיים פרקטית אני לא אשתמש במזרים מדיה והאפשרויות שלי, כפי שאני מבין (ואני לא מבין גדול...) הן לצלם ב hd ולהמיר ל sd או לצלם ב sd. האם יש הבדל באיכות?HazooM כתב:לא רכשת מצלמת HD בשביל לראות אח"כ ב SD![]()
כמו להשתמש במזרימדיה (תצטרך להמיר את הקובץ) או HTPC....
באיזו תוכנה הכי קלה ניתן להשתמש ואיך להעביר את התאריך
תודה.
האם יש הבדל באיכות? ברור
(כל עוד אתה צופה במסך HD). לא סתם כולם מתלהבים מזה.
לגבי תוכנות, סורי אני לא מכיר.
לגבי תוכנות, סורי אני לא מכיר.
לא הבנת את השאלה - לא שאלתי אם יש הבדל בין hd ל sd . זה ברור שייש הבדל. שאלתי אם יש הבדל איכות בין צילום ב sd לבין צילום hd והמרה שלו ל sd.HazooM כתב:האם יש הבדל באיכות? ברור(כל עוד אתה צופה במסך HD). לא סתם כולם מתלהבים מזה.
לגבי תוכנות, סורי אני לא מכיר....
סליחה על הבורות אבל מה זה פופקורן 110?arik536 כתב:יש לי גם מצלמת HD של סוני ואני מצלם
ולמרבה המזל הפופקורן 110 קורא לי את הקובץ בלי להמיר ובלי שום תוכנה...
עשיתי חיפוש בפורום ומצאתי התייחסות לחיבורים ותקלות אבל לא מה זה בכלל...
המרה של HD ל SD יכולה להיות פנטסטית ויכולה להיות גם זוועה. צלוי באיזה "מקודד" משתמשים
ובאיזה הגדרות.
לשאלתך - הפופקורן הוא מזרימדיה.
ובאיזה הגדרות.
לשאלתך - הפופקורן הוא מזרימדיה.
תודה. במזרים מדיה אני לא מתכוון להשתמש כרגע אז אני אתרכז באפשרות השניה.HazooM כתב:המרה של HD ל SD יכולה להיות פנטסטית ויכולה להיות גם זוועה. צלוי באיזה "מקודד" משתמשים
ובאיזה הגדרות.
לשאלתך - הפופקורן הוא מזרימדיה....
אז אני מבין שאתה ממליץ, במגבלות שלי, על צילום ב hd והמרה "טובה" ל sd. איך אתה ממליץ לבצע המרה בצורה הטובה והקלה ביותר? האם שימוש בתוכנה כמו פרימייר שיש לי ולא השתמשתי בה מעולם יכול להיות איכותי ולא מסובך מדיי?
האם התוכנה תאפשר לי גם לראות את התאריך בפינה הימנית למטה כמו שאני רואה במצלמה עצמה?