המלצה על בחירה בין פלזמה סמסונג לבין פיליפס

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
חגי_ד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

תודות לחברים מהפורום, עברתי את המכשול הראשון והחלטתי ללכת על פלזמה 42". ראיתי שתי אפשרויות. האחת, סמסונג 55, שעולה פחות מ-13K ולעומת הטושיבה 56 נראית מצוין. השניה, פיליפס 9946, שנראית מדהים עם הפיקסל פלוס, עוד יותר לעומת הסמסונג, אבל גם עולה מדהים - 20K. אשמח לשמוע את דעותיכם/המלצותיכם בין השתיים, או מועמדות ראויות אחרות בטווח המחירים הזה (היכן אפשר לראות את הפנסוניק סדרה 8 שיש לגביה התלהבות כה גדולה?). דרך אגב, האם אני טועה בגדול, או שטושיבה לא נראות משהו בכלל, גם בהשוואה לסמסונג?

חגי.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #2 

אתה בטוח שה 9946 עולה 20K נראה לי שהתבלבלת בדגם.

חגי_ד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

צודק, זו טעות דפוס - 9956.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7407
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #4 

אם ראית את ה9956 ב20 לדעתי אין מה לחשוב בכלל .

hasamas
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214

איזה פלסמה זאת

שליחה #5 

יש פלסמה עם מספר זה 37 אינץ.ה42 אינץ הוא 9965 ולפי זאפ מחירו החל מ40000 .

זאת כנראה םלסמה מזהב.התמונה נכנסת לך ישר למוח. צריך לקחת משכנתא ל20 שנים על מנת לקנות.

יש גם 9955 שעולה ב-ין 23 עד 28 אלף ש"ח.

את הדגם שאתם כותבים עליו לא מצאתי ב42 אינץ.

yorams
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 179

מחיר גבוה!

שליחה #6 

פיליפס 9956 הוא דגם ישן ויש לו מחליף 9966.

לפני מספר חודשים הציעו לי בשקם אלקטריק את ה 9956 ב 17.5K ש"ח. איכות הצפייה בה היא לא פחות ממדהימה אבל בשידורי טלויזיה האיכות יורדת ממש.

הסמסונג נראה מצויין ואני מציע לך לבדוק גם את ה LG PX4 החדשה.

חגי_ד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה לכולם,

בשקם אלקטריק לא הסכימו לבקשות מפורשות שלי לחבר את הפיליפס שבתצוגה לשידורי הטלוויזיה בכבלים, והתעקשו להראות רק קלטות הדגמה (שכנראה משודרות ב-HD) בתירוצים מופרכים בעליל ש"אין תשתית" לחבר לשידורי טלוויזיה. בנוסף, המחיר נראה לי מופרז בעליל, משיקולי עלות/תועלת, כי ההנחה שלי היא שכמו במחשבים אישיים, הטכנולוגיה כאן רק תמשיך להתקדם והמחירים רק יירדו, כך שממש "כואב הלב" להשקיע סכום עתק כזה במכשיר שבעוד שנתיים-שלוש בטח "ידגדג" לי כבר להחליף אותו פעם נוספת.

אני חייב לציין שהסמסונג הפתיע אותי לטובה, אבל פסלתי אותו בסוף, ראשית, כי הגימור והעיצוב שלו הם פשוט נוראיים (הוא בפירוש המכשיר המכוער ביותר שקיים, לדעתי, בשוק), ושנית, כי בחנות מסוימת ראיתי איך המכשיר נצרב מתפריט ה-OSD שלו עצמו, וזה ממש הפחיד אותי.

אני מסכים גם לגבי ה-LG, שנראית מאד דומה לסמסונג מבחינת התמונה שלה, אבל, אני לא אוהב את הפירמה הזו (לא יודע למה).

לכן, עברתי להתלבטויות הבאות: NEC, פיוניר או פנסוניק (שראיתי את סדרה 7 - סדרה 8 לא היתה זמינה לתצוגה - שמאד אכזבה אותי, למרות שאני יודע שכאן באתר יש התלהבות גורפת ממנה), כשגם ההיטאצ'י הפתיעה אותי מאד לטובה בחדות התמונה שלה (אפילו לא בדגם ה-1024*1024), וביחוד במחיר "שערורייתי" של פחות מ-11K.

yorams
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תגובתי לדברים

שליחה #8 

1. גם אני לא הייתי קונה את הפיליפס 9956 משום שמדובר בדגם ישן ועוד במחיר של HD.

2. רציתי לכתוב לך על ההיטאצ'י אבל לא רציתי להפרש על דגמים רבים. ראיתי את הדגם הרגיל שלהם (דרך אגב, היכן מצאת ב 11K?) והוא הפתיע אותי ואת רעייתי, שתחייה, ממש לטובה.

היטאצ'י סובלת מיבואן שנרדם בעמידה וכמעט שאין פרסום למוצר. יש לי בבית טלויזיה היטאצ'י 21' בחדר כבר 15 שנים והתמונה נראית כמו ביום הראשון!

3. לגבי הסמסונג, אומרים שהיופי הוא בעייני המתבונן ודווקא לטעמי מדובר במסך מאוד יפה ובעל עיצוב מרתק (סליחה על הדרמה).

4. אני, באופן אישי, לא התלהבתי לא מפיוניר, לא מנק ולא מפנסוניק, זאת מבלי לדבר על העובדה שהן באות ללא רמקולים.

5. אין לי שום דבר אישי עם LG ואני כמובן לא קשור אליהם, אבל כדאי לך לבדוק את המוצר שלהם שוב. LG נחשבת כחברה מאוד רצינית בתחום הפלזמות.

6. מכל מקום, תחליט ותיהיה בהצלחה.

חגי_ד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

ראיתי את ה-LG, והיא אכן נראית טוב. אבל, המחיר של ההיטאצ'י יכריע.

יש מבצע ב-BIG BOX. המחיר הוא 10,990 (לא כולל רמקולים - 490 ש"ח והובלה והתקנה למי שצריך - עוד 600 ש"ח להערכתי) ב-12 תשלומים. קצת חששתי לגבי היטאצ'י כי אני לא מכיר אותם וראיתי באתר מאמרים שדי קטלו את החברה ואת שיטת ALIS (שאם אני מבין נכון, היא לא רלבנטית לדגם הזה), אבל אין טוב ממראה עיניים, ואני חייב לומר שההיטאצ'י הפתיעה אותי לטובה בגדול, גם בהשוואה ל-NEC פנסוניק ופיוניר, ואני בהחלט שותף לחוסר ההתלהבות שלך מהן, ביחוד כשמשקללים את אלמנט המחיר (הפרש של לפחות 3K - לא הולך ברגל - אפשר לשדרג בו את המרכיבים האחרים של הק"ב).

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

זו הסיבה שלא קונים בחנויות שמוכרות מכונות כביסה יחד עם מסכי פלאזמות.....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Pakostnik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621

שליחה #11 

MartinHSabag כתב:זו הסיבה שלא קונים בחנויות שמוכרות מכונות כביסה יחד עם מסכי פלאזמות.....
...
מה, מה הסיבה, מרטין???

yorams
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

מרטין היקר, מה הקשר???

שליחה #12 

נתקלתי הרבה פעמים במשפט "לא רונים פלזמות במקום שמוכרים מכונות כביסה", ולמען האמת, חשבתי וחשבתי ואח"כ חשבתי שוב, והגעתי למסקנה מוחלטת שמדובר באמירה לא רצינית, בלשון המעטה.

בארה"ב ובקנדה, לדוגמא, אתה יכול הולך לקנות טלויזיה או מערכת קולנוע ביתית מאותו מקום שמוכרים בו (באגף אחר כמובן, קפה ועוגיות).

האמירה הכללית השוללת לחלוטין כל חנות לממכר פלזמות משום, שרחמנא ליצלן, מוכרים שם גם מכשירי חשמל אחרים היא אמירה סתמית, אין לה על מה להתבסס ובעיני היא סרת טעם לחלוטין.

אם נניח אתה רוצה לקנות פלזמה מסוג X ובחנות "מקצועית", היכן שיש רק פלזמות דורשים עבורה 14K בעוד שבחנות אחרת (היכן שמוכרים חומרים קשים כמו מכונות כביסה) ימכרו לך את אותה פלזמה ב 12K, לדעתי אתה צריך להיות טיפש כדי לקנות בחנות "המקצועית".

אין לי שום עניין לעשות פרסומת לחנות מסויימת ולכן לא אפרסם אותה, אבל 3 חברים שלי קנו באותה החנות שני פלזמות ו LCD אחד במחיר הנמוך ב 10% מהמחיר הכי נמוך שהם קיבלו בחנויות שידועות כאן בפורום. מלבד זאת, החנות הזו התקינה להם את המסכים בצורה מקצועית, היו אדיבים, באו בזמן, השאירו צ'ופרים קטנים ולשלושת החברים שלי יש רק מילים טובות להגיד על החנות הזו.

אני מאוד נהנה לקרוא כאן את הביקורות הענייניות של מרטין, של עופר ושל רבים אחרים (שיסלחו לי שאיני מזכיר את שמם), אבל עם אמירות כלליות ולא מוכחות יש לי קצת בעיה.

חג שמח לכולכם!

חגי_ד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

מרטין, אני לא מסכים איתך.

המבחר ב-BIG BOX היה מדהים (הרבה יותר מגוון מכל רשת אחרת שבה ביקרתי, ללא השוואה ממש), וכלל גם את כל המסכים החדשים ביותר שחברי הפורום מתלהבים מהם, כולל כמה דגמים של NEC, גם ב-HD, דגמים של פיוניר, והפנסוניק סדרה 7 ו-8 (עדיין לא בתצוגה). בנוסף היו,כמובן, טושיבות, LG סמסונג, ועוד (ואני מדבר רק על פלזמות - לא בדקתי את הצד השני של הקיר שהיה מלא במסכי LCD). המוכרים אפילו המליצו על מכשירים שהחברים בפורומים ממליצים עליהם, ולאו דווקא על מכשירים "פופולאריים" (אבל, מה לעשות, כמו בקרב חברי הפורום, גם ביניהם היו חילוקי דעות מה מומלץ). הם היו גם מאד גלויים לגבי הפנאלים השונים שכל חברה עושה בהם שימוש. ברור שאין שם מכשירי HIGH-END בעלויות גבוהות במיוחד, אבל ברגע שהחלטתי שאני פוסל את פיליפס בגלל העלות הגבוהה (של 20K), אין טעם להמשיך ולבחון מכשירים עוד יותר מתוחכמים ויקרים, שרק עושים כאב לב, כי האמת היא שאין גבול להתלהבות וכל מכשיר טוב יותר רק יגרום לתסכולים כשמתפשרים במודע על שיקולי עלות-תועלת.

בנוסף, להבדיל ממקומות אחרים,הם הקרינו בעיקר שידורי טלוויזיה שנתנו אפשרות אמיתית להתרשם מאיכות התמונה שתתקבל רוב הזמן (וצריך להודות באמת, אני לא אשב ואצפה בסרטי DVD HD כל היום - צריך גם לעבוד מתישהו ולא נשאר הרבה זמן אח"כ...). לא פחות חשוב, הגעתי לשם לאחר שעות של גלישה באתר ובפורמים (המצוינים, יש לומר) ולאחר שקראתי הערות ודעות רבות, שמאד עזרו לי, למשל, בהתלבטות בין LCD לבין פלזמה, כך שיכולתי (במידה מסוימת) גם לשאול שאלות אינטילגנטיות, וגם לנסות ולהבין איפה, אם בכלל, "מורחים" אותך.

עם כל זה, בסופו של יום, אני מאמין שצריך ללכת עם המכשיר שגורם לך באופן אישי להרגיש שאתה נהנה מהצפייה בו, גם אם הוא לא אהוד על רבים אחרים. רוב הסיכויים שבעוד שנתיים-שלוש ממילא ארצה להחליף שוב, בקצב שבו הטכנולוגיה מתקדמת וכאשר נראה בדיוק מה קורה לשידורי HD בארץ. לכן, אפשר לקחת את ההפרש ולהשקיע ברמקולים טובים יותר, או ברסיבר טוב יותר שיחזיקו מעמד הרבה יותר שנים, וזה מה שאני עושה.

חגי_ד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הבהרה

שליחה #14 

רק כדי שלא יהיו ספקות - אין לי שום קשר לחנות שציינתי קודם, אני לא עובד בה, לא בעלים שלה (לצערי...), אלא קונה רגיל לחלוטין, וגם לא ניסיתי לעשות לה פרסומת. ראיתי את התגובה שנכתבה לפניי, ויכול להיות ששגיתי כשרשמתי את שם החנות, אז, אני מתנצל אם זה לא היה תקין. כאמור, זה היה בתום לב, ואין לי שום אינטרס או נגיעה לחנות כזו או אחרת - אלו באמת חוויות סובייקטיביות של מי שהיה במספר מקומות בעת האחרונה.

Pakostnik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621

שליחה #15 

רבותי, זה כנראה לא עניין של מחיר או שרות.
לעניות דעתי ההתבטאות של מרטין באה בעקבות המשפט של חגי "ואני חייב לומר שההיטאצ'י הפתיעה אותי לטובה בגדול, גם בהשוואה ל-NEC פנסוניק ופיוניר".
הרי לא יכול להיות דבר כזה, איך אתם לא מבינים.
מותר לקנות רק במקומות שבהם שום דבר לא נראה טוב יותר משלשת אלה!

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

כמו שאתם בטח יודעים התחום הזה של הפלזמות וה LCD ( כמו גם ה CRT ) הוא מאוד בעייתי בעניין התצוגה וההצגה של המסך, זה ידוע שבשינויים קלילים אפשר לגרום למסך מדבקה שעולה 9K להראות יותר טוב מהמסכים המובעלים שעולים 25K וצפונה , לא שאני טוען שזה המקרה פה , מי שמתמצא בעסקי החנויות יודע שהעמלות מכירה לכל מסך היא שונה ומידי פעם חברות מסוימות מעלות את העמלות והחנות והמוכרים יעשו הכל למכור את אותו מסך, בדרך כלל החברות הגדולות נעות על מתח עמלות קבוע שהוא לא משתנה כי הרי השם כבר מוכר את עצמו.
אני מכיר את המסך של היטצאי ואכן הוא נראה טוב ויתכן שההפרש לעומת הפיוניר למשל הוא לא מוצדק אבל עם כיול בסיסי של הפיוניר וההיטאצי אין ספק שהפיוניר יותר טוב שוב לגבי ההפרש כל אחד קובע לעצמו.

חגי_ד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

lironk

אני מסכים איתך, וזה חמור ביותר אם זה מה שעשו לי (זו אפילו עילה לתביעה משפטית נגד כל מי שמרמה כך לקוח שנכנס לחנות, אין ספק). מה שהכריע בסוף היה שחלק מהמוכרים שם דווקא המליצו על השילוש NEC, פנסוניק ופיוניר, ואפילו מאד ניסו "לדחוף" את המסך של NEC שבעיניי היה בהחלט אפשרות מועדפת (אבל, ההנהלה לא אהבה אותו וגם היא צריכה לראות). בסופו של דבר, בתור מי שהמוזיקה חשובה לו יותר מהטלוויזיה, ההפרש הכספי הכריע ועכשיו יש עוד כסף להחליף את הכבלים לרמקולים של המערכת ובכלל לקנות אולי רמקולים נוספים מעט טובים יותר.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

חגי_ד

אני לא טענתי שעשו את זה בחנות שההית בה אלה שאני יודע על חנויות שעושות זאת, ודרך אגב זה לא עילה לתביעה משפטית, בכל מקרה אם זה מה שאהבת וזה נכנס בתקציבך אז זה מצויין.

חגי_ד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

למה אתה חושב שאי אפשר לתבוע על כך? זו הטעיה ברורה - יש את חוק הגנת הצרכן.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

במשפט הישראלי צריך להוכיח כוונה תחילה ודבר כזה קשה להוכיח, זה לא שקנית דגם מסויים וקיבלת אחר ועשו את זה לעוד חמישה כמוך , סך הכל שיחקו עם התמונה, לכן חשוב שקונים מסך זה לטייל בין כמה חנויות ואז רואים כמה ההבדלים מדהימים.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”