ווילון ובאסים בווליום נמוך...
-
kingshoko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3818
- נתן תודות: 200 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
שלום אנשים,
יש לי 2 שאלות:
1 - האם ווילון יכול להשפיע על הצליל? חדר 8*4 לכל הרוחב,4 מטר יש חלונות זכוכית כפולה.... האם ווילונות ארוכים עד הריצפה לכל הרוחב יכולים להשפיע לטובה או לרעה על הצליל?
2 - היום אני שומע מוזיקה עם פוקל 816V ורסיבר קולנוע rxv863, בעתיד הקרוב מאוד כנראה שאוסיף MF5.5, האם יש אפשרות להרגיש\לשמוע באסים ולא רק באסים, גם בווליום נמוך עם מגבר מתאים\חזק יותר לסטריאו? כמובן בהשוואה למה שיש לי היום.
תודה רבה.
יש לי 2 שאלות:
1 - האם ווילון יכול להשפיע על הצליל? חדר 8*4 לכל הרוחב,4 מטר יש חלונות זכוכית כפולה.... האם ווילונות ארוכים עד הריצפה לכל הרוחב יכולים להשפיע לטובה או לרעה על הצליל?
2 - היום אני שומע מוזיקה עם פוקל 816V ורסיבר קולנוע rxv863, בעתיד הקרוב מאוד כנראה שאוסיף MF5.5, האם יש אפשרות להרגיש\לשמוע באסים ולא רק באסים, גם בווליום נמוך עם מגבר מתאים\חזק יותר לסטריאו? כמובן בהשוואה למה שיש לי היום.
תודה רבה.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
1. בהחלט. לדעתי יש סיכוי רב יותר שוילון ישפיע לטובה, כי הוא מתפקד כמעין ריפוד אקוסטי (אבל זה תלוי בחומר ממנו הוא עשוי, במידת הצפיפות שלו וכיו"ב גורמים). מהניסיון שלי וילונות בחדר המגורים שיפרו את הצליל לעומת היעדרם.
2. האפשרות תמיד קיימת, וכל מגבר יישמע אחרת מרעהו, במידה כלשהי. אבל בשביל זה צריך ממש לבחון מגברים בחדר שבו אתה מאזין להם.
2. האפשרות תמיד קיימת, וכל מגבר יישמע אחרת מרעהו, במידה כלשהי. אבל בשביל זה צריך ממש לבחון מגברים בחדר שבו אתה מאזין להם.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- שמעון-מור-יוסף
- עוסק בתחום

- תגובות: 1321
- שם מלא: שמעון מור יוסף
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 28 פעמים
- יצירת קשר:
מנסיוני
לגבי הסט שלך
לא רק שכל אחד מהמוצרים שצוינו מתבלט באופן עצמאי בתווך התדרים העליון
אלא שהשילוב בניהם עוד מעצים זאת
מעבר לכך חלונות וחדר ריק עוד מקצינים את המצב
כך שאתה ממש באקסטרים של התדרים הגבוהים
וילון זה הטוב ביותר שיועיל עבורך
הן בגלל הבד שיספוג והן בגלל צורת הוילון {גלים} שישמש כדיפיוזר
הוילון יגרום לפחות הדהוד {משמעותי} בתדרים הגבוהים, מה שיצור גם "רעש חדר/ רצפת רעש" נמוכים
כתוצאה מהשקט יבואו לידי ביטוי יותר התדרים הנמוכים
ראה זאת כמאזניים שמצידם האחד נמצאים התדרים הגבוהים ומצידם האחר התדרים הנמוכים, ככל שצד אחד גבוה יותר הצד השני נמוך
לכן במצב הקיים התדרים הגבוהים אצלך הם בעלי המשקל וכאשר תכניס אקוסטיקה {וילון} הם ירדו ויהיו בעלי משקל נמוך יותר ולכן תווך התדרים הנמוך יעלה.
לגבי סוג בד הווילון
מניסיון בד הדומה לבדי ריפוד {עבה וכבד} נותן את התוצאות הטובות ביותר
להשתדל עד מאוד לא לקחת בד סינטטי {משולב ויסקוזה} כי לרוב הוא פחות "סופג" ויותר בגלל צורת הגלים עושה פיזור {דיפיוזר}
* הייתי מוסיף שטיח למשוואה.
אנא דווח לנו את התוצאות
הערה:
איני בעל תואר כל שהוא באקוסטיקה או פיזיקה אבל יש לי ניסיון ואני מסתמך רק עליו.
לא רק שכל אחד מהמוצרים שצוינו מתבלט באופן עצמאי בתווך התדרים העליון
אלא שהשילוב בניהם עוד מעצים זאת
מעבר לכך חלונות וחדר ריק עוד מקצינים את המצב
כך שאתה ממש באקסטרים של התדרים הגבוהים
וילון זה הטוב ביותר שיועיל עבורך
הן בגלל הבד שיספוג והן בגלל צורת הוילון {גלים} שישמש כדיפיוזר
הוילון יגרום לפחות הדהוד {משמעותי} בתדרים הגבוהים, מה שיצור גם "רעש חדר/ רצפת רעש" נמוכים
כתוצאה מהשקט יבואו לידי ביטוי יותר התדרים הנמוכים
ראה זאת כמאזניים שמצידם האחד נמצאים התדרים הגבוהים ומצידם האחר התדרים הנמוכים, ככל שצד אחד גבוה יותר הצד השני נמוך
לכן במצב הקיים התדרים הגבוהים אצלך הם בעלי המשקל וכאשר תכניס אקוסטיקה {וילון} הם ירדו ויהיו בעלי משקל נמוך יותר ולכן תווך התדרים הנמוך יעלה.
לגבי סוג בד הווילון
מניסיון בד הדומה לבדי ריפוד {עבה וכבד} נותן את התוצאות הטובות ביותר
להשתדל עד מאוד לא לקחת בד סינטטי {משולב ויסקוזה} כי לרוב הוא פחות "סופג" ויותר בגלל צורת הגלים עושה פיזור {דיפיוזר}
* הייתי מוסיף שטיח למשוואה.
אנא דווח לנו את התוצאות
הערה:
איני בעל תואר כל שהוא באקוסטיקה או פיזיקה אבל יש לי ניסיון ואני מסתמך רק עליו.
השאלה הנשאלת המיידית היא כמובן: איפה אתה מתכנן להציב את הווילון, איך מוצבת המערכת, מה אתה באמת רוצה להשיג.1 - האם ווילון יכול להשפיע על הצליל? חדר 8*4 לכל הרוחב,4 מטר יש חלונות זכוכית כפולה.... האם ווילונות ארוכים עד הריצפה לכל הרוחב יכולים להשפיע לטובה או לרעה על הצליל?...
התשובה המיידית היא כמובן כן. ווילון גדול על קיר שלם ישפיע על הסאונד בחדר, בכל חדר. האם השפעתו של הווילון היא לטובה או לרעה זו כבר תלויה בדברים אחרים.
ווילון כבד על חלון זכוכית גדול בהחלט יכול לעזור בפתרון בעיה עם החזרים בתחום האמצע הגבוה ומעלה ובתנאי שהוא עשוי מהחומרים הנכונים ובכמויות הנכונות ובתנאי שיש בעיה. וילון בד כבד מאד עם קפלים במקדם של לפחות 250% יכול לעשות את העבודה (פי 2.5 מאורך הקיר!). פתרון זה לא עומד להיות זול ולכן מומלץ לך לבדוק חלופות נוספות. אם החלון, ולכן גם הווילון, עומדים לשבש את הסימטריה בחדר עליך לוודא שהסימטריה האקוסטית מושבת באמצעות ספיגה על הקיר הנגדי שאם לא כן אתה עומד לזכות בחדר בעל נטיה חזקה לצד הנגדי לחלון (בליעה "מחלישה" את האנרגיה בצד אחד). בקיצור אתה עומד ליצור בעיה חדשה במקום הישנה.
השפעת הווילון על הידהוד באזור האמצע הנמוך או תחום התדרים הנמוך היא זניחה. בעת הוספת הווילון עלול להתרחש מצב שבו, באופן יחסי, תחמים אלו יורגשו יותר עקב החלשת התחום הגבוה (מישהו כבר אמר שהכל יחסי?).
ווילון אינו דפיוזר ולווילון ולקפליו אין שום מקדם פיזור/החזר בשום תחום תדרים.
הכנסת שטיח לחדר אם בכלל תיעשה בזהירות המירבית. ספיגה ושיכוך נוסף לתחום הגבוה עלולה לחבל באיכות הצליל בחדר אלא אם המאזין כמובן אוהב צליל נטול אויר, נטול דינמיות, נטול מיקוד ונטול פירוט.
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית
- שמעון-מור-יוסף
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
שתי וערב
שלום Sync
בתגובה שלי על כפליו של הוילון אתה טוען שאין בזה כלום
וכמו כן פעם אחת קראתי שכתבת שלספוגים בצורות כגון פרמידה/ שתי וערב כגון SONEX – WAFFLE {תמונה} אין השפעה על פיזור הסאונד.
עוד כתבת שבהזדמנות תסביר מדוע צורות אילו אינן משפיעות ובכלל מה הרעיון מאחורי צורות אילו {שלפי תגובתך דאז יש רעיון רק לא פיזור}
האם תוכל בבקשה להרחיב בנושא?
היות ואני כרגע בשלבי פיתוח של מוצר אקוסטי {ששוב אין לי תואר בנושא, רק ידיעה מניסיון}
אשמח דעת וללמוד על אינפורמציה מאוששת.
תודה
בכבוד רב
שמעון
בתגובה שלי על כפליו של הוילון אתה טוען שאין בזה כלום
וכמו כן פעם אחת קראתי שכתבת שלספוגים בצורות כגון פרמידה/ שתי וערב כגון SONEX – WAFFLE {תמונה} אין השפעה על פיזור הסאונד.
עוד כתבת שבהזדמנות תסביר מדוע צורות אילו אינן משפיעות ובכלל מה הרעיון מאחורי צורות אילו {שלפי תגובתך דאז יש רעיון רק לא פיזור}
האם תוכל בבקשה להרחיב בנושא?
היות ואני כרגע בשלבי פיתוח של מוצר אקוסטי {ששוב אין לי תואר בנושא, רק ידיעה מניסיון}
אשמח דעת וללמוד על אינפורמציה מאוששת.
תודה
בכבוד רב
שמעון
טו דפיוז או נוט טו דיפיוז זאת השאלה
שמעון
בוא ונקח את זה מכיוון אחר: האם אתה יכול להסביר, שלא לומר להוכיח, מדעית ואפילו טכנית מדוע ספוגים ובדים רכים הם דיפיוזרים אקוסטים בתחומי שמע?
בהצלחה עם המתקנים האקוסטיים שבדרך. אתה מוזמן לפנות אלי במידה ותצטרך עצה חישובית או אחרת וכמובן להפנות אותך למחקרים ומראי מקום בנושא diffusion.
ספוגים ובדים הינם חומרים רכים המשככים את תנועת האויר (גל קול) והופכים אותו לסוג אחר של אנרגיה. בכך מאיטים ומחלישים את הקול. דיפיוזר אקוסטי הוא מתקן אקוסטי קשה המחזיר את גל הקול לחדר ללא שינוי אנרגטי מהותי (לכל חומר יש מקדם ספיגה גם אם הוא קשה) אולם מפזר את האנרגיה בצורה שונה מצורת חזית הגל שפגע במתקן. את ההרחבה בנושא כבר כתבתי בצורה הפשוטה ביותר שיכולתי בשרשרת קודמת ואיני רואה צורך לחזור על דברים אלו. http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0האם תוכל בבקשה להרחיב בנושא?...
בוא ונקח את זה מכיוון אחר: האם אתה יכול להסביר, שלא לומר להוכיח, מדעית ואפילו טכנית מדוע ספוגים ובדים רכים הם דיפיוזרים אקוסטים בתחומי שמע?
בהצלחה עם המתקנים האקוסטיים שבדרך. אתה מוזמן לפנות אלי במידה ותצטרך עצה חישובית או אחרת וכמובן להפנות אותך למחקרים ומראי מקום בנושא diffusion.
נערך לאחרונה על ידי Sync ב 10/02/2009 13:56, נערך 2 פעמים בסך הכל.
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית
-
kingshoko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3818
- נתן תודות: 200 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
תודה אנשים על התגובות.
אכן ווילון ושטיח שיפרו במעט את גוון הצליל.
לגבי השילוב ימאהה ופוקל, בהתחלה בכלל הלכתי וקניתי מערכת ל 80% קולנוע בייתי והתכנון היה להוסיף מגבר סטריאו מאוחר יותר.
וכרגע האחוזים השתנו ל40% קולנוע... והשאר מוזיקה בסטריאו.
אז לכן, כנראה ואוסיף MF5.5 בקרוב מאוד, שמעתי אותו אצלי לא מזמן ומאד אהבתי...
שמעתי גם ROTEL RA-1070, אהבתי אבל פחות.
יש משהו ספציפי שאתם יודעים שמתאים לפוקל 816V בסטריאו?
תודה
אכן ווילון ושטיח שיפרו במעט את גוון הצליל.
לגבי השילוב ימאהה ופוקל, בהתחלה בכלל הלכתי וקניתי מערכת ל 80% קולנוע בייתי והתכנון היה להוסיף מגבר סטריאו מאוחר יותר.
וכרגע האחוזים השתנו ל40% קולנוע... והשאר מוזיקה בסטריאו.
אז לכן, כנראה ואוסיף MF5.5 בקרוב מאוד, שמעתי אותו אצלי לא מזמן ומאד אהבתי...
שמעתי גם ROTEL RA-1070, אהבתי אבל פחות.
יש משהו ספציפי שאתם יודעים שמתאים לפוקל 816V בסטריאו?
תודה
- שמעון-מור-יוסף
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
Re: טו דפיוז או נוט טו דיפיוז זאת השאלה
Sync כתב:שמעוןספוגים ובדים הינם חומרים רכים המשככים את תנועת האויר (גל קול) והופכים אותו לסוג אחר של אנרגיה. בכך מאיטים ומחלישים את הקול. דיפיוזר אקוסטי הוא מתקן אקוסטי קשה המחזיר את גל הקול לחדר ללא שינוי אנרגטי מהותי (לכל חומר יש מקדם ספיגה גם אם הוא קשה) אולם מפזר את האנרגיה בצורה שונה מצורת חזית הגל שפגע במתקן. את ההרחבה בנושא כבר כתבתי בצורה הפשוטה ביותר שיכולתי בשרשרת קודמת ואיני רואה צורך לחזור על דברים אלו. http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0האם תוכל בבקשה להרחיב בנושא?...
בהצלחה עם המתקנים האקוסטיים שבדרך. אתה מוזמן לפנות אלי במידה ותצטרך עצה חישובית או אחרת וכמובן להפנות אותך למחקרים ומראי מקום בנושא diffusion....
הרי זו הייתה שאלתי
הנה כאן במה שמודגש וצבוע אתה כותב:
Sync כתב:בואו ונסדר קצת את העניינים ונפריד בין בידוד לבין אקוסטיקה פנימית. בין שיכוך לבין פיזור ובין קרטוני ביצים לשאר ירקות.
ספוגים אקוסטיים וחומרי שיכוך אחרים נועדו לטפל באקוסטיקה הפנימית של החדר. שיכוך ובליעת סאונד הם תהליך שבו תנועת האויר נבלמת בתוך חומר נקבובי ההופך את התנועה לחום. אובדן אנרגיה הוא תופעה שאינה קיימת... חומרים ומוצרים לשיכוך הם רק חלק מהאמצעים הנתונים בידיו של האקוסטיקאי בבואו לטפל באקוסטיקה הפנימית של החדר. חומרי השיכוך והבליעה למיניהם נועדו לצמצם את אנרגית התנועה של האויר, להאט את תנועת האויר (קול הוא תנועה של אויר) ובשל כך להפחית הידהוד, לעכב ולהחליש החזרים וכדומה.
ספוגים, צמר זכוכית או צמר סלעים אינם מבודדים!
קירות כפולים עם חומר כלשהו ביניהם נועדו לבודד את החלל המטופל מהסביבה החיצונית או להיפך. חומר המכונה גם קלקר מבודד יעיל משינויי טמפרטורה אולם אינו יעיל בבידוד קול משום שאינו חומר נקבובי אלא מלא. בכך הוא מוליך קול מצויין... הקול נע טוב יותר בחומר קשה מאשר באויר ולכן סביר כי הקירות הכפולים הם אלו שמבודדים ולא הקלקר. תווך אויר בין שני קירות הינו מבודד קול מצויין. חומר נקבובי המוכנס בין שני עלי הקירות מפחית את ההדהוד הפנימי של הקירות ואת לחץ האויר הפוגע בעלה הרחוק ממקור הרעד בין אם הוא פנימי או חיצוני. סוג הבידוד, רמת ההפחתה וכדומה ניתנים לחישוב מדוייק וכן תכנון קירות מבודדים לפני שהונחו היסודות או לפני שהונף ולו פטיש אחד.
בבידוד יש חשיבות גדולה לדיוק העבודה. כל חיפוף של בעל מקצוע - כל סדק, חוסר בחומר, חומר קל או דק יותר, אי סגירת מרווחי אויר וכדומה יפגמו בביצועי הבידוד. שקיעת החומר הנקבובי בתוך הקירות המתרחשת במהלך השנים יוצרת מצב שבו קיר מאבד ערכי בידוד ולכן מחשבה ותיכנון מושקעים גם ביצירת מערכת שתמנע עד כמה שאפשר את שקיעת החומר.
ספוגים הם חומר רך הקולט את תנועת האויר כאמור למעלה. הדיפיוזר הוא מתקן אקוסטי מחומר קשה המחזיר את גל הקול הפוגע בו בזוית שונה מזוית הפגיעה, מפרק את גל הקול האחיד למספר גלי קול משניים תוך כדי עיכובם במימד הזמן תוך יצירת מצב שבו חזית הקול האחידה הופכת למניפה של החזרים בזויות ובזמנים שונים. זה הוא הפיזור שכולם מדברים עליו. הדיפיוזר מפזר את הסאונד באלומה דמוית אגס - ככל שהדיפיוזר יעיל יותר רחבה יותר האלומה מחד ואחיד הפיזור בטווח תדרים רחב מאידך.היות וצריך מרחק מינימאלי בין הדיפיוזר למאזין כדי לחוש בפעולתו מתאים מתקן זה לחדרים בינוניים עד גדולים. למרות האמור לעיל יש כיום בנמצא מספר קטן של דיפיזרים בעלי פיזור רחב עד 180 מעלות לפני המתקן המתאימים גם לחדרים קטנים. הפיזור מתרחש לרוב בתדרי האמצע ומעלה. פיזור תדרים בתחום הנמוך אינו מעשי וכמעט שאינו מושג באמצעים פשוטים.
לאחר הסבר זה ברור לנו כי ספוגים אינן דיפיוזרים ולא משנה מה צורתם. ספוג פירמידה או כל צורת חיתוך אחרת יחזיר כמות מועטה בלבד של גלי קול לחלל אם בכלל וזה יתרחש בתדרים הגבוהים ביותר האפשריים - אולי אפילו ברמה התיאורטית בלבד. מפיצי שמועות חסרי אחריות מבטיחים אגדות מספוגים אקוסטיים - אגדות שאין להן שום אחיזה במציאות - כולל אגדת הפיזור של ספוגים בצורות חיתוך שונות. אם ירצו המאזינים נוכל להרחיב בעתיד את התיאוריה שמאחורי צורות החיתוך. לאחר כל אלו כמובן שאגדת קרטוני הביצים משולה לפיטפוטי @!$%^. לקרטון הדק משמעות אקוסטית מועטה ביותר, בספיגה בלבד בתדרים האמצע הגבוה ומעלה ואין כל קשר בין קרטון בעובי 2ממ לבין בידוד או פיזור.
לסיום, אי אפשר ללא המונחים המקצועים בלע"ז שכה רבים מבולבלים ומבלבלים ביניהם: NRC מול STC.
NRC= מידת הספיגה של חומר כאשר רמה 0 מייצגת חוסר ספיגה מוחלט ורמה 1.0 את הספיגה המלאה. נקרא באנגלית Noise Reduction Coefficient.
STC= מידת הבידוד ביחידות הנקראות דציבל של קיר או מחיצה, לסאונד הנישא באוויר ובאנגלית Sound Transmission Class...
ואני שוב שואל
1 אם אין דבר בספוג/ בד בצורות מיוחדות מדוע הוא כן מיוצר כך?
2 האם אין כל השפעה של ספוג / בד ללא דבק / כל חומר אחר סופג על פיזור הצליל?
3 אם הרעיון של דפיוזר הוא "לשבור" את הגל למס' גלים שונים מדוע לא נספוג חלק?
אני מבין שלספוג ממש = ביטול = חדר יבש ולשם אין שום כוונה להגיע בשטח ביתי.
אבל מה היתרון להחזיר הרבה מאוד גלים {שונים מאוד ורבים מהמקור} לתוך חלל האזנה?
נכון שהם קצרים, חלשים, שונים מהמקור אבל הם עדיין הרבה יותר ממנו, אז מה היתרון אם הם מוסיפים רעש רקע נמוך שונה אבל רב יותר?
אתה כתבת כי תוכל להרחיב בעתיד את התיאוריה שמאחורי צורות החיתוך, בספוגים
אנא הרחב למען נשכיל.
אם תוכל אנא השב לכל שאלותיי
נ.ב
שלא יובן חס וחלילה כאילו אני מנגח אותך
הדברים מובאים ברוח טובה ורצון ללמוד ולדעת
אם אין ביכולתך להשיב על אי אילו מהשאלות, האם תוכל להפנות אותי למקום שכן יודע?
לגביך kingshoko
מוזר לי מעט שגם וילון וגם שטיח שינו רק במעט את הגוון
מכוון שהגוון לא אמור להשתנות אלא מצב מוקצן {ולא במעט אלא בהרבה}
לגבי השינויים בהגברה
זה מאוד תלוי בגוון שאתה רוצה לשנות
אם תרצה להוסיף באס ולעדן את התווך התדרים העליון ועדיין להיות מחובר לקולנוע ביתי מומלץ לעבור להיי בריד
גם אם תרצה לעבור לסטריאו ממש ההי בריד מומלץ ואף הגברת מנורות מלאה/ נגן דיסקים משולב מנורות
- שמעון-מור-יוסף
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
יש לך אחלה רמקולים קודם כל ...
כמו כן כאשר מדובר בהאודיו מיקצועי אז לכל תחום תדרים יש אלמנט שמיועד לנגן אך ורק את התדרים שלו
(LOW MID HIGH FREQ)
אני בטוח שלא צריך לאמר לך מה כל אחד עושה אבל לאלו שלא יודעים ...
LOW- סאב הוא הרמקול ההחראי לתדרים הנמוכים יש בתוך הרמקול CROSE OVER שיודע לחסום תדרים עד סף מסויים ...
MID-מימברנה רגילה שקיימת היום בכל רמקול ...כדי שתוכל לטפל בתדרי הביניים ...(דוגמא בקולנוע ביתי זה הרמקול האמצעי CENTER)
HIGH-טוויטר זה הרמקול שמטפל בתדרים הגבוהיים ...הרמקול הזה פשוט לא! יכול להשמיע תדרים אחרים מילבד גבוהיים ....
אחרי שעשינו קצת ישור קו ...
כל חומר שתשים בחדר שלך יעשה שינוי באקוסטיקה ...
יש מיספר מישתנים שאתה חייב להתחשב בהם ...
*מיקום החומר בחדר = איפה בדיוק למקם את אותו חומר אקוסטי ...את זה אתה יכול להחליט ע"י שינוי המיקום ולשמוע עם האוזן את הנקודה המתעימה ביותר...
*סוג החומר=ישנם כיום גיוון רב בחומרי אקוסטיקה ואטימה...בחר את החומרים שלך בקפידה ...כל חומר והתכונות שלו ...
*גודל החומר=כמובן וכמובן יש לנו מידות לכל דבר ...אל תשתמש בקצת מידי חומר כי אז לא תקבל תוצאה מספיק טובה ואל תשתמש בצורה מוגזמת כי אז אתה אלול רק ליגרוע ....
וילון אכן יעשה עבודה מעניינת בחדר במיוחד שאתה אומר שיש לך זכוכית כפולה לאורך כל הקיר...
זכוכית היא כמו מראה היא מחזירה את הכל ...
ברגע שיכסה אותו וילון לא תקבל את ההחזרים אללו ...
תוכל להכנס לאתר חברת אורנים (חברה ישראלית לאקוסטיקה אשר ממוקמת בקרית ביאליק שבצפון הארץ)
בהצלחה עם הניסיונות ...
רק אל תשכח ניסיון וטעיה מביאים לשלמות ...
כמו כן כאשר מדובר בהאודיו מיקצועי אז לכל תחום תדרים יש אלמנט שמיועד לנגן אך ורק את התדרים שלו
(LOW MID HIGH FREQ)
אני בטוח שלא צריך לאמר לך מה כל אחד עושה אבל לאלו שלא יודעים ...
LOW- סאב הוא הרמקול ההחראי לתדרים הנמוכים יש בתוך הרמקול CROSE OVER שיודע לחסום תדרים עד סף מסויים ...
MID-מימברנה רגילה שקיימת היום בכל רמקול ...כדי שתוכל לטפל בתדרי הביניים ...(דוגמא בקולנוע ביתי זה הרמקול האמצעי CENTER)
HIGH-טוויטר זה הרמקול שמטפל בתדרים הגבוהיים ...הרמקול הזה פשוט לא! יכול להשמיע תדרים אחרים מילבד גבוהיים ....
אחרי שעשינו קצת ישור קו ...
כל חומר שתשים בחדר שלך יעשה שינוי באקוסטיקה ...
יש מיספר מישתנים שאתה חייב להתחשב בהם ...
*מיקום החומר בחדר = איפה בדיוק למקם את אותו חומר אקוסטי ...את זה אתה יכול להחליט ע"י שינוי המיקום ולשמוע עם האוזן את הנקודה המתעימה ביותר...
*סוג החומר=ישנם כיום גיוון רב בחומרי אקוסטיקה ואטימה...בחר את החומרים שלך בקפידה ...כל חומר והתכונות שלו ...
*גודל החומר=כמובן וכמובן יש לנו מידות לכל דבר ...אל תשתמש בקצת מידי חומר כי אז לא תקבל תוצאה מספיק טובה ואל תשתמש בצורה מוגזמת כי אז אתה אלול רק ליגרוע ....
וילון אכן יעשה עבודה מעניינת בחדר במיוחד שאתה אומר שיש לך זכוכית כפולה לאורך כל הקיר...
זכוכית היא כמו מראה היא מחזירה את הכל ...
ברגע שיכסה אותו וילון לא תקבל את ההחזרים אללו ...
תוכל להכנס לאתר חברת אורנים (חברה ישראלית לאקוסטיקה אשר ממוקמת בקרית ביאליק שבצפון הארץ)
בהצלחה עם הניסיונות ...
רק אל תשכח ניסיון וטעיה מביאים לשלמות ...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אנסה לענות בקצרה על מספר שאלות.
הסבר יותר מקיף כרוך בהבנה פיסיקאלית של מנגנוני הבליעה.
אשמח להרחיב אם מישהו מעוניין (בפעמים האחרונות שכתבתי הסבר מקיף השרשרת הסתיימה לה בשתיקה רועמת, כך שאין לי שום פידבק\אינדיקציה אם זה בכלל מעניין מישהו).
אבל בעולם האמיתי מדובר על זווית פגיעה אקראית, וכאשר גל הקול מגיע אלכסונית למשטח הדרך שהוא עובר ארוכה יותר, החומר מתפקד כמעט כאילו היה מלא לגמרי (ללא צורות) וכולם מרוויחים (כולל היצרן, שיכול כעת להשתמש בפחות חומר לאותו מוצר).
מעבר לכך, אין הבדלים מהותיים בין הצורות השונות כל עוד העובי זהה. עניין של שיווק, מיתוג ועיצוב.
לשם כך חייבת להתקיים החזרה. חומרי בליעה (לרבות ספוג) לא מחזירים, ולכן אין שום הגיון, ולו הקלוש ביותר, בטענה שהם מפזרים.
דבר זה קרוי "פסבדו בליעה" וזוהי אחת מהתכונות הרצויות של מפזרים אקוסטיים. שים לב שאותה הפסבדו-בליעה מושגת ע"י משטחים שהם רפלקטיביים (מחזירים) ולא בולעים (!).
לא כיף לשמוע מוסיקה בחדר כזה. באחריות. אנחנו אוהבים לשמוע מוסיקה בסביבה רפלקטיבית, החכמה היא לדעת איזה החזרים מזיקים ואילו מועילים...
בהכללה מאוד גסה, אנחנו פחות אוהבים החזרים ישירים וחזקים ויותר אוהבים החזרים פזורים, מרוחים ועדינים.
(מבחינה טכנית - החזרים פיזוריים, צפופים בזמן וחלשים בעצמה).
הסבר יותר מקיף כרוך בהבנה פיסיקאלית של מנגנוני הבליעה.
אשמח להרחיב אם מישהו מעוניין (בפעמים האחרונות שכתבתי הסבר מקיף השרשרת הסתיימה לה בשתיקה רועמת, כך שאין לי שום פידבק\אינדיקציה אם זה בכלל מעניין מישהו).
כאשר זווית הפגיעה היא נורמאלית למשטח (0 מעלות) הצורות רק "גורעות", מכיוון שיש איזורים בהם החומר דק יותר והבליעה נמוכה יותר.1 אם אין דבר בספוג/ בד בצורות מיוחדות מדוע הוא כן מיוצר כך?...
אבל בעולם האמיתי מדובר על זווית פגיעה אקראית, וכאשר גל הקול מגיע אלכסונית למשטח הדרך שהוא עובר ארוכה יותר, החומר מתפקד כמעט כאילו היה מלא לגמרי (ללא צורות) וכולם מרוויחים (כולל היצרן, שיכול כעת להשתמש בפחות חומר לאותו מוצר).
מעבר לכך, אין הבדלים מהותיים בין הצורות השונות כל עוד העובי זהה. עניין של שיווק, מיתוג ועיצוב.
פיזור אקוסטי מתקיים כאשר גלי קול מוחזרים ממשטח מפזר.2 האם אין כל השפעה של ספוג / בד ללא דבק / כל חומר אחר סופג על פיזור הצליל?...
לשם כך חייבת להתקיים החזרה. חומרי בליעה (לרבות ספוג) לא מחזירים, ולכן אין שום הגיון, ולו הקלוש ביותר, בטענה שהם מפזרים.
הרעיון של דיפיוזר הוא לא לשבור, אלא לפזר. כאשר גל קול מפוזר למספר גדול של זוויות החזר, האנרגיה חייבת להתחלק בין ההחזרים השונים (=חוק שימור האנרגיה), ולכן אם תסתכל על הדברים מנקודת המבט של מאזין שנמצא בנקודה אחת בחדר, הרי שההחזר שיגיע אליו יהיה חלש משמעותית בעצמתו מאשר אם היה חוזר אליו החזר שלא פוזר (=ישירות מהקיר).3 אם הרעיון של דפיוזר הוא "לשבור" את הגל למס' גלים שונים מדוע לא נספוג חלק?...
דבר זה קרוי "פסבדו בליעה" וזוהי אחת מהתכונות הרצויות של מפזרים אקוסטיים. שים לב שאותה הפסבדו-בליעה מושגת ע"י משטחים שהם רפלקטיביים (מחזירים) ולא בולעים (!).
לא בשטח ביתי ולא בשטח מקצועי. המצב היחיד בו חדר יבש לחלוטין דרוש הוא חדר אנאקואי (ללא הד) המיועד בעיקר למדידות אקוסטיות.אני מבין שלספוג ממש = ביטול = חדר יבש ולשם אין שום כוונה להגיע בשטח ביתי....
לא כיף לשמוע מוסיקה בחדר כזה. באחריות. אנחנו אוהבים לשמוע מוסיקה בסביבה רפלקטיבית, החכמה היא לדעת איזה החזרים מזיקים ואילו מועילים...
בדיוק מהסיבה שציינתי מקודם. אנחנו אוהבים את זה.אבל מה היתרון להחזיר הרבה מאוד גלים {שונים מאוד ורבים מהמקור} לתוך חלל האזנה?...
בהכללה מאוד גסה, אנחנו פחות אוהבים החזרים ישירים וחזקים ויותר אוהבים החזרים פזורים, מרוחים ועדינים.
(מבחינה טכנית - החזרים פיזוריים, צפופים בזמן וחלשים בעצמה).
הם לא. המאזן האנרגטי לא משתנה, רק הצורה שהוא מגיע לאוזניים שלך. החזרים פזורים אינם נתפשים כרעש רקע, אלא (כאשר הם מגיעים במקום ובזמן המתאים) מוסיפים לתחושת ההיעטפות, שכל כך כל כך חסרה בחדרים קטנים.נכון שהם קצרים, חלשים, שונים מהמקור אבל הם עדיין הרבה יותר ממנו, אז מה היתרון אם הם מוסיפים רעש רקע נמוך שונה אבל רב יותר?...
<a href='http://www.acoustics.salford.ac.uk/prof ... fer//'>הדף שלי</a>