שידרוג - רסיבר או מגבר ?
(שאלתי גם בפורום הכתום אבל מנסה גם פה)
החלפתי בשבוע שעבר את הוורפדייל שלי במישן 702 וההבדל היה מיידי וחסר פשרות (למרות שחסר לי טיפה בשר בבס)
נדמה לי שהשידרוג ההגיוני הבא הוא המגבר
הוזהרתי לא ללכת על רסיבר סטריאו כי יום אחד ארצה קולנוע ביתי מלא (למרות שאני בעיקר מאזין למוזיקה, וסרטים רואה עם המערכת הקיימת ולא מרגיש צורך בסראונד)
חשבתי אז אולי ללכת על "פטנט" אחר - לקנות מגבר סטריאו טוב (יחסית כמובן) ולחבר אותו ליציאת פרה-אאוט של הרסיבר הקיים שלי (HK AVR130)
ככה אוכל להרוויח משני העולמות
השאלה רק אם הפרה של ה HK לא יבטל את את האפקט של השידרוג של המגבר וישנמך אותו (בעצם אני צריך את הרסיבר הקיים רק בשביל טיונר רדיו ואופציה לסראונד אם ארצה יום אחד)
מגברים אפשריים במקרה זה (רצוי יד שנייה) - JOLIDA 1701 AUDIOLAB 8000SE CAMBRIDGE AUDIO P500 ROTEL RB06
לחילופין יכול כמובן למכור את הרסיבר ולשדרג לחדש - סטריאו או רב ערוצי
NAD 720BEE HK AVR255 ,YAMAHA 661/797 , CAMBRIDGE AUDIO 540
החלפתי בשבוע שעבר את הוורפדייל שלי במישן 702 וההבדל היה מיידי וחסר פשרות (למרות שחסר לי טיפה בשר בבס)
נדמה לי שהשידרוג ההגיוני הבא הוא המגבר
הוזהרתי לא ללכת על רסיבר סטריאו כי יום אחד ארצה קולנוע ביתי מלא (למרות שאני בעיקר מאזין למוזיקה, וסרטים רואה עם המערכת הקיימת ולא מרגיש צורך בסראונד)
חשבתי אז אולי ללכת על "פטנט" אחר - לקנות מגבר סטריאו טוב (יחסית כמובן) ולחבר אותו ליציאת פרה-אאוט של הרסיבר הקיים שלי (HK AVR130)
ככה אוכל להרוויח משני העולמות
השאלה רק אם הפרה של ה HK לא יבטל את את האפקט של השידרוג של המגבר וישנמך אותו (בעצם אני צריך את הרסיבר הקיים רק בשביל טיונר רדיו ואופציה לסראונד אם ארצה יום אחד)
מגברים אפשריים במקרה זה (רצוי יד שנייה) - JOLIDA 1701 AUDIOLAB 8000SE CAMBRIDGE AUDIO P500 ROTEL RB06
לחילופין יכול כמובן למכור את הרסיבר ולשדרג לחדש - סטריאו או רב ערוצי
NAD 720BEE HK AVR255 ,YAMAHA 661/797 , CAMBRIDGE AUDIO 540
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תודה
א. השאלה ששאלתי - מה עדיף\יותר משתלם : להחליף לרסיבר יותר טוב - או להוסיף מגבר. בהנחה שההוצאה זהה פחות או יותר. האם השימוש ברסיבר "נחות" כבפרה-אמפ לא ימחק את היתרון שבמגבר הטוב יותר ?
ב. על איזה מגבר יעודי הייתם ממליצים ?
א. השאלה ששאלתי - מה עדיף\יותר משתלם : להחליף לרסיבר יותר טוב - או להוסיף מגבר. בהנחה שההוצאה זהה פחות או יותר. האם השימוש ברסיבר "נחות" כבפרה-אמפ לא ימחק את היתרון שבמגבר הטוב יותר ?
ב. על איזה מגבר יעודי הייתם ממליצים ?
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
שים לב לדבר אחד-ל-HK130 אין יציאות PRE..היה לי את הרסיבר הזה.כשרציתי בזמנו לשרשר
לו מגבר סטריאו,מה שעשיתי זה לחבר ליציאות TAPE OUT ומהן אל כניסת AUX במגבר הסטריאו.במצב כזה כמובן אין לך שליטה בווליום מה-HK,ואתה חייב להגביר ולהנמיך ממגבר הסטריאו.עקום,אבל עובד,ויכול לשפר לך את הסאונד לרמקולים הקדמיים,אבל זה עדיין לא ממש
איכותי כמו שימוש ברסיבר כפרה ובפוואר של מגבר נפרד.
לו מגבר סטריאו,מה שעשיתי זה לחבר ליציאות TAPE OUT ומהן אל כניסת AUX במגבר הסטריאו.במצב כזה כמובן אין לך שליטה בווליום מה-HK,ואתה חייב להגביר ולהנמיך ממגבר הסטריאו.עקום,אבל עובד,ויכול לשפר לך את הסאונד לרמקולים הקדמיים,אבל זה עדיין לא ממש
איכותי כמו שימוש ברסיבר כפרה ובפוואר של מגבר נפרד.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
בזמנו חיברתי אותו לרסיבר וינטאג' של רוטל.לאחר זמן מה,מכרתי את ה-130 לאחי,וחזרתי להתמקד בסטריאו בלבד.לקולנוע בייתי יש לי את ה-135 שהיה הדגם המחליף של ה-130 ,בסט אפ נפרד בחדר אחר,והוא משמש לק"ב בלבד.הרוטל שהשתמשתי בו אז עם ה-HK הזיז הרבה
יותר טוב את הרמקולים שהיו לי אז,למרות שהוא היה הרבה יותר חלש מה-HK..
45/50 וואט לעומת הרוטל עם 25 וואט,השתמשתי גם ביציאת האוזניות של הרוטל בשביל האוזניות שלי,K340 של AKG,מאחר שיציאת האוזניות של ה-HK לא הייתה מסוגלת כלל לדחוף
אותן.
יותר טוב את הרמקולים שהיו לי אז,למרות שהוא היה הרבה יותר חלש מה-HK..
45/50 וואט לעומת הרוטל עם 25 וואט,השתמשתי גם ביציאת האוזניות של הרוטל בשביל האוזניות שלי,K340 של AKG,מאחר שיציאת האוזניות של ה-HK לא הייתה מסוגלת כלל לדחוף
אותן.
Vintage audio is a way of life
עוד תובנות ? השגות ? עצות ?
מישהו ?
אם מישהו בדיוק החליט לשדרג ומעוניין למכור ציוד - אשמח אם יפנה אלי
[email protected]
מישהו ?
אם מישהו בדיוק החליט לשדרג ומעוניין למכור ציוד - אשמח אם יפנה אלי
[email protected]
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
תבדוק NAD ים - 315 325 ואם תעלה תקציב 355.