בניתי שולחן קטן מMDF שאותו אני רוצה לצבוע בשחור מט רק שאין לי כ"כ נסיון בדברים האלה. יצא לי פעם לראות באיזה פורום בן אדם שצבע עם רולר והצליח להגיע לגימור ממש ממש חלק. אשמח לשמוע עצות וטיפים לפני שאהרוס את מה שבניתי
תודה!

anatoli15 כתב:אז זהו שלא בדיוק (לשפשף אך ורק היכן שיש חיתוכים).
אני עובד בזמן האחרון בנגרייה (משהו זמני, אבל בהחלט למדתי הרבה דברים מועילים).
MDF קנוי הוא חומר חלק מאוד. למעשה, חלק הרבה יותר ממה שתצליח לעשות אותו איי פעם. כשצובעים אותו יש כמה דברים חשובים מאוד שצריך לעשות לפני הצביעה.
השלב הראשון הוא למלא בשפכטל את כל החורים שיש מברגים/מסמרים/מכות או כל דבר אחר. כמובן שגם רווחים בחיבורים כדאי למלא עם השפכטל.
מבחינת סוג השפכטל, אני שמעתי כמה המלצות, אבל ללא ספק הטוב ביותר (וזה שאני עובד איתו בעבודה) הוא שפכטל רכב. הוא בא עם זרז, מערבבים אותם ומורחים. עדיף למרוח קצת יותר ולהוריד את השאריות. היתרון של החומר הזה הוא שהוא סופג מצוין את הצבעים שמתמשים בהם בעץ ללא כל הבדלי גוון. כמו כן, הוא עמיד יחסית שזה מצוין.
לאחר שמרחת שפכטל תשפשף את כל הבליטות שהוא יצר כדי לקבל משטחים חלקים כמה שיותר.
שלב הבא הוא להכין את המשטחים ששפשפת לצביעה. כיוון שהמקומות שבהם היו חיתוכים/שפשופים לא חלקים כמו שאר ה-MDF, זה ייצור הבדלים במרקם לאחר הצביעה. חשוב מאוד לעשות את זה בעיקר בקצוות (הכוונה היא לחלק שנמצא בעובי של הפלטה, היכן שחתכת עם המשור). התהליך הוא פשוט מאוד.
מערבבים דבק נגרים עם מים ביחס של בערך 1:1, ומורחים את זה בצורה אחידה כמה שיותר בעזרת מברשת. תן לזה שעתיים-שלוש להתייבש ואתה מוכן לצביעה.
את הצביעה אם זה משהו שחשובה לך באמת האסטיות שלו הייתי ממליץ לעשו כראוי עם שכבת בסיס ומעליה צבע כרצונך. כמובן שחשוב לקחת צבע בסיס שיתאים לך (לבן אם תצבע את זה בצבע כלשהו, שחור אם אתה רוצה לצבוע בשחור). אפשר לצבוע עם רולר, אפשר עם מברשת, אפשר עם בד ספוג בצבע (ולנגב שאריות כמובן). הדרך הטובה ביותר תהייה עם אקדח צבע כמובן אבל מה לעשות שקומפרסור זה לא משהו שיש בכל בית.
אני מניח שבלי קומפרסור הטוב ביותר יהיה עם רולר חלק כמה שיותר (זה שיש עליו ספוג, לא ההוא עם "השערות").
אגב, בנוגע לספריים למיניהם, חלקם לא רעים בכלל, אך אני מציע להתאמן קצת על משהו אחר כי בהתחלה זה יוצר דיי מגעיל עם גושים....