מה קורה במידה ואני "משדר" לרסיבר לא תומך פורמטי סא
שלום חבר'ה,
יש לי רסיבר של ימאהה RXV-557, משולב עם רמקולים 5.1 של JAMO - מבסוט לגמריי מהשילוב.
בקרוב אני ארכוש טלויזיה גדולה וסטרימר (כנראה HDX)...
השאלה שלי היא: סרטי BLURAY או HD בכלל הם לרוב בעלי פורמטי סאונד של HD..
האם הרסיבר שלי יידע להתמודד איתם? ברור שלא יקבל אותם כמו שהם, השאלה אם הוא יידע להפוך את האות למה שהוא כן מכיר או שאצטרך לקנות גם רסיבר חדש ?
תודה מראש!
יש לי רסיבר של ימאהה RXV-557, משולב עם רמקולים 5.1 של JAMO - מבסוט לגמריי מהשילוב.
האם הרסיבר שלי יידע להתמודד איתם? ברור שלא יקבל אותם כמו שהם, השאלה אם הוא יידע להפוך את האות למה שהוא כן מכיר או שאצטרך לקנות גם רסיבר חדש ?
תודה מראש!
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
כן, עכשיו אני שם לב שיש המון שחרורי סרטים בצורה הזו (X264 + DD5.1).MartinHSabag כתב:הוא לא.
מה שתצטרך זה לנגן את פס הקול הנחות יותר (DD למשל)....
מושלם. פחדתי שאצטרך לקנות גם רסיבר... אני מבסוט מהסאונד שיוצא לי מהמערכת כרגע.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46419
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
שים לב כי כאשר מזרים מדיה מחובר בצורה דיגיטלית (אופטי\קואקסיאלי) לרסיבר ומנגן תכני וידאו בעל פסקול כמו Dolby TrueHD או DTS-HD Master Audio, המזרימדיה יוציא את ה Core אשר הינו גרסה מעט דלה יותר מפסקול ה Lossless, אך עדיין באיכות טובה יותר מ DTS או DD שגרתיים. הדבר נעשה על מנת להעניק תמיכה אחורה לרסיברים לא תומכים.
- Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
היי זיו,ziv_r כתב:שים לב כי כאשר מזרים מדיה מחובר בצורה דיגיטלית (אופטי\קואקסיאלי) לרסיבר ומנגן תכני וידאו בעל פסקול כמו Dolby TrueHD או DTS-HD Master Audio, המזרימדיה יוציא את ה Core אשר הינו גרסה מעט דלה יותר מפסקול ה Lossless, אך עדיין באיכות טובה יותר מ DTS או DD שגרתיים. הדבר נעשה על מנת להעניק תמיכה אחורה לרסיברים לא תומכים....
ניסיתי מה שאמרת אבל זה לא ממש עובד,
יש לי ימהה 2700 ו HDX מחובר אליו ב HDMI ובאופטי,
ניסיתי לנגן סרט עם פסקול True -HD ובחרתי ביציאה האופטית ולא היה שום צליל גם לאחר העברתי ל OFF את הגדרת הקול ב HDMI בנגן
האם יש עוד פעולות שצריך לבצע?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

נכון להיום Dolby TrueHD לא עובר Downmix בכל המקרים, לא ממש ברור לי למה אך אני יודע שהדבר בטיפול על ידי Syabas. שים לב כי DTS-HD Master Audio כן יעבור Downmix כאשר יהיה צורך בכך.
- Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
תודהziv_r כתב:נכון להיום Dolby TrueHD לא עובר Downmix בכל המקרים, לא ממש ברור לי למה אך אני יודע שהדבר בטיפול על ידי Syabas. שים לב כי DTS-HD Master Audio כן יעבור Downmix כאשר יהיה צורך בכך....
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
Re: מה קורה במידה ואני "משדר" לרסיבר לא תומך פורמט
זה קודם כל תלוי בנגן. לא יודע לגבי מחשב או סטרימרים ולפי חלק מהתשובות לא ברור לי עד כמה זה ברור לאנשים. מה שצריך זה נגן שיש לו יציאת קואקס או אופטי, והמרה של HD ל- 5.1 או 6.1 רגילkipikipod כתב:שלום חבר'ה,
תודה מראש!...
אבל לנגני בלו ריי יש פתרונות פשוטים. הרסיבר ממילא לא יכול להתחבר ב- HDMI בגרסא 1.3 (כי אחרת היה מעביר שמע HD) אז מחברים את הנגן למסך ישירות ב- HDMI, ואת השמע לרסיבר ב- קואקס או אופטי (ככה אני מחובר) הנגן שולח לרסיבר5.1 DD או DTS ES 6.1 - כאשר בוחרים בו את הפורמט שמקביל ב-Tru HD. ואני כלל לא בטוח עד כמה ניתן יהיה להבחין בהבדל. בשני דיסקים של הופעות ההקלטה היתה נהדרץ
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
זיו!ziv_r כתב:נכון להיום Dolby TrueHD לא עובר Downmix בכל המקרים, לא ממש ברור לי למה אך אני יודע שהדבר בטיפול על ידי Syabas. שים לב כי DTS-HD Master Audio כן יעבור Downmix כאשר יהיה צורך בכך....
אתה בטוח שזה נתון לפתרון ע"י Syabas? כי גם מהמחשב אף פעם לא הצלחתי להוציא core של DDTrueHD .... עם DTS, כמו שציינת - אין שום בעיה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אני יודע שהם עובדים על זה.
לגבי מה שקורה אצלך במחשב, אין לזה שום קשר ליכולות המזרימי מדיה השונים.
לגבי מה שקורה אצלך במחשב, אין לזה שום קשר ליכולות המזרימי מדיה השונים.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
כתבתי לא ברור את השאלה נראה לי:-)
כאשר אני מוציא מהמחשב פס קול ב-dts-hd רסיבר יודע לקרוא ממנו את ה-dts. כאשר אני מוציא פס קול DDTrueHD - הרסיבר לא מצליח לקרוא את ה-core שלו. לכן אני חושב שזה אמורה להיות פונקציה של רסיבר - לדעת לקרוא core של פס קול כזה.
כאשר אני מוציא מהמחשב פס קול ב-dts-hd רסיבר יודע לקרוא ממנו את ה-dts. כאשר אני מוציא פס קול DDTrueHD - הרסיבר לא מצליח לקרוא את ה-core שלו. לכן אני חושב שזה אמורה להיות פונקציה של רסיבר - לדעת לקרוא core של פס קול כזה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

שלילי.
היום אין פתרון אשר מאפשר ביצוע Bitstream לפורמטי האודיו החדשים תחת HTPC, זוהי פונקציה של המקור בלבד.
במקרה שלך, התוכנה לוקחת רק את פסקול ה DTS הסטנדרטי ומעבירה אותו החוצה.
היום אין פתרון אשר מאפשר ביצוע Bitstream לפורמטי האודיו החדשים תחת HTPC, זוהי פונקציה של המקור בלבד.
במקרה שלך, התוכנה לוקחת רק את פסקול ה DTS הסטנדרטי ומעבירה אותו החוצה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

כמו שרשמתי מוקדם יותר, אין אפשרות להוציא כיום את ה Bitstream. לגבי מה התוכנה עושה בכל מקרה, צריך לבדוק ב Manual שלה, אך סביר להניח כי היא מוציאה את ה Core.