עזרה דחופה ביותר - LCD או פלזמה???

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
חגי_ד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני יודע שהנושא הזה שחוק, וראיתי גם את המאמרים וההודעות הקודמות בפורום בנושא הזה, אבל בתור מי שעומד לפני החלטת רכישה, ובסכומים לא מבוטלים, הספקות תמיד קיימים :מבולבל: .

אני ער לחסרונות וליתרונות של המסכים, ולגבי הפלזמה, הנקודה שהכי מטרידה אותי היא הצריבה ואורך החיים. לגבי הצריבה, מכיוון שמרבית הזמן אנו צופים בטלוויזיה, ובמספר מצומצם של ערוצים (צודק מי שאמר שאין הרבה מה לראות...), אני מאד חושש שאותות התחנה ייצרבו על מסך הפלזמה. האם מישהו יכול להעיד מניסיון עד כמה התופעה הזו ממשית, והאם יש לכך פתרונות? האם יש אורך זמן מירבי כלשהו שמעבר אליו לא מומלץ לראות את אותה תחנה (והיום לכל הערוצים יש סמל תחנה).

הייתי בחנויות ואין מה לעשות, בפלזמה רואים הרבה יותר טוב וחד מ-LCD. מדוע כולם טוענים שה-LCD טובה יותר או שפלזמה זו טכנולוגיה "מתה"? ראיתי דעות שבעוד חצי שנה LCD "יעקוף" את הפלזמה - האם כדאי לחכות עד אז?

באופן ספציפי ראיתי את הטושיבה דגם 56 (פלזמה 42"). האם מישהו מכיר מידע אובייקטיבי על הדגם הזה? האם יש לו חיבור DVI? יש לי DVD ורסיבר של הרמן קרדון. האם למישהו יש מידע לגבי סוג טלוויזיה או דגם מסוים שעובד הכי טוב איתם? מה לגבי טלוויזויות של סמסונג או LG? האם הן שוות משהו? הן קצת מפחידות אותי.

אני יודע שיש הרבה שאלות, אבל אני בטוח שתבינו את ההתלבטויות והבלבול בנושא הזה :מבולבל: ...

אשמח לכל מידע, טיפ או עזרה מ"תותחי" הפורום והאתר בכלל :idea:

תודה. :claps2:

חגי.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #2 

קודם כל בשביל קצת להתמקד, מה מרחק הצפייה שלך ? מה התקציב ? והשימושים העיקריים באחוזים.

חגי_ד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

היי לירון,

תודה על ההיענות והנכונות לעזור.

המרחק כרגע הוא כ-3 מטר, אבל זו דירה שכורה, ואני קונה גם במחשבה קדימה.

תקציב - עד 20K בערך (אבל, גמיש).

אני מניח שרוב זמן הצפייה יהיה בטלוויזיה, לפחות 80%. אנחנו רואים הרבה פחות DVD בתקופה האחרונה מאז שהאוזן השלישית התרחקו מהבית...

ההתלבטות שלי היא בין הפלזמה 56 של טושיבה 42" לבין LCD של פיליפס שטרם ראיתי אבל שמעתי ביקורות מצוינות, אני מניח שבגודל של 37", אבל יתכן שאצטרך להסתפק ב-32" למרות שזה נראה לי כבר קטן מדי. בנוסף, שמעתי דברים מצוינים על LCD של NEC. האם ידוע לך משהו על כך?

תודה.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #4 

לדעתי המרחק שלך גבולי ל 42 אינץ למרות שיש אנשים שאומרים שזה קטן כמו כאלה שאומרים שזה גדול מידי לכן הכי טוב זה לבדוק את זה בחנות על " חי " .
אם רוב הצפייה שלך זה טלוויזיה עדיף ללכת על פלזמה למרות שהדור הנוכחי כמו הפיליפס שציינת נותנות תמונה טובה מאוד אבל בכל מקרה ה 37 לא בתקציבך היא עולה בסביבות ה 26000 שח.
אני מבין שאהבת את הטושיבה שאלתי היא האם ראית עוד פלזמות כגון הפנסוניק , נק פיוניר פיליפס ובעצם את כל החברות כגון LG סמסונג וכו ( פשוט נמאס לי להכנס שוב לוויכוח של השילוש הקדוש ) ?

חגי_ד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אני מקבל את זה שהמרחק קצת גבולי, אבל אם אני קונה בסכום משמעותי, ומכיוון שהדירה שלי שכורה, אני קונה גם במחשבה שאולי הדירה הבאה תהיה קצת גדולה יותר...

לא ממש ראיתי טלוויזות אחרות בינתיים. האם יש משהו שאתה ממליץ לראות?

דרך אגב, מה זה "השילוש הקדוש"?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78876
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #6 

חגי,

אני ממליץ על חיפוש בפורומים, יש את השאלה הזו כמה פעמים בשבוע...

לגבי ה-LCD של פיליפס, יש עליה בדיקה (חפש בעמוד הראשי של האתר).

חגי_ד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

עופר,

הסתכלתי בהודעות קודמות בנושא, שענו לי על חלק גדול מהשאלות הרבות עוד יותר שהיו לי. עם זאת, עדיין נותרתי, בעיקר, עם שאלת הצריבה של המסך, והשאלה האם כדאי להמתין לטכנולוגיה הטובה יותר של ה-LCD שכולם אומרים שהיא עומדת בפתח.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78876
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #8 

חגי_ד,

לא כ"כ יודע מי זה כולם, ומתי הטכנולוגיה החדשה צפוייה להגיע. השאלה היא של לו"ז.

אם אתה רוצה לרכוש היום, אז טכנולוגיה חדשה לא תעזור לך. יש גם SED שבדרך, אבל אם נמתין למה שבדרך, לא יהיה לנו כלום כעת...

אם אתה יכול לחכות חצי שנה, עדיף תמיד לחכות, המחירים תמיד יורדים, הטכנולוגיה תמיד משתפרת...

לגבי צריבה, זה לא צריך להטריד אותך אם אתה שומר על תמונה ללא פסים בד"כ, והתמונה לא סטטית (כמו ה-DESKTOP של WINDOWS למשל).

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”