מועד כיבוי השידורים האנלוגי שוב נדחה בארה"ב

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78878
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #1 

נושא כיבוי השידורים האנלוגיים הוא נושא כאוב. השידורים היו צפויים להיות מכובים סופית בעוד כמה שבועות, אלא שהקופונים שהיו מיועדים לסבסד את הממיר לו, נגמרו כבר לפני כמה חודשים. ליתר דיוק, התקציב שהוקצה לסבסוד נגמר והדבר גרם למספר רב של אנשים להישאר "מחוץ לתמונה".

היה לחץ גדול על הממשל של אובמה להכניס תיקון בחוק ולהוסיף עוד תקציב לנושא וגם כמובן זמן נוסף.

כבר הפסקתי לספור את מספר הדחיות בכיבוי השירות, והדבר אינו מבשר טובה לכל מי שמתכנן מעבר לשידורים דיגיטליים - כאשר פשוט לא מצליחים לא לסבסד את נושא הממירים הזולים וגם לא לכבות את השידורים (מה שהופך את המעבר ליקר פי כמה וכמה מהתכנון המקורי).

למי אני רומז? לרשות השניה, כמובן, שמתכננת מעבר דומה בישראל, עם יעד שידורים ביולי-אוגוסט וכיבוי השידורים האנלוגיים 18 חודשים לאחר מכן. ההערכה שלי היא שכיבוי השידורים האנלוגיים יקח זמן רבה הרבה יותר. מה שגם גורם למחשבות שהרשות השניה כלל לא מתכוננת לנושא הסבסוד, שהוא אחד הסיבות שכיבוי השידורים האנלוגיים לא בוצע בפועל.

ההערכה שלי היא שפשוט לא הקצו לנושא תקציב כלשהו ושעלות המעבר תהווה סיבה לשדרוג מהותי בתקציב הרשות השניה...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

שאלה -
יש איזה מידע כמה אנשים מחוברים בכלל לשידור האנלוגי?
ברור לי שממרום האתר שלנו - לרוב האנשים קשה להאמין שיש עוד אנשים שמשתמשים בשירות - אבל לאור מצב העוני וכד' - אני מאמין שלא מעט אנשים משתמשים.
מצד שני - זה אחד הדברים הכי לא נוח שיש - למי שאין אנטנה חיצונית כמובן - ואם יהיה ממיר שייתן איכות בלי כאבי ראש - אולי רבים יצטרפו לזה.

ואפשר גם לשאול - כמה כח יש לאותם מעטי מעט - כך שיוכלו בכלל לזעוק כדי שלא יפסיקו את השידור האנלוגי.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78878
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #3 

ההערכות מדברות כיום על כ-100,000 משפחות שמחוברות לשירות האנלוגי.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3164 פעמים

שליחה #4 

רגע, שאני אבין משהו אחד בסיסי, גם בארץ יהיה סיבסוד לממירים? לפי מה שהבנתי מכל ההצהרות הממירים בארץ לא יסובסדו ואם אין סיבסוד לא צריכים להיתקל בבעייה שנתקלו בה בארה"ב, לא?

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”