Make A Wi Fi Extender
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73359
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
http://www.geekarmy.com/science/1572/Ma ... -Extender/
כך תגבירו את האות בראוטר בעשרות אחוזים בחינם.
כך תגבירו את האות בראוטר בעשרות אחוזים בחינם.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
איך שאני אוהב את השטויות האלה שרצות באינטרנט...
שני החבר'ה החמודים שם לא הגבירו אפילו עשירית DB באות. כל מה שהם עשו זה לכוון את האנרגיה לכיוון מסויים, וכך בכיוון מסויים תתקבל קליטה טובה יותר על חשבון קליטה חלשה יותר בכיוון אחר.
במילים אחרות: הפכו אנטנה שמשדרת ל-360 מעלות (אומנית) לאנטנה כיוונית
שני החבר'ה החמודים שם לא הגבירו אפילו עשירית DB באות. כל מה שהם עשו זה לכוון את האנרגיה לכיוון מסויים, וכך בכיוון מסויים תתקבל קליטה טובה יותר על חשבון קליטה חלשה יותר בכיוון אחר.
במילים אחרות: הפכו אנטנה שמשדרת ל-360 מעלות (אומנית) לאנטנה כיוונית
You are never fully dressed without a smile
מה ציפית שילמדו אותך איך לבנות מגבר הספק לתדרים גבוהים בהתכתבות באינטרנט?
בשימוש באנטנה כיוונית עם שבח גדול יותר תקבל קליטה ושידור בdB גבוהה יותר.
הרעיון מוכר,פשוט ועובד מנסיון. המלצתי לחבר להשתמש בשיטה והדבר פתר לו את בעיות הקליטה.
הרעיון מוכר,פשוט ועובד מנסיון. המלצתי לחבר להשתמש בשיטה והדבר פתר לו את בעיות הקליטה.
נערך לאחרונה על ידי shlomix ב 05/02/2009 0:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
כן, אבל זה יעיל במקרים ספציפיים מאוד.
אצל מישהו שהראוטר יושב באמצע הבית, ומשרת חדרים בכל ההיקף (או בקומות שונות) - אנטנה כיוונית תפגע ביעילות.
כל מה ש shed אמר הוא שצריך לדייק.
אין פה הגדלה של עוצמת השידור - אלא שינוי היעילות שלו במיקוד מוגדר.
אצל מישהו שהראוטר יושב באמצע הבית, ומשרת חדרים בכל ההיקף (או בקומות שונות) - אנטנה כיוונית תפגע ביעילות.
כל מה ש shed אמר הוא שצריך לדייק.
אין פה הגדלה של עוצמת השידור - אלא שינוי היעילות שלו במיקוד מוגדר.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
התכוונת אומניכיוונית לדעתי, לא כיוונית...
אפשר לבנות גם אנטנות אומניכיווניות יעילות יותר מזו המגיעה עם הראוטר - אבל המרחק בין הסרטון וההסבר לבין הציטוט
אפשר לבנות גם אנטנות אומניכיווניות יעילות יותר מזו המגיעה עם הראוטר - אבל המרחק בין הסרטון וההסבר לבין הציטוט
זה אכן שטויות (ויסלח לי huber - אני מאוד מעריך אותו, את הודעותיו ואת תרומתו לאתר).כך תגבירו את האות בראוטר בעשרות אחוזים בחינם....
שימוש במגבר הספק לא יגדיל את טווח הרשת האלחוטית גם במילימטר, כך שזה לא רלוונטי כלל.shlomix כתב:מה ציפית שילמדו אותך איך לבנות מגבר הספק לתדרים גבוהים בהתכתבות באינטרנט?
הרעיון מוכר,פשוט ועובד מנסיון. המלצתי לחבר להשתמש בשיטה והדבר פתר לו את בעיות הקליטה....
מה שמוצג בוידאו הנ"ל הוא גימיק שמצטלם יפה ותו לא. מבחינה פרקטית הוא לא שמיש ולא יעיל. אי אפשר להשתמש בשיטה הנ"ל כאשר ה-AP נמצאת במרכז שטח הכיסוי. במקרה שה-AP נמצא באחת מפינות שטח הכיסוי, באופן תיאורטי אפשר להשתמש באנטנה כיוונית אבל:
1. עדיף להשתמש באנטנה ייעודית שתוכננה על ידי מהנדסים, נבדקה, ויש לה עקום מדוייק ועכבה של חמישים אוהם. (יש לי בבית אנטנות של 13 ו-16 dBi).
2. הכי טוב- למקם את ה-AP במרכז שטח הכיסוי.
אני מזכיר ששימוש באנטנה בעלת שבח גבוה יותר אמנם משפרת את הסיגנל, אבל לא משפרת SNR כלל, ולכן לא משפרת רגישות קליטה.
ירון,
שימוש באנטנה כיוונית על לקוח קבוע שלא זז (כמו HTPC) אכן יכול להיות פתרון.
בוודאי שזה לא בא בחשבון כאשר מדובר בלפטופ, אשר זז ברחבי הבית (גם מבחינה טכנית וגם מבחינה פרקטית).
שימוש באנטנה כיוונית על לקוח קבוע שלא זז (כמו HTPC) אכן יכול להיות פתרון.
בוודאי שזה לא בא בחשבון כאשר מדובר בלפטופ, אשר זז ברחבי הבית (גם מבחינה טכנית וגם מבחינה פרקטית).
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
shed
1.לפי מה שאני יודע (נוסחת מאזן התקשורת) העלאת הספק המוצא מגדילה טווח.
למה לדעתך שימוש במגברי הספק בראוטר ובמחשב לא יגדיל את הטווח?
2. בנוסף לפי מה שאני יודע, שינוי זה לא מוסיף קיבוליות השראות או התנגדות ולכן לא משנה את העכבה.
3.למה לא משפר SNR? אם אתה משפר אות נקלט אתה משפר גם יחס אות לרעש.
שלומי
2. בנוסף לפי מה שאני יודע, שינוי זה לא מוסיף קיבוליות השראות או התנגדות ולכן לא משנה את העכבה.
שלומי
בגלל שאצלך הראוטר ממוקם במיקום הכי לא הגיוני לשים AP התשובה היא כן.MartinHSabag כתב:Shed,
מהכרותך את ביתי ואיפה מיקמתי את הראוטר, האם אנטנה כיוונים כזה תשפר את הקליטה בסלון ?...
1. קשה לי לשים כאן את נוסחת חישוב מאזן ערוץ. אבל היא מורכבת מהגורמים הבאים:shlomix כתב:shed
שלומי...
א. שבח אנטנה צד א'.
ב. שבח אנטנה צד ב'.
ג. עוצמת שידור של הצד החלש בין השניים.
ד. הפסדי טווח חופשי.
ה. הפסדים נוספים (הפסדי כבל, קונקטורים וכו').
ו. רגישות קליטה.
ז. תדר.
שים לב לסעיף ג': המספר שנכנס למשוואה הוא עוצמת שידור הנמוכה מבין עוצמות השידור של שני הצדדים. למה? כי צריך גם ערוץ חוזר. זה שה-AP ישדר חזק והלקוח המרוחק עם כרטיס USB ישמע אותו, לא אומר שה-AP יצליח לשמוע את הלקוח בחזרה, שכן עוצמת השידור של הלקוח נמוכה בהרבה.
שבח אנטנה, בניגוד לעוצמת שידור, משפיע גם על הקליטה ולכן שינוי של אנטנה בצד אחד בלבד מביא לשיפור טווח (למעשה מביא לשיפור בשני הצדדים, גם בצד המשדר וגם בצד הקולט).
2. נכון - לא אמור לשנות עכבה. באמירה שלי התכוונתי גם לכל אנטנות הפרינגלס שרצות ביוטיוב.
3. לא משפר SNR כי אתה קולט עם האנטנה טוב יותר גם את האות שלך, ואת הרעש, באותה מידה בדיוק. לכן אין שיפור ב-SNR (למעט מיקרים מאוד ספציפים, שבהם יש רעש נקודתי ממקום אחד ואתה משתמש באנטנה כיוונית על מנת לבצע סינון מרחבי - לא זה המצב).
SNR - יחס אות לרעש. מכיוון ששיפרת גם את האות, וגם את הרעש באותה מידה - לא שינית את היחס ביניהם.
כתבתי "שימוש במגברי הספק בראוטר ובמחשב "
אז אנחנו בעצם מסכימים שמגברי הספק יגדילו טווח.
לגבי הSNR עדיין אנו לא מסכימים
כפי שהסכמת רעש אופיני הוא לא כיווני, לכן בהקטנת זווית (בדיוק לכיוון המקור) תקלוט פחות רעש ביחס לאות .
כעת עם שבח גדול יותר תקבל הגברה של הרעש והגברה זהה של האות.
לכן בשקלול כולל הSNR עולה.
אז אנחנו בעצם מסכימים שמגברי הספק יגדילו טווח.
לגבי הSNR עדיין אנו לא מסכימים
כפי שהסכמת רעש אופיני הוא לא כיווני, לכן בהקטנת זווית (בדיוק לכיוון המקור) תקלוט פחות רעש ביחס לאות .
כעת עם שבח גדול יותר תקבל הגברה של הרעש והגברה זהה של האות.
לכן בשקלול כולל הSNR עולה.