עזרה דחופה!!!שאלה על טכנולוגיה וחשמל

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
סיוי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם!!!
אני עושה פרוייקט על קירות זזים שמשתלבים בבית חכם..הבעיה היא שאני לא יודעת איך אני יכולה להכניס את הקיר הזה לתוך מערכת התקשורת או להעביר דרכו חשמל(כי הוא זז)
אשמח אם מישהו יוכל לענות..
תודה רבה מראש
סיון

indigosmart
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

פתרונות אלחוטיים

שליחה #2 

שלום סיון,

אני חושב שהפתרון הוא להשתמש בתקשורת אלחוטית: הן לתקשורת המחשבים, והן למתגים - ניתן "להדביק" מתגים אלחוטיים על הקירות המופעלים בסוללה וכך אין צורך לחצוב תעלות בקירות.

מערכות הבית החכם יודעות היום לנהל הכל בצורה אלחוטית וכך ליצור סגנון עיצובי נקי בבית, ללא מפסקים או מתגים מיותרים, הכל נשלט משלט חכם.

אלכס מור,
אינדיגו - בית חכם

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #3 

על קיר שזז,אני לא מכיר אפשרות של התקנה של נורה 220וולט או שקע חשמל /תקשורת ללא חוטים.יש "אקורדיון" תעשייתי שצמת המתח/,תקשורת נעה עם הקיר.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46376
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #4 

באותו הקשר, היום התפרסם:
http://i.gizmodo.com/5145918/house-with ... f-a-button

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #5 

זורו44 כתב:על קיר שזז,אני לא מכיר אפשרות של התקנה של נורה 220וולט או שקע חשמל /תקשורת ללא חוטים.יש "אקורדיון" תעשייתי שצמת המתח/,תקשורת נעה עם הקיר.
...
אתה צודק בהנחה שלך. ויחד עם זה אני חושב שהדבר המתבקש הוא לפנות לסיוי ולקבל ממנה לקבל עוד פרטים על הפרוייקט לפני שנפסול את הגישה האלחוטית.
האם כל הקירות בבית הם קירות זזים? האם יש הכרח להעביר תשתיות דווקא על הקירות האלה?
ברוב המקרים, הנורות הדורשות 220V נמצאות דווקא בתקרה.

אני באופן אישי מאד נהנה מפרוייקטים לא שגרתיים. כשמדובר על בית חכם, עוד לא קרה שלא מצאנו פתרון לצורך. אבל לפני שמגיעים לפתרונות, צריך לשאול שאלות.
אחת השאלות הבסיסיות בכל פרוייקט כזה היא מה מסגרת התקציב. גם כשאנחנו בוחנים פתרונות אחרים כדוגמת ה"אקורדיון", חשוב שנקבל נתונים נוספים כגון מהו המרווח שעומד לרשותנו בחלל הקיר. בנוסף אסור לנו להתעלם מהמגבלות שמציב לנו חוק החשמל שקובע הנחיות ברורות בנוגע לאופן המעבר של מובילים בקירות וסוגי המובילים התקניים המותרים. לכן בלי קשר לעניין הבית החכם, הייתי מציע לך להסתייע ביועץ חשמל לתכנון התשתית הרגילה.

בכל מקרה, סיוי, אשמח אם תוכלי לפרט קצת יותר בהתאם לדברים שנכתבו כאן.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”