בעיה להגיע לרזולוציה הטבעית של המסך, בבקשה עזרה...

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
romanhit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

ברשותי מסך סמסונג דגם LA37R81B, באתר של סמסונג מצוין במפרט של הטלויזיה
שהרזולוציה שלה היא 768*1366. אך בספר ההדרכה שמגיע הם הטלויזיה כתוב שצריך לכוון את הרזולוציה ל- 768*1360. את הרזולוציה של 768*1360 אני מצליח לקבל בעזרת הכרטיס מסך
אבל בטלויזיה עצמה אני לא יכול לבחור את האפשרות Just Scan שזו אמורה ליהיות האפשרות שהמסך יציג את הרזולוציה הטבעית שלו.
עכשיו ניסיתי להגיע לרזולוציה של 768*1366 בעזרת התוכנה powerstrip אך ללא הצלחה, לפעמים התמונה פשוט נעלמת ומופיע השקופית - mode not supported או שמתקבלת תמונה אבל בקצב ריענון מקסימלי של 30 הרץ והתמונה כאילו גדולה מידי בשביל המסך (כלומר הדסקטופ פשוט לא נכנס במסך ולא רואים את שורת המשימות לדוגמא).
חשוב לציין שאני מחבר את הטלויזיה בעזרת כבל DVI-HDMI לחיבור HDMI2 בטלויזיה, שלשם אני אמור לחבר את המחשב לפי הספר הדרכה, והכרטיס מסך שברשותי הוא nvidia 8500GT.
עכשיו לשאלות:
1) מה הרזולוציה הטבעית של המסך?
2) האם כשאני יצליח להעביר את הטלויזיה לרזולוציה של 768*1366 אני יוכל לבחור באפשרות של Just Scan?
3) אם כן איך אני צריך להגדיר את powerstrip? (ברצוני לציין שניסיתי להגדיר לפי המדריך באתר וללא הצלחה)

תודה מראש למי שינסה לעזור. אני יודע שיש הרבה לקרוא אבל רציתי לפרט את הבעיה כמה שיותר על מנת להקל במציאת פיתרון...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32983
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

הרזולוציה הטבעית של המסך שלך היא 1366 על 768, אבל הרזולוציה המיטבית שניתן להגדיר לו היא 1360 על 768, כאשר מכל צד של המסך יש 3 עמודות פיקסלים שלא מנוצלות (משהו כמו 1-2 מ"מ מכל צד).
יש מעט מאוד מסכי HD Ready שמאפשרים להגדיר ממש 1366 על 768 דרך VGA, וכמעט שאין כאלה שמאפשרים את זה דרך HDMI.

העצה שלי - הישאר עם 1360 על 768 ותיהנה! :wink:
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

romanhit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה, אבל האם יש דרך כל שהיא שיהיה אפשר לנצל את מצב ה- Just Scan? או שאי אפשר להפעיל את המצב
הזה משום שהמסך לא נמצא ברזולוציה הטבעית שלו??

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

ב-1360 על 768 אתה נמצא בהתאמה מושלמת של פיקסל לפיקסל, כאשר 3 עמודות פיקסלים מכל צד נשארות שחורות. זהו המצב שבו אתה יכול לנצל את מצב ה-Just Scan.

romanhit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

pixies כתב:ב-1360 על 768 אתה נמצא בהתאמה מושלמת של פיקסל לפיקסל, כאשר 3 עמודות פיקסלים מכל צד נשארות שחורות. זהו המצב שבו אתה יכול לנצל את מצב ה-Just Scan.
...
אבל אני לא יכול לבחור את המצב תמונה הזה, זה לא מתאפשר לי.
וככה יוצא שאני לא יכול לנצל את יכולת ה- NR של המסך, לא?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

לא הבנתי - לא הצלחת להגדיר במחשב 1360 על 768? אתה מקבל במסך תמונה לא חדה ואין התאמה של 1:1 של כל פיקסל, כאשר 3 עמודות פיקסלים (כמ"מ אחד) בכל צד לא פועלות?
האם בחרת במחשב בקצב רענון (Refresh Rate) נכון - 60 הרץ?
כמו כן, בדוק גם בהגדרות המתקדמות של כרטיס המסך ותוודא שאופציית ה-overscan שלו מכובית.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”