עזרה במפרט HTPC
שלום לכולם ,
אני די חדש בפורום אז נעים מאוד לכולם.
בימים האחרונים אני קורא כל מיני המלצות וכן הייתי בכמה חנויות מחשבים.
ההתלבטויות שלי הן בעיקר בנושא לוח האם המארז והמעבד.
בעניין המארז , אני רוצה מארז שיהיה גם יפה וגם שקט , ההמלצות הן בעיקר על ה- ANTEC NSK2480 380W אך הבעיה היא שהוא בצבע כסוף ואם אני שם כונן DVD זה נראה מכוער.
האנטק FUSION נמכר בשחור אך ללא ספק והעניין כבר הופך ליקר.
האם ישנה המלצה למארז טוב ברמת ANTEC שגם יהיה מוצלח וגם לא מכוער ?
כמו כן , בעניין לוח האם , עד היום הייתי בעניין Gigabyte אך אתמול קיבלתי בחנות המלצה חמה ללוח XFX geForce 9300 intel LGA775 , מישהו מכיר את הלקוח הזה ? עושה רושם של לוח רציני ביותר, אך האם אני זקוק לו ? אני לא הולך לשחק במחשב אלא לראות סרטים ב- HD ומקסימום להקליט ב- PVR 150.
המעבד - עד היום חשבתי על E5200 של אינטל , אך המליצו לי עד E7400 שבאמת עובד על 2 ליבות .
אשמח לעזרתכם והארותיכם.
תודה.
אני די חדש בפורום אז נעים מאוד לכולם.
בימים האחרונים אני קורא כל מיני המלצות וכן הייתי בכמה חנויות מחשבים.
ההתלבטויות שלי הן בעיקר בנושא לוח האם המארז והמעבד.
בעניין המארז , אני רוצה מארז שיהיה גם יפה וגם שקט , ההמלצות הן בעיקר על ה- ANTEC NSK2480 380W אך הבעיה היא שהוא בצבע כסוף ואם אני שם כונן DVD זה נראה מכוער.
האנטק FUSION נמכר בשחור אך ללא ספק והעניין כבר הופך ליקר.
האם ישנה המלצה למארז טוב ברמת ANTEC שגם יהיה מוצלח וגם לא מכוער ?
כמו כן , בעניין לוח האם , עד היום הייתי בעניין Gigabyte אך אתמול קיבלתי בחנות המלצה חמה ללוח XFX geForce 9300 intel LGA775 , מישהו מכיר את הלקוח הזה ? עושה רושם של לוח רציני ביותר, אך האם אני זקוק לו ? אני לא הולך לשחק במחשב אלא לראות סרטים ב- HD ומקסימום להקליט ב- PVR 150.
המעבד - עד היום חשבתי על E5200 של אינטל , אך המליצו לי עד E7400 שבאמת עובד על 2 ליבות .
אשמח לעזרתכם והארותיכם.
תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אם אין לך רסיבר חדיש שתומך בפורמטי האודיו החדשים דרך HDMI, אז ה-9300 הוא קצת overkill. היתרון הגדול שלו הוא תמיכה ב-LPCM 7.1, שחשוב להעברת אודיו HD (שוב, רק רסיברים חדשים תומכים בזה). ה-9300 הוא בסה"כ צ'יפסט מצויין ומומלץ, אבל קצת יקר.
ה-E5200 עלול להיות גבולי בשביל ניגון תכני 1080P בביטרייט גבוה במיוחד, אבל ינגן את רוב התכנים. E7200/7300/7400 חזקים מאוד ויאכלו כל תוכן HD בלי מלח.
ה-E5200 עלול להיות גבולי בשביל ניגון תכני 1080P בביטרייט גבוה במיוחד, אבל ינגן את רוב התכנים. E7200/7300/7400 חזקים מאוד ויאכלו כל תוכן HD בלי מלח.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה רבה pixies על התגובה המהירה.
לגבי רסיבר , התוכנית הבאה שלי היא לקנות רסיבר חדיש ומתקדם אז יש מצב שזה רלוונטי.
לגבי המעבד , הבנתי ש- E7300 כבר יצא מהמגוון אז כנראה שאלך על ה- E7400.
מה דעתך על המארז ? יש רעיון ? אני רואה שבכל ההמלצות שלך באתר אתה ממליץ על ANTEC , אך קיבלתי ביקורת לא משהו עליו מחבר.
יש עוד מארז של חברה אחרת שעושה את העבודה כמו שצריך וגם נאה לעין ?
תודה
לגבי רסיבר , התוכנית הבאה שלי היא לקנות רסיבר חדיש ומתקדם אז יש מצב שזה רלוונטי.
לגבי המעבד , הבנתי ש- E7300 כבר יצא מהמגוון אז כנראה שאלך על ה- E7400.
מה דעתך על המארז ? יש רעיון ? אני רואה שבכל ההמלצות שלך באתר אתה ממליץ על ANTEC , אך קיבלתי ביקורת לא משהו עליו מחבר.
יש עוד מארז של חברה אחרת שעושה את העבודה כמו שצריך וגם נאה לעין ?
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם לא אכפת לך להתפשר על גודל, אתה יכול ללכת על ה-SilverStone LC-17, שהוא קצת גדול במימדיו אבל מעוצב יפה. שים לב שמחירו אינו כולל ספק, בניגוד ל-Antec, שכן.
נדמה לי שיש כונני DVD עם דלת בצבע כסף, אבל לא כל חנות מחשבים מוכרת את זה.
אם ה-LC-17 לא מוצא חן בעיניך, אתה יכול לבדוק את המארזים של GMC שמיובאים לארץ ע"י Xionite, שהם גם לא רעים.
נדמה לי שיש כונני DVD עם דלת בצבע כסף, אבל לא כל חנות מחשבים מוכרת את זה.
אם ה-LC-17 לא מוצא חן בעיניך, אתה יכול לבדוק את המארזים של GMC שמיובאים לארץ ע"י Xionite, שהם גם לא רעים.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא, אין לו תמיכה בזה, אלא רק ב-DD ו-DTS רגילים.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם אתה רוצה ללכת על AMD, אתה יכול להוסיף כרטיס מסך חיצוני, דוגמת ה-HD4830/4850/4870 שתומכים בהעברת LPCM 7.1 על יציאת ה-DVI/HDMI שלהם.
הצ'יפסט הבא של AMD, ה-880G, אמור לצאת רק עוד כמה חודשים, ולכן אם אתה רוצה רק כרטיס מסך מובנה, אז אין ברירה כרגע אלא ללכת על אינטל.
הצ'יפסט הבא של AMD, ה-880G, אמור לצאת רק עוד כמה חודשים, ולכן אם אתה רוצה רק כרטיס מסך מובנה, אז אין ברירה כרגע אלא ללכת על אינטל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא יודע לגבי זה, אבל תמיכה ב-LPCM 7.1 מספיקה בהחלט בשביל תמיכה מלאה בכל הפורמטים, כאשר המחשב פותח מ-DTS-HD ו-TRUE-HD ל-LPCM 7.1, בלי שום פגיעה באיכות. קרא כאן:
Converting TrueHD or DTS-MA to LPCM is essentially the same as using WinZip to unzip a file, so you aren't losing any sound quality by having it done in your PC instead of in your surround sound processor. The digital to analog conversion will still happen in your surround sound processor.
Converting TrueHD or DTS-MA to LPCM is essentially the same as using WinZip to unzip a file, so you aren't losing any sound quality by having it done in your PC instead of in your surround sound processor. The digital to analog conversion will still happen in your surround sound processor.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא. אבל אהיה די מופתע אם AMD ו-ATI לא יוציאו צ'יפסט עם תמיכה ב-LPCM 7.1 במהלך 2009.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מבחינת מחיר הוא נותן תמורה יותר גבוהה לכסף. אין ספק שה-AMD Dual Core חלש יותר מה-Core2Duo של אינטל. לאחרונה פער המחירים הצטמצם עקב הורדת מחירים של אינטל ב-20%.
מצאתי את הלוח הבא- GA-EG45M-DS2H
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... uctID=2877
איך הוא בהשוואה ל XFX GeForce 9300?
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... uctID=2877
איך הוא בהשוואה ל XFX GeForce 9300?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מדובר בכרטיס מסך מובנה של אינטל, שגרם פה לבעיות לחלק מהאנשים.
אני הייתי הולך על השני, מבוסס ה-9300 של אנוידיה.
אני הייתי הולך על השני, מבוסס ה-9300 של אנוידיה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ה-9400 חזק יותר למשחקים לא כבדים. בשביל תכני HD לא אמור להיות הבדל.