ההבדל בין כבל אופטי, coax, ו-rca ?

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
x-dream פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 227
שם מלא: Uri
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

שלום,

מבקש הסבר קצר על ההבדלים בין הכבלים השונים והמלצה כיצד לחבר מבחינת אודיו את המערכת שלי.

ציוד:
אונקיו 595 (מגבר AV 5.1)
רמקולים של Energy - Encore Take 5.1
מחשב בעל כ.קול רגיל ( אם ההבדל תהומי - אשקול החלפת כ. קול).
ממיר יס
LCD.

שימושים עיקריים: יס וצפייה בסרטים דרך המחשב.

בתודה,
אורי.

drorico
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 152
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

קודם כל אני יחלק את שאלתך לשני שאלות נפרדות.

לגבי השאלה הראשונה, כיום יש שני אפשרויות לחבר מערכות שמע האחת היא בצורה דיגטלית (קרי: כבל דיגיטלי ) והשניה היא צורה אנלוגית (קרי: כבל אנלוגי) הכבלים הדיגטלים הם : כבל אופטי וכבל קואקסלי. והכבל האנלוגי זהו בעצם כמו שכולנו קוראים לו בשפת העם "בננה" שזה בעצם כבל RCA שבאמצעותו ניתן להעביר גם אות ווידאו וגם אות אודיו להבדיל מהכבלים הדיגטלים. כבלים דיגטלים גם מעבירים מס' ערוצי אודיו מקודדים של אותו סרט לדגומא: סרט שקודד בAC3 יוכל להתנגן רק עם כבל דיגיטלי מה שכבל אנלוגי לא יכול לבצע.

עכשיו לגבי המיתוס הנודע "איזה כבל יותר טוב אופטי או קואקסלי"? זה עניין של טעם אישי (מבחינת השמיעה של אותו אדם ספציפי) למשל אצלי במערכת יש כבל אופטי.
לעניות דעתי בהעברת אות בצורה אופטית (אור) אין התנגדות כלשהי ולכן יש אומרים ששומעים יותר נקי וחלק. אבל בסופו של יום החלטה תיהיה בידך איזה כבל עדיף לשים.

לגבי שאלתך השניה: אם תוכל להעלות תמונה ולפרט יותר יהיה קל להתמקד בבעיה ולעזור לך.
חיה כאילו לא חיית אף פעם, מניסיון !

x-dream פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 227
שם מלא: Uri
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

תודה רבה על התשובה המלומדת ועל זה שהסברת את הכל בשפה קלה למתחילים :)

שאלה נוספת:. כ. הקול של המחשב שלי בעל יציאת jack של אוזנייה קטנה ( כמו רוב כרטיסי הקול הרגילים ).
ממנו אני מעביר בכבל RCA למגבר. האם עדיין פה אין ירידה באיכות הסאונד לעומת RCA ל-RCA ?
נ.ב: אני משתמש בכבל של Creative יעודי. למרות שלא יודע אם זה משנה כאשר יש לי כ.קול ממוצע...

לגבי תמונה, אספק מחר. לא הספקתי היום. למרות שתשובתך דיי פתרה את הבעיה.

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”