יציאת HDMI של Asus M3A78-EMH
שלום,
אני מעוניין לקנות את הלוח הזה אשר כולל יציאת HDMI מובנית אשר מעבירה גם סאונד וגם תמונה.
שאלתי היא כזו:
- האם כל פלט הסאונד שיוצא מהמחשב יוצא דרך יציאה זו, או שרק פלט אשר מגיע מתכני HD . (ושאר הסאונד במשחקים או סרטים רגילים יוצא דרך כרטיס הקול כרגיל)
- כנ"ל לגבי הוידיאו, האם כל פלט וידיאו או רק תוכן HD?
תודה.
אני מעוניין לקנות את הלוח הזה אשר כולל יציאת HDMI מובנית אשר מעבירה גם סאונד וגם תמונה.
שאלתי היא כזו:
- האם כל פלט הסאונד שיוצא מהמחשב יוצא דרך יציאה זו, או שרק פלט אשר מגיע מתכני HD . (ושאר הסאונד במשחקים או סרטים רגילים יוצא דרך כרטיס הקול כרגיל)
- כנ"ל לגבי הוידיאו, האם כל פלט וידיאו או רק תוכן HD?
תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
ניתן להוציא דרך ה-HDMI (אחרי הגדרות נכונות כמובן) כל פלט אודיו ווידאו כלשהו, גם SD וגם HD, גם פלט WAV רגיל (משחקים ומוסיקה) וגם DD/AC3.
יש לציין שהלוח לא תומך בפורמטי האודיו הדיגיטליים החדשים (True HD, DTS-HD ו-LPCM 7.1), אלא רק DTS ו-DD/AC3 רגילים (וכמובן PCM סטריאו רגיל).
אגב, אם השימוש הוא רק בשביל חיבור לטלוויזיה ולא לרסיבר עם כניסות HDMI, ההמלצה שלי היא דווקא להעביר כבל אודיו אנלוגי בנוסף, ההגדרות הרבה יותר פשוטות ככה.
יש לציין שהלוח לא תומך בפורמטי האודיו הדיגיטליים החדשים (True HD, DTS-HD ו-LPCM 7.1), אלא רק DTS ו-DD/AC3 רגילים (וכמובן PCM סטריאו רגיל).
אגב, אם השימוש הוא רק בשביל חיבור לטלוויזיה ולא לרסיבר עם כניסות HDMI, ההמלצה שלי היא דווקא להעביר כבל אודיו אנלוגי בנוסף, ההגדרות הרבה יותר פשוטות ככה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

על פי ATI, כל כרטיסי המסך שלהם מהסדרה של HD48xx תומכים בפורמטים החדשים. עדיין לא שמעתי על יישום של זה הלכה למעשה.
יש את ה-Asus Xonar HDAV, שהוא כרטיס שמשרשרים דרכו את ה-HDMI (כלומר, זה לא כרטיס מסך אלא רק כרטיס ששותל את האודיו בתוכו), ויש גם ל-Auzentech כרטיס דומה.
יש את ה-Asus Xonar HDAV, שהוא כרטיס שמשרשרים דרכו את ה-HDMI (כלומר, זה לא כרטיס מסך אלא רק כרטיס ששותל את האודיו בתוכו), ויש גם ל-Auzentech כרטיס דומה.
תודה,pixies כתב:ניתן להוציא דרך ה-HDMI (אחרי הגדרות נכונות כמובן) כל פלט אודיו ווידאו כלשהו, גם SD וגם HD, גם פלט WAV רגיל (משחקים ומוסיקה) וגם DD/AC3.
אגב, אם השימוש הוא רק בשביל חיבור לטלוויזיה ולא לרסיבר עם כניסות HDMI, ההמלצה שלי היא דווקא להעביר כבל אודיו אנלוגי בנוסף, ההגדרות הרבה יותר פשוטות ככה....
השימוש שאני מתכנן זה חיבור לרסיבר אשר מעביר את אות הוידיאו הלאה לטלויזיה בחיבור HDMI.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אז במקרה כזה באמת עדיף לעבוד עם אודיו ב-HDMI. אם יש לך רסיבר חדיש, שים לב להערה לגבי פורמטי האודיו החדשים (אם זה משנה לך).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אכן. יש מדריך לזה של קלוד + עדכון קטן עבור ה-FFDShow החדש, שהתפריטים שלו קצת שונים.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ממש מתחת ללינק למדריך של קלוד בשרשור המדריכים בראש הפורום.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

במקרה כזה ה-FFDShow כמובן לא רלוונטי.
על פי Shed, עדיף ללכת על לוח עם צ'יפסט של אנוידיה. לאנוידיה יש תמיכה הרבה יותר טובה מבחינת דרייברים ללינוקס.
בדוק היטב שהלוח אותו אתה רוצה לקנות נתמך בלינוקס.
על פי Shed, עדיף ללכת על לוח עם צ'יפסט של אנוידיה. לאנוידיה יש תמיכה הרבה יותר טובה מבחינת דרייברים ללינוקס.
בדוק היטב שהלוח אותו אתה רוצה לקנות נתמך בלינוקס.