Audiophile 2496- אנלוגי או דיגיטלי?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
lir86 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

האם זה משנה אם אחבר בין הכרטיס קול למגבר דרך היציאות האנלוגיות (RCA) או דרך היציאה הדיגיטלית לקואקסיאל?

תמונה

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

בשביל לקבל סאונד 5.1 אתה חייב לחבר דרך היציאה הדיגיטלית.
אם אתה מחבר דרך היציאה האנלוגית הסאונד עובר שלוש המרות:
1.הכרטיס ממיר את הסיגנל הדיגטלי מהמחשב לאנלוגי ליציאת הRCA
2.המגבר מקבל את הסיגנל האנלוגי וממיר אותו לדיגטלי בשביל האפקטים
של הסוראנד (PRO LOGIC וכאלו...)
3.לאחר העיבוד עם האפקטים המגבר ממיר את הסיגנל לאנלוגי חזרה בשביל להוציא אותו למגבר כוח.

שאתה מחבר דרך יציאה דיגיטלית הסיגנל עובר רק המרה אחת אחרי שלב הDSP(אפקטים) למגבר כוח.

Do the math! :lol:
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #3 

אני עשיתי ניסיון כזה לא מזמן...

בדיוק הייתי עם רסיבר של פיוניר והייתי מתחבר אליו דיגיטלית, לקחתי כרטיס קול איכותי, בדומה לשלך, וחיברתי אנלוגית, התוצאה הייתה מדהימה והצליל היה עשיר יותר ומדויק יותר.
כשהחלטתי שאני רוצה רסיבר חדש, הלכתי על רסיבר של NAD. החיבורים הקודמים נשארו והתחברתי אליו בצורה אנלוגית. הצליל היה מאוד נעים ומוזיקלי כמו ש-NAD יודע להפיק. באחד הימים עשיתי ניסיון, וחיברתי את הלוח אם (780G) בצורה אופטית לרסיבר. כשעשיתי PLAY רציתי להרוג את עצמי שלא עשיתי את זה קודם, הצליל היה פשוט לא מהעולם הזה!

מה המסכנה מכל הסיפור הזה? הצליל כפי שאנחנו מכירים אותו בעולמינו הדיגיטלי הוא אוסף של 0-ים ו-1-ים שאותם צריך להפוך לצליל, זה התפקיד של ה-DAC = DIGITAL TO ANALOG CONVERTER. ככל שהממיר יהיה איכותי יותר כך הצליל המופק יהיה איכותי יותר.
כאשר אתה מתחבר אנלוגית הפענוח מתבצע בכרטיס עצמו. יכול להיות מצב בו הכרטיס יהיה איכותי יותר מהפענוח של הרסיבר כמו שקרה לי בהתחלה, אבל יכול להיות גם להיפך, כלומר, צריך לבחון כל מקרה לגופו.
אם יש לך רסיבר איכותי, תן לו לעשות את העבודה של הפענוח, כלומר תתחבר אליו דיגיטלית.
אם יש לך רסיבר פחות טוב (יחסית לכרטיס הקול), תתחבר דרך היציאות האנלוגיות של הכרטיס קול.
קח בחשבון שיש עוד הרבה מאוד פקטורים שמשפיעים על איכות ודיוק הצליל.

בהצלחה!

lir86 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

תודה! :)

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר