תגובות לביקורת: שרת קבצים: Dragontech ioBox-200
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46370
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לביקורת.
שרת קבצים: Dragontech ioBox-200.
שרת קבצים: Dragontech ioBox-200.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
תודה רבה, מאמר מפורט ומושקע!
האמת שאני אישית עוד לא השתכנעתי ש-NAS עדיף על מחשב שרת, אבל המוצר בהחלט נראה מעניין, בעיקר עבור מעדיפי המזרימדיות.
האמת שאני אישית עוד לא השתכנעתי ש-NAS עדיף על מחשב שרת, אבל המוצר בהחלט נראה מעניין, בעיקר עבור מעדיפי המזרימדיות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
ביקורת מעולה - בעיקר ההשוואה למוצר של qnap
אני התעניינתי לא מזמן במוצרי qnap אך כרגע אני "יושב על הגדר"
עם זאת מספר נקודות
qnap כולל 3 יציאות usb ולא 2
בנוסף ישנן גרסאות אחרות של qnap שעולות פחות ונותנות את רוב התכונות הרצויות
דף השוואת מוצרי qnap כולל חומרה ותוכנות להשווה טובה יותר
http://www.qnap.com/images/products/com ... 209II.html
עם זאת מספר נקודות
qnap כולל 3 יציאות usb ולא 2
בנוסף ישנן גרסאות אחרות של qnap שעולות פחות ונותנות את רוב התכונות הרצויות
דף השוואת מוצרי qnap כולל חומרה ותוכנות להשווה טובה יותר
http://www.qnap.com/images/products/com ... 209II.html
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78875
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
pixies,
תלוי מה מטרתו של המחשב. זה בפירוש לא מחליף מחשב בבית. אבל עבור מי שיש לו מחשב ומזרימדיה וצריך "שרת" כמוני, אני כיום נהנה יותר מה-NAS מאשר מהשרת שיושב לי בבית.
השרת הוא בלבול מוח של אחריות, התחממות, אמינות, עדכוני תוכנה מיותרים וכו' בעוד שה-NAS פשוט יושב לו שם ועובד. שלא לדבר על ההפרש במחירים (לטובת ה-NAS) וכמובן הפרשי הגודל הפיזי (השרת שלי בערך פי 10 גדול יותר מה-NAS).
תלוי מה מטרתו של המחשב. זה בפירוש לא מחליף מחשב בבית. אבל עבור מי שיש לו מחשב ומזרימדיה וצריך "שרת" כמוני, אני כיום נהנה יותר מה-NAS מאשר מהשרת שיושב לי בבית.
השרת הוא בלבול מוח של אחריות, התחממות, אמינות, עדכוני תוכנה מיותרים וכו' בעוד שה-NAS פשוט יושב לו שם ועובד. שלא לדבר על ההפרש במחירים (לטובת ה-NAS) וכמובן הפרשי הגודל הפיזי (השרת שלי בערך פי 10 גדול יותר מה-NAS).
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

עופר -oferlaor כתב:pixies,
השרת הוא בלבול מוח של אחריות, התחממות, אמינות, עדכוני תוכנה מיותרים וכו' בעוד שה-NAS פשוט יושב לו שם ועובד. שלא לדבר על ההפרש במחירים (לטובת ה-NAS) וכמובן הפרשי הגודל הפיזי (השרת שלי בערך פי 10 גדול יותר מה-NAS)....
אני מקווה ששימוש בלינוקס על מחשב ישן - יכול לספק משהו יותר טוב מNAS - ואולי אפילו הרבה יותר טוב. - בתקווה שהכל יגיע למצב עבודה - יש לי כנראה אוסף ציוד שלא ממש מצליח לעבוד עם הלינוקס - אבל עוד צריך להמשיך לעבוד על זה.
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
ה-NAS גם הוא מריץ לינוקס. ההבדל הוא שהחומרה הישנה פחות מותאמת מה-NAS כי:lawpower כתב: עופר -
אני מקווה ששימוש בלינוקס על מחשב ישן - יכול לספק משהו יותר טוב מNAS - ואולי אפילו הרבה יותר טוב. - בתקווה שהכל יגיע למצב עבודה - יש לי כנראה אוסף ציוד שלא ממש מצליח לעבוד עם הלינוקס - אבל עוד צריך להמשיך לעבוד על זה....
1. היא נבנתה בצורה מודולרית לפי סטנדרטים פיזיים שקומפקטיות לא היו בראש מעינייהם
2. היא כוללת חומרה מיותרת כמו יציאת מסך, מקלדת ועכבר
3. היא לא תוכננה לניהול מרחוק
4. היא לא תוכננה להספק נמוך (המעבד לבד צורך הספק יותר מכל ה-NAS כולל הדיסק הקשיח)
מצד שני, כדי לעדכן קושחה של הדיסק הקשיח (סיגייט) ב-NAS שלי הייתי צריך לפרק אותו לגורמים, לשלוף את הדיסק, לפרק PC אחר לבצע את העדכון דרכו ולהרכיב את הדיסק בחזרה ב-NAS, סיפור של כמה שעות טובות.
לפחות היה לי פחות חשש לבעיות ה-bricking שנגרמות בכיבוי והדלקה מכיון של-NAS שלי יש uptime שנמדד בחודשים בין reboot אחד לשני
אני מאוד מאמין ב-
אז יש לי DVD כדי לנגן סרטי DVD, סטרימר כדי לנגן סרטי HD, מחשב בשביל להוריד אותם ובעתיד הלא רחוק אני מאמין שיהיה לי גם NAS כדי לאחסן אותם!
נהניתי מאוד מהביקורת אבל אני חושב שהיה אפשר לחלק ליותר "תתי-פרקים" כי יש אחד מאוד ארוך.
מה שכן - לא עברתי עליה עדין בצורה מפורטת, האם יש הגבלה לגודל כל הרדיסק שמכניסים?
מאסתי בכל ה-All-In-One שעושים כל דבר חצי-בסדר.The right tool for the right job....
אז יש לי DVD כדי לנגן סרטי DVD, סטרימר כדי לנגן סרטי HD, מחשב בשביל להוריד אותם ובעתיד הלא רחוק אני מאמין שיהיה לי גם NAS כדי לאחסן אותם!
נהניתי מאוד מהביקורת אבל אני חושב שהיה אפשר לחלק ליותר "תתי-פרקים" כי יש אחד מאוד ארוך.
מה שכן - לא עברתי עליה עדין בצורה מפורטת, האם יש הגבלה לגודל כל הרדיסק שמכניסים?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

איזה סטלן אני...udif כתב:כרגיל למי? למה?lawpower כתב:ביקורת איכותיות, מקצועית ומפורטת כרגיל......
זה מה שקורה כשקוראים מהר.
אז אודי
ביקורת איכותית ומקצועית! כל הכבוד!
- הצרה היא שNAS - אי אפשר להקליט בו טלויזיה...
והתוכנית היא כן לשלוט בו מרחוק - לגמרייי. ושהוא גם זה שיוריד את הסרטים.
מה שנשאר זה רק כרטיס ג'יגה בשביל המהירות.
יופי של ביקורת.
אני אישית אוהב את הרעיון הזה של NASים למרות שאני עובד עם דרובו שמחובר למחשב ומזרים ממנו - דרך המחשב כמובן.
הבאסה היחידה בנאסים של היום זה שעדיין NAS נותן מהירות יותר איטית מחיבור USB2 למחשב ואז חיבור לרשת (ושלא לדבר על FIREWIRE800 כמו ה DROBO שלי)
אני אישית אוהב את הרעיון הזה של NASים למרות שאני עובד עם דרובו שמחובר למחשב ומזרים ממנו - דרך המחשב כמובן.
הבאסה היחידה בנאסים של היום זה שעדיין NAS נותן מהירות יותר איטית מחיבור USB2 למחשב ואז חיבור לרשת (ושלא לדבר על FIREWIRE800 כמו ה DROBO שלי)
אהה - ועוד שאלה אחת
הביטטורנט בשרת הזה יודע להוריד אוטומטית מ RSS כמו ב uTorrent?
הביטטורנט בשרת הזה יודע להוריד אוטומטית מ RSS כמו ב uTorrent?
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
DROBO זה נחמד מאד (הבאת מחו"ל לבד?) אבל יחידת ה-NAS שלו עדיין מדברת דרך USB2 ולא דרך ה- FIREWIRE של הדור החדש (בכלל ציפיתי שבדור השני ה-NAS יהיה כבר מוכלל)LinkTree כתב:יופי של ביקורת.
הבאסה היחידה בנאסים של היום זה שעדיין NAS נותן מהירות יותר איטית מחיבור USB2 למחשב ואז חיבור לרשת (ושלא לדבר על FIREWIRE800 כמו ה DROBO שלי)...
כן הבאתי מחול (יש לי גם את הדור הראשון USB וגם את השני ה FIREWIRE)udif כתב:DROBO זה נחמד מאד (הבאת מחו"ל לבד?) אבל יחידת ה-NAS שלו עדיין מדברת דרך USB2 ולא דרך ה- FIREWIRE של הדור החדש (בכלל ציפיתי שבדור השני ה-NAS יהיה כבר מוכלל)LinkTree כתב:יופי של ביקורת.
הבאסה היחידה בנאסים של היום זה שעדיין NAS נותן מהירות יותר איטית מחיבור USB2 למחשב ואז חיבור לרשת (ושלא לדבר על FIREWIRE800 כמו ה DROBO שלי)......
אני מחבר אותו למחשב שתמיד דלוק ועובד ממנו - הרבה יותר מהיר מכל פיתרון NAS שאני אמצע.
הבאתי לבד מחול והוא עובד מעולה - מאוד מרוצה ממנו.
- Star-Blazer
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
אהבתי את הדרובו.... יש לו גם מתאם לרשת....