Max Payne ואני ביום שבת

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46406
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5081 פעמים

שליחה #1 

התיישבתי לי בכיף היום לצפות ב Max Payne אשר ממתין לי כבר שבוע ואילו אני ממתין שלא יהיה אף אחד בבית על מנת שאני יוכל לראות אותו בשקט וללא הפרעות.

אז היום בבוקר ההזדמנות ראתה אור, הרעייה האהובה לקחה את הבנים לסבא וסבתא ואני נותרתי לבד בבית ביחד עם Max.
כפי שחלק ממכם יודעים, Blu-ray Rips לרוב מגיעים כקובץ אחד גדול של m2ts. על מנת לצפות בו במזרימדיה, אנחנו פשוט בוחרים את הקובץ הזה לצפייה וחסל, אך Max Payne מגיע כאשר הוא מחולק ללא פחות מ 25 חלקים שונים, אך זה לא ממש אמור לשנות לנו כי ה TViX 6500 מגיע עם יכולת BD Lite. אז התיישבתי לי, הפעלתי את הסרט, חיש חש הצמדתי לו תרגום מתאים בעזרת כפתור ה Function והתחלתי בצפייה.

לאחר 7.5 דקות לערך, התקיים גמגום בצפייה, החזרתי מספר שניות אחורה והגמגום ממשיך להתקיים. בדיקה מהירה עם BD Info מגלה כי בדיוק בנקודת זמן זו יש חיבור לקובץ ה m2ts הבא. בנוסף, 2 שניות אחרונות של הקובץ לא מוצגות ומתקיים דילוג ישר לקובץ ה m2ts הבא, מאוד מרגיז כאשר זה מתקיים במהלך דיאלוג כמו בסצנה בה גיליתי את זה, פשוט מפספסים משפט.

כמובן שלא ניתן לצפות בסרט בצורה כזו וחבל לי כי כבר הפעלתי את ה 6500 (נשאר לי רק 80 הפעלות של BD), אז הפעלתי את גרסת ה mkv (פסקול DTS סטנדרטי). אני יושב וצופה לי בכיף בסרט עם הרגליים למעלה ומגלה שבנקודת זמן 00:53:40 מתקיים גמגום רציני לאורך הסצינה, מחזיר אחורה, עושה Play, עובד טוב ושוב מתחיל לגמגם באותה נקודת זמן.
זה כבר ממש הרתיח אותי, במיוחד כאשר זה חזר על עצמו ב 1:03:33
איבדתי את העשתונות, זה מה שאני צריך לעבור על מנת לראות סרט בודד עם המזרימדיה שלי? :evil:
הלכתי למחשב, חיברתי את כל קבצי ה m2ts לקובץ בודד בעזרת המדריך שכתבתי לא מזמן, הדלקתי את ה A-110 וראיתי את הסרט מהתחלה, ללא הפרעות, ללא גמגומים.

לאחר ארוחת הצהריים, כאשר נרגעתי כבר (זה תמיד ככה איתי לאחר עוף בתנור), ניסיתי לשחזר את הבעיה ב 6500. גיליתי כי הרצת הסרט בגרסת ה mkv לנקודות הזמן הבעיתיות לא הניבה את הגמגום, אך כאשר מנגנים אותו מההתחלה - כן יש גמגום, כלומר משהו מצטבר איפשהו...

מסקנות:
1. לא ניתן לצפות ב Blu-ray Rips באמצעות ה 6500 כאשר הסרט מחולק למספר קבצי m2ts (אלא אם כן קיטועים ופספוס 2 שניות אחרונות מכל קובץ זה ה Fetish שלכם).
2. ה 6500 מגמגם בקובץ ה mkv בו הוא נבדק. אותו קובץ בדיוק ב A-110, תחת אותם תנאים לא גמגם.
3. פסקול Lossless כמו DTS-HD Master Audio אשר מדליק את הנורית ברסיבר תורם להנאה מהסרט :)
4. תמיכה שימושית ב BD Lite מחייבת Background Loading, אחרת היכולת לא שווה הרבה.
5. רעייתי האהובה צריכה ללכת יותר פעמים לסבא וסבתא (עם הבנים כמובן!).
6. יש לי יותר מידי זמן פנוי בשבת.

אגב, גרסת ה mkv למי שרוצה להפעיל מעבדת QA בבית ויש לו יותר מידי זמן:
Max.Payne.Unrated.2008.BluRay.1080p.DTS.x264.dxva-EuReKA

גרסת הקושחה ב 6500:
tvix_M-6x00_1.3.94.fwp

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #2 

אלה בדיוק הסיבות שגרמו לי להפסיק להשתמש ב 6500.
כל צפייה בסרט הפכה להרפתקה חדשה.
בפופקורן הכול יותר יציב.

לגבי סרטי בלוריי עם סרט ראשי שמחולק להרבה קבצים - ישנה תמיכה ב moviejukebox מגרסא 15.
ה moviejukebox מזהה את החלקים של הסרט הראשי ומנגן את כל החלקים כ playlist.
עדיין ישנה הפסקה של כשנייה בין כל מעבר סרט. אם כמות החיבורים קטנה זה בסדר, אבל עם 25 חלקים זה כבר מטריד. לדעתי ניתן לפתור זאת בקלות ע"י שינוי של היצרן.

serge
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 518
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

קודם כל סרט ענק עם סאונד מדהים.

בנוסף על הגמגומים שתיארת, הסרט פשוט נתקע אחרי כ 50 דקות.
כדי לצפות מחדש חייבים להפסיק אות ניגון הסרט להריץ לנקודת ההפסקה ולהתחיל מחדש.
לא יכולתי להתאפק ולהריץ TSMUX טרם הצפייה, אך טוב לדעת שאיחוד הקבצים פותר הבעיה.

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #4 

נשאר לי רק 80 הפעלות של BD)

למה הכוונה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78926
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #5 

לגבי ההרצות, אני ממליץ לנתק את הtvix מהחשמל לפני שהוא שומר את מספר ההרצות.

מישהו סיפר לי ש load factory defaults מאפס את הספירה.

לי היתה חוויה דומה עם death race רק בלי הגמגומים. התלוננתי לדוויקו והם מודעים לבעיה. זו אחת הסיבות שזה עדיין באלפא.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #6 

ziv_r

הבנתי כבר מזמן כי 6500 הוא אכזבה...

קורה משהו בזירה של הדגמים החדשים שהובטחו לקראת Q1 של 2009?
כלומר, צ'יפסט של SD חדש, BD

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #7 

סיפור מוכר...
קורה לי כמה פעמים (טוב לא בדיוק עם כמה גירסאות שונות אבל בערך)
די מתסכל ומעצבן.

serge
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 518
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

oferlaor כתב:לגבי ההרצות, אני ממליץ לנתק את הtvix מהחשמל לפני שהוא שומר את מספר ההרצות.
...
עופר, באיזה שלב בדיק לנתק מהחשמל?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #9 

ziv_r כתב:התיישבתי לי בכיף היום לצפות ב Max Payne אשר ממתין לי כבר שבוע ואילו אני ממתין שלא יהיה אף אחד בבית על מנת שאני יוכל לראות אותו בשקט וללא הפרעות.

אז היום בבוקר ההזדמנות ראתה אור, הרעייה האהובה לקחה את הבנים לסבא וסבתא ואני נותרתי לבד בבית ביחד עם Max.
כפי שחלק ממכם יודעים, Blu-ray Rips לרוב מגיעים כקובץ אחד גדול של m2ts. על מנת לצפות בו במזרימדיה, אנחנו פשוט בוחרים את הקובץ הזה לצפייה וחסל, אך Max Payne מגיע כאשר הוא מחולק ללא פחות מ 25 חלקים שונים, אך זה לא ממש אמור לשנות לנו כי ה TViX 6500 מגיע עם יכולת BD Lite. אז התיישבתי לי, הפעלתי את הסרט, חיש חש הצמדתי לו תרגום מתאים בעזרת כפתור ה Function והתחלתי בצפייה.

לאחר 7.5 דקות לערך, התקיים גמגום בצפייה, החזרתי מספר שניות אחורה והגמגום ממשיך להתקיים. בדיקה מהירה עם BD Info מגלה כי בדיוק בנקודת זמן זו יש חיבור לקובץ ה m2ts הבא. בנוסף, 2 שניות אחרונות של הקובץ לא מוצגות ומתקיים דילוג ישר לקובץ ה m2ts הבא, מאוד מרגיז כאשר זה מתקיים במהלך דיאלוג כמו בסצנה בה גיליתי את זה, פשוט מפספסים משפט.

כמובן שלא ניתן לצפות בסרט בצורה כזו וחבל לי כי כבר הפעלתי את ה 6500 (נשאר לי רק 80 הפעלות של BD), אז הפעלתי את גרסת ה mkv (פסקול DTS סטנדרטי). אני יושב וצופה לי בכיף בסרט עם הרגליים למעלה ומגלה שבנקודת זמן 00:53:40 מתקיים גמגום רציני לאורך הסצינה, מחזיר אחורה, עושה Play, עובד טוב ושוב מתחיל לגמגם באותה נקודת זמן.
זה כבר ממש הרתיח אותי, במיוחד כאשר זה חזר על עצמו ב 1:03:33
איבדתי את העשתונות, זה מה שאני צריך לעבור על מנת לראות סרט בודד עם המזרימדיה שלי? :evil:
הלכתי למחשב, חיברתי את כל קבצי ה m2ts לקובץ בודד בעזרת המדריך שכתבתי לא מזמן, הדלקתי את ה A-110 וראיתי את הסרט מהתחלה, ללא הפרעות, ללא גמגומים.

לאחר ארוחת הצהריים, כאשר נרגעתי כבר (זה תמיד ככה איתי לאחר עוף בתנור), ניסיתי לשחזר את הבעיה ב 6500. גיליתי כי הרצת הסרט בגרסת ה mkv לנקודות הזמן הבעיתיות לא הניבה את הגמגום, אך כאשר מנגנים אותו מההתחלה - כן יש גמגום, כלומר משהו מצטבר איפשהו...

מסקנות:
1. לא ניתן לצפות ב Blu-ray Rips באמצעות ה 6500 כאשר הסרט מחולק למספר קבצי m2ts (אלא אם כן קיטועים ופספוס 2 שניות אחרונות מכל קובץ זה ה Fetish שלכם).
2. ה 6500 מגמגם בקובץ ה mkv בו הוא נבדק. אותו קובץ בדיוק ב A-110, תחת אותם תנאים לא גמגם.
3. פסקול Lossless כמו DTS-HD Master Audio אשר מדליק את הנורית ברסיבר תורם להנאה מהסרט :)
4. תמיכה שימושית ב BD Lite מחייבת Background Loading, אחרת היכולת לא שווה הרבה.
5. רעייתי האהובה צריכה ללכת יותר פעמים לסבא וסבתא (עם הבנים כמובן!).
6. יש לי יותר מידי זמן פנוי בשבת.

אגב, גרסת ה mkv למי שרוצה להפעיל מעבדת QA בבית ויש לו יותר מידי זמן:
Max.Payne.Unrated.2008.BluRay.1080p.DTS.x264.dxva-EuReKA

גרסת הקושחה ב 6500:
tvix_M-6x00_1.3.94.fwp
...
היי זיו

אומנם שנינו התעסקנו עם הסרט הנ"ל באותו היום אבל אצלי האשה עדין לא לקחה את הילדים ולכן עדין לא ראיתי.

בתכלס איך הסרט שווה צפייה??(אצלי ,כידוע לך, כל החלקים אוחדו אז אני מבין שלא צפויות בעיות).

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #10 

istarmini,
בשביל זה יש לנו את שרשור הסרטים האחרונים בהם צפינו:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 645#743645

guyezra,
רכשת את ה 6500?

oferlaor,
אתה באמת מנתק ככה כל פעם מהחשמל? אני עצלן מידי בשביל לקום מהספה ולעשות את זה. גם הפעולה עצמה נראית לי ברוטאלית (מקווה שנציג "העולם הדיגיטלי" לא קורא כאן כיצד אתה מתנהג למכשיר :) ).

michael123,
DViCO וגם Popcorn Hour עובדות על נגן Blu-ray ייעודי משולב מזרימדיה, בדומה ל HDi. מעבר לזה - אמרו לי לא לספר :|
פרט אחרון, מצופה לנו שחקן חדש ומבטיח (i)

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #11 

כוונתי שחוויתי חוויות דומות בניגון מהמחשב...

היו לי בעיות ב-RESIDENT EVIL EXTINTITION בקטע מסויים שהיה נתקע ודרש איתחול של התוכנה ואחרי FF למקום התקיעה היו בעיות LIPSYNC וכעוד שאר ירקות...

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #12 

HTPC? מה זה קשור לפה בכלל? :)

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #13 

ziv_r כתב:אתה באמת מנתק ככה כל פעם מהחשמל? אני עצלן מידי בשביל לקום מהספה ולעשות את זה. גם הפעולה עצמה נראית לי ברוטאלית (i)
...
יא עצלן אחד :wink: אם זה פותר משהו למה לא :!:

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #14 

פתרון שמצריך ממני להוריד את הרגליים לרצפה איננו פתרון עבורי 8)

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #15 

ziv_r כתב:HTPC? מה זה קשור לפה בכלל? :)
...
HTPC זה הדבר הזה שאם היית משתמש בו לא היו לך בעיות היום, והיית רואה את הסרט שמח וטוב לב :-)
You are never fully dressed without a smile

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #16 

לא בשבילי, תודה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #17 

...
האמת, כשזה קורה בסטרימר זה יותר מעצבן.
ב-HTPC כמעט מצפים שזה יקרה...

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #18 

Shed כתב:
...
HTPC זה הדבר הזה שאם היית משתמש בו לא היו לך בעיות היום, והיית רואה את הסרט שמח וטוב לב :-)
...
איך מנגנים את הסרט הזה ב HTPC עם DTS-HD Master Audio ?

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #19 

Shed, קראת את התגובה של guyezra? :wink:

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #20 

ziv_r כתב:Shed, קראת את התגובה של guyezra? :wink:
...
קראתי, ומה שיש לי להגיד בנדון זה שמי שמצפה שיהיו לו בעיות בצפייה עם HTPC לא עובד עם HTPC וגם לא ממש מבין מה זה. הוא עובד עם מחשב, שבמקרה נמצא בסלון ומחובר לטלוויזיה שלו.
יש הבדל עצום בין השניים.
You are never fully dressed without a smile

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”