האם מקרן צריך חדר צבוע שחור?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
ytoledano פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי

יש לי מקרן Sim2 Domino D80 והסיפור הוא כזה:
רק אחרי שהוא הותקן הבנתי כמה שעניין ההקרנה רגיש לאור. בחדר הקרנה יש וילונות, אבל מסתבר שכדי לראות וידאו בזמן היום צריך וילון הרבה יותר מאסיבי. לא נורא, גם ככה אנחנו לא רואים סרטים ביום.

הבעייה היא שגם בלילה אני מרגיש שבסצינות חשוכות הקונטרסט לא מספיק טוב. למעשה, הבעייה מורגשת במיוחד בסצינות חצי חשוכות, כשיש עצם בהיר קטן על המסך והשאר די כהה.

אני יודע שמשטח לבן מחזיר את כל האור שפוגע בו, כמו מראה (רק במפוזר). השאלה האם צביעת חלקים מהחדר בשחור תעזור. צביעת כל החדר בשחור היא לא אופציה. נראה לי שהחלק הכי משמעותי הוא השקע שמסביב למסך - צירפתי תמונה. לאורך כל הסרט, החלק הזה, במיוחד העליון, מואר ואני בטוח שהוא מחזיר חלק מהאור למסך.

האפשרות השנייה היא שזאת האיכות שאפשר לצפות לה ממקרנים/מהמקרן הזה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

1. אתה צודק.
ככל שיהיו פחות החזרים מהקירות למסך, כן ייטב.
2. בנושא אחר, הרמקולים הללו מונחים על המדף שהוא לא בגובה הרצפה?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #3 

צריך? - לא. כדאי? - מאוד, אבל מעטים עושים זאת בגלל מגבלות ידועות.
בעיקר, אין טעם להשקיע כסף בקונטרסט אנסי גבוה אם לא צובעים את הקירות, כי הוא לא יבוא לידי ביטוי.

הערות נוספות:
1) לא חייבים שחור מדכא. כל צבע כהה אחר גם יעשה את העבודה.
2) לא נראה לי שצביעת הנישה בלבד תעשה הבדל גדול. ההחזרים משאר החדר גדולים יותר.
3) לגבי וילונות , לא צריך וילונות מסיבים. צריך וילונות אטומים לאור (Blackout cloth). הם יכולים להיות מאוד דקים וקלילים. מוכרים (או לפחות מכרו) כאלה באיקיאה שהן פשוט כותנה (כמו סדין) שהוטבלו בחומר אקרילי .
משה

צלילים-ירוקים
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 239
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

ytoledano

השקעת במקרן ממדרגה הראשונה אך התנאים הסביבתיים פוגעים בתוצאות בצורה קשה.

הסיבה לצורך בצביעה של הקירות:
המקרן מאיר את המסך והאור מהמסך חוזר אל עיננו . כך מבחינה פיזיקאלית למעשה אנו רואים את התמונה. מסכי הקולנוע לבנים מכיוון שהם מחזירים אחוז גבוה מאוד של האור המוקרן עליהם.
אם שאר קירות החדר בהירים, גם הם "רואים את התמונה" כשחוזרת מהמסך ממש כמו העיניים שלנו, ואם הם בהירים- הם "מקרינים" אותה חזרה במידה מסויימת כך ששוב פוגע אור במסך , והפעם זהו לא אור רצוי- לא אורו המכוון של המקרן.
תופעה זו פוגעת קשות באיכות התמונה.
צביעה של החדר או כיסוי הקירות בפרגודים הינה חלק משמעותי מאוד מתכנון חדרי קולנוע. ניתן היום לרכוש פרגודים חשמליים שיכסו את הקירות הראשיים אוטומטית כאשר המקרן מופעל (כמו תריס חשמלי) וזהו הפתרון למצבך, הציוד שבו אתה משתמש מעולה וחבל על התוצאה הסופית שלא נובעת ממנו אלא מהסביבה.

אגב- אם הפרגוד/צבע הקיר הנבחר לא כהה מאוד (נאמר כחול) האור המוחזר ממנו יחזיר גוון כחלחל אל מסך הצפייה , זה לא מייטבי ולכן יש להשתמש בגוונים כהים ככל האפשר (שחור בולע אור בצורה הטובה ביותר).

באופן דומה אך חמור יותר, אור החודר מהחלונות תורם האופן ישיר לפגיעה בתמונה מכיוון שאיננו נובע מהחזרי הארת המקרן מקירות בהירים אלא ממקור אור ישיר ומשמעותי יותר על המסך.

כל טוב.
צלילים ירוקים בע"מ
www.green-sounds.com
קולנוע ביתי לבית לגן ולעסק

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #5 

מסכים עם צלילים מאוד - זה בדיוק המחשבה שלי
לצבוע את הקיר מאחורי המסך הקרנה בשחור מט (אצלי הוא קבוע - ואין שום דבר אחר על הקיר).

ובקירות הצדדים לעשות פרגודים חשמליים שייכסו את הקירות והתמונות (שכרגע אין בדיוק בגלל הסיבה הזו)

צלילים - איפה אפשר לקנות פרגודים כאלו? עשיתי חיפושים ולא מצאתי - אפילו חשבתי לעשות את זה DIY - אבל אני לא מוצא מנועים מתאימים (יש רק מנועים לתריסים - שהם סתם חזקים מידיי)

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #6 

ומה עם הקיר האחורי? ומילא הקיר האחורי, מה עם התיקרה? לזה אי אפשר לשים מנועים חשמליים (אני בדיוק עם אותם בעיות כמו שלכם...).
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #7 

pup26 כתב:ומה עם הקיר האחורי? ומילא הקיר האחורי, מה עם התיקרה? לזה אי אפשר לשים מנועים חשמליים (אני בדיוק עם אותם בעיות כמו שלכם...).
...
תשמע - אצלי עיקר התחושה היא הקיר שמאחורי המסך והצדדים
התיקרה אצלי אולי יותר גבוהה (אצלי פותח השרשור החלק שמעל המסך חייב להצבע גם כן לדעתי)

ברור שאין לזה סוף ההחזרים - אבל הקירות הצדדים ומאחורי המסך - נשמע לי יותר חשוב ופחות כואב.

יש ימים שאני חושב לעבור לחדר יותר קטן - שיהיה ייעודי - אבל לדעתי אני אשלם גם בגודל התמונה, וגם באיכות הסאונד (מה גם שהוא לא יהיה ממש בתוך הבית שלי - אז לא ממש בא לי)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #8 

lawpower כתב:
pup26 כתב:ומה עם הקיר האחורי? ומילא הקיר האחורי, מה עם התיקרה? לזה אי אפשר לשים מנועים חשמליים (אני בדיוק עם אותם בעיות כמו שלכם...).
...
תשמע - אצלי עיקר התחושה היא הקיר שמאחורי המסך והצדדים
התיקרה אצלי אולי יותר גבוהה (אצלי פותח השרשור החלק שמעל המסך חייב להצבע גם כן לדעתי)

ברור שאין לזה סוף ההחזרים - אבל הקירות הצדדים ומאחורי המסך - נשמע לי יותר חשוב ופחות כואב.

יש ימים שאני חושב לעבור לחדר יותר קטן - שיהיה ייעודי - אבל לדעתי אני אשלם גם בגודל התמונה, וגם באיכות הסאונד (מה גם שהוא לא יהיה ממש בתוך הבית שלי - אז לא ממש בא לי)
...
דווקא הקיר מאחורי המסך הכי פחות חשוב, הרי הוא לא רואה את המסך ולכן גםלא מחזיר אליו אור.
משה

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #9 

lawpower,
בזמנו נתקלתי ברשת אורגון בוליונות חשמליים למינהם
ואם אין להם
יתכן ויוכלו לכוון אותך
העם דורש..... כל מיני דברים

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #10 

moco כתב:
lawpower כתב:
pup26 כתב:לי)
...
דווקא הקיר מאחורי המסך הכי פחות חשוב, הרי הוא לא רואה את המסך ולכן גםלא מחזיר אליו אור.
...
צודק - אבל הבעייה היא - שהכל חוזר מהקירות האחרים אליו... ולכן חשוב שהוא יהיה שחור.
...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #11 

lawpower כתב:
moco כתב:
lawpower כתב:
pup26 כתב:לי)
...
...
צודק - אבל הבעייה היא - שהכל חוזר מהקירות האחרים אליו... ולכן חשוב שהוא יהיה שחור.
...
מסכים שחשוב אך לא הכי חשוב כפי שכתבת, אלא דווקא הכי פחות חשוב. מה שכן, זה יותר מעשי.
הקיר האחורי לא מזיק לקונטרסט באופן ישיר כמו האור החוזר משאר הקירות. הוא רק מזיק לתחושת הקונטרסט.
...
משה

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #12 

לא לשכוח לטפל בתקרה הלבנה.

הפתרון שלי היה להשתמש בבדים שחורים אותם אני מחבר לקירות ולתקרה בעזרת ולקרו. המינוס הגדול שהדבקת הבדים בעזרת הולקרו לקירות/תקרה לוקחת בערך 10 דקות, והורדתם וקיפולם עוד 10 דקות, כך שאני לא עושה את זה עבור כל סרט, אבל נחמד שיש את האופציה.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10079
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים

שליחה #13 

noam23 כתב:לא לשכוח לטפל בתקרה הלבנה.

הפתרון שלי היה להשתמש בבדים שחורים אותם אני מחבר לקירות ולתקרה בעזרת ולקרו. המינוס הגדול שהדבקת הבדים בעזרת הולקרו לקירות/תקרה לוקחת בערך 10 דקות, והורדתם וקיפולם עוד 10 דקות, כך שאני לא עושה את זה עבור כל סרט, אבל נחמד שיש את האופציה.
...
אתה יכול לפרט מזה ולקרו? או אפילו תמונה..
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #14 

Nba כתב:
noam23 כתב:לא לשכוח לטפל בתקרה הלבנה.

...
אתה יכול לפרט מזה ולקרו? או אפילו תמונה..
...
http://www.seattlefabrics.com/Velcro.jpg
http://en.wikipedia.org/wiki/Velcro

אתה בטוח מכיר את זה רק לא את השם. יש שמכנים את זה סקוץ' .
משה

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #15 

אה חחחחח תגיד ככה..
כמו במאמר של "מסגרת לכל פועל"
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

צלילים-ירוקים
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 239
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #16 

בזה אנחנו משתמשים, בדים בוחרים בנפרד כמובן.

http://www.somfy.com/il/index.cfm?page= ... uage=il-il
צלילים ירוקים בע"מ
www.green-sounds.com
קולנוע ביתי לבית לגן ולעסק

ytoledano פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
קיבל תודות: 0

שליחה #17 

קודם, תודה על כל התגובות.

בקשר לצביעה בצבע כהה, אני אצבע את כל הקטע השקוע - כולל ה"תקרה" (כל העומק של הסיפור זה בערך 40 ס"מ).

lawpower הציע לצבוע גם את הקיר מאחורי המקרן - לא כל כך הבנתי איך זה יעזור.

וכן, הרמקולים על שידה בגובה 40 ס"מ בערך. הסאב וופר (שרואים רק את הקצה שלו בצד ימין למטרה של התמונה) נמצא על הריצפה. בעייה?

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #18 

לגבי הצביעה, אני מסכים עם lawpower.
אני צבעתי את כל הקירות הצדדים בשחור, כולל הקיר של המסך, זה נותן תחושה של תיחום, שאין איזה משהו שמפריע לך בעין, אתה מתרכז רק בסרט.
מלבד זה, אין החזרי אור..

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #19 

ההצעה שלי לצבוע את הקיר מאחור (ובמקרה שלך הייתי צובע את כל הנישה הזאת) נובעת מדבר פשוט - במהלך הסרט - יש שני דברים שמפריעים (לצערי הרב גם בקולנוע בישראל זה ככה)

1. זה איכות התמונה עצמה - שזה יכול לההרס מהחזרים מהקירות = אמת ויציב.
2. שזה לדעתי חשוב לא פשוט וקשור במידה מסוימת ל1 - זה דברים שמושכים את עינינו מהמסך - אם אור חוזר ורואים קיר ליד המסך - זה דבר שמושך את העין, דבר שגורם לך לחשוב על איכות התמונה, על השאלה אם צריך לעשות צבע חדש וכד'... אז לדעתי - זה משהו שמאוד חשוב לסדר.
מעבר לכך זה נותן תחושה של קונטרסט מטורף.

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #20 

Nba כתב:לגבי הצביעה, אני מסכים עם lawpower.
אני צבעתי את כל הקירות הצדדים בשחור, כולל הקיר של המסך, זה נותן תחושה של תיחום, שאין איזה משהו שמפריע לך בעין, אתה מתרכז רק בסרט.
מלבד זה, אין החזרי אור..
...
צבעת את הקירות בסלון או שיש לך חדר הקרנה?

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”