האם מקרן צריך חדר צבוע שחור?
היי
יש לי מקרן Sim2 Domino D80 והסיפור הוא כזה:
רק אחרי שהוא הותקן הבנתי כמה שעניין ההקרנה רגיש לאור. בחדר הקרנה יש וילונות, אבל מסתבר שכדי לראות וידאו בזמן היום צריך וילון הרבה יותר מאסיבי. לא נורא, גם ככה אנחנו לא רואים סרטים ביום.
הבעייה היא שגם בלילה אני מרגיש שבסצינות חשוכות הקונטרסט לא מספיק טוב. למעשה, הבעייה מורגשת במיוחד בסצינות חצי חשוכות, כשיש עצם בהיר קטן על המסך והשאר די כהה.
אני יודע שמשטח לבן מחזיר את כל האור שפוגע בו, כמו מראה (רק במפוזר). השאלה האם צביעת חלקים מהחדר בשחור תעזור. צביעת כל החדר בשחור היא לא אופציה. נראה לי שהחלק הכי משמעותי הוא השקע שמסביב למסך - צירפתי תמונה. לאורך כל הסרט, החלק הזה, במיוחד העליון, מואר ואני בטוח שהוא מחזיר חלק מהאור למסך.
האפשרות השנייה היא שזאת האיכות שאפשר לצפות לה ממקרנים/מהמקרן הזה.
יש לי מקרן Sim2 Domino D80 והסיפור הוא כזה:
רק אחרי שהוא הותקן הבנתי כמה שעניין ההקרנה רגיש לאור. בחדר הקרנה יש וילונות, אבל מסתבר שכדי לראות וידאו בזמן היום צריך וילון הרבה יותר מאסיבי. לא נורא, גם ככה אנחנו לא רואים סרטים ביום.
הבעייה היא שגם בלילה אני מרגיש שבסצינות חשוכות הקונטרסט לא מספיק טוב. למעשה, הבעייה מורגשת במיוחד בסצינות חצי חשוכות, כשיש עצם בהיר קטן על המסך והשאר די כהה.
אני יודע שמשטח לבן מחזיר את כל האור שפוגע בו, כמו מראה (רק במפוזר). השאלה האם צביעת חלקים מהחדר בשחור תעזור. צביעת כל החדר בשחור היא לא אופציה. נראה לי שהחלק הכי משמעותי הוא השקע שמסביב למסך - צירפתי תמונה. לאורך כל הסרט, החלק הזה, במיוחד העליון, מואר ואני בטוח שהוא מחזיר חלק מהאור למסך.
האפשרות השנייה היא שזאת האיכות שאפשר לצפות לה ממקרנים/מהמקרן הזה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
צריך? - לא. כדאי? - מאוד, אבל מעטים עושים זאת בגלל מגבלות ידועות.
בעיקר, אין טעם להשקיע כסף בקונטרסט אנסי גבוה אם לא צובעים את הקירות, כי הוא לא יבוא לידי ביטוי.
הערות נוספות:
1) לא חייבים שחור מדכא. כל צבע כהה אחר גם יעשה את העבודה.
2) לא נראה לי שצביעת הנישה בלבד תעשה הבדל גדול. ההחזרים משאר החדר גדולים יותר.
3) לגבי וילונות , לא צריך וילונות מסיבים. צריך וילונות אטומים לאור (Blackout cloth). הם יכולים להיות מאוד דקים וקלילים. מוכרים (או לפחות מכרו) כאלה באיקיאה שהן פשוט כותנה (כמו סדין) שהוטבלו בחומר אקרילי .
בעיקר, אין טעם להשקיע כסף בקונטרסט אנסי גבוה אם לא צובעים את הקירות, כי הוא לא יבוא לידי ביטוי.
הערות נוספות:
1) לא חייבים שחור מדכא. כל צבע כהה אחר גם יעשה את העבודה.
2) לא נראה לי שצביעת הנישה בלבד תעשה הבדל גדול. ההחזרים משאר החדר גדולים יותר.
3) לגבי וילונות , לא צריך וילונות מסיבים. צריך וילונות אטומים לאור (Blackout cloth). הם יכולים להיות מאוד דקים וקלילים. מוכרים (או לפחות מכרו) כאלה באיקיאה שהן פשוט כותנה (כמו סדין) שהוטבלו בחומר אקרילי .
משה
- צלילים-ירוקים
- עוסק בתחום

- תגובות: 239
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
ytoledano
השקעת במקרן ממדרגה הראשונה אך התנאים הסביבתיים פוגעים בתוצאות בצורה קשה.
הסיבה לצורך בצביעה של הקירות:
המקרן מאיר את המסך והאור מהמסך חוזר אל עיננו . כך מבחינה פיזיקאלית למעשה אנו רואים את התמונה. מסכי הקולנוע לבנים מכיוון שהם מחזירים אחוז גבוה מאוד של האור המוקרן עליהם.
אם שאר קירות החדר בהירים, גם הם "רואים את התמונה" כשחוזרת מהמסך ממש כמו העיניים שלנו, ואם הם בהירים- הם "מקרינים" אותה חזרה במידה מסויימת כך ששוב פוגע אור במסך , והפעם זהו לא אור רצוי- לא אורו המכוון של המקרן.
תופעה זו פוגעת קשות באיכות התמונה.
צביעה של החדר או כיסוי הקירות בפרגודים הינה חלק משמעותי מאוד מתכנון חדרי קולנוע. ניתן היום לרכוש פרגודים חשמליים שיכסו את הקירות הראשיים אוטומטית כאשר המקרן מופעל (כמו תריס חשמלי) וזהו הפתרון למצבך, הציוד שבו אתה משתמש מעולה וחבל על התוצאה הסופית שלא נובעת ממנו אלא מהסביבה.
אגב- אם הפרגוד/צבע הקיר הנבחר לא כהה מאוד (נאמר כחול) האור המוחזר ממנו יחזיר גוון כחלחל אל מסך הצפייה , זה לא מייטבי ולכן יש להשתמש בגוונים כהים ככל האפשר (שחור בולע אור בצורה הטובה ביותר).
באופן דומה אך חמור יותר, אור החודר מהחלונות תורם האופן ישיר לפגיעה בתמונה מכיוון שאיננו נובע מהחזרי הארת המקרן מקירות בהירים אלא ממקור אור ישיר ומשמעותי יותר על המסך.
כל טוב.
השקעת במקרן ממדרגה הראשונה אך התנאים הסביבתיים פוגעים בתוצאות בצורה קשה.
הסיבה לצורך בצביעה של הקירות:
המקרן מאיר את המסך והאור מהמסך חוזר אל עיננו . כך מבחינה פיזיקאלית למעשה אנו רואים את התמונה. מסכי הקולנוע לבנים מכיוון שהם מחזירים אחוז גבוה מאוד של האור המוקרן עליהם.
אם שאר קירות החדר בהירים, גם הם "רואים את התמונה" כשחוזרת מהמסך ממש כמו העיניים שלנו, ואם הם בהירים- הם "מקרינים" אותה חזרה במידה מסויימת כך ששוב פוגע אור במסך , והפעם זהו לא אור רצוי- לא אורו המכוון של המקרן.
תופעה זו פוגעת קשות באיכות התמונה.
צביעה של החדר או כיסוי הקירות בפרגודים הינה חלק משמעותי מאוד מתכנון חדרי קולנוע. ניתן היום לרכוש פרגודים חשמליים שיכסו את הקירות הראשיים אוטומטית כאשר המקרן מופעל (כמו תריס חשמלי) וזהו הפתרון למצבך, הציוד שבו אתה משתמש מעולה וחבל על התוצאה הסופית שלא נובעת ממנו אלא מהסביבה.
אגב- אם הפרגוד/צבע הקיר הנבחר לא כהה מאוד (נאמר כחול) האור המוחזר ממנו יחזיר גוון כחלחל אל מסך הצפייה , זה לא מייטבי ולכן יש להשתמש בגוונים כהים ככל האפשר (שחור בולע אור בצורה הטובה ביותר).
באופן דומה אך חמור יותר, אור החודר מהחלונות תורם האופן ישיר לפגיעה בתמונה מכיוון שאיננו נובע מהחזרי הארת המקרן מקירות בהירים אלא ממקור אור ישיר ומשמעותי יותר על המסך.
כל טוב.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מסכים עם צלילים מאוד - זה בדיוק המחשבה שלי
לצבוע את הקיר מאחורי המסך הקרנה בשחור מט (אצלי הוא קבוע - ואין שום דבר אחר על הקיר).
ובקירות הצדדים לעשות פרגודים חשמליים שייכסו את הקירות והתמונות (שכרגע אין בדיוק בגלל הסיבה הזו)
צלילים - איפה אפשר לקנות פרגודים כאלו? עשיתי חיפושים ולא מצאתי - אפילו חשבתי לעשות את זה DIY - אבל אני לא מוצא מנועים מתאימים (יש רק מנועים לתריסים - שהם סתם חזקים מידיי)
לצבוע את הקיר מאחורי המסך הקרנה בשחור מט (אצלי הוא קבוע - ואין שום דבר אחר על הקיר).
ובקירות הצדדים לעשות פרגודים חשמליים שייכסו את הקירות והתמונות (שכרגע אין בדיוק בגלל הסיבה הזו)
צלילים - איפה אפשר לקנות פרגודים כאלו? עשיתי חיפושים ולא מצאתי - אפילו חשבתי לעשות את זה DIY - אבל אני לא מוצא מנועים מתאימים (יש רק מנועים לתריסים - שהם סתם חזקים מידיי)
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

תשמע - אצלי עיקר התחושה היא הקיר שמאחורי המסך והצדדיםpup26 כתב:ומה עם הקיר האחורי? ומילא הקיר האחורי, מה עם התיקרה? לזה אי אפשר לשים מנועים חשמליים (אני בדיוק עם אותם בעיות כמו שלכם...)....
התיקרה אצלי אולי יותר גבוהה (אצלי פותח השרשור החלק שמעל המסך חייב להצבע גם כן לדעתי)
ברור שאין לזה סוף ההחזרים - אבל הקירות הצדדים ומאחורי המסך - נשמע לי יותר חשוב ופחות כואב.
יש ימים שאני חושב לעבור לחדר יותר קטן - שיהיה ייעודי - אבל לדעתי אני אשלם גם בגודל התמונה, וגם באיכות הסאונד (מה גם שהוא לא יהיה ממש בתוך הבית שלי - אז לא ממש בא לי)
דווקא הקיר מאחורי המסך הכי פחות חשוב, הרי הוא לא רואה את המסך ולכן גםלא מחזיר אליו אור.lawpower כתב:תשמע - אצלי עיקר התחושה היא הקיר שמאחורי המסך והצדדיםpup26 כתב:ומה עם הקיר האחורי? ומילא הקיר האחורי, מה עם התיקרה? לזה אי אפשר לשים מנועים חשמליים (אני בדיוק עם אותם בעיות כמו שלכם...)....
התיקרה אצלי אולי יותר גבוהה (אצלי פותח השרשור החלק שמעל המסך חייב להצבע גם כן לדעתי)
ברור שאין לזה סוף ההחזרים - אבל הקירות הצדדים ומאחורי המסך - נשמע לי יותר חשוב ופחות כואב.
יש ימים שאני חושב לעבור לחדר יותר קטן - שיהיה ייעודי - אבל לדעתי אני אשלם גם בגודל התמונה, וגם באיכות הסאונד (מה גם שהוא לא יהיה ממש בתוך הבית שלי - אז לא ממש בא לי)...
משה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

moco כתב:צודק - אבל הבעייה היא - שהכל חוזר מהקירות האחרים אליו... ולכן חשוב שהוא יהיה שחור.lawpower כתב:דווקא הקיר מאחורי המסך הכי פחות חשוב, הרי הוא לא רואה את המסך ולכן גםלא מחזיר אליו אור.pup26 כתב:לי).........
lawpower כתב:מסכים שחשוב אך לא הכי חשוב כפי שכתבת, אלא דווקא הכי פחות חשוב. מה שכן, זה יותר מעשי.moco כתב:צודק - אבל הבעייה היא - שהכל חוזר מהקירות האחרים אליו... ולכן חשוב שהוא יהיה שחור.lawpower כתב:דווקא הקיר מאחורי המסך הכי פחות חשוב, הרי הוא לא רואה את המסך ולכן גםלא מחזיר אליו אור.pup26 כתב:לי).........
הקיר האחורי לא מזיק לקונטרסט באופן ישיר כמו האור החוזר משאר הקירות. הוא רק מזיק לתחושת הקונטרסט....
משה
לא לשכוח לטפל בתקרה הלבנה.
הפתרון שלי היה להשתמש בבדים שחורים אותם אני מחבר לקירות ולתקרה בעזרת ולקרו. המינוס הגדול שהדבקת הבדים בעזרת הולקרו לקירות/תקרה לוקחת בערך 10 דקות, והורדתם וקיפולם עוד 10 דקות, כך שאני לא עושה את זה עבור כל סרט, אבל נחמד שיש את האופציה.
הפתרון שלי היה להשתמש בבדים שחורים אותם אני מחבר לקירות ולתקרה בעזרת ולקרו. המינוס הגדול שהדבקת הבדים בעזרת הולקרו לקירות/תקרה לוקחת בערך 10 דקות, והורדתם וקיפולם עוד 10 דקות, כך שאני לא עושה את זה עבור כל סרט, אבל נחמד שיש את האופציה.
אתה יכול לפרט מזה ולקרו? או אפילו תמונה..noam23 כתב:לא לשכוח לטפל בתקרה הלבנה.
הפתרון שלי היה להשתמש בבדים שחורים אותם אני מחבר לקירות ולתקרה בעזרת ולקרו. המינוס הגדול שהדבקת הבדים בעזרת הולקרו לקירות/תקרה לוקחת בערך 10 דקות, והורדתם וקיפולם עוד 10 דקות, כך שאני לא עושה את זה עבור כל סרט, אבל נחמד שיש את האופציה....
http://www.seattlefabrics.com/Velcro.jpgNba כתב:אתה יכול לפרט מזה ולקרו? או אפילו תמונה..noam23 כתב:לא לשכוח לטפל בתקרה הלבנה.
הפתרון שלי היה להשתמש בבדים שחורים אותם אני מחבר לקירות ולתקרה בעזרת ולקרו. המינוס הגדול שהדבקת הבדים בעזרת הולקרו לקירות/תקרה לוקחת בערך 10 דקות, והורדתם וקיפולם עוד 10 דקות, כך שאני לא עושה את זה עבור כל סרט, אבל נחמד שיש את האופציה.......
http://en.wikipedia.org/wiki/Velcro
אתה בטוח מכיר את זה רק לא את השם. יש שמכנים את זה סקוץ' .
משה
אה
תגיד ככה..
כמו במאמר של "מסגרת לכל פועל"
כמו במאמר של "מסגרת לכל פועל"
- צלילים-ירוקים
- עוסק בתחום

- תגובות: 239
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
קודם, תודה על כל התגובות.
בקשר לצביעה בצבע כהה, אני אצבע את כל הקטע השקוע - כולל ה"תקרה" (כל העומק של הסיפור זה בערך 40 ס"מ).
lawpower הציע לצבוע גם את הקיר מאחורי המקרן - לא כל כך הבנתי איך זה יעזור.
וכן, הרמקולים על שידה בגובה 40 ס"מ בערך. הסאב וופר (שרואים רק את הקצה שלו בצד ימין למטרה של התמונה) נמצא על הריצפה. בעייה?
בקשר לצביעה בצבע כהה, אני אצבע את כל הקטע השקוע - כולל ה"תקרה" (כל העומק של הסיפור זה בערך 40 ס"מ).
lawpower הציע לצבוע גם את הקיר מאחורי המקרן - לא כל כך הבנתי איך זה יעזור.
וכן, הרמקולים על שידה בגובה 40 ס"מ בערך. הסאב וופר (שרואים רק את הקצה שלו בצד ימין למטרה של התמונה) נמצא על הריצפה. בעייה?
לגבי הצביעה, אני מסכים עם lawpower.
אני צבעתי את כל הקירות הצדדים בשחור, כולל הקיר של המסך, זה נותן תחושה של תיחום, שאין איזה משהו שמפריע לך בעין, אתה מתרכז רק בסרט.
מלבד זה, אין החזרי אור..
אני צבעתי את כל הקירות הצדדים בשחור, כולל הקיר של המסך, זה נותן תחושה של תיחום, שאין איזה משהו שמפריע לך בעין, אתה מתרכז רק בסרט.
מלבד זה, אין החזרי אור..
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

ההצעה שלי לצבוע את הקיר מאחור (ובמקרה שלך הייתי צובע את כל הנישה הזאת) נובעת מדבר פשוט - במהלך הסרט - יש שני דברים שמפריעים (לצערי הרב גם בקולנוע בישראל זה ככה)
1. זה איכות התמונה עצמה - שזה יכול לההרס מהחזרים מהקירות = אמת ויציב.
2. שזה לדעתי חשוב לא פשוט וקשור במידה מסוימת ל1 - זה דברים שמושכים את עינינו מהמסך - אם אור חוזר ורואים קיר ליד המסך - זה דבר שמושך את העין, דבר שגורם לך לחשוב על איכות התמונה, על השאלה אם צריך לעשות צבע חדש וכד'... אז לדעתי - זה משהו שמאוד חשוב לסדר.
מעבר לכך זה נותן תחושה של קונטרסט מטורף.
1. זה איכות התמונה עצמה - שזה יכול לההרס מהחזרים מהקירות = אמת ויציב.
2. שזה לדעתי חשוב לא פשוט וקשור במידה מסוימת ל1 - זה דברים שמושכים את עינינו מהמסך - אם אור חוזר ורואים קיר ליד המסך - זה דבר שמושך את העין, דבר שגורם לך לחשוב על איכות התמונה, על השאלה אם צריך לעשות צבע חדש וכד'... אז לדעתי - זה משהו שמאוד חשוב לסדר.
מעבר לכך זה נותן תחושה של קונטרסט מטורף.
- Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
צבעת את הקירות בסלון או שיש לך חדר הקרנה?Nba כתב:לגבי הצביעה, אני מסכים עם lawpower.
מלבד זה, אין החזרי אור.....