שאלה למביניי עניין...
קצת רקע כללי על מנת להבין את השאלה שלי.
כיום יש לי LCD TV ומערכת קולנוע ביתית.
את כל הסרטים שלי אני מוריד מהרשת בפורמטים איכותים התומכים ב AC3.
המחשב הנייח שלי נמצא קרוב ל TV ככה שאני משתמש בו כנגן הסרטים.
במחשב מותקן לי כרטיס גרפי התומך ב HD שמחובר לרסיבר באמצעות כבל HDMI.
על גבי הכרטיס הגרפי (בתוך המחשב) יש לי כניסה המיועדת לחיבור SPDIF פנימי ( SPDIF internal cable) מכרטיס הקול לכרטיס הגרפי וזאת על מנת שגם הוידאו סיגנל וגם האודיו סיגנל יעברו מהמחשב לרסיבר דרך קבל HDMI.
עדיין לא קניתי כרטיס קול למחשב...
השאלה שלי היא כזאת:
האם מישהו יכול להמליץ על כרטיס קול בעל יציאת SPDIF פנימית ואיפה אפשר לקנות כזה כבל (תאמינו לי שחיפשתי אבל בקושי מכירים את הכבל הזה...).
במידה ואתם לא מכירים, אז ממה שקראתי באתר הכי מומלץ זה פשוט להשתמש בכבל אופטי שמתחבר לרסיבר, במקרה הזה איזה כרטיס קול מומלץ שגם שומר על הכיס?
תודה רבה,[/b]
כרטיס קול עם יציאת SPDF פנימית
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
זה מיועד לעבוד בעיקר עם ה-S/PDIF Internal header של לוח האם. קשה למצוא לוח אם סביר כיום שאין לו חיבור כזה.
בדוק ב-Manual של לוח האם שלך.
בדוק ב-Manual של לוח האם שלך.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אפשר להכין כזה כבל לבד. לוקחים כבל ישן כלשהו שבקצהו האחד חיבור SPDIF (קואקסיאלי, לא אופטי) המתאים לכרטיס הקול שתקנה, ובצד השני מלחימים Jumper פשוט כמו שיש בהארד דיסקים או לחיבורים בלוח אם.
לגבי המלצה - אין חשיבות לאיכות כרטיס הקול, כי הפענוח נעשה ברסיבר והמידע עובר כמו שהוא מקובץ הסרט אל הרסיבר ללא פענוח. לכן, אפשר ללכת על כרטיס הקול הכי זול שיש לו יציאת SPDIF קואקסיאלית. העלות אמורה להיות באזור ה-100-200 שקל.
לפני שאתה קונה כרטיס קול, בדוק שללוח האם שלך אכן אין יציאת SPDIF. יש לוחות אם שיש להם יציאה כזו על גבי הלוח עצמו, או שניתן בהגדרות המתאימות לשנות את ייעוד היציאות הקיימות שיש בפאנל האחורי שלו.
לגבי המלצה - אין חשיבות לאיכות כרטיס הקול, כי הפענוח נעשה ברסיבר והמידע עובר כמו שהוא מקובץ הסרט אל הרסיבר ללא פענוח. לכן, אפשר ללכת על כרטיס הקול הכי זול שיש לו יציאת SPDIF קואקסיאלית. העלות אמורה להיות באזור ה-100-200 שקל.
לפני שאתה קונה כרטיס קול, בדוק שללוח האם שלך אכן אין יציאת SPDIF. יש לוחות אם שיש להם יציאה כזו על גבי הלוח עצמו, או שניתן בהגדרות המתאימות לשנות את ייעוד היציאות הקיימות שיש בפאנל האחורי שלו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"