שאלות של מתחיל
אז רכשתי מסך חדש, FHD כמובן, ויש לי מס' שאלות פשוטות. אם הן בסיסיות מדי אשמח לקבל קישור למאמר שיענה על השאלות....
1. לתכנים שאינם HD המשודרים מה DVD, יש לי כרגע ב DVD יציאת 21 פינים (scart rgb). האם כדאי לרכוש DVD עם יציאת HDMI גם כשמדובר בתכנים שאינם HD?
2. עדיין ב DVD, תכני HD - חיבור HDMI הוא האופטימלי. האם כבל HDMI הוא כבל HDMI או ששווה להשקיע בכבל יקר?
3. עוד טרם הורדתי סרט FHD, אך מישהו טען בפני שלא כל מחשב, ובטח שלא נייד, ידע להקרין אותו או יצליח מפאת הכובד שלו (גדול). האם זה נכון? מהן הדרישות המינימיליות אם כן? יש נגן מומלצץ?
4. מהו החיבור האופטימלי מהמחשב למסך (בהנחה שאין למחשב יציאת HDMI) ובמידה ואכן אין, אבל התוכן הוא HD, כיצד ניתן להציגו באופן הכי טוב?
5. החיבר הכי מומלץ ממיר למסך?
תודה לעונים
1. לתכנים שאינם HD המשודרים מה DVD, יש לי כרגע ב DVD יציאת 21 פינים (scart rgb). האם כדאי לרכוש DVD עם יציאת HDMI גם כשמדובר בתכנים שאינם HD?
2. עדיין ב DVD, תכני HD - חיבור HDMI הוא האופטימלי. האם כבל HDMI הוא כבל HDMI או ששווה להשקיע בכבל יקר?
3. עוד טרם הורדתי סרט FHD, אך מישהו טען בפני שלא כל מחשב, ובטח שלא נייד, ידע להקרין אותו או יצליח מפאת הכובד שלו (גדול). האם זה נכון? מהן הדרישות המינימיליות אם כן? יש נגן מומלצץ?
4. מהו החיבור האופטימלי מהמחשב למסך (בהנחה שאין למחשב יציאת HDMI) ובמידה ואכן אין, אבל התוכן הוא HD, כיצד ניתן להציגו באופן הכי טוב?
5. החיבר הכי מומלץ ממיר למסך?
תודה לעונים
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
1. DVD עם HDMI עושה UPSCALE, לא בטוח שזה יותר טוב ממה שהמסך יעשה לך.
2. אין טעם בכבל יקר למרחק חצי מטר...
3. בדביק בפורום תמצא את כל המידע על נגני HD - מזרימדיה, הרוב המוחלט של המחשבים ינגן לך 720P
4. VGA או DVI ל-HDMI, מציגים את התוכן בצורה אופטימלית כאשר מכוונים את תצוגת המחשב לזו של הטלויזיה, אם המחשב לא עומד בזה, אז 720P יעשה את העבודה גם.
5. SCART ואם אין אז SCART ל- S-VIDEO או SCART לקומפוננט, שדורש קניית טראנסקודר בעלות של כ-400 ש"ח.
2. אין טעם בכבל יקר למרחק חצי מטר...
3. בדביק בפורום תמצא את כל המידע על נגני HD - מזרימדיה, הרוב המוחלט של המחשבים ינגן לך 720P
4. VGA או DVI ל-HDMI, מציגים את התוכן בצורה אופטימלית כאשר מכוונים את תצוגת המחשב לזו של הטלויזיה, אם המחשב לא עומד בזה, אז 720P יעשה את העבודה גם.
5. SCART ואם אין אז SCART ל- S-VIDEO או SCART לקומפוננט, שדורש קניית טראנסקודר בעלות של כ-400 ש"ח.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
כ- 1200 ש"ח כולל משלוחה אצלך בבית.maz כתב:קראתי את המאמר והתגובות, אני רואה שיש לי עוד
הרבה ללמוד...
בכל מקרה אתה אומר שרוב המחשבים לא יריצו תכני
hd
מאחר ואני לא אשקיע במחשב חדש כאשר יש לי ibm t61
חדש, אני מעריך שסטרימר זה הכיוון
אפשר לקבל הערכה לגבי המחירים?...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מחשב שידע לעשות את מה שהסטרימר עושה - יעלה הרבה יותר, ויהיה מחשב מטורף.
ועד שתגיע לנחלה שהמחשב יפעל כמו שאתה רוצה יעבור זמן רב.
סטרימר - קונים, יודע לנגן הכל מהקופסא. עושים עדכונים פה ושם (וכן - יש לפעמים - לעיתים רחוקות סרטים שלא עובדים כמו שצריך), בא עם שלט - ופוטנציאלית - 5 דקות אחרי שפתחת את הקופסא - אתה עם קפה וסרט מול המסך...
ועד שתגיע לנחלה שהמחשב יפעל כמו שאתה רוצה יעבור זמן רב.
סטרימר - קונים, יודע לנגן הכל מהקופסא. עושים עדכונים פה ושם (וכן - יש לפעמים - לעיתים רחוקות סרטים שלא עובדים כמו שצריך), בא עם שלט - ופוטנציאלית - 5 דקות אחרי שפתחת את הקופסא - אתה עם קפה וסרט מול המסך...
הבנתי אתכם...טוב, אני מניחשאמתין לראות כיצד
הibm מתמודד עם התכנים ואז אשקול את הדברים.
אני מסכים שמחשב בסלון עשוי להיראות מוגזם רועש ויקר
אך מדובר בנייד שנעלם מהשטח מהר....
אז למעט יס/הוט, קונסולות והשכרת dvd יעודי
כמה בעיה יש למצוא ולהוריד תכני HD מהרשת?
קראתי פוסט מטריד שמדבר על עלויות לגישה לאתרי
תוכן והורדות שנמשכות ונמשכות...
תודה רבה למגיבים עד כה
הibm מתמודד עם התכנים ואז אשקול את הדברים.
אני מסכים שמחשב בסלון עשוי להיראות מוגזם רועש ויקר
אך מדובר בנייד שנעלם מהשטח מהר....
אז למעט יס/הוט, קונסולות והשכרת dvd יעודי
כמה בעיה יש למצוא ולהוריד תכני HD מהרשת?
קראתי פוסט מטריד שמדבר על עלויות לגישה לאתרי
תוכן והורדות שנמשכות ונמשכות...
תודה רבה למגיבים עד כה