onkyo 606 או harmam 355
אני מתכנן לקנות מע' קולנוע ביתית. השימוש שלה יהיה 60% סרטים 40% מוזיקה
אני מתלבט בין שני הרסיברים ואני צריך לסגור את העסקה בימים הקרובים (סוג של מבצע).
הרמקולים שאני קונה הם : קדמיים וסנטר b&w vm1
אחוריים וסאב סט של canton movie 120 או jamo 102
(לצורך העניין הכל חדש)
אהבתי את הרמקולים גם עם ההרמן וגם עם האונקיו אבל בשביל ההרמן אני אצטרך להוסיף בערך 1300 שקל (הסט עם האונקיו בסביבות 8500) וזה חריגה מהתקציב שלי.
אם יש לכם דעות שיעזרו לי להחליט אם זה קריטי לקנות הרמן (אז אולי ה-255 יספיק) או שהאונקיו טוב בשבילי
ובנוסף גם מה עדיף כאחוריים וסאב.
תודה על העזרה
אני מתלבט בין שני הרסיברים ואני צריך לסגור את העסקה בימים הקרובים (סוג של מבצע).
הרמקולים שאני קונה הם : קדמיים וסנטר b&w vm1
אחוריים וסאב סט של canton movie 120 או jamo 102
(לצורך העניין הכל חדש)
אהבתי את הרמקולים גם עם ההרמן וגם עם האונקיו אבל בשביל ההרמן אני אצטרך להוסיף בערך 1300 שקל (הסט עם האונקיו בסביבות 8500) וזה חריגה מהתקציב שלי.
אם יש לכם דעות שיעזרו לי להחליט אם זה קריטי לקנות הרמן (אז אולי ה-255 יספיק) או שהאונקיו טוב בשבילי
ובנוסף גם מה עדיף כאחוריים וסאב.
תודה על העזרה
סבבה עד כה
אבל מה עם האונקיו 606? הוא טוב כי אני דיי מקבל את הכל איתו במחיר ממש אפסי למה שהחבילה עולה באמת.
ואם יש לך עצה לגבי הסאב והאחוריים מה עדיף? כי שניהם דיי דומים מבחינת נתונים ואני נוטה לקנטון יותר (אני יכול לבחור משניהם ואני משער שאם אלחץ אוכל גם אחורים וסאב מהסדרה MORDAUNT SHORT ALUMNI
אבל מה עם האונקיו 606? הוא טוב כי אני דיי מקבל את הכל איתו במחיר ממש אפסי למה שהחבילה עולה באמת.
ואם יש לך עצה לגבי הסאב והאחוריים מה עדיף? כי שניהם דיי דומים מבחינת נתונים ואני נוטה לקנטון יותר (אני יכול לבחור משניהם ואני משער שאם אלחץ אוכל גם אחורים וסאב מהסדרה MORDAUNT SHORT ALUMNI
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
ההבדלים בין ה-255 ל-606 די קטנים. הייתי מציע לך לשמוע ולראות את שניהם וללכת עם זה שיותר ימצא חן בעיניך.
לגבי אחוריים, מה עם של אותו הסט? אם לא אז קנטון הם אחלה, בכל מקרה אין פה החלטה חשובה מידי.
לגבי סאב........... מה התקציב?
לגבי אחוריים, מה עם של אותו הסט? אם לא אז קנטון הם אחלה, בכל מקרה אין פה החלטה חשובה מידי.
לגבי סאב........... מה התקציב?
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
אממ...האחוריים של B&W ממש יקרים וככה אני ממש חורג מהתקציב שלי.. חוץ מזה החלטתי להשקיע יותר בקדמיים ופחות באחוריים מכיוון והם יותר לסראונד והסאב בעיקרון הוא או מהסט של קנטון 120 או של הג'מו 102 אני יכול לבחור משניהם.
אם יש לך הצעה לסאב אחר מהתקציב שלהם אני אשמח להצעות. ומה אתה חושב על ה-MORDAUNT SHORT ALUMNI
ד"א הטלוויזיה שאני קונה היא 50PF10 אז רוב התקציב שלי הולך עליה
אם יש לך הצעה לסאב אחר מהתקציב שלהם אני אשמח להצעות. ומה אתה חושב על ה-MORDAUNT SHORT ALUMNI
ד"א הטלוויזיה שאני קונה היא 50PF10 אז רוב התקציב שלי הולך עליה
- danlior
- חבר מכור קשה

לאונקיו יש יותר וואט אך להארמן יש יכולת לדחוף יותר זרם. כל אחד והיתרונות שלו. בכל מקרה, לרמקולים שלך זה לא כל כך משנה.shimi1182 כתב:ההבדל העיקרי בין הרסיברים גם לפי מה שקראתי הוא שההרמן עושה אפסקילינג יותר טוב (אבל זה לא משנה כי הטלוויזיה שלי יכולה לעשות את זה) ולאונקיו יש יותר עוצמה -וואט לרמקול...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
יש לך מושג כמה ואט RMS אתה מסוגל לשמוע אצלך בחדר/סלון לפני שהאוזניים שלך הולכות קפוט?( רמז: מספר ואטים בודדים. )shimi1182 כתב:ההבדל העיקרי בין הרסיברים גם לפי מה שקראתי הוא שההרמן עושה אפסקילינג יותר טוב (אבל זה לא משנה כי הטלוויזיה שלי יכולה לעשות את זה) ולאונקיו יש יותר עוצמה -וואט לרמקול...
אולי אחרי שתבין את הנקודה הזו תבין, שכמות הואטים זה קישקוש. יכולת דחיפת זרם זו הנקודה ופה ההרמן נותן לאונקיו בראש.
- danlior
- חבר מכור קשה

אני רואה ששמת מודעה בלוח ושיש לך כבר את ה-606 ואתה רוצה למכור ולקנות את ההארמן קארדון. לדעתי אתה עושה טעות. ההבדלים מינורים לכאן ולכאן וזה לא שווה את כל הטררם ואת הכסף.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- Analizer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- שם מלא: eran
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
כן יכול להיות..אני אראה כמה אני אוכל למכור את האונקיו ואם אז זה יהיה שווה אז אני אחשוב על זה...
שימי ידידי תרשה לי לתת לך טיפ קטן ......... תרסן את "הדודא" שלך לצעצוע חדש כי אחרי שתרכוש את ההארמן אני חותם על זה ששנה וחצי מעכשיו אתה פונה שוב ועם אותה התלבטות
וזו עובדה בדוקה ומוכחת שימי !יש לך מושג כמה ואט RMS אתה מסוגל לשמוע אצלך בחדר/סלון לפני שהאוזניים שלך הולכות קפוט?( רמז: מספר ואטים בודדים. )...
שיהיה שבוע טוב ובהצלחה בבחירה !
סאונד טוב לא מחפה על shit music !
היי אנלייזר בעיקרון אתה צודק אני כן מעדיף את ההרמן (לא שהאונקיו נופל ממנו כי גם הוא היה מצוין אני לא ממש חושב שהיה הבדל משמעותי ששמעתי) הפואנטה היא שעשיתי השוואה בין שני הרסיברים ודיברתי עם מוכרים וקראתי בפורומים וכל אחד משבח אחד אחר
אז רציתי חוות דעת נוספות..כן אולי כדי לחזק את מה שאני חושב. אחרי הכל זה הפעם הראשונה שלי שאני מרכיב מע' כזאת ואני מוציא עליה 95% מהכסף שלי אז רציתי להיות יותר בטוח.
קצת הרגשתי שאתה קוטל אותי בשרשור (למרות שאני בטוח שלא זאת הייתה הכוונה שלך)
בכל מקרה תודה.
אז רציתי חוות דעת נוספות..כן אולי כדי לחזק את מה שאני חושב. אחרי הכל זה הפעם הראשונה שלי שאני מרכיב מע' כזאת ואני מוציא עליה 95% מהכסף שלי אז רציתי להיות יותר בטוח.
קצת הרגשתי שאתה קוטל אותי בשרשור (למרות שאני בטוח שלא זאת הייתה הכוונה שלך)
בכל מקרה תודה.
- Analizer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- שם מלא: eran
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
ממש לא, ואם הדברים שלי נתפסו בצורה כזו אני מתנצל מראש כי זו לא הייתה הכוונה.קצת הרגשתי שאתה קוטל אותי בשרשור...
אני מבין את ההתלבטות שלך תהיה בטוח , אבל שוב תסתמך אך ורק על האוזן שלך כשתצטרך לקחת את ההחלטה בין השניים . בנוגע להתאמה של רמקול לרסיבר ברמה התיאורטית שזה אומר תיאום עכבות , תחומי תדרים והספקים פה יהיה נכון להתייעץ אבל לאחר שסיננת את כל הגורמים הללו והגעת לשלב ההחלטה לאחר ששמעת ....... האוזן ! ורק האוזן תקבע מה השילוב המנצח עבורך.
יש הבדל משמעותי בין bandpass או bussreflex ? ובין אם הבס נותן 100 rms או 200 rms בהקשר של המע' שלי??...
bandpass - הוא פילטר
bassreflex - זו טכנולוגיה שמיושמת ברמקולים בכדי להעצים או לחזק את התחום הנמוך (פיר קדמי או פיר אחורי)
לא הבנתי את השאלה , בנוגע להספקים שוב , לא ממש רלוונטי.
סאונד טוב לא מחפה על shit music !