כמה שאלות לגבי אקוסטיקה ובידוד.

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
הבלתימשוחד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

בס"ד

שלום רב , עשיתי חיפוש לגבי אקוסטיקה ובידוד בפורום , ויש לי מספר שאלות ,

במידה והחלתתי לבודד את החדר אם קרטונים של בצים , הבנתי שזה מבודד רק את התדרים הגבוהים , אם כך איזה אפשרות לבודד את התדרים הנמוכים , שזה מרבית הבעייה אצלי , 2 סאבים של 12 אינצ' .

אני גר בבית קרקע , רק חבל שזה קוטג' ויש צמודים אלינו שכנים , בניגוד לוילה שזה לא מחולק , ככה שהבעייה בשכונה שלי רק אם השכנים הצמודים אלינו.

עוד שאלה, מה דעתכם לגבי בידוד ואקוסטיקה על ידי קלקר וקיר גבס ?

יתרונות וחסרונות אם תוכלו לפרט אודה לכם מאוד .

מוכן לשמוע פתרונות זולים , אפילו אם זה יכער תחדר .

תודה מראש !

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

כל מה שאמרת יעזור לתדרים הגבוהים (ולפעמים בעיקר יקלקל). לגבי תדרים נמוכים - תוריד באס...

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #3 

גבס וקלקרים עוזר כנגד השכנים-מנסיון

בזמנו הייתי שומע כל טיפת גשם שהיתה יורדת על הגג,אחרי שציפיתי את התקרה

בקלקר וגבס לא שמעתי יותר את הגשם לצערי-עכשו הענין הוא אם פשוט אין יותר גשם

או שהתרכובת עובדת
אמן מייסר

indi5
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 581
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #4 

ילדיעפים כתב:גבס וקלקרים עוזר כנגד השכנים-מנסיון

בזמנו הייתי שומע כל טיפת גשם שהיתה יורדת על הגג,אחרי שציפיתי את התקרה

בקלקר וגבס לא שמעתי יותר את הגשם לצערי-עכשו הענין הוא אם פשוט אין יותר גשם

או שהתרכובת עובדת
...
או שהשמיעה כבר לא כמו בזמנו..... :wink:

הבלתימשוחד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

בס"ד

ומה אם הבאסים ? :(

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

אין שום השפעה,זה רקלבודד את החדר
אמן מייסר

הבלתימשוחד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

ילדיעפים כתב:אין שום השפעה,זה רקלבודד את החדר
...
בס"ד

שאלתי היא האם השכנים ימשיכו לסבול מהבאסים , אם כך מה הפתרון שיבלא תבאס .

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

אנחנו לא מדברים על אותו דבר,אני אומר שלקלקר אין השפעה על הסאונד הפנימי(מובן שזה יותר טוב מבטון,כן?)

הלקר/גבס יבלמו חלק גדול מן התדרים מתוך החדר החוצה,אבל בס חזק מטבעו מרעיד את כל הבלוק כך שקשה מאוד

ראה את מה שעשה יהושוע בן נון-עם מה הוא הוריד את חומות יריחו-עם באסים חזקים

אבל אל ייאוש קודם כל עשה את הקלקר או לחילופין קלקר שמעליו ציפוי עץ ונסה להכניס לחדר כמה שיותר אלמנטים של אקוסטיקה כמו ספוגים בפינות

כמו כן כנס לאתר אקט מוזיקלי שם ישנם כתבות ומאמרים על כל הנושא
אמן מייסר

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #9 

אתה יכול לבנות חדר בתוך חדר, עם שימוש מאסיבי בחמרי ושיכוך, או לחילופין להנמיך את הבאס...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

קרטוני ביצים לא מבודד אלא עושה דיפיוזינג.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 287
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

ביצים...

שליחה #11 

בואו ונסדר קצת את העניינים ונפריד בין בידוד לבין אקוסטיקה פנימית. בין שיכוך לבין פיזור ובין קרטוני ביצים לשאר ירקות.

ספוגים אקוסטיים וחומרי שיכוך אחרים נועדו לטפל באקוסטיקה הפנימית של החדר. שיכוך ובליעת סאונד הם תהליך שבו תנועת האויר נבלמת בתוך חומר נקבובי ההופך את התנועה לחום. אובדן אנרגיה הוא תופעה שאינה קיימת... חומרים ומוצרים לשיכוך הם רק חלק מהאמצעים הנתונים בידיו של האקוסטיקאי בבואו לטפל באקוסטיקה הפנימית של החדר. חומרי השיכוך והבליעה למיניהם נועדו לצמצם את אנרגית התנועה של האויר, להאט את תנועת האויר (קול הוא תנועה של אויר) ובשל כך להפחית הידהוד, לעכב ולהחליש החזרים וכדומה.
ספוגים, צמר זכוכית או צמר סלעים אינם מבודדים!

קירות כפולים עם חומר כלשהו ביניהם נועדו לבודד את החלל המטופל מהסביבה החיצונית או להיפך. חומר המכונה גם קלקר מבודד יעיל משינויי טמפרטורה אולם אינו יעיל בבידוד קול משום שאינו חומר נקבובי אלא מלא. בכך הוא מוליך קול מצויין... הקול נע טוב יותר בחומר קשה מאשר באויר ולכן סביר כי הקירות הכפולים הם אלו שמבודדים ולא הקלקר. תווך אויר בין שני קירות הינו מבודד קול מצויין. חומר נקבובי המוכנס בין שני עלי הקירות מפחית את ההדהוד הפנימי של הקירות ואת לחץ האויר הפוגע בעלה הרחוק ממקור הרעד בין אם הוא פנימי או חיצוני. סוג הבידוד, רמת ההפחתה וכדומה ניתנים לחישוב מדוייק וכן תכנון קירות מבודדים לפני שהונחו היסודות או לפני שהונף ולו פטיש אחד.
בבידוד יש חשיבות גדולה לדיוק העבודה. כל חיפוף של בעל מקצוע - כל סדק, חוסר בחומר, חומר קל או דק יותר, אי סגירת מרווחי אויר וכדומה יפגמו בביצועי הבידוד. שקיעת החומר הנקבובי בתוך הקירות המתרחשת במהלך השנים יוצרת מצב שבו קיר מאבד ערכי בידוד ולכן מחשבה ותיכנון מושקעים גם ביצירת מערכת שתמנע עד כמה שאפשר את שקיעת החומר.

ספוגים הם חומר רך הקולט את תנועת האויר כאמור למעלה. הדיפיוזר הוא מתקן אקוסטי מחומר קשה המחזיר את גל הקול הפוגע בו בזוית שונה מזוית הפגיעה, מפרק את גל הקול האחיד למספר גלי קול משניים תוך כדי עיכובם במימד הזמן תוך יצירת מצב שבו חזית הקול האחידה הופכת למניפה של החזרים בזויות ובזמנים שונים. זה הוא הפיזור שכולם מדברים עליו. הדיפיוזר מפזר את הסאונד באלומה דמוית אגס - ככל שהדיפיוזר יעיל יותר רחבה יותר האלומה מחד ואחיד הפיזור בטווח תדרים רחב מאידך.היות וצריך מרחק מינימאלי בין הדיפיוזר למאזין כדי לחוש בפעולתו מתאים מתקן זה לחדרים בינוניים עד גדולים. למרות האמור לעיל יש כיום בנמצא מספר קטן של דיפיזרים בעלי פיזור רחב עד 180 מעלות לפני המתקן המתאימים גם לחדרים קטנים. הפיזור מתרחש לרוב בתדרי האמצע ומעלה. פיזור תדרים בתחום הנמוך אינו מעשי וכמעט שאינו מושג באמצעים פשוטים.
לאחר הסבר זה ברור לנו כי ספוגים אינן דיפיוזרים ולא משנה מה צורתם. ספוג פירמידה או כל צורת חיתוך אחרת יחזיר כמות מועטה בלבד של גלי קול לחלל אם בכלל וזה יתרחש בתדרים הגבוהים ביותר האפשריים - אולי אפילו ברמה התיאורטית בלבד. מפיצי שמועות חסרי אחריות מבטיחים אגדות מספוגים אקוסטיים - אגדות שאין להן שום אחיזה במציאות - כולל אגדת הפיזור של ספוגים בצורות חיתוך שונות. אם ירצו המאזינים נוכל להרחיב בעתיד את התיאוריה שמאחורי צורות החיתוך.
לאחר כל אלו כמובן שאגדת קרטוני הביצים משולה לפיטפוטי @!$%^. לקרטון הדק משמעות אקוסטית מועטה ביותר, בספיגה בלבד בתדרים האמצע הגבוה ומעלה ואין כל קשר בין קרטון בעובי 2ממ לבין בידוד או פיזור.

לסיום, אי אפשר ללא המונחים המקצועים בלע"ז שכה רבים מבולבלים ומבלבלים ביניהם: NRC מול STC.
NRC= מידת הספיגה של חומר כאשר רמה 0 מייצגת חוסר ספיגה מוחלט ורמה 1.0 את הספיגה המלאה. נקרא באנגלית Noise Reduction Coefficient.
STC= מידת הבידוד ביחידות הנקראות דציבל של קיר או מחיצה, לסאונד הנישא באוויר ובאנגלית Sound Transmission Class
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית

הבלתימשוחד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

בס"ד

תודה לכול המגיבים , ותודה אישית לדברים הנפלאים פן מפיק מרגליות - Sync

ברשותך אם אוכל לשאול דבר מה:

איזה פתרון הכי מומלץ, והכי אידיאלי ,והכי זול בכדי שאוכל להנות ממזויקה גבוהה אם באס כאוות נפשי, מבלי שזה יפריע לשכנים למה הם באמת שכנים טובים.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #13 

לעבור לבית בודד...

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9617
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #14 

תנסה קרטון עם ביצי תרנגולות ממושב :D

הבלתימשוחד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

ADICT כתב:תנסה קרטון עם ביצי תרנגולות ממושב :D
...
בס"ד

:D :D :D
לעבור לבית בודד...
...
חבל שאני גר אם ההורים ולעבור דירה לא בתחנון הקרוב :)

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #16 

אולי אזניות?

הבלתימשוחד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

yairf כתב:אולי אזניות?
...
בס"ד

לא הייתי לוקח בחשבון ,כהכרון רוב הזמן בשעות היום הבית שלי ריק ,אני יכול לשים פס על השכנים ולשים פול באס ולהרעיד את כול הבית , אבל זה לא נעים.

2 הסאבים 12 אינצ' באמת מרעידים את כול חלקי הקוטג' ,ואני גר בקוטג' דיי גדול.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”