סיגנל נעלם כאשר מחליפים ערוץ בפלזמה
שלום לכולם,
יש ברשותי HTPC מבוסס על לוח אם Gigabyte GA-MA78GM-S2H עם כרטיס מסך HD3200 OB,אשר מחובר לפלזמה (panasonic TH – 42PV60) דרך ה-hdmi.
כאשר אני מאתחל את המחשב ומדליק את פלזמה(באותו זמן) ,בערוץ המתאים (hdmi2), אז רואים תמונה גם של ה-boot וגם של ה-windows בצורה מושלמת.
הבעיה מתחילה שאני מעביר ערוץ בפלזמה לממיר הכבלים (hdmi1) ואז מחזיר את הערוץ ל-hdmi2 (המחשב) אז התמונה נעלמת!ורק שאני מבצע log off ממחשב מרוחק או restart. אז הסיגנל מופיע שוב.
השאלה שלי היא איך אני מגדיר את הכרטיס מסך שישדר סיגנל תמידי ללא תלות בכניסה אקאטיבית????
תודה!!!!!!!
יש ברשותי HTPC מבוסס על לוח אם Gigabyte GA-MA78GM-S2H עם כרטיס מסך HD3200 OB,אשר מחובר לפלזמה (panasonic TH – 42PV60) דרך ה-hdmi.
כאשר אני מאתחל את המחשב ומדליק את פלזמה(באותו זמן) ,בערוץ המתאים (hdmi2), אז רואים תמונה גם של ה-boot וגם של ה-windows בצורה מושלמת.
הבעיה מתחילה שאני מעביר ערוץ בפלזמה לממיר הכבלים (hdmi1) ואז מחזיר את הערוץ ל-hdmi2 (המחשב) אז התמונה נעלמת!ורק שאני מבצע log off ממחשב מרוחק או restart. אז הסיגנל מופיע שוב.
השאלה שלי היא איך אני מגדיר את הכרטיס מסך שישדר סיגנל תמידי ללא תלות בכניסה אקאטיבית????
תודה!!!!!!!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
תופעה ידועה כי בעצם כשהמסך מעביר כניסה הוא מנתק את החיבור.
כיום מתחילים להתייחס לזה במסכים וכבר ראיתי שמדברים על מסכים שמשמרים את החיבור גם כשהמסך לא מציג את הכניסה (עדיין אין לתכונה הזו שם אוניברסלי).
כיום אין הרבה פיתרון לזה, המחשב חושב שהמסך לא מחובר ולכן מכבה את הסיגנל והמסך מנתק את החיבור כשהוא לא נצפה.
הדבר היחיד שיכול לעזור כאן הוא SWITCHER חכם של HDMI שיכול לשמר את הסיגנל חי גם כשהמסך בפועל לא מחובר אליו. לא מכיר מודלים שהם בדוקים ופותרים את הבעיה, אך זה בעצם הפיתרון היחיד (זה דורש לא מעט ניסוי וטעיה).
כיום מתחילים להתייחס לזה במסכים וכבר ראיתי שמדברים על מסכים שמשמרים את החיבור גם כשהמסך לא מציג את הכניסה (עדיין אין לתכונה הזו שם אוניברסלי).
כיום אין הרבה פיתרון לזה, המחשב חושב שהמסך לא מחובר ולכן מכבה את הסיגנל והמסך מנתק את החיבור כשהוא לא נצפה.
הדבר היחיד שיכול לעזור כאן הוא SWITCHER חכם של HDMI שיכול לשמר את הסיגנל חי גם כשהמסך בפועל לא מחובר אליו. לא מכיר מודלים שהם בדוקים ופותרים את הבעיה, אך זה בעצם הפיתרון היחיד (זה דורש לא מעט ניסוי וטעיה).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
היו פה דיווחים על גירסאות מסויימות של הדרייבר Catalyst של ATI שעבדו עם זה בסדר.
נסה תחילה לעדכן לגירסה הכי חדשה מהאתר של ATI, ואם זה לא יעזור נסה גירסאות ישנות יותר (לא יודע בדיוק איזה, נסה אולי לחפש בפורום).
נסה תחילה לעדכן לגירסה הכי חדשה מהאתר של ATI, ואם זה לא יעזור נסה גירסאות ישנות יותר (לא יודע בדיוק איזה, נסה אולי לחפש בפורום).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
לדעתי זה יותר פשוט (אני עובד עם מיתוג ברסיבר וגם לי זהקרה עד שהבנתי את העיקון הפשוט לטיפול בנושא)
אני אסביר לגבי ATI אבל זה נכול לגבי כול כרטיס שיש לו תוכנה נורמלית יש בו גם אפשרות של להכריח את הכרטיס להוציא אות וידאו גם אם אין מסך מחובר, לדוגמא - אצלי ברסיבר כשהייתי מעביר למקור וידאו\אודיו מהממיר ואז חזרתי לHTPC האות היה נעלם עד לריסטארט, הנה תצלום מסך של הכרטיס בעבודה (זה אותו הדבר גם במחשב הביתי)
אני אסביר לגבי ATI אבל זה נכול לגבי כול כרטיס שיש לו תוכנה נורמלית יש בו גם אפשרות של להכריח את הכרטיס להוציא אות וידאו גם אם אין מסך מחובר, לדוגמא - אצלי ברסיבר כשהייתי מעביר למקור וידאו\אודיו מהממיר ואז חזרתי לHTPC האות היה נעלם עד לריסטארט, הנה תצלום מסך של הכרטיס בעבודה (זה אותו הדבר גם במחשב הביתי)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
האם הורדת והתקנת את הגירסה הכי חדשה?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Danny_Malis
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 108
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
היתה לי אותה הבעיה (אותו לוח אם ומסך של פנסוניק) הפתרון שעבד לי נמצא בלינק:
http://thydzik.com/tag/hdmion/
זה לא מושלם אך זה מה יש (אם תחפש קצת יש פה רשרוש שלי לגבי הבעיה לפני כמה ימים).
כרגע אני לא משתמש בתוכנה כי משום מה ברגע שהחלפתי יציאה התופעה נעלמה לי...
http://thydzik.com/tag/hdmion/
זה לא מושלם אך זה מה יש (אם תחפש קצת יש פה רשרוש שלי לגבי הבעיה לפני כמה ימים).
כרגע אני לא משתמש בתוכנה כי משום מה ברגע שהחלפתי יציאה התופעה נעלמה לי...
- Danny_Malis
-
- חבר פעיל מאוד

גם לי יש PV80 אך הבעיה היא ממה שהבנתי עם ATI ולא עם המסך.tiptip כתב:לי זה קורה עם מסך PV80 ורסיבר 3800
האם זה אמור לקראות??...
- Danny_Malis
-
- חבר פעיל מאוד

נסית את התוכנה בלינק ?tiptip כתב:אין לי ATI![]()
אצלי הסיגנל נעלם במעבר
מ 16:9 ל 4:3 והפוך...
- tiptip
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3519
- שם מלא: tiptip
- נתן תודות: 298 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
כנראה לא הבנתם אותי וסליחה שהתפרצתי לכאן
אבל לי אין בכלל HTPC , יש לי צלחת לויין פרטית
רק שזה עם ממיר רגיל, גם שהיה לי יס כשעברתי מערוץ16:9
לערוץ 4:3 הסיגנל נעלם לי לכחמש שניות מעצבן מאוד