השוואה מסויימת בין פלאזמה לבין LCD - ביטול גורם הרזולוציה.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
MiOB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 326
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

שלום לכם :),

שאלתי לפני תקופה קצרה על מסך LCD בגודל "37.
מאז, התענייתי גם במסכי פלזמה; יתרון בולט מני רבים בהצגת שידורי SD הוא הרזולוציה הנמוכה, ובזכות כך האופי הסלחני של הפלזמה לאות השידור הלא איכותי. מנגד, בעת חיבור למחשב - הרזולוציה היא דווקא חסרונה הבולט והעיקרי.

אקצר ואומר - האם, בהינתן רזולוציה זהה, איכות התמונה בין פלזמה לבין LCD תשתווה בשני המקורות (SD ומחשב.)? כלומר, ישנם כיום מסכים בגודל "50, ואף "32, בעל רזולוציה 1366X768, אשר זהה ל-HDR במסכי LCD, כך שגורם הרזולוציה בוטל:

1. האם יהיה עדיין יתרון בולט לשידורי SD בפלזמה? שכן במקרה כזה אות השידור יעבור הגדלה לאותה הרזולוציה בשתי הטכנולוגיות. אני מניח שישנם עוד גורמים. כלומר, ברור לי שלטכנולוגית הפלזמה ישנם עוד יתרונות, כגון ערך ניגודיות מעולה וזמן תגובה נמוך משמעותית, אך האם הנצחון יוענק עדיין לפלזמה בשידורי SD? (אם להוציא מעבדי תמונה מסויימים בדגמים מסויימים, אלא באופן כללי.)

2. האם ברזולוציה זהה ל-LCD, אות המחשב יוצג בצורה זהה לזו שעל מסך LCD, או שמא יהיה עדיין הבדל ניכר לעין כמו ברזולוציות הנמוכות?

זהו. :) כמובן, איני מקצוען, כך שאודה לכול הערה / תיקון.

תודה. :)

MiOB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

אודה לתשובות. :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #3 

נתחיל בזה, שיש מסכי LCD עם 1366X768 ומסכי פלזמה ב-FULL HD, אך מגמת השוק היא לעבור לרזולוציה אחידה של 1080P בכל סוגי המסכים באשר הם.

לגבי יכולות הטכנולוגיה, צריך להפריד גם כאן בין יכולות מובנות, יכולות של מותגים ספציפיים וכו'.

לדוגמא, LCD מגיע כיום בשלוש ווריאציות (לא כולל השינויים בין יצרני וטכנולוגיות הפאנלים), עם תאורת CCFL, תאורת LED ותאורת RGB LED כאשר ב-LED לבן יש גם אופציה של תאורה אזורית מול כללית.

תאורת LED משפרת דרמטית את מגבלות הניגודיות של המסכים. כך שסצינות שכוללות מעבר מהיר בין בהיר לכהה או סצינות שבהן איזור אחד בהיר ואחר כהה (MIXED SCENES) נראות טוב יותר.

בפלזמה, יש ניגודיות גבוהה יותר ברמת ה-ANSI ולכן לא נזקקים ליכולות הללו, אך גם כאן יש שיפורים מתוחכמים כגון זיהוי איזורים כבויים וכיבוי פיקסלים טוטאלי (פנסוניק בדור האחרון ופיוניר בשתי הדורות האחרונים התמחו בכך).

החיסרון היחיד שנשאר ל-LCD, אם כך, הוא המריחה (SMEAR) שנגרם בגלל זמני תגובה נמוכים. הפיתרון לכך הוא פיתרון בסגנון זה ש-LG הציגה ב-CES (הבהוב אחורי ב-480HZ). אך כבר מרבית המריחה נעלמת ב-240HZ.

היתרון שהמעבר ל-100/120 ו-200/240HZ ב-LCD הוא הוספת פריימים חכמה (IF או IFC), אם כי זה גורם לתמונה מעט "ראליסטית מדי" (המצלמה רועדת כביכול כמו בסדרת ריאליטי)

ליצרנים שונים קומבינציות שונות של אלמנטים ממה שציינתי. יש גם רמות שונות של עיבוד תמונה ולכן זה כבר לא CUT & DRY כמו פעם... פעם היה קל לומר, מתחת לגודל מסויים זה חייב להיות LCD, אם צריך FULL HD זה חייב להיות LCD, אם רוצים לראות בעיקר טלויזיה רגילה עדיף פלזמה HDR.

היום יש אין ספור קומבינציות - LCD עם איכות מדהימה, פלזמה בינונית, LCD גרועות (בעיקר ברמות המחיר הנמוכות) ופלזמה מדהימה. בפלזמה כמעט לא רואים כיום פלזמה ממש גרועה כי פשוט לא כלכלי לייצר כזו...

לגבי מחשב, כל עוד יש תמיכה ב-NR והמסך בעל פיקסלים ריבועיים (קרי: רצוי 1080P) אז איכות התמונה בגדול תהיה תלויה בעיקר ביחס הניגודיות. כאן לפלזמה ול-LED LCD יש יתרונות משמעותיים על פני LCD רגיל.

MiOB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

עופר - תודה על התשובה המפורטת. החכמתי בהחלט, ולך חיכיתי! :D

אני אספר לך על ההתלבטות שלי, שנובעת, כנראה, מחוסר ידע או מחוסר הבנה.

ובכן, מובן שאעדיף גם 1080P, על אף העובדה שלא אבחין לבטח בין זו לבין 720P בשל הגודל שאני מעוניין ("37-"40.) והמרחק (3.2 מטר.), אך לצערי טלויזיות הפלזמה וה-LCD בעלות רזולוציה של 1080P וגודלן מעל "42 הן יקרות מדי לתקציב שלי. (עד 5,500.)

לכן, התפשרתי על רזולוציה 1366X768, גם בשל העובדה כי לא אבחין בין הרזולוציות, וגם בשל המחיר הזול היותר.

בשל התקציב, גם לא חשבתי כלל על הדורות האחרונים של הטכנולוגיות, כמו שפירטת (LED, תדר רענון ועוד.), אלא להתפשר על דורות קודמים. מכאן, הגעתי למסקנה, שבדורות הישנים יותר של שתי הטכנולוגיות, פלזמה עדיפה בזכות הניגודיות הטובה יותר והעדר המריחות.

אחת הסיבות, לכך שרציתי LCD, היא הפיקסלים הריבועיים, ובשל כך הפלזמות בעלות רזולוציה 1366X768 נשמעו לי טוב, שכן היא זהה לרזולוציה של LCD.

בכל אופן, בגלל כול הסיבות הנ"ל, הגעתי לאפשרות הבחירה הבאה: פלזמה "37-"42 בעלת רזולוציה 852X480 (פיקסלים ריבועיים, נכון?), שאות המחשב יראה בה באופן זהה ל-LCD בשל הפיקסלים הריבועיים ושתציג, כנראה, שידורי SD בצורה יפה יותר בשל הטכנולוגיה, או מסך LCD גדול יותר ("37-"42.), אך סביר כי מהדורות הישנים, שלא כוללים את רוב השיפורים שהציגה הטכנולוגיה, משמע איכות הצפיה ב-SD תהיה יפה פחות. :מבולבל:

ישנם כמה דגמי LCD בעלי רזולוציה 1080P בגדלים "37-"42 בתקציב 5,500-6,000, אך אני משער, כי תמחורם נמוך בשל הסיבה שהם מדור ישן, משמע תצוגה פחות יפה?

hananmori12
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 838
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

בתקציב שלך לא הייתי חושב על פלזמה בגלל הצורך שלך בפיקסלים רבועיים,
בתקציב הזה אתה יכול להביא 37" כמו שארפ D65 וסמסונג 37A550 שהן מתקדמות, אבל עם מרחק כמו שלך הן יהיו קטנות

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #6 

עוד יתרון חשוב מאוד לפלזמה זה הזוויתיות הגבוהה,שמשום מה אנשים לא לוקחים את הפקטור הזה בשיקולים שלהם,למרות שלדעתי זה אחד הדברים הכי חשובים.מי שיושב מעט בזווית ל LCD,ישר מאבד מהצבעים וזה מורגש במיוחד בשחורים.
עופר,האם יש שיפור בנושא הזה במסכי ה LCD מבוססי LED?

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #7 

guy11 שלום לך. למרות כל מאמצי השכנוע שלך ושל עוד אנשים טובים בפורום הזה .
לרכוש מסכי פלזמה . האמת שאתם מנסים לעזור לאנשים לרכוש פלזמה אבל כנראה שעם ישראל הוא קצת בעייתי הוא נעול על LCD .
וזה חבל .
תמשיכו כך גם אני מנסה לדחוף אנשים לכיוון הפלזמה מכיוון שזו הבחירה המתאימה ביותר לרמת השידור בארץ.
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

האמת שאני לא מנסה לדחוף אף אחד לכיוון מסוים של מסך כזה או אחר,פשוט הרבה אנשים לא מודעים ליתרונות של הפלזמה על גבי ה LCD בכל סוג של תכנים שהם לא שימוש שוטף של מחשב.ברגע שמסכי ה LCD יצליחו לצמצם את הפער מהפלזמה בכל הפרמטרים שיש לפלזמה יתרונות,אז אין בשביל מה לרכוש LCD מעבר לשימוש בתור צג מחשב.
אני עשיתי טעות ואני משלם עליה בכל פעם שאני מדליק את מסך ה LCD שלי וחבל לי שאנשים אחרים יהיו מאוכזבים כמוני.

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #9 

guy11 כתב:האמת שאני לא מנסה לדחוף אף אחד לכיוון מסוים של מסך כזה או אחר,פשוט הרבה אנשים לא מודעים ליתרונות של הפלזמה על גבי ה LCD בכל סוג של תכנים שהם לא שימוש שוטף של מחשב.ברגע שמסכי ה LCD יצליחו לצמצם את הפער מהפלזמה בכל הפרמטרים שיש לפלזמה יתרונות,אז אין בשביל מה לרכוש LCD מעבר לשימוש בתור צג מחשב.
אני עשיתי טעות ואני משלם עליה בכל פעם שאני מדליק את מסך ה LCD שלי וחבל לי שאנשים אחרים יהיו מאוכזבים כמוני.
...
איז סוג מסך יש לך שאתה כ"כ מאוכזב?

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

LCD של פיליפס 7962 בגודל 42".לא מאחל לשונאים שלי..

MiOB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

תודה על שיתוף הידע והייעוץ. :D

למען האמת, החיבור למחשב לא יהיה כלל השימוש הראשי.
כלומר, רק לעיתים רחוקות, כך ששאלתי היתה רק בתאוריה.

אין לי כרגע החלטה בין פלזמה ל-LCD.
אין לי בעיה של מקור אור ישיר, כך שהפלזמה בהחלט נשקלת.

בעייתי היא שאני לא מצליח להכיל ולהבין את כול המבחר בדגמים.
ברור לי, כי מבחן העין הוא שיקבע בסוף, אך האם תוכלו להמליץ על דגמי פלזמה / LCD, ולא רק מבחינת תקציב, אלא מבחינת דור?

בכלל, האם ישנה הסכמה שתמיד דור מתקדם יהיה טוב יותר מדור קודם? או שינם מקרים, שבהם דור חדש החליף דור קודם מוצלח יותר?

כלומר, האם תוכלו להמליץ על מספר מסכים בגודל "37-"42 על-פי הדורות האחרונים ביותר שנכנסים בתקציב 5,500-6,000?

אני לא יודע אם בקשתי מובנת כל-כך, אך אני מקווה שכן. :)

nadav243
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 174
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #12 

guy11 כתב:LCD של פיליפס 7962 בגודל 42".לא מאחל לשונאים שלי..
...
באיזה תכנים אתה צופה שאתה כ"כ מאוכזב ממנה?

עופר, ח"ח על ההסבר המעמיק (כרגיל...) (Y)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”