ירדה גרסא חדשה ליס מקס XTV 502

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15949
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #21 

עידו_F - כמה בכיר אתה ב YES?

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #22 

אני לא מבין על מה התרעומת.
נכון שיס הוציאה גרסת עדכון עם מעט בשר אבל יס לא התחייבה לגרסה גדולה.

המקס בעיני מוצר טוב: הוא קל לתפעול, נוח, אמין ועונה על הדרישות.
רוב הלקוחות לא צריכים יותר מזה.

אני רק מקווה שיס לא הפסיקה את משאבי הפיתוח אלה הפנתה אותם למוצרים חדשים.

shooli
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 233
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #23 

בולט כתב:שולי

אתה מודע לזה שיש מקומות בעולם שאפילו כבישים ותמרורים לא קיימים ?? הם פשוט לא שמישים כשרוכבים על חמור או במריצה ..
ושיש מקומות שהדיאלקט "שירות לקוחות" בכלל לא קיים בו כי הם לא יכולים להיות לקוחות של שום חברה כי היא בכלל לא קיימת ?!
ועל בנק אין בכלל על מה לדבר .. בוא קודם נדאג שם למקומות עבודה שיכניסו משהו לשים בבנק ..

אז בוא נכנס לפרופורציות. אנחנו חיים טוב מאוד פה בארצנו הקטנטונת.
נכון יש מה לשפר. תמיד יהיה. ונכון יש מקומות מתקדמים יותר. אבל אני ואתה נהנים מארץ זבת חלב ודבש לעומת הרבה מקומות אחרים ביוניברס .. אז בוא נדע להסתפק בקיים ולשאוף לעשותו אפילו טוב יותר.
ולא לחפש איפה לא טוב, לא נעים, צפוף, לא מסתדר עם שעות העבודה או זמן ההמתנה ארוך קצת (כי מה לעשות אני לא הלקוח היחיד שקיים לחברה .. ועל כך היא מצרה ..)
אם אני חוטף פה שפעת - ביקור קצר בקופ"ח ומצאו לי פתרון .. יש מקומות שזה עולה בחיים. וזה מבלי להיכנס לדוגמאות קיצוניות יותר בתחום כי זה בסך הכל שירשור באתר אינטרנט מכובד.

שבת שלום
בולט.
...
מצאת עם מי להתווכח...
הייתי כבר בחצי עולם (פשוטו כמשמעו), ואני מסכים איתך.
כן, יש מקומות שחתך פשוט באצבע הופך לזיהום מסכן חיים.
ונכון, יש מקומות בהם להסתובב ברחוב בשעת לילה מאוחרת
זה ממש מסוכן, ואין מים זורמים והכל מטונף.

אבל מה זה קשור?

כל מה שאני אומר הוא שיס מזלזלת בלקוחותיה, גובה תשלום
מופרז על שירות נחות ומתייחסת ללקוחות ה-HD כמובן מאליו,
מכיוון שהאלטרנטיבה גרועה עוד יותר.

אין קשר למלחמות, רעב, עוני או למיתון העולמי.
וכן, שירות לקוחות הוא מושג שצריך להיות קיים פה,
למרות התנגדותך הנמרצת. וכן, חברת יס צריכה להתייחס
לטענות שלי בכובד ראש ולא לפטור אותי בטענה ש-"יש לך HD,
על מה אתה מתלונן... במצריים אין, ולפלסטינים בכלל אין אוכל!"

בולט
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 144
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #24 

ראשית, אני לא מתווכח איתך. אני לא וכחן. אולי קצת דעתן אבל בטח לא וכחן.
הכל נעשה ברוח טובה ועם המון חיובי.

שנית, בתור אדם שראה רבע עולם לאחד שראה חצי - אני מניח שאתה מלא בפרופורציה. אז תן לה לפעמים לפרוץ.
וזה קשור מאוד, כי אנחנו חיים פה בבועה ולא יודעים להעריך את זה. מדינת ישראל מלאה בטוב - טכנולוגית, חברתית, כלכלית, רפואית .. בכל אספקט שלא תיזרוק ( רק הביטחוני מעט בעייתי אבל גם שם ניסתדר)

נראה כאילו אתה חש מוזנח בחברה. כאילו לא נותנים לך יחס.
אני לא יודע מה העבר השירותי שלך עם יס כולל, אבל אם יש דגש שמושם בחברה - הרי זה שירות הלקוחות.
אני בעצמי העברתי קורס לנציגים עתידיים, ואני מדבר איתך על משהו שמזכיר טירונות. משמעת ברזל. סדנאות להעשרה והעצמה. לימוד טכניקות. סימולציות בלי סוף. מלמדים אמפתיה, אדיבות ויצירתיות .. אתה מוזמן לשיעור איתי ותבין בעצמך.

ומה זה לקוחות hd ?? מבחינת החברה, לקוח בחבילת בסיס זהה ביחס שמקבל ללקוח עם hd + max ושלל ערוצי פרימיום ..
אין קיטלוג בחברה בכל הקשור ליחס ומתן שירות. כולם שווים. כולם זקוקים לאותו היחס.

חבל מאוד שמכל השירשורים שהייתי חלק בהם פה אתה מבין שאני מתנגד לשירות לקוחות.
בוא ואשתף אותך, אני צמחתי בשירות הלקוחות של החברה. דרך השימור והבכירים ועד מעמדי כיום. אני חי את זה יום ולילה. אין דוגל גדול ממני בנושא. לשירות ויחס - אין מחיר. בלא מעט מקרים שימרתי לקוחות ששילמו 50 ש"ח יותר מההצעה שניתנה להם במתחרה, רק בגלל היחס. המילה החמה. האכפתיות. ואני מדבר, כאמור, מניסיון ..

אנחנו מקבלים ביקורת וניזונים ממנה. משתדלים להגיש את המוצר הטוב ביותר על מגש נוכח ההגבלות.
אל תקבל את הרושם שמטאטאים אותך או את קובלנותייך מתחת לשטיח. פשוט הגלגלים לא נעים כל כך מהר .. סבלנות והכל יסתדר.

ולגבי ה hd, זה אתה שבחרת לקחת אותו. אז שא בתוצאות ..
אני שקניתי רכב לפני חצי שנה. שנתון ישן. והיום הוא במוסך כי הלך לי מנוע .. אז אני אתקשר לבעלים הקודמים ואתלונן ? לא. עניין שלי. אני נושא באחריות של פעולותיי.

בולט
עובד חברת YES

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #25 

shooli,

אתה מדבר מהבטן. חברה כמו YES רצה כמו עסק ולא מתנהלת כמו מכולת שכונתית.

הפרמטר היחיד שיס (כמו כל חברה גדולה) צריכה להיות מוטרדת ממנו זה ההכנסות. הכנסות זה פונקציה של כמה הלקוח מרוצה ויש בזה מרכיבים כמו האם הוא משלם יותר מדי כסף (ביחס לתחרות כמובן), האם הוא מקבל שירות טוב והאם הוא מקבל תוכן טוב.

בסופו של דבר, שדרוגי תוכנה במקס זה לא היעד אלא האמצעי שדרכו אתה צריך לקבל סרטים וסדרות איכותיים יותר כשאתה רוצה.

שידרוגי תוכנה, גם מהותיים, במקס, הם כרגע לא בעלי הרבה מדי ערך מכמה סיבות:
1. השדרוגים הגדולים באמת כבר מאחורינו. את הפונקציה המרכזית שלו, המכשיר עושה נאמנה. אישית, מה שהכי חסר לי זה יכולות מתוחכמות בהרבה (שליטה דרך האתר של יס ובסלולר במה שיוקלט לי, יכולות מיון וחיפוש חכמות, הקלטות חכמות שמזהות דברים שאני לא יודע על קיומם עדיין בעיקר בגלל שאני בדיליי של שלושה חודשים ביחס למה שיס משדרים כרגע ולכן מפספס את הפרומואים שלהם קבוע). אף אחד מהדברים הללו לא ממש קריטי.

2. צריך לזכור שמי שעושה את העבודה בפועל על המקס זה בכלל לא יס אלא NDS שעובדת על הרבה מאוד פרוייקטים. קשה לדעת איפה הצוואר בקבוק בכל פרוייקט, זה יכול להיות פיתוח של NDS, עלויות פיתוח (שנופלות על יס, כך שזה אולי פרמטר של תקציב פיתוח שנתי) או פרוייקטים אחרים שהם עובדים עליהם (רמז: זה מתחיל במקס ונגמר ב-HD). אני יודע שהחומרה של המקס מתוחה עד המקסימום, יתכן מאוד שיש גם מגבלות חומרה על פיתוחים נוספים.

3. האם יש בכלל פואנטה להמשיך ולפתח את המקס כשהדור הבא בקרוב יגיע ארצה?

צריך לזכור שזה עסק שמנוהל כמו עסק ולכן אי אפשר להכפיל במחי אצבע את מספר אנשי שירות הלקוחות או משהו כזה שיעשה את העבודה. זה עסק שצריך להיות מאוזן ובימים הטרופים שמתקרבים ליס ולהוט (DTT בדרך) סביר מאוד להניח שנראה הרבה מאוד צמצומים שם, בדיוק כמו מרבית העסקים בישראל שמצמצמים כרגע פעילות פיתוח ורכישות חדשות.

בנושא התשלום, אסיים ואומר שקל מאוד להגיע למצוא את ה-SWEET SPOT בנושא התשלום. המטרה ברורה - להשיג מקסימום כסף ממקסימום לקוחות. אם אתה לוקח יותר מדי כסף פר לקוח אתה מאבד לקוחות. אם פחות מדי, יתכן שיהיו לך יותר לקוחות, אבל לא בטוח שתרוויח מקסימום. המטרה היא להגיע לאופטימום.

הדרך לעשות זאת היא על ידי משחק במחירים. חודש אחד אתה נותן הנחה ורואה כמה לקוחות גייסת, וחודש אתה מעלה את המחיר ורואה כמה לקוחות גייסת. בסופו של דבר זה מסובך הרבה יותר כי בעצם יס כפופים למועצת הכבלים והלווין, אבל בקבוצות קטנות ובמשחק לאורך שנים אפשר להגיע לאופטימום.

האופטימום כיום עומד על כ-250 ש"ח למשפחה ממוצעת. זה גם המחיר הממוצע שלקוחות יס משלמים כיום...

אין כאן אלמנט של זלזול. אם הם יורידו את המחיר, הם יפסידו כסף. זה חברה, לא מוסד צדקה וזה עובד לפי הגיון פשוט ולא לפי תחושות בטן.

האלמנט שצריך לעודד הורדת מחירים זה תחרות. בהיעדר תחרות אמיתית בשוק (יס והוט הם דואופול הם לא מתחרים זה בזה על מחיר בשוק) האלמנט שצריך להבטיח לנו הורדת מחירים בעתיד הקרוב הוא DTT. בפועל לא צריכים אותו כי יש לויין כיום בחינם כבר עכשיו. אבל זה אלמנט שיכול לא רק לחסוך למדינה הון עתק במשדרי UHF מיותרים, אלא גם יגרום לאנשים להיות מסוגלים בקלות רבה מאוד לקלוט ערוץ 2+1 (ואולי 10 ז"צל). ההערכה שלי היא שיס והוט יאבדו לא מעט לקוחות (כ-10%) כתגובה מהמהלך הזה, מה שיגרום להם להתאמץ הרבה יותר בשימור לקוחות, תמחור אגרסיבי יותר לחבילות קטנות יותר, פתרונות חכמים ובידול על ידי NPVR ו-HD.

אפריל-מאי זו נקודת המפנה. לקראת פסח החברות יתחילו במאמצי שימור לקוחות כי זה בדיוק לפני ההשקה של DTT ובצמוד לזה. הם לדעתי יתנו הנחות מאוד אגרסיביות למי שיתחייב לשנתיים שלוש החל מאפריל. בנוסף, HD ביס ובהוט יקבל שדרוג משמעותי (כרגע אין הרבה טעם בזה) והם יתחילו לקדם את זה לקראת אותה תקופה ואני עדיין חושב שלקראת מאי זה הזמן האידאלי להשיק את ה- MAX HD.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #26 

בולט,
דבר אחד אני לא מוכן לשמוע
"ולגבי ה hd, זה אתה שבחרת לקחת אותו. אז שא בתוצאות .."

נושא הHD הוא בושה וחרפה
ההתנהלות של יס בעניין והעמידה במקום מביכים
נכון, גם המקס היה בהתחלה פלופ לא קטן וגרם לי שהחזיר את הוידאו לעבודה
אבל כאן היו בעיות טכניות
ב HD העניין הוא תכון נטו
ולמה שנישא בתוצאות ? כי האמנו ב יס שיספקו מוצר שלם ומכובד?
העם דורש..... כל מיני דברים

shooli
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 233
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #27 

אני ממש לא מבין...
מה התגובות שלכם קשורות למה שאמרתי?

אין לי בעייה עם המחיר, אני לא מדבר מהבטן ואין לי "תחושת הזנחה"
מצד יס. להפך, הם לא מטרידים אותי כל עוד אני משלם ואין תקלות בשירות.
יש לי שני מנויים, שניהם HD.
ואין לי גם בעיות עם ה-MAX, היה לי אחד ומאוד נהניתי ממנו.

נכון, היו לי בעיות עם יס, התקנות שנקבעו ואף אחד לא הגיע, קבעו
לחזור אלי ולא קיבלתי טלפון, הבטחות שהופרו, שקרים שנאמרו (בכוונה או מחוסר
ידיעה, אין לי מושג), טכנאים שאיחרו ביומיים... הרשימה נמשכת...
אבל גם עם זה אין לי בעייה מכיוון שאני מכיר
את HOT ויודע שהם נוראיים, ושביס אני מקבל את הרע במיעוטו.
אני גם לא צופה בתוכן SD בכלל, כך שאין לי השגות לגביו.

הבעייה שלי היא ספציפית עם חבילת ה-HD, איכות השידור וההיצע.
אני לא מצפה ל-100 ערוצים כמו ב-DirecTV או ב-DISH. אבל אני כן
מצפה למינימום איכות בשידור (שלא ידחסו לי את התמונה ל-70% מהמקור,
כי זה נראה נוראי), אני מצפה לאיכות סאונד (DD, לא סטריאו, נו באמת!),
ואני מצפה להיצע תכנים שלא מורכב מהאנטומיה של גריי בלופ, או שידורים
חוזרים של סרטים מלפני שבועיים. כל שבועיים.

ואני לא "בחרתי" את זה, זה לא "מגיע" לי.
אני משלם כסף כל חודש.

זאת בדיוק הבעייה עם חברות בישראל. אין שום מושג.
אני מציע לך לעבור לגור בארה"ב או באירופה.
האמת, לפי דעתי זאת צריכה להיות דרישת מינימום מכל נציג שירות -
לחוות שירות לקוחות מערבי לפני הנסיון לספק אחד כזה.
כי מה שיש היום - זה לא זה.

ובלי "פרופורציה"... זה לא קשור. אתה רומז שאני צריך
לספוג מוצר נחות בגלל שיש לי קופת חולים ליד הבית?
זה מה שמלמדים אותכם בקורס נציגי שירות?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #28 

Shooli,

בנוגע לתחושות שלך בהחלט יש תחושה שיס עשתה מהלך חלקי ועצרה. הרבה אנשים לא מרוצים מה ואפשר רק לומר שאם לא יתקנו את הנושא בזריזות זה יהיה בכיה לדורות. ההרגשה שלי היא שבנושא האודיו החברה ממתינה למחירים הגיוניים יותר מספקי התוכן ושהשקעה בתכנים וערוצים צריכה להתבצע אחרי שהמקס hd יצא לאור.  

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”